ali, ali nikad situacija nije bila ovako ozbiljnaakisarajevo92 je napisao/la: ↑07 mar 2025, 12:39ne otvarajte portale i sve ce biti ok, halucinirate

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
ali, ali nikad situacija nije bila ovako ozbiljnaakisarajevo92 je napisao/la: ↑07 mar 2025, 12:39ne otvarajte portale i sve ce biti ok, halucinirate
Jest, bio Mađar prije njega. Mađari imaju ovdje svoj kontigent u EUFOR-u. Dokaz da međunarodnu zajednicu boli kita za BiH, tu su da uzmu pare za čisti protokol.CAGarfia je napisao/la: ↑07 mar 2025, 12:30Čovjek iz Rumunije je komandant ?Bundesliga je napisao/la: ↑07 mar 2025, 12:25Najgore od svega je Mađari i EUFOR. Dokaz da je međunarodna zajednica glupa ko i ovi lokalni političari. Njima dozvoliti da dođu u BiH i "čuvaju" nekakav mir je teški oblik idiotizma.
Tačno. Bez Srbije je go ko pištolj i sad su svjesni svi toga. Međutim valja Srbiji uću u ovo, a da ostane koliko-toliko čista u MZ. To ovaj put nije tako lako ostvarivo. Pobjegao je danas tamo da ne bi bio dostupan jer EUFOR može svaki čas banuti u BL. Čovjek de facto izvršava državni udar i spreman je da izazove oružani sukob kako bi mogao reći da je napadnut. Bukvalno mu je samo još to ostalo. Nakon što se potvrdi apelacija US, EUFOR zajedno sa domaćim institucijama mora krenuti u akciju. Svaka granica je pređena i nema nazad. Dobro bi bilo kad bi se neko od stranaca oglasio da podržava takve stvari da se ima dodatna podrška. Kako god, ne treba mu dat povod i nedo bog neki oružani incident na svoju ruku. Mirni moramo biti. Ovaj put si MIle prekardašio.Virtu4l je napisao/la: ↑07 mar 2025, 12:38Sad sam pogledao ovaj press Dodika i Vučevića. Taktika je ovdje poprilično jasna, Dodik je shvatio da u RS nema nikakvu podršku, ni naroda ni opozicije i mora uvući Srbiju. Ponovo su izgovorili gomilu laži, ponavljali kao papagaji da je Srbija garant Dejtona i srbijanskoj javnosti žele nametnuti narativ da su oni žrtve. Vučićevi novinari su postavljali već pripremljena pitanja i nabacivali Dodiku loptu na volej, sve isto kao na pressicama Aleksandra Vučića.
Oni tjeraju svoje, SIPA ne postoji u Banjoj Luci, a odgovora tih famoznih institucija još uvijek nema.
Poprilično sam siguran da očekuju hapšenja ili naloge za hapšenja i da imaju spreman odgovor i na to.
Bude li Vukoja trojkin glasao danas protiv na ustavnom sudu treba za tobom i svim trojkinim botovima izdati potjernicu kao i za Konakovićem Fortom Niksicem za izdaju države.Virtu4l je napisao/la: ↑07 mar 2025, 12:38Sad sam pogledao ovaj press Dodika i Vučevića. Taktika je ovdje poprilično jasna, Dodik je shvatio da u RS nema nikakvu podršku, ni naroda ni opozicije i mora uvući Srbiju. Ponovo su izgovorili gomilu laži, ponavljali kao papagaji da je Srbija garant Dejtona i srbijanskoj javnosti žele nametnuti narativ da su oni žrtve. Vučićevi novinari su postavljali već pripremljena pitanja i nabacivali Dodiku loptu na volej, sve isto kao na pressicama Aleksandra Vučića.
Oni tjeraju svoje, SIPA ne postoji u Banjoj Luci, a odgovora tih famoznih institucija još uvijek nema.
Poprilično sam siguran da očekuju hapšenja ili naloge za hapšenja i da imaju spreman odgovor i na to.
A majke mi imam osjecaj da pola stvari koje se plasiraju j eter veze nemaju sa realnim stanjem
Asteriks je napisao/la: ↑07 mar 2025, 12:52U ovakvim napetim situacijama, gdje su prisutne tenzije i političke podjele, postoji nekoliko psiholoških i socioloških fenomena koji mogu dovesti do pogreške i eskalacije sukoba. To su pogrešna procjena situacije, deindividuacija i sl.
Bošnjački autoriteti moraju smirivati stanje te ignorisati huškačku propagandu medija, pojedinaca i oponenata. Jer, upravo to je ono što Dodik želi, misleći kako ga samo haos može spasiti.
Dva najmoćnija ratnika su vrijeme i strpljenje. Zna se, a znalo se i 90ih, da će se braniti svoja ognjišta, ako bi došlo do toga. Snaga ne dolazi od nekakve harlabuke već iz tišine i odlučnosti.
Jako lijepo napisano, strpljenje je sad najvaznije.Asteriks je napisao/la: ↑07 mar 2025, 12:52U ovakvim napetim situacijama, gdje su prisutne tenzije i političke podjele, postoji nekoliko psiholoških i socioloških fenomena koji mogu dovesti do pogreške i eskalacije sukoba. To su pogrešna procjena situacije, deindividuacija i sl.
Bošnjački autoriteti moraju smirivati stanje te ignorisati huškačku propagandu medija, pojedinaca i oponenata. Jer, upravo to je ono što Dodik želi, misleći kako ga samo haos može spasiti.
Dva najmoćnija ratnika su vrijeme i strpljenje. Zna se, a znalo se i 90ih, da će se braniti svoja ognjišta, ako bi došlo do toga. Snaga ne dolazi od nekakve harlabuke već iz tišine i odlučnosti.
Dodik, Konaković, mediji, zaposlenici = istina je, SIPA je istjerana iz prostorija u BL.
Ustavni sud će danas zakone proglasti nevažećim, Dodik neće poštovati odluku Ustavnog suda. E tad na red stupa tužilaštvo i izdaje nalog za hapšenje. Sve mimo toga je preskakanje koraka koja može dovesti Dodikovo procesuiranje u pitanje.
Znaš li ti kakva je procedura naoružavanja u BiH od Daytona?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑07 mar 2025, 13:14Jedini garant za mir ovdje jeste da smo se mi naoružavali zadnjih 10-15 godina po cijenu toga da narod gladuje ili da se ne napravi ni centimetar ceste, ali da smo se naoružali.
Bolje je i istrpiti 5 godina takvo stanje i imati svoj garant za mir, bez da ovisiš o strancima, o vepru iz Laktaša ili o EUFOR-u. Lijepo redom kontaktiraš sve (Turska, Kina, Iran, Pakistan, Amerika) i ako treba i zadužiš se za vojnu opremu.
Ovako si prepušten milosti tome kako će se dignuti ku.rac onima u VB, Americi i Briselu, a sve što je u tvojoj moći jeste da ponavljaš ko papagaj "Neka institucije rade svoj posao!".
Ma znam sve. Ovo su moje puste želje samo jbg i razmišljanje na glas.
Lik je retardiran ili je danas dobio dva sendviča.Virtu4l je napisao/la: ↑07 mar 2025, 13:22
E tu sam te čekao.
Da se nije glasalo za Vukoju, Ustavni sud ne bi bio funkcionalan i ne bi imao kvorum, čime bi Dodiku bio otvoren put da radi šta god želi.
Zaista nekad niste svjesni šta pišete. Nekad, eto samo nekad razmisli prije nego što nešto izvališ. Muka mi je više čitati kako iz dana u dan zabijaš autogolove.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.