FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

boki86
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la boki86 » 06 mar 2025, 11:00

Milion primjera gdje se igrac ne uklapa u zamisli trenera, nevezano jel turkes ili neko drugi. Bilo i uvijek ce biti toga. Ne vjerujem da trosite tastaturu na ovu pricu, evo 3 stranice.
Mozemo li do pobjede u mostaru, kakav nam je omjer dole ovo zadnjih godina?

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 06 mar 2025, 11:06

boki86 je napisao/la:
06 mar 2025, 11:00
Milion primjera gdje se igrac ne uklapa u zamisli trenera, nevezano jel turkes ili neko drugi. Bilo i uvijek ce biti toga. Ne vjerujem da trosite tastaturu na ovu pricu, evo 3 stranice.
1 pobjeda, 2 nerjesena i 2 poraza u zadnjih 5 tekmi u Mostaru. Po meni dosta tesko gostovanje
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 06 mar 2025, 11:23

Peljto na centru protiv Veleza Sivac VAR.
Evo naseg Irfana ponovo :D :D
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 06 mar 2025, 11:25

Merso1993 je napisao/la:
06 mar 2025, 10:04
fera je napisao/la:
06 mar 2025, 09:51
Ja bi nakon ovog mahalanja jos sutra Turkesu ispisnicu dao pa onda nek tvoji iznose stvari koje trebaju ostati u svlacionici do sutra. Nije samo sto nema sta traziti u ovom sistemu nego je mahalac obicni.
A ko to mahala, ko iznosi stvari iz svlacionice? Jesili ti normalan ?!
Aldin tebi, ti po javnim forumima. Ohladi, Aldin ako već nije igrač koji vrši presing, makar bi mogao skočiti na zračni duel ili se zagraditi, pa što da ne zabiti i 1 na 1 kad izađe. Butić je za njega Benzema u ovoj formaciji i tjt.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 06 mar 2025, 11:50

Kad pročitam ove komentare da se Turkeš ne uklapa u sistem i ko biva zato je mlohava ćuna, pozlije mi. Jel mu sistem ne dozvoljava da podmetne leđa? Da se uklizne? Da skoči? Tjera da bježi od duela? Ja ne pamtim svilenijeg igrača. Bilo je x situacija gdje čovjek naprosto podskoči kad je u 50-50 situaciji s protivničkim igračem. Dakle, NEMA MUDA. Ja nikad ništa neću reći protiv Kyeremeha zato što frajer uvijek krlja, daje 100%, sve radi u punom šprintu, ide glavom na kopačku. Zajebite ove estete ala Turkeša koje više vremena provedu namještajući štucne. Igrač bez duel igre nije igrač. Svi ovi koji ga brane iskazuju naše standardne sportske komplekse spram dijaspore: ko biva on je potekao u Švici, mora da je pravi igrač. Jebla vas Švica. Da je lik došao iz Igmana i da pruža ovakve anti-partije, **** motikom bi ga tjerali. Meni nije problem to što ne daje golove, već činjenica da je pizdurina.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 06 mar 2025, 12:00

boki86 je napisao/la:
Trebalo je onda raskinuti s njim ugovor u januaru, ako se ne uklapa u Zekićeve sisteme. Preskup je za rezervu.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 06 mar 2025, 12:06

Gdje su Peljtini pomoćnici u Mostaru? Senad i Davor? :think:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 06 mar 2025, 12:12

Lucas je napisao/la:
06 mar 2025, 12:00
boki86 je napisao/la:
Trebalo je onda raskinuti s njim ugovor u januaru, ako se ne uklapa u Zekićeve sisteme. Preskup je za rezervu.
Kuburimo s napadacima, butic povrijedjen, valjda i novi gruzijac nije spreman, kako stoji treba nam sada. Ali opet to je pitanje za struku

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 06 mar 2025, 12:42

Pendulum je napisao/la:
06 mar 2025, 12:06
Gdje su Peljtini pomoćnici u Mostaru? Senad i Davor? :think:
Evo vracaju lagano Gedžića bolesnika, Petrovica i Musu
to su ti kriminalci koji su im potrebni za ovaj dio sezone

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 mar 2025, 13:23

Merso1993 je napisao/la:
06 mar 2025, 07:42
Pitar6785 je napisao/la:
06 mar 2025, 05:19
Mi svi gotivimo Turkesa prvi radi Ahmeta drugo sto covjek nije pokvaren, to se vidi i ZEKIC I OVO minuta sto mu je dao razlog nije bio njegov igracki kvalitet vec sto je spokojan ceka svoju sansu radi koliko moze POSTEN.. tako treba.

Dati ja licno moje misljenje kazem ZORAN ZEKIC SAD DA ISTJERA GULIJA GOJKOVICA SOLDU LULICA ja bi vise zoranu vjetovo taman sad kad bi cala i husref susic i fazlagic i rekli nije ovo dobro sto zekic radi ja bi rekao svaka cast vi ste legende kluba al ako je ZEKIC ODLUCIO da ih otjera ja to podrzavam

Turkesa moze zajebat formacija da nedaje golove al ga nemoze zajebat formacija kad neki stoper koji je poluprofesionalan koji izduva nakon 30 minuta i koji je nizi id njeg 10 cm naskoci, da nezna dodat da nezna loptu primit itd itd..

Ja sam mislio da je onako bio tanak jer nije prosao pripreme pricalo se da je imo povredu al lolo sad si tu 7 mjeseci prosao si pripreme i kondicija snaga znanje zalaganje isto ko kad si tek dosao.

Ja sam prvi ovde pisao da ce Turkes bit Ahmet na kubik kad je zabio ona dva gola radniku isprve odlicno al nemoze svaki igrac odgovorit svakom treneru.

Ovi sto pricaju kad Guli ode svece stat nek nama udineze da 5 m€ ja se nimalo nesikiram dok je zekic tu. NAJBOLJI TRENER PL BH OD 95 godine..

Produzit ugovor covjeku i dat mu koliko god zine..

Zekic je spic bio bolji od turkesa 800x ako on nezna procjenit spica nezna niko..

U fudbalu moras balansirat jer nije samo prilagodi igru prema spicu a koliko ce te ta igra kostat u ibrani nebitno. Mene Rozman objelio svaki put kad je kontra polu kontra za zatvaram oci cim dodju na 45 metara
Ja sam ovu pricu u forumu zapoceo i evo opet cu neke stvari ponoviti. Neki se sprdaju ovdje i govore ovo Aldin pise. Ne pise Aldin nego momak koji je i sam igrao fudbal u svici i koji iznimno cjeni i voli nase klubove pogotov Sarajevo. Nisam hordas nego cisto ljubitelj fudbala a najvise SVOG DOMACEG jer je nama i Barca i Real djaba kad to nije NASE a moj je i CELIK I SARAJEVO I ZELJO I VELEZ kome pase pase kome ne neka ne cita. Neki pisu kako Aldina ne mozemo mi gurati, Aldina su doveli njegovi golovi a ne menadjer ili navijaci u Sarajevo. Upucen sam u citavu situaciju i zato sam i legitiman da pricam o tome. Ako neko zeli samnom da u detalje ide nek iskaze zelju cut cemo se na telefon i sve ce mu biti jasno. Druga liga svice je vrlo jaka liga u kojoj igraju kako talenti jaki koji ne dolaze na minutazu u prvim ligama tako i "veterani" na izlasku svojih karijera sa OGROMNIM iskustvima i prejakim dosije. Aldin je dva puta izastopno bio prvi strijelac svice druge lige, dosao u u21 bih za samo jedan nepun minut na debiju protiv portugala zabio. Kako zabio? Tako sto je Ahmedhodzic ubacio u 16 a aldin ima ogroman osjecaj za loptu gol i prostor. Aldin je igrac tipa Ibisevic koji koliko god neko pricao Dzeko,Dzeko i Dzeko ja kazem Dzeko ali i Ibisevic. Ne poredim Dzeku i Ibisevica a ni Aldina jer su to totalno razliciti nivo fudbala ali ako pricamo o tipu igraca. Ibisevic je za BiH dao golove u najtezim situacijama. Odveo nas na SP zabio na SP zasto? Jer momak uvjek ispravno stoji u 16. To nije stvar borbe i guranja, cupanja vec instikt za gol. Onaj ko to ne razumije taj nije igrao profesionalno fudbal i sa njim nemam se sta smarati. Isto tako onaj ko ne razumije koliko jednom fudbaleru a pogotov napadacu jer se mjeri po golovima znaci kontinuitet taj ko to ne zna isto tako nek ne pise. Sta znaci kontinuitet koji fali Aldinu? To ne znaci igraj svaku tekmu po 90 min to znaci dati jednu solidnu minutazu igracu barem 45 minuta ali svaku tekmu. Danas tako sutra tako prekosutra tako i onda igrac dolazi na svoje, jer moze da hvata ritam, NE SJECKAS GA. kako igra izgleda kada sudija sjecka svaki minut dvira nesto? Imali ista od te igre? NEMA ! pusti igrace neka igraju. Kako mozes za 10 minuta nesto pokazati eto za 20? Kad udjes pred kraj rezultat recimo 1-0 za sarajevo 80 ti minut. Poznato je da u nasoj ligi se prvih 30 minuta igra inekako fudbal posle intenzitet opadne, igraci u 80 minuti i puno ranije dobiju instrukciju sacuvat rezultat i zatvorit se. Zadnjih 10 , 20 min igrace em fataju grcevi em svako malo sudija svira izmjenu em ovo em ono. Nadoknadi sudija 2,3 min i cao. Sta tu moze MESSI pokazati a kamoli Aldin? Hocete pravedni da budemo i da vidimo ko zna sta? Igras protiv slaboje ekipe ubaci i jednog i drugog. Neces tako? Ok dadni buticu jednu tekmu 90 min drugu Aldinu. Ali ovo nema vise svrhe svoje sam rekao svacije postujem samo uvrede ne trebaju biti niti u djep moj niti iz dzepa ali sa ovim nacinom funkcionisanja nemas evropsko sarajevo i cao
Kazes da si igrao/trenirao profesiionalno fudbal- ja da ti iskreno nisam, al jesam trenirao do 15 godine i kad sam vidio da ne napredujem toliko dobro (dotad sam bio tu negdje ) i da se nemogu da nosim kopacke o klin.

E sad ako si trenirao i igrao (ako si igrao nekazem da si igrao) znas da svakom igracu nepase svaka liga svaki klub, i zato promjeni klub nekad ode i u jacu ligu veci klub bude top al se desi da ode u slabiju ligu manji klub i jos vise propadne. Bez obzira na sve mane koje ova liga ima danasnje FK SARAJEVO bi namucilo mnoge klubov iz te svicarske lige.

Nemozemo se mi voditi tim da su svicarski klubovi toliko jaki posebno klubovi koji nisu u prvih 5 u toj ligi a posebno druga liga. Stevanovic je bio medju najboljim ili mozda najbolji igrac premijer lige prije 5-6 godina a on je i sad medju najboljim u svicarskoj sa 33-34 godine koliko ima.kazem ovde je mozda bio najbolji, po meni u tom trenutku je bio bolji duljevic.

E sad ako si trenirao VECINA 90% trenera nece dat nekom od igraca neku vecu minutazu/sansu ako prvo on;
A) na treningu ne pokazuje da je bolji od svoje konkurencije
B) ako njegova konkurencija pokazuje vecu zelju od njeg
C) ako je njegova konkurencija izborila u standardnih 11 ili dovedena i direktno ubacena u prvih 11 npr; Butic
D) ako njegova konkyurencija pruza vise nego on na TRENINGU/UTAKMICI
F) kad trener osjeti da taj prvi njegov izbor nebitno umisli da ce on igrat bez obzira kako trenirao kako igrao onda njegova rezerva mora osjetit taj trenutak i zgrabit tu sansu

I da zavrsim nijedan pravi trener (ako si trenirao i pratis fudbal) nece tek tako istjerat standardnog igraca iz prvih 11 al upravo radi toga da oboicu nekad troicu drzi budnim ovaj sto je standardan da bude non stop na nivou a ovi sto su rezerva da budu spremni i svjesni da ce MOZDA imat samo jednu priliku da pokazu da su bolji i ako to uspiju da znaju da ce bit dio stardanih 11 al isto tako ako to neiskoriste mozda ce dobit nivu priliku za 7 dana a mozda za 50 dana a mozda nikad vise u tom klubu..

Recimo paskalov po mom misljenju je pokazao blizu kvalitet ko SOLDO mozda cak i da je za nijansu bolji AKO SE SVE UZME u obzir koliko je tu koliko soldo itd itd, al on nije ISKORISTIO TU PRILIKU i on to zna (NIJE POKAZAO DA JE MNOGO BOLJI, moras pokazat da si mnogo bolji nesto ko gojkovic sto je pokazao) da bi upao u prvih 11. E sad je nanjemu dali ce kroz trening kroz dodatni privatni rad i sta vec pokazat se boljim pa da mu da zekic sansu ili kad sodo dobije kartone il neku povredu nedaj boze da uskoci i betonira se u prvih 11 mozda ce bit crveni direktan moze bit 3 zuta sto znaci 1-2 utakmice moze bit laksa povreda 4-5 utakmica (sad TURKES IMA sansu da iskoristi povredu i da natjera ZEKICA kroz treninge i igru na terenu da bude prva opcija). Nek bude protiv veleza igrac utakmice da dva gola i sigurno ce igrat i protiv zrinjskog i borca nek itu da pobjedonosne golove siguran sam da ce bit ispre Butica. I buticu niko nije kriv sto se povrijedio i sto je dozvolio konkurentu sansu. Dali je nekad fudbal okrutan i ne fer jeste al to je tako u tom biznisu, nekom svane nekom smrkne

Ista stvar za Mehmedovica covjek je dobivao sansu on nine opravdavao i kad je Zekic osjetio da covjek te sanse uzima neozbiljno ili nemoze bez mene radi u21 pravila igracu onoliko koliko ja hocu Zekic mu onda uvali 3 igraca u21 u prvih 11 pobjedili dobro monci odigrali Mehmedovic izgubio mjesto u prvih 11 i najvjetovatnije zavrsio sa ozbiljnim igrama kod nas.. SANSU MORAS UZET i nemozes ti radi svoj cv ili tvoih godina il tvog prezimena ocekivat da ce ti trener davat broj sansi koji ti zelis, vec moras imat maind set samo dami je dobit JEDNU SANSU posebno u klubu kao sto je FK SARAJEVO koje ima reputaciju visoke ciljeve koje ima novac i koje ina izbiljnu konkurenciju
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 06 mar 2025, 13:34, ukupno mijenjano 2 puta.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 06 mar 2025, 13:28

Merso1993 je napisao/la:
06 mar 2025, 10:04
fera je napisao/la:
06 mar 2025, 09:51
Ja bi nakon ovog mahalanja jos sutra Turkesu ispisnicu dao pa onda nek tvoji iznose stvari koje trebaju ostati u svlacionici do sutra. Nije samo sto nema sta traziti u ovom sistemu nego je mahalac obicni.
A ko to mahala, ko iznosi stvari iz svlacionice? Jesili ti normalan ?!
Ti mahalas debilu, **** s teme kluba ciji nisi navijac.
You are someone else I am still right here

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 mar 2025, 13:54

Zar nije PELJTO rekao da nece sudit SARAJEVSKIM klubovima, jel ga to dedo dodik i tata vico protjeraki kriz sake.. Nebi me cudilo da zeljovac to odradi zeljevski podmuklo a da mu tata dodik bude sretan a to ce bit samo ako FK SARAJEVO izgubi. Prema tome upute ce bit nemoj nista katastrofalno lose sudit samo ine sitne faulice 50/50 daji velezu i opasnije napade kontre FK SARAJEVA prekidaj ako bude 0-0 ok je tata nece bit 100% sretan al nece bit batine ako bude 0-1 do 90 minute tata trazi penal za velez po svaku cjenu, naravno tata ti daje odvezane ruke da svirnes penal nepostojeci za pobjedu veleza a i amidza beus bi to nagradio odma posle utakmice jer njemu je ta utakmica u komsiluku. Ponistit go ne svirat penal za FK SARAJEVO to se posrazumjeva slobodno niko te pitat nista nece amidza beus je tu.

Ako budes sudio posteno mi cemo posteno znacku uefe uzet i samom tim 5 k km po utakmici ode na 500 km

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 06 mar 2025, 14:04

Nego šta bi na onom sastanku za savez jučer.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 06 mar 2025, 14:45

plisek je napisao/la:
06 mar 2025, 11:06
boki86 je napisao/la:
1 pobjeda, 2 nerjesena i 2 poraza u zadnjih 5 tekmi u Mostaru. Po meni dosta tesko gostovanje
Gutavo

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 06 mar 2025, 14:53

boki86 je napisao/la:
06 mar 2025, 14:45
plisek je napisao/la:
boki86 je napisao/la:
Gutavo
Ma nimalo loša ekipa u svim linijama, za ovu su oslabljeni nazad, ne igra glavni stoper Hrkač, Zrinja im nista nije mogao napraviti, fino ih je ovaj poslozio samo da ih krenu rezultati, nek to bude posl. nas, evo s Peljtom ces imati i normalno suđenje, dobar teren, hajmo pokazati da smo bolji...

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 06 mar 2025, 16:14

propoklopac je napisao/la:
06 mar 2025, 14:53
boki86 je napisao/la:
plisek je napisao/la:

Gutavo
Ma nimalo loša ekipa u svim linijama, za ovu su oslabljeni nazad, ne igra glavni stoper Hrkač, Zrinja im nista nije mogao napraviti, fino ih je ovaj poslozio samo da ih krenu rezultati, nek to bude posl. nas, evo s Peljtom ces imati i normalno suđenje, dobar teren, hajmo pokazati da smo bolji...
Svi gledate tekmu sa Zrinjom a niko ne gleda kako su odigrali protiv Sloge i Goska. Protiv onakog goska su imali situacije da izgube i to kuci. A i protiv sirokog nista bolje nisu odigrali al haj dobili su crveni, doduse vec su gubili prije crvenog. Moramo ih uzeti dobar teren plus smo jaci.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 06 mar 2025, 16:30

keli je napisao/la:
06 mar 2025, 16:14
propoklopac je napisao/la:
06 mar 2025, 14:53
boki86 je napisao/la:

Gutavo
Svi gledate tekmu sa Zrinjom a niko ne gleda kako su odigrali protiv Sloge i Goska. Protiv onakog goska su imali situacije da izgube i to kuci. A i protiv sirokog nista bolje nisu odigrali al haj dobili su crveni, doduse vec su gubili prije crvenog. Moramo ih uzeti dobar teren plus smo jaci.
Pa prije će im biti voljni momenat kao protiv Zrinjskog nego kao protiv Goska.
Izuzetno teško gostovanje, puno su bolja ekipa nego što tabela pokazuje, igrački po meni bare bare sa strumfetom.

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 06 mar 2025, 18:38

Raja pitanje za upučene. Važi li ovo svaki dan ili je samo ovaj dan bilo?

slika
🇵🇸

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 06 mar 2025, 19:07

Torino je napisao/la:
06 mar 2025, 18:38

slika
Vazi to uvijek, ja sam u januaru uclanio citavu porodicu i te cijene su bile

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 06 mar 2025, 19:07

Torino je napisao/la:
06 mar 2025, 18:38

slika
Mislim da je svaki dan, jer ja sam par dana prije tog posta izvadio 3 clanske i bio je popust

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, miguelramos, mma_hz i 27 gostiju.