Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JayCatwright
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la JayCatwright » 07 mar 2025, 12:43

akisarajevo92 je napisao/la:
07 mar 2025, 12:39
ne otvarajte portale i sve ce biti ok, halucinirate
ali, ali nikad situacija nije bila ovako ozbiljna :kuknjava:

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 07 mar 2025, 12:44

Ustavni sud je jos sinoc trebao suspendovati "Zakone" i onda ne bi doslo do "ovog". Sve dok Sud ne suspenduje potpisane i objavljene "Zakone" policija entiteta radi po "Zakonu".

I ovo navodno "iseljavanje" SIPE je po "Zakonu" svidjalo se to nama ili ne.

Ako nakon suspenzije "Zakona" nastave sa ovim aktivnostima e tek onda se ima osnova za krivicno odgovaranje i za hapsenja.

Kao sto neko rece treba uvesti kiparski model, suspendovati ih iz svih institucija i krepali bi od gladi za 15 dana

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 mar 2025, 12:44

CAGarfia je napisao/la:
07 mar 2025, 12:30
Bundesliga je napisao/la:
07 mar 2025, 12:25
Najgore od svega je Mađari i EUFOR. Dokaz da je međunarodna zajednica glupa ko i ovi lokalni političari. Njima dozvoliti da dođu u BiH i "čuvaju" nekakav mir je teški oblik idiotizma.
Čovjek iz Rumunije je komandant ?
Jest, bio Mađar prije njega. Mađari imaju ovdje svoj kontigent u EUFOR-u. Dokaz da međunarodnu zajednicu boli kita za BiH, tu su da uzmu pare za čisti protokol.

Što se tiče Ustavnog Suda, razumijem ove što govore kako se ne smije ništa raditi bez donošenja odluka Ustavnog Suda. A i na to će se Dodik oglušiti, već je rekao da ima 7 sudija, a treba 9 valjda. Tako da i to neće poštivati. I opet će na kraju morati silom biti uhapšen. I ove potjernice su mi smiješne realno, jer ne važe u RS-u. U Srbiji, Mađari ga neće isporučiti, Rusi. Tako da, jedino ako ode u neku drugu zemlju ili kroz nju prođe može biti isporučen.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 mar 2025, 12:46

Kakav potop trojke :clap:

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 07 mar 2025, 12:46

Virtu4l je napisao/la:
07 mar 2025, 12:38
Sad sam pogledao ovaj press Dodika i Vučevića. Taktika je ovdje poprilično jasna, Dodik je shvatio da u RS nema nikakvu podršku, ni naroda ni opozicije i mora uvući Srbiju. Ponovo su izgovorili gomilu laži, ponavljali kao papagaji da je Srbija garant Dejtona i srbijanskoj javnosti žele nametnuti narativ da su oni žrtve. Vučićevi novinari su postavljali već pripremljena pitanja i nabacivali Dodiku loptu na volej, sve isto kao na pressicama Aleksandra Vučića.

Oni tjeraju svoje, SIPA ne postoji u Banjoj Luci, a odgovora tih famoznih institucija još uvijek nema.

Poprilično sam siguran da očekuju hapšenja ili naloge za hapšenja i da imaju spreman odgovor i na to.
Tačno. Bez Srbije je go ko pištolj i sad su svjesni svi toga. Međutim valja Srbiji uću u ovo, a da ostane koliko-toliko čista u MZ. To ovaj put nije tako lako ostvarivo. Pobjegao je danas tamo da ne bi bio dostupan jer EUFOR može svaki čas banuti u BL. Čovjek de facto izvršava državni udar i spreman je da izazove oružani sukob kako bi mogao reći da je napadnut. Bukvalno mu je samo još to ostalo. Nakon što se potvrdi apelacija US, EUFOR zajedno sa domaćim institucijama mora krenuti u akciju. Svaka granica je pređena i nema nazad. Dobro bi bilo kad bi se neko od stranaca oglasio da podržava takve stvari da se ima dodatna podrška. Kako god, ne treba mu dat povod i nedo bog neki oružani incident na svoju ruku. Mirni moramo biti. Ovaj put si MIle prekardašio.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 07 mar 2025, 12:47

u prethodnih godinu dana par puta sam vidio kolonu eufor vozila sa madjarskim tablicama

oni su tu, nema veze sto je rumun komadant

ali kakav spoj Rumuni i Madjari, moze li gore :rol:
Don't believe the hype.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 mar 2025, 12:52

U ovakvim napetim situacijama, gdje su prisutne tenzije i političke podjele, postoji nekoliko psiholoških i socioloških fenomena koji mogu dovesti do pogreške i eskalacije sukoba. To su pogrešna procjena situacije, deindividuacija i sl.

Bošnjački autoriteti moraju smirivati stanje te ignorisati huškačku propagandu medija, pojedinaca i oponenata. Jer, upravo to je ono što Dodik želi, misleći kako ga samo haos može spasiti.

Dva najmoćnija ratnika su vrijeme i strpljenje. Zna se, a znalo se i 90ih, da će se braniti svoja ognjišta, ako bi došlo do toga. Snaga ne dolazi od nekakve harlabuke već iz tišine i odlučnosti.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 07 mar 2025, 12:52

Virtu4l je napisao/la:
07 mar 2025, 12:38
Sad sam pogledao ovaj press Dodika i Vučevića. Taktika je ovdje poprilično jasna, Dodik je shvatio da u RS nema nikakvu podršku, ni naroda ni opozicije i mora uvući Srbiju. Ponovo su izgovorili gomilu laži, ponavljali kao papagaji da je Srbija garant Dejtona i srbijanskoj javnosti žele nametnuti narativ da su oni žrtve. Vučićevi novinari su postavljali već pripremljena pitanja i nabacivali Dodiku loptu na volej, sve isto kao na pressicama Aleksandra Vučića.

Oni tjeraju svoje, SIPA ne postoji u Banjoj Luci, a odgovora tih famoznih institucija još uvijek nema.

Poprilično sam siguran da očekuju hapšenja ili naloge za hapšenja i da imaju spreman odgovor i na to.
Bude li Vukoja trojkin glasao danas protiv na ustavnom sudu treba za tobom i svim trojkinim botovima izdati potjernicu kao i za Konakovićem Fortom Niksicem za izdaju države.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 mar 2025, 12:52

Tekashi je napisao/la:
07 mar 2025, 12:35
Mediji plasiraju lazne vijesti i sire paniku.
A majke mi imam osjecaj da pola stvari koje se plasiraju j eter veze nemaju sa realnim stanjem
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 07 mar 2025, 12:53

Asteriks je napisao/la:
07 mar 2025, 12:52
U ovakvim napetim situacijama, gdje su prisutne tenzije i političke podjele, postoji nekoliko psiholoških i socioloških fenomena koji mogu dovesti do pogreške i eskalacije sukoba. To su pogrešna procjena situacije, deindividuacija i sl.

Bošnjački autoriteti moraju smirivati stanje te ignorisati huškačku propagandu medija, pojedinaca i oponenata. Jer, upravo to je ono što Dodik želi, misleći kako ga samo haos može spasiti.

Dva najmoćnija ratnika su vrijeme i strpljenje. Zna se, a znalo se i 90ih, da će se braniti svoja ognjišta, ako bi došlo do toga. Snaga ne dolazi od nekakve harlabuke već iz tišine i odlučnosti.
:salut:

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 07 mar 2025, 12:58

Asteriks je napisao/la:

Jako lijepo napisano, strpljenje je sad najvaznije.
GGMU

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 mar 2025, 13:14

Jedini garant za mir ovdje jeste da smo se mi naoružavali zadnjih 10-15 godina po cijenu toga da narod gladuje ili da se ne napravi ni centimetar ceste, ali da smo se naoružali.

Bolje je i istrpiti 5 godina takvo stanje i imati svoj garant za mir, bez da ovisiš o strancima, o vepru iz Laktaša ili o EUFOR-u. Lijepo redom kontaktiraš sve (Turska, Kina, Iran, Pakistan, Amerika) i ako treba i zadužiš se za vojnu opremu.

Ovako si prepušten milosti tome kako će se dignuti ku.rac onima u VB, Americi i Briselu, a sve što je u tvojoj moći jeste da ponavljaš ko papagaj "Neka institucije rade svoj posao!".
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 mar 2025, 13:19

Tekashi je napisao/la:
07 mar 2025, 12:35
Mediji plasiraju lazne vijesti i sire paniku.
Dodik, Konaković, mediji, zaposlenici = istina je, SIPA je istjerana iz prostorija u BL.

Tekashi = fake news, šire mediji paniku.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 mar 2025, 13:20

Prvi garant za mir je gašenje huškaških medija i zabranjivanje političkim botovima da kontra pričom prikupljau političke poene. Drugi garant je razgovor. Oružje nije garant ničega.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 07 mar 2025, 13:21

Ustavni sud će danas zakone proglasti nevažećim, Dodik neće poštovati odluku Ustavnog suda. E tad na red stupa tužilaštvo i izdaje nalog za hapšenje. Sve mimo toga je preskakanje koraka koja može dovesti Dodikovo procesuiranje u pitanje.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 07 mar 2025, 13:21

baboedindzeko09 je napisao/la:
07 mar 2025, 13:14
Jedini garant za mir ovdje jeste da smo se mi naoružavali zadnjih 10-15 godina po cijenu toga da narod gladuje ili da se ne napravi ni centimetar ceste, ali da smo se naoružali.

Bolje je i istrpiti 5 godina takvo stanje i imati svoj garant za mir, bez da ovisiš o strancima, o vepru iz Laktaša ili o EUFOR-u. Lijepo redom kontaktiraš sve (Turska, Kina, Iran, Pakistan, Amerika) i ako treba i zadužiš se za vojnu opremu.

Ovako si prepušten milosti tome kako će se dignuti ku.rac onima u VB, Americi i Briselu, a sve što je u tvojoj moći jeste da ponavljaš ko papagaj "Neka institucije rade svoj posao!".
Znaš li ti kakva je procedura naoružavanja u BiH od Daytona?

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 mar 2025, 13:22

Poligon10 je napisao/la:
07 mar 2025, 13:21
Znaš li ti kakva je procedura naoružavanja u BiH od Daytona?
Ma znam sve. Ovo su moje puste želje samo jbg i razmišljanje na glas.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 mar 2025, 13:22

avenija je napisao/la:
Bude li Vukoja trojkin glasao danas protiv na ustavnom sudu treba za tobom i svim trojkinim botovima izdati potjernicu kao i za Konakovićem Fortom Niksicem za izdaju države.

E tu sam te čekao.

Da se nije glasalo za Vukoju, Ustavni sud ne bi bio funkcionalan i ne bi imao kvorum, čime bi Dodiku bio otvoren put da radi šta god želi.

Zaista nekad niste svjesni šta pišete. Nekad, eto samo nekad razmisli prije nego što nešto izvališ. Muka mi je više čitati kako iz dana u dan zabijaš autogolove.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 mar 2025, 13:24

Virtu4l je napisao/la:
07 mar 2025, 13:22
avenija je napisao/la:

E tu sam te čekao.

Da se nije glasalo za Vukoju, Ustavni sud ne bi bio funkcionalan i ne bi imao kvorum, čime bi Dodiku bio otvoren put da radi šta god želi.

Zaista nekad niste svjesni šta pišete. Nekad, eto samo nekad razmisli prije nego što nešto izvališ. Muka mi je više čitati kako iz dana u dan zabijaš autogolove.
Lik je retardiran ili je danas dobio dva sendviča.

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 07 mar 2025, 13:26

Memorijalni centar Srebrenica zatvara se do daljnjeg: Naši uposlenici nisu sigurni.

Meni je ovo zalosno, ali ono stvarno zalosno
GGMU

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.