Sad možeš do Pandorfa brzinski , 80 eura povratna

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Sad možeš do Pandorfa brzinski , 80 eura povratna
Čim je počela kriza u BiH, ovo mi je naumpalo. Čovjek je 4.novembra ovo napisao pred izbore u Americi.Kajzer10 je napisao/la: ↑04 nov 2024, 15:39Jel iko ovdje razumije da ce svaki stetan ishod tog rata uzdrmati i zapad i NATO, sto moze ovoj karikaturi od drzave slomiti i ovo malo staklenih nogu sto ima. Ovdje ljudi ko da zive u Portugalu.
Sutra ce ova drzava uci u ozbiljnu krizu kad sud Dodiku izrekne mjeru sigurnosti zabrane obavljanja duznosti. Pa ti bacaj u grah kako ce se Trump postaviti. Dodikova kafa sa Orbanom vrijedi vise od 100 miliona lobiranja, nit se nesto moze izlobirati kad si ideoloski razlicit.
Ali ima utjeha kako Amerika nece miienjati politiku, iako se narodu bukvalno pred ocima mijenja politika u vezi Ukrajine, a gdje Ukrajina koji sukob je olicenje 70-godisnje konstantne nato politike, a gdje Bosna. Al nece nece, jasta nece.
dobra ti hondica kruziras vcrs ganola od brkica k nedzaricima
Malo im sto zaradjuju milione, opet ce povecati cijeneŠvajcarska kompanija za proizvodnju čokolade i konditorskih proizvoda Lindt će i ove godine podići cijene svojih proizvoda, izjavio je njen glavni finansijski direktor Martin Hug.
On je upozorio da će rast cijena Lindtovih proizvoda u 2025. biti “dvocifren” pošto kompanija mora da nadoknadi visoke cijene kakaoa na svjetskim tržištima, prenosi Reuters.
Lindt je prošle godine uvećao cijene za 6,3 posto, ali to nije bilo dovoljno da se nadoknadi naglo povećanje cijena kakao zrna, dodao je Hug.
- Čokolada će u budućnosti biti skuplja nego što je bila prije dvije ili tri godine. Ne samo Lindt čokolada, već čokolada uopšte, istakao je Martin Hug.
Kompanija zvanično nazvana Lindt & Sprüngli danas je objavila rezultate za cijelu fiskalnu 2024. godinu i navela da je je zabilježila snažan organski rast prihoda od prodaje za 7,8 odsto na 5,47 milijardi švajcarskih franaka.
Operativni profit (EBIT) firme Lindt i Špringli povećan je za 8,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine na 884,2 miliona franaka, uz EBIT maržu od 16,2 odsto, dodaje se u izvještaju
Razlika između 1992 i 1995 je u tome što nas sada baš boli qrac šta se dešava. Ovo je država privilegovanih i privilegovani trebaju da se bore za nju. Meni kao privatnom poduzetniku uopšte ne smeta nova republika, ili 3 ili 5 novih republika. Taj san o Bosni živi samo mali procenat ljudi koji su se utrpali u državne jasle. Oni su ti koji trebaju da brane državu jer žive od države, žive od poreza koje mi ostali plaćamo.VensanKasel je napisao/la: ↑05 mar 2025, 23:56E sada dolazimo do toga , godinama šutimo i zatvaramo oči na kriminal , korupciju i lopovluk političara . Glasamo za njih , jer su nas ubijedili da je sve super samo neka se ne puca .Lavcina je napisao/la: ↑05 mar 2025, 23:48Nemam ti sta usporedjivati. Razlika je ogromna vec u nama samima, gdje imamo vise domacih izdajnika, a manje pravih patriota koji bi ginuli za ovu zemlju. Sutra da proglasi samostalnu rs, političari bi zvali upomoc EU, MZ, UN samo oni sami nista ne bi poduzeli.VensanKasel je napisao/la: ↑05 mar 2025, 23:40
Pa hajde uporedi , kad si već krenuo . Hajde molim te 1992 i 2025 godina , da vidimo o čemu se radi .
Ogroman je problem naša pasivnost godinama .
Ovo meni nije nikako jasno ? I nitko da ovima sa bilo Koje Strane postavi to pitanje!
Ja takoðer ovo sve mirno doživljavam. Nemas osjecaj da bi se moglo zakuhati ozbiljno. Nadam se naravno da ce se pokazati kroz institucije da ima države i tjt. Nema u BiH niko para da ratuje, crkavali bi od gladi za 3 mjeseca svinapoleon72 je napisao/la: ↑06 mar 2025, 08:58Problem je jedino sto se svaki put do sad moglo vidjet u kojem smjeru huskanja idu. Ono, ili su izbori blizu, ili se narod malo podigne oko nekih stvari itd. Ili je ovo sve fkt toliko dobra predstava za javnost da nam se oni smiju dok se mi lozimo, a da u sustini svi znaju ishod, ili se stvarno nesta dogadja. Neka globalna slika navodi na ovo prvo - budzet usvojen, firme normalno rade, iz RSa opet kolona auta u "politicko Sarajevo" na posao, police po supermarketima nisu opuhane, brasno niko ne kupuje... znaci panike nema. S druge strane, po komentarima na portalima ljudi ko zapete puske. Doduse ima i bas mnogo botova koji su jedva cekali da iskoce. Al opet se postavlja pitanje, za koji cilj, ako je sve predstava koji joj je ishod, za sta nas farbaju?
Hvala brate , samo što žena to kruza sinoć , ja službeno drndam .TefalTava je napisao/la: ↑06 mar 2025, 02:47dobra ti hondica kruziras vcrs ganola od brkica k nedzaricima![]()
Isto mislimodenimen99 je napisao/la: ↑06 mar 2025, 08:04Razlika između 1992 i 1995 je u tome što nas sada baš boli qrac šta se dešava. Ovo je država privilegovanih i privilegovani trebaju da se bore za nju. Meni kao privatnom poduzetniku uopšte ne smeta nova republika, ili 3 ili 5 novih republika. Taj san o Bosni živi samo mali procenat ljudi koji su se utrpali u državne jasle. Oni su ti koji trebaju da brane državu jer žive od države, žive od poreza koje mi ostali plaćamo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.