Bori se za narod, nemoj tako.MarcoBorriello je napisao/la: ↑05 mar 2025, 08:48Kakav govor narandzastog sizofrenicara![]()
Izgleda ipak da je mnogo gore kad državu (u ovom slučaju svijet) vodi bolesnik nego senilna budala.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Bori se za narod, nemoj tako.MarcoBorriello je napisao/la: ↑05 mar 2025, 08:48Kakav govor narandzastog sizofrenicara![]()
Izgleda ipak da je mnogo gore kad državu (u ovom slučaju svijet) vodi bolesnik nego senilna budala.
Njega je neko postavio da razyebe USA.MarcoBorriello je napisao/la: ↑05 mar 2025, 08:48Kakav govor narandzastog sizofrenicara![]()
MarcoBorriello je napisao/la: ↑05 mar 2025, 08:48Kakav govor narandzastog sizofrenicara![]()
Ovo ona bolesnica iz Varesa? Doticna ismijava i ponizava hidzab vise nego ijedan srpski/hrvatski sovinista. Ona je na Umru otisla i prema Kabi dizala ceduljice sa imenima Novalica, Bakira itd.
napoleon72 je napisao/la: ↑05 mar 2025, 10:43Ona je na Umru otisla i prema Kabi dizala ceduljice sa imenima Novalica, Bakira itd.![]()
Ja sam negdje citao da su iz kgb sa njim imali razgovore prije 30 godina. Ja iskreno skroz malo vjerujem u slucajnosti pogotovo na toj "velikoj" sceni.Shategabri je napisao/la: ↑05 mar 2025, 10:39Njega je neko postavio da razyebe USA.MarcoBorriello je napisao/la: ↑05 mar 2025, 08:48Kakav govor narandzastog sizofrenicara![]()
MarcoBorriello je napisao/la: ↑05 mar 2025, 08:48Kakav govor narandzastog sizofrenicara![]()
Sad će alem zavrnuti priču kako je to blef, dobro, i evo sad ukida.- We estimate that President Trump’s 25 percent tariffs on Canada and Mexico would reduce long-run GDP by 0.2 percent, reduce hours worked by 223,000 full-time equivalent jobs, and reduce after-tax incomes by an average of 0.6 percent—before accounting for foreign retaliation.
-Together, the Mexico, China, and Canada tariffs will increase federal tax revenue by $142 billion this year, that amounts to an average tax increase of $1,072 per US household.
-We estimate that the imposed tariffs on China would reduce long-run GDP by 0.1 percent, the proposed tariffs on Canada and Mexico by 0.3 percent, the proposed expansion of steel and aluminum tariffs by less than 0.05 percent, and the proposed tariffs on motor vehicles and motor vehicle parts by 0.1 percent—before accounting for foreign retaliation.
-The first Trump administration imposed tariffs on thousands of products valued at approximately $380 billion in 2018 and 2019, amounting to one of the largest tax increases in decades.
-The Biden administration kept most of the Trump administration tariffs in place, and in May 2024, announced tariff hikes on an additional $18 billion of Chinese goods, including semiconductors and electric vehicles.
-We estimate the 2018-2019 trade war tariffs imposed by Trump and retained by Biden reduce long-run GDP by 0.2 percent, the capital stock by 0.1 percent, and employment by 142,000 full-time equivalent jobs.
Academic and governmental studies find the Trump-Biden tariffs have raised prices and reduced output and employment, producing a net negative impact on the US economy.
'zaratio' sa Kanadom i Europom, a najbolji drug sa Rusijom i Sjevernom Korejomgodrina je napisao/la: ↑05 mar 2025, 11:51Ja sam negdje citao da su iz kgb sa njim imali razgovore prije 30 godina. Ja iskreno skroz malo vjerujem u slucajnosti pogotovo na toj "velikoj" sceni.Shategabri je napisao/la: ↑05 mar 2025, 10:39Njega je neko postavio da razyebe USA.MarcoBorriello je napisao/la: ↑05 mar 2025, 08:48Kakav govor narandzastog sizofrenicara![]()
Pa bio je prvi predsjednik sto se sastao sa liderom Sjeverne Koreje i u prvom mandatu, pa nista. Naravno da su sad stvari drugacije sto se tice Rusije, no eto i nevezano za to, lik hoce svjetski mir a kudi se zbog tog, ne kontam? Bolje da Amerika ratuje s Iranom jel?akisarajevo92 je napisao/la: ↑05 mar 2025, 13:30'zaratio' sa Kanadom i Europom, a najbolji drug sa Rusijom i Sjevernom Korejom![]()
Iskreno, jel ti sam sebi vjerujes sta pises? Iskreno sta se treba desiti da ti i takvi kao ti uvidite da ste pogrijesili? Samo nemoj pocet opet o demokratama, shvatili smo ne valjaju, ali zar tebi ovo valja sto se sad desava? Ne znam cime se ti tamo bavis, ali imam osjecaj da ces ti tek da uvidis sranja, kad budes udaren po djepu, izgleda da je vamo tamo samo moc i novac bitna, **** sve ostalo jel takoalemsa je napisao/la: ↑05 mar 2025, 13:48Pa bio je prvi predsjednik sto se sastao sa liderom Sjeverne Koreje i u prvom mandatu, pa nista. Naravno da su sad stvari drugacije sto se tice Rusije, no eto i nevezano za to, lik hoce svjetski mir a kudi se zbog tog, ne kontam? Bolje da Amerika ratuje s Iranom jel?akisarajevo92 je napisao/la: ↑05 mar 2025, 13:30'zaratio' sa Kanadom i Europom, a najbolji drug sa Rusijom i Sjevernom Korejom![]()
Dodao bih i IZ
+1OldTownDistrict je napisao/la: ↑05 mar 2025, 14:04Dodao bih i IZ
Sve ti je ovo bilo u prvom mandatu pa se nije svijet okreno naopako. On vazi za sve sto se za njeg kaze a za vrijeme njegovog mandata nijednog rata nije bilo (na skali gdje su upleteni veliki igraci). Dok ovi vaze za solidarnost, mir i ljubav a citav svijet bio na iglama, zar ti ne vidis barem malo ironije u tome ili su te previse uzele njihove medije?BaiMai je napisao/la: ↑05 mar 2025, 13:52Iskreno, jel ti sam sebi vjerujes sta pises? Iskreno sta se treba desiti da ti i takvi kao ti uvidite da ste pogrijesili? Samo nemoj pocet opet o demokratama, shvatili smo ne valjaju, ali zar tebi ovo valja sto se sad desava? Ne znam cime se ti tamo bavis, ali imam osjecaj da ces ti tek da uvidis sranja, kad budes udaren po djepu, izgleda da je vamo tamo samo moc i novac bitna, **** sve ostalo jel takoalemsa je napisao/la: ↑05 mar 2025, 13:48Pa bio je prvi predsjednik sto se sastao sa liderom Sjeverne Koreje i u prvom mandatu, pa nista. Naravno da su sad stvari drugacije sto se tice Rusije, no eto i nevezano za to, lik hoce svjetski mir a kudi se zbog tog, ne kontam? Bolje da Amerika ratuje s Iranom jel?akisarajevo92 je napisao/la: ↑05 mar 2025, 13:30
'zaratio' sa Kanadom i Europom, a najbolji drug sa Rusijom i Sjevernom Korejom![]()
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, Bing [Bot], Jabroni i 22 gosta.