Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VensanKasel
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la VensanKasel » 06 mar 2025, 00:21

baboedindzeko09 je napisao/la:
05 mar 2025, 23:56
Još 5 minuta do kraja Deytonskog sporazuma.
Sad možeš do Pandorfa brzinski , 80 eura povratna :kafa:

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 mar 2025, 00:28

Kovačević: gospodine Konakoviću evo 20 godina pokušavate da pobijedite Dodika i niste uspjeli

Konaković: ja pokušavam samo tri mjeseca i evo pobijedio sam ga, ovi prije mene nisu umjeli :rol: :rol:

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 06 mar 2025, 01:26

Bude li na sledecim izborima ista garnitura ljudi na listama to onda samo treba popiša*i sve redom.

Nismo gluplje garnituru vladajucih imali

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 06 mar 2025, 02:00

Kajzer10 je napisao/la:
04 nov 2024, 15:39
Jel iko ovdje razumije da ce svaki stetan ishod tog rata uzdrmati i zapad i NATO, sto moze ovoj karikaturi od drzave slomiti i ovo malo staklenih nogu sto ima. Ovdje ljudi ko da zive u Portugalu.

Sutra ce ova drzava uci u ozbiljnu krizu kad sud Dodiku izrekne mjeru sigurnosti zabrane obavljanja duznosti. Pa ti bacaj u grah kako ce se Trump postaviti. Dodikova kafa sa Orbanom vrijedi vise od 100 miliona lobiranja, nit se nesto moze izlobirati kad si ideoloski razlicit.

Ali ima utjeha kako Amerika nece miienjati politiku, iako se narodu bukvalno pred ocima mijenja politika u vezi Ukrajine, a gdje Ukrajina koji sukob je olicenje 70-godisnje konstantne nato politike, a gdje Bosna. Al nece nece, jasta nece.
Čim je počela kriza u BiH, ovo mi je naumpalo. Čovjek je 4.novembra ovo napisao pred izbore u Americi. :salut: :bih:

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 06 mar 2025, 02:47

VensanKasel je napisao/la:
06 mar 2025, 00:21

dobra ti hondica kruziras vcrs ganola od brkica k nedzaricima :thumbup:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 06 mar 2025, 05:56

slika
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 06 mar 2025, 07:07

Švajcarska kompanija za proizvodnju čokolade i konditorskih proizvoda Lindt će i ove godine podići cijene svojih proizvoda, izjavio je njen glavni finansijski direktor Martin Hug.

On je upozorio da će rast cijena Lindtovih proizvoda u 2025. biti “dvocifren” pošto kompanija mora da nadoknadi visoke cijene kakaoa na svjetskim tržištima, prenosi Reuters.

Lindt je prošle godine uvećao cijene za 6,3 posto, ali to nije bilo dovoljno da se nadoknadi naglo povećanje cijena kakao zrna, dodao je Hug.

- Čokolada će u budućnosti biti skuplja nego što je bila prije dvije ili tri godine. Ne samo Lindt čokolada, već čokolada uopšte, istakao je Martin Hug.

Kompanija zvanično nazvana Lindt & Sprüngli danas je objavila rezultate za cijelu fiskalnu 2024. godinu i navela da je je zabilježila snažan organski rast prihoda od prodaje za 7,8 odsto na 5,47 milijardi švajcarskih franaka.

Operativni profit (EBIT) firme Lindt i Špringli povećan je za 8,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine na 884,2 miliona franaka, uz EBIT maržu od 16,2 odsto, dodaje se u izvještaju
Malo im sto zaradjuju milione, opet ce povecati cijene :thumbdown:

Ide Lindt na ignore listu i bojkot njihovih proizvoda :kafa:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 06 mar 2025, 08:04

Lavcina je napisao/la:
05 mar 2025, 23:48
05 mar 2025, 23:40

Pa hajde uporedi , kad si već krenuo . Hajde molim te 1992 i 2025 godina , da vidimo o čemu se radi .
Nemam ti sta usporedjivati. Razlika je ogromna vec u nama samima, gdje imamo vise domacih izdajnika, a manje pravih patriota koji bi ginuli za ovu zemlju. Sutra da proglasi samostalnu rs, političari bi zvali upomoc EU, MZ, UN samo oni sami nista ne bi poduzeli.
E sada dolazimo do toga , godinama šutimo i zatvaramo oči na kriminal , korupciju i lopovluk političara . Glasamo za njih , jer su nas ubijedili da je sve super samo neka se ne puca .
Ogroman je problem naša pasivnost godinama .
Razlika između 1992 i 1995 je u tome što nas sada baš boli qrac šta se dešava. Ovo je država privilegovanih i privilegovani trebaju da se bore za nju. Meni kao privatnom poduzetniku uopšte ne smeta nova republika, ili 3 ili 5 novih republika. Taj san o Bosni živi samo mali procenat ljudi koji su se utrpali u državne jasle. Oni su ti koji trebaju da brane državu jer žive od države, žive od poreza koje mi ostali plaćamo.

Konkretno u SBK, niti me podržava zdravstvo, obrazovanje na jako niskim granama, saobraćaj za qrca, policija puna mladih momaka željnih dokazivanja, korupcija na 200%, ne znam koji stub države funkcioniše normalno.

Ne znam ko mi može doći na vrata i reći slušaj evo regrutujemo se, a da ne pogine istog momenta pred mojim vratima.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 06 mar 2025, 08:21

mogle bi pasti cijene nekretnina :salut:

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 06 mar 2025, 08:21

Virtu4l je napisao/la:
06 mar 2025, 00:28
Kovačević: gospodine Konakoviću evo 20 godina pokušavate da pobijedite Dodika i niste uspjeli

Konaković: ja pokušavam samo tri mjeseca i evo pobijedio sam ga, ovi prije mene nisu umjeli :rol: :rol:

Jesi primjetio kovacevic malo poceo vuci na Vucica pa stalno ono u njegovom fazonu namjesta naocale 😂😂

Samo ova voditeljica katastrofa, nezna jel dosla il je posla.
Zadnja izmjena: GG3, dana/u 06 mar 2025, 08:51, ukupno mijenjano 1 put.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 mar 2025, 08:25

Patriotizam su nam i ubili ovi koji bi nas regrutovali sad. Moj babo je krvario za ovu drzavu, i za sta? Da ja boracku stipendiju ne mogu dobit 5 godina a dobije sin "borca" koji je cijeli rat vani proveo pa se preko stranke uvalio u boracki registar? I kako da ja osjecam ovu drzavu i da se palim na ove izjave? Svi u fazonu "mi nemamo rezervnu drzavu" a vise ljudi nam razbacano po svijetu nego sto zivi ovdje.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 06 mar 2025, 08:48

Kakav crni rat.
Usvojen ekspressnom brzinom budžet Bih.
Sad će 100 miliona maraka za dodinu zgradu, za UIO.
Ovo je cirkus što Mile radi.
Ni ovdje nema podrške.
Na onaj zadnji miting 6-7000 ljudi navuko, a dao sve od sebe.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 06 mar 2025, 08:50

Riziko je napisao/la:
06 mar 2025, 08:48
Kakav crni rat.
Ni ovdje nema podrške.
Ovo meni nije nikako jasno ? I nitko da ovima sa bilo Koje Strane postavi to pitanje!
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 06 mar 2025, 08:56

Ne razumijem zašto političke stranke iz Federacije ne izađu sa zajedničkim saopštenjem? Šta im je plan? Čekati odluku Ustavnog suda? Već znamo da će Ustavni sud poništiti te zakone, ali šta dalje?

Konaković sinoć na kraju kaže da nećemo slati SIPU, što ima smisla ako se želi izbjeći oružani sukob. Ali ako ih SIPA ne pohapsi zbog državnog udara, ko će onda?

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 mar 2025, 08:58

Problem je jedino sto se svaki put do sad moglo vidjet u kojem smjeru huskanja idu. Ono, ili su izbori blizu, ili se narod malo podigne oko nekih stvari itd. Ili je ovo sve fkt toliko dobra predstava za javnost da nam se oni smiju dok se mi lozimo, a da u sustini svi znaju ishod, ili se stvarno nesta dogadja. Neka globalna slika navodi na ovo prvo - budzet usvojen, firme normalno rade, iz RSa opet kolona auta u "politicko Sarajevo" na posao, police po supermarketima nisu opuhane, brasno niko ne kupuje... znaci panike nema. S druge strane, po komentarima na portalima ljudi ko zapete puske. Doduse ima i bas mnogo botova koji su jedva cekali da iskoce. Al opet se postavlja pitanje, za koji cilj, ako je sve predstava koji joj je ishod, za sta nas farbaju?
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 06 mar 2025, 09:00

napoleon72 je napisao/la:
06 mar 2025, 08:58
Problem je jedino sto se svaki put do sad moglo vidjet u kojem smjeru huskanja idu. Ono, ili su izbori blizu, ili se narod malo podigne oko nekih stvari itd. Ili je ovo sve fkt toliko dobra predstava za javnost da nam se oni smiju dok se mi lozimo, a da u sustini svi znaju ishod, ili se stvarno nesta dogadja. Neka globalna slika navodi na ovo prvo - budzet usvojen, firme normalno rade, iz RSa opet kolona auta u "politicko Sarajevo" na posao, police po supermarketima nisu opuhane, brasno niko ne kupuje... znaci panike nema. S druge strane, po komentarima na portalima ljudi ko zapete puske. Doduse ima i bas mnogo botova koji su jedva cekali da iskoce. Al opet se postavlja pitanje, za koji cilj, ako je sve predstava koji joj je ishod, za sta nas farbaju?
Ja takoðer ovo sve mirno doživljavam. Nemas osjecaj da bi se moglo zakuhati ozbiljno. Nadam se naravno da ce se pokazati kroz institucije da ima države i tjt. Nema u BiH niko para da ratuje, crkavali bi od gladi za 3 mjeseca svi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 mar 2025, 09:10

GG3 je napisao/la:
06 mar 2025, 08:50
Riziko je napisao/la:
06 mar 2025, 08:48
Kakav crni rat.
Ni ovdje nema podrške.
Ovo meni nije nikako jasno ? I nitko da ovima sa bilo Koje Strane postavi to pitanje!

Budžet mora proći oba doma parlamenta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 06 mar 2025, 09:17

TefalTava je napisao/la:
06 mar 2025, 02:47
06 mar 2025, 00:21

dobra ti hondica kruziras vcrs ganola od brkica k nedzaricima :thumbup:
Hvala brate , samo što žena to kruza sinoć , ja službeno drndam . :D
Vikendom Hondu kada poželim vozikam , naravno i operem . :D
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 06 mar 2025, 09:17

Države ima u to cemo se svakako uvjeriti kao sto smo se uvjerili na osnovu presude Dodiku.

S jedne strane ovo juce sto je uradio klub Bosnjaka u skupstini entiteta RS, je po meni pametan potez jer jednostavno nisu dali Dodiku jos vremena na sta je on racunao, vec je morao u narednih 7 dana potpisati Zakone sto je izglasala skupstina.

Sada dolazimo do najvaznijih stvari, on je ovim de facto izvrsio drzavni udar i pogazio Ustav BiH, uvjeren sam da ce Tuzilastvo i Sud BiH u narednih 48 sati poslati poziv na saslusanje, ako se ne odazove desice se najgora stvar po njega.

Nece se angazovati ni SIPA niti bilo koja druga agencija kako bi ga privela vec ce se raspisati Interpolova potjernica. Raspisivanjem Interpolove potjernice za njega Stevandica i Viskovica de fakto si im ogranicio kretanje na relaciju Laktasi-Doboj.

Bilo gdje drugo da se pojave slijedi im hapsenje, ako dodju u Federaciju osim sluzbenog obezbjedjenja nemaju nikave zastite ( da vidim ko ce od 3-4 covjeka sebe zrtvovat) naspram cete obucenih specijalaca.

Ako pomisli da ode u drugu drzavu sem Srbije, automatski po Interpolovoj potjernici ce biti zadrzan na aerodromu i uhapsen, tako da ja samo zelim da se raspise Interpolova potjernica i da pustimo da vrijeme ucini svoje.

Naravno sada slijedi Apelacija i svi ovi "Zakoni" padaju u vodu, a on da je zaista zelio otcjepljenje zabranio bi rad i UIO, ali to nece jer mu je to JEDINI izvor finansiranja.

Pustimo institucije da rade svoj posao, jer on je stjeran u cosak i sada nema gdje, on misli da ce ovim svojim postupcima nekoga iz Federacije ili EU natjerati da sjedne s njim za pregovaracki stol, ali tu se je grdno prevario.

Izgubio je saveznike u entitetu RS, a jeidni saveznik iz EU mu je Mađarska koja je i sama u problemu.

Nasi politicari mu trebaju na sve nacine ogranici izvore finansiranja i tu je sav posao zavrsen. Prije par dana se zaduzio 50 miliona jer nema PARA za isplate penzija i plata, prezivljava i dise na skrge, samo mu ograniciti finansije i tu mu je kraj.

Nikakvog vojnog sukoba ne moze biti, jer je rat skupa zajebancija, gdje moras imati strasnu logistiku i rezerve, a on nema para ni za konzerve vojniku, tako da pustimo Institucije neka ga posalju na smetljiste historije.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 06 mar 2025, 09:20

denimen99 je napisao/la:
06 mar 2025, 08:04
Razlika između 1992 i 1995 je u tome što nas sada baš boli qrac šta se dešava. Ovo je država privilegovanih i privilegovani trebaju da se bore za nju. Meni kao privatnom poduzetniku uopšte ne smeta nova republika, ili 3 ili 5 novih republika. Taj san o Bosni živi samo mali procenat ljudi koji su se utrpali u državne jasle. Oni su ti koji trebaju da brane državu jer žive od države, žive od poreza koje mi ostali plaćamo.
Isto mislimo :)

Kaže meni jednom babo sta ako zapuca, ako se budemo morali seliti. E hoće me reko zeznuti ako budem morao otici u Austriju ili Njemačku :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.