Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Marc Rubio je vjerovatno najnormalnija glava u Trumpovoj administraciji.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- napoleon72
- Kontakt:
Nema veze, nek popadaju Viskovic, Stevandic, Kosarac i ostali bekani koji su krenuli za njim. Dovoljno je to.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Ne mijenja se, a i prilicno su konstantni da ne zele rat. Demokratska stranka bi vas mozda uvukla u rat, miroljubci a ovamo daj rataVirtu4l je napisao/la: ↑08 mar 2025, 16:07
Sad je malo povoljnija situacija po nas. Rubio ga je zaista zakucao, ali opet ne treba u to slijepo vjerovati jer je to Trampova administracija, a oni se preko noći okrenu za 180°.
Sve ovo me raduje iz samo jednog razloga - napokon nema nikakvih prepreka da se protiv Dodika podignu ozbiljne optužnice. Ovo je sad najpovoljniji mogući trenutak da ga se dokrajči. Trojka i HDZ se moraju dogovoriti da opozicija RS-a preuzme vlast od SNSD-a. Čoviću je jasno da je cijeli svijet protiv Dodika i on će se veoma lako prešaltati na drugu stranu.
Naši su ovo odlično odradili, vidi se da se mnogo lobiralo po zapadu, u Vašingtonu, Londonu, Briselu i to je ono što nismo imali skoro 20 godina - diplomatiju.
Biće mi žao samo ako pobjegne u Rusiju jer tamo ga se ne može dohvatiti.

Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 08 mar 2025, 16:37, ukupno mijenjano 1 put.
Nemoj nikad na Čovića računati. On će ostati uz Dodika sve dok ne završi iza rešetaka, a i tad će govoriti “hajmo se okrenuti na dijalog” i slične gluposti. I ovo se mora ogoliti u MZ koliki god utjecaj Hrvatska imala u svemu ovome. Čović radi u svom interesu i interesu Dodika zadnjih 15 godina najmanje, ali moram priznati da su tome Bakir i Željko najviše kumovali. Užasno je to odrađeno da se baci hrvatska strana u krilo Dodiku pa sad sve vrijeme zbog toga ispaštamo. Čović zna da je jak koliko i sam Dodik traje i sve dok je tako on će bit njegova tiha podrška. Doduše, slažem se da sad moraju izvršiti ogroman pritisak da se ove neke smjene dese i ni slučajno podržati Selaka za novog ministra.Virtu4l je napisao/la: ↑08 mar 2025, 16:07
Sad je malo povoljnija situacija po nas. Rubio ga je zaista zakucao, ali opet ne treba u to slijepo vjerovati jer je to Trampova administracija, a oni se preko noći okrenu za 180°.
Sve ovo me raduje iz samo jednog razloga - napokon nema nikakvih prepreka da se protiv Dodika podignu ozbiljne optužnice. Ovo je sad najpovoljniji mogući trenutak da ga se dokrajči. Trojka i HDZ se moraju dogovoriti da opozicija RS-a preuzme vlast od SNSD-a. Čoviću je jasno da je cijeli svijet protiv Dodika i on će se veoma lako prešaltati na drugu stranu.
Naši su ovo odlično odradili, vidi se da se mnogo lobiralo po zapadu, u Vašingtonu, Londonu, Briselu i to je ono što nismo imali skoro 20 godina - diplomatiju.
I ponovit ću se, naša steana je od početka dobro djelovala i moraju se pohvaliti za ovo. Ima tu solidne diplomatije i akcija. I dalje je to daleko od odličnog, ima ispada na nekim stranama, ali bitno je da ostanu razumni da ovo isprate do kraja. Ništa ovdje nije gotovo, institucije moraju bit odlučne i čvrste, a svi mi mirni dok se ovo dešava.
Hoce ali ce traziti izborni zakonVirtu4l je napisao/la: ↑08 mar 2025, 16:07
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ma ovo sto je Dodik napravio je samo zbog Vucica! Mozda su i ocekivali da ce im Trump i Europski Desnicari dati malo vjetar u ledja, ali ni AFD ni FPÖ nisu na vlasti, tako da im je ostao smao Orban.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Tesko da ce i ova administracija da bude nesto drugacija od prosle, iz razloga sto kreiranje konflikta nije ni trumpova politika. Sad im pogotovo ne bi islo u prilog da bilo gdje bude konflikt jer nisu rijesili ukrajinu, ni palestinu a obecali su glasacima da bilo kakvi konflikti nece biti slucaj. Naravno, uticaj rusije na ove prostore ako im se dozvoli ukrajina je neko drugo pitanje i ono je vise pitanje koje se tice godina ili desetljeca ispred nas.
Ma Covic se je zamjerio zbog ove linije za Gas, tako da je malo izgubio. Al definitivno najlukaviji politicar u BIH. U ovoj konstelaciji nema IZ, ja nema nista protiv da se Deyton 2 pravi, pa nek i Hrvati dobiju regiju, al i od djela RS, nemam ni protiv RSa nista, samo kad oni shvate da su dio Bosne i da su drzavne institucije iznad entiteta. Pa neka svaka Regija vuce sebi koliko moze i nek napreduje…Poligon10 je napisao/la: ↑08 mar 2025, 16:20Nemoj nikad na Čovića računati. On će ostati uz Dodika sve dok ne završi iza rešetaka, a i tad će govoriti “hajmo se okrenuti na dijalog” i slične gluposti. I ovo se mora ogoliti u MZ koliki god utjecaj Hrvatska imala u svemu ovome. Čović radi u svom interesu i interesu Dodika zadnjih 15 godina najmanje, ali moram priznati da su tome Bakir i Željko najviše kumovali. Užasno je to odrađeno da se baci hrvatska strana u krilo Dodiku pa sad sve vrijeme zbog toga ispaštamo. Čović zna da je jak koliko i sam Dodik traje i sve dok je tako on će bit njegova tiha podrška. Doduše, slažem se da sad moraju izvršiti ogroman pritisak da se ove neke smjene dese i ni slučajno podržati Selaka za novog ministra.Virtu4l je napisao/la: ↑08 mar 2025, 16:07
I ponovit ću se, naša steana je od početka dobro djelovala i moraju se pohvaliti za ovo. Ima tu solidne diplomatije i akcija. I dalje je to daleko od odličnog, ima ispada na nekim stranama, ali bitno je da ostanu razumni da ovo isprate do kraja. Ništa ovdje nije gotovo, institucije moraju bit odlučne i čvrste, a svi mi mirni dok se ovo dešava.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Amerikanci su uvjek stajali uz BiH. Nebitno koja stranka. Al to je mozda vise po prici. Pa imas onaj Biden govor za BiH 90 godina. Al i to ja mislim i sad je prica. U BiH nema nista sta Amerika hoce.kraljttbvb je napisao/la: ↑08 mar 2025, 11:06Inace vi neki dan svi pucate po alemu iz svih mogucih oruzja, a ispade da je alem - soko 1-0![]()
Dok su ovi od sokola bili na vlasti, slaba fajda bila, dosli alemovi, odmah Rubio, kongresmeni, cijela Amerika, svi pruzaju podrsku BiH![]()
Aleme uz tebe i republikance smo![]()
Cim su dirali Kosovo odmah su napali Beograd.
Izrael je druga stvar jer zidovi imaju lovu a i dole na middle east je ulje.
Gore sam stavio Bidenov speech za BiH.
A evo za tvog chiefa

Nije ni cudno sto ga hilbilis vole
https://www.youtube.com/results?sp=mAEA ... +in+common
- LegendKiller
- Kontakt:
Jednostavan je razlog zašto Ameri podržavaju BIH bez obzira ko je na vlasti. Dejtonski mirovni sporazum je bukvalno jedini vanjskopoliticki uspjeh Amerike posle 2. Sv. rata. Gdje god su petljali nije se dobro završilo ili se nije još ni završilo. Samo ovdje su uspjeli sporazumom uspostaviti mir. To će oni čuvati. Ne postoji odlazeca administracija kako to Mile kaže. Administracija je uvijek tu, i ima svoj kurs, samo se ljudi mijenjaju. Bude par iskakanja iz kolosijeka kao Trump ali budite uvjereni da će se to vratiti u normalu. Može se i vidjeti cim Trump pretjera, ima neko ko ga vraća u liniju.
Bosna da ima prirodnog bogastva, Amerika bi puno vise bila zainteresovana. Ovako imaj taj sporazum pa i oni ne zele da tu bude sukoba.LegendKiller je napisao/la: ↑08 mar 2025, 17:18Jednostavan je razlog zašto Ameri podržavaju BIH bez obzira ko je na vlasti. Dejtonski mirovni sporazum je bukvalno jedini vanjskopoliticki uspjeh Amerike posle 2. Sv. rata. Gdje god su petljali nije se dobro završilo ili se nije još ni završilo. Samo ovdje su uspjeli sporazumom uspostaviti mir. To će oni čuvati. Ne postoji odlazeca administracija kako to Mile kaže. Administracija je uvijek tu, i ima svoj kurs, samo se ljudi mijenjaju. Bude par iskakanja iz kolosijeka kao Trump ali budite uvjereni da će se to vratiti u normalu. Može se i vidjeti cim Trump pretjera, ima neko ko ga vraća u liniju.
Da BiH ima ulje ili bilo sta drugo, ulozili bi oni dosta, kao sto vole govoriti "demokratija". A to nema nista veze sa strankama, to su korporacije, iskoristavanje naroda itd
I found freedom. Losing all hope was freedom.
soko je napisao/la: ↑08 mar 2025, 17:06
A evo za tvog chiefa![]()

Lopovi svoje dzepove napunili, sve pod paravanom dobrica. Providni k'o najlon samo jos fanatik nece to da prihvati, jer jebga je.beno je kad ti je cijelo uvjerenje laz i obmana.
- akisarajevo92
- Kontakt:
ide Breaking news na Pink da je ministra napao zaposlenik United Medie Grupe a prenos skupa Vucica uz neku requiem muziku, prosjek godina medju okupljenim 60, skupio najvecu bjedu u dvoranu 

Don't believe the hype.
Za razliku od tebe ja kazem da su svi politicari lopovi. Al Trump je najgori.alemsa je napisao/la: ↑08 mar 2025, 18:13soko je napisao/la: ↑08 mar 2025, 17:06
A evo za tvog chiefa![]()
Lopovi svoje dzepove napunili, sve pod paravanom dobrica. Providni k'o najlon samo jos fanatik nece to da prihvati, jer jebga je.beno je kad ti je cijelo uvjerenje laz i obmana.
Samo fanatik moze podrzavti covjek koji ima seks in common sa svojom kcerkom

Haj ti priznaj da je trump lopov. Doveo je Muska da sto vise pokradu od naroda

Zadnja izmjena: soko, dana/u 08 mar 2025, 18:22, ukupno mijenjano 1 put.
Hajd istrazi tu izjavu. Ne zalijeci se.
Ma trola Alem. Sto jest je. Dosadno mu pa siri gluposti po forumu.
Svaki covjek zna da ko god je "in power" je lopov.
Sad su to u Americi korporacije. Stave sebi cilj da imaju profit 8-9 billiona godisnje. Ako ne ide, onda noga radnicima. Prodavanje oruzja, zakuhaju rat.
A ko fol vamo demokratija, ne bitno ko je na vlasti. Mazu oci narodu. Isto kao kor vas SDA, ovi oni
Trenutno korisnika/ca: Jabroni, napoleon72, soko i 19 gostiju.