FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
51
29%

Ukupno glasova: 177

PapakIzSa
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PapakIzSa » 09 mar 2025, 00:02

slika

Bice dobrih para aBd
DA TE VOLIM ODUVJEK SAM ZNAO

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 09 mar 2025, 00:08

Jao kuknjave majko moja...

Pa da li ste vi fakat mislili i očekivali da se sve do kraja može pobjediti, da bi eto zaboga mi pored lažnih i nacionalista bili prvaci ?

Poslije utakmice u Širokom lud je ko god se nadao i očekivao titulu.
Ljudi vam iz kola u kolo pokazuju sta se desava i ko vedri i oblači ligom u zadnjih 6/7 godina a vi ovdje drvlje i kamenje zbog remija u Mostaru protiv Veleza gdje tradicionalno tesko osvajamo bodove godinama unazad.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 09 mar 2025, 00:09

Penal nije dosudjen
Ko je u kVAR sobi bio

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 09 mar 2025, 00:20

bvsic je napisao/la:
09 mar 2025, 00:09
Penal nije dosudjen
Ko je u kVAR sobi bio
Ono je cist faul u napadu Beganovica.Realno Peljto za 10 odsudio.Mozda je trebao odma direktan crveni pokazati ali razumijem nije imao jasan pregled jel zadnji igrac,trebao mu je pomocni reci.

Sami smo sebi krivi,nesposobni smo i to je to.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 09 mar 2025, 00:22

PapakIzSa je napisao/la:
09 mar 2025, 00:02

Bice dobrih para aBd
Ma zaboli me vala **** i za pare i za transfere. Ide peta godina bez trofeja. :puke:

PapakIzSa
Kontakt:

Post Postao/la PapakIzSa » 09 mar 2025, 00:25

NoProfit je napisao/la:
09 mar 2025, 00:22
PapakIzSa je napisao/la:

Bice dobrih para aBd
Ma zaboli me vala **** i za pare i za transfere. Ide peta godina bez trofeja. :puke:
Pazi uzet dobre pare od njeg i dovest igraca na nivou gojkovica, sa takvim nam ni sudije nista nece moc

BungaBum
Kontakt:

Post Postao/la BungaBum » 09 mar 2025, 00:36

mirva majstore uzmi pare, **** soccer

Unknown13
Kontakt:

Post Postao/la Unknown13 » 09 mar 2025, 00:50

Bez jednog odličnog veznjaka koji bi bio na nivou prime Stojčeva nećemo ni 2. ni ovu, a ni sljedeću sezonu. Kod nas igrači sredine terena ne prave razliku, mi zabijamo na individualni kvalitet igrača, a to nikako ne može biti dobro.
bošnjanin

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 09 mar 2025, 00:54

PapakIzSa je napisao/la:
slika
Bice dobrih para aBd
Kome?

Gorivo 40, putarina 7, karta 10, Iftar, cigare i kahva 30, total blizu 100 KM. Kod koga mogu refundirati troškove? :)

Ne računam ženi 100 za 8. mart a ustvari da me pusti na utakmicu :D

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 09 mar 2025, 01:12

boki86 je napisao/la:
08 mar 2025, 23:37
Imamo previse osmica i sestica, i to su sve vrlo slicni tipovi igraca. Uopste nemamo igraca koji moze da podvali loptu. Forsiramo duge lopte na dva igraca od metar i zileti i nadamo se da nekoga iz odbrane preskociti lopta i da ova dvojica utrce iza stopera, sto se danas i dvaput desilo. Kyeremeh vise moze po krilu, a guli je vise igrac iz drugog plana nego klasicni spic.
Najgore u svemu tome je buraz što imamo extra igrača (Anes Krdžalić), baš za sve ovo što ti govoriš, ali ne igra. Anes je jako sličan Đorđeviću, čak u nekim stvarima i bolji od njega. Vidio si danas nekoliko duplih pasova kad je ušao i odmah su bile šanse za gol. Nama treba da spustimo loptu na zemlju a to je on. Ne znam da li se sječaš nekoliko lopti koje je podvalio protiv Sloge i Zrinjskog. Protiv Želje ušao 20 sekundi 😥😥😥. Anes ima tu loptu kao što su nekad imali Buco i Pape i rahmetli Dženo. Po meni treba da igra od prve i da bi se vratio posle užasne povrede koju je imao a i da se uklope svi zajedno. Šta će za 15-20 min koje mu daje a treba nam ko hljeb. Nije ništa lično i svi koji su ga upratili prije Sarajeva znaju o čemu prićam. Samo ne kontam Zekića šta će kad mu za 2-3 mjeseca odu Lulić i Pavičić, hoće li tada uigravati ekipu a Evropa aBd pred nosom. Ne kontam.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 09 mar 2025, 01:12

Nisam gledao na bilo koji nacin,ali po do sad procitanom bolje sto nisam.

Mi kao navijaci smo veliko sra.nje,ali ima i jako realnih postova.

Ono sto se moze zakljuciti ukljucujuci i ovu tekmu da smo ipak na mjestu na kojem trebamo biti,bez obzira na sve sto nam se desilo,jer koliko god su nam ukrali bodova mi smo od samih sebe ukrali isto toliko ili cak i vise.
Prema tome,titulu nikad uzeli ne bi ovu sezonu. Treba se opustiti i mirno posmatrati zavrsnicu uz podrsku naravno. Do kupa sigurno mozemo ukoliko budemo imali fer sudjenje,sto je isto veoma upitno.

SS treba raditi pametno i uigravati evropu,kao i da se dodatno profiltrira roster na ljeto.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 09 mar 2025, 02:08

Sazg je napisao/la:
09 mar 2025, 01:12
boki86 je napisao/la:
08 mar 2025, 23:37
Imamo previse osmica i sestica, i to su sve vrlo slicni tipovi igraca. Uopste nemamo igraca koji moze da podvali loptu. Forsiramo duge lopte na dva igraca od metar i zileti i nadamo se da nekoga iz odbrane preskociti lopta i da ova dvojica utrce iza stopera, sto se danas i dvaput desilo. Kyeremeh vise moze po krilu, a guli je vise igrac iz drugog plana nego klasicni spic.
Najgore u svemu tome je buraz što imamo extra igrača (Anes Krdžalić), baš za sve ovo što ti govoriš, ali ne igra. Anes je jako sličan Đorđeviću, čak u nekim stvarima i bolji od njega. Vidio si danas nekoliko duplih pasova kad je ušao i odmah su bile šanse za gol. Nama treba da spustimo loptu na zemlju a to je on. Ne znam da li se sječaš nekoliko lopti koje je podvalio protiv Sloge i Zrinjskog. Protiv Želje ušao 20 sekundi 😥😥😥. Anes ima tu loptu kao što su nekad imali Buco i Pape i rahmetli Dženo. Po meni treba da igra od prve i da bi se vratio posle užasne povrede koju je imao a i da se uklope svi zajedno. Šta će za 15-20 min koje mu daje a treba nam ko hljeb. Nije ništa lično i svi koji su ga upratili prije Sarajeva znaju o čemu prićam. Samo ne kontam Zekića šta će kad mu za 2-3 mjeseca odu Lulić i Pavičić, hoće li tada uigravati ekipu a Evropa aBd pred nosom. Ne kontam.
Iskreno ne znam sta se desilo sa Lulicem.Lik dobro poceo pa se potpuno ugasio,ovo sto igra je uzas.Pavicic onako,uvijek nedorecen,ni dobro ni lose.Odradi on one osnovne neke stvari ali nema taj vic u sredini sto nam fali.
Meni bi nas idealni vezni red izgledao
Bubanja
Krdzalic-Djordjevic
Krdzalic je meni dobar igrac,pratio sam ga jos u Olimpiji i prizeljkivao da ga dovedemo.Poremetila ga povreda ali mud.onja na terenu,ne boji se povuci loptu,ima dobar pas i meni bi svaku igrao.

Bezveze mi je da gradimo vezni red oko Pavicica i Lulica ako ne planiraju da ostanu a ne planiraju.Mustafic takodjer dobija minute a istice mu ugovor koji se nece produziti cim nije do sada i ne treba.Mehmedovic suludo trositi rijeci vise.

Sto se tice odbrane mislim da smo to utegli jako dobro i treba drzati ovu odbranu nekoliko godina,Jovica lijevo vratiti cim se oporavi i to je to,zabetonirano
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

PapakIzSa
Kontakt:

Post Postao/la PapakIzSa » 09 mar 2025, 02:20

luckystrike je napisao/la:
09 mar 2025, 00:54
PapakIzSa je napisao/la:
slika
Bice dobrih para aBd
Kome?

Gorivo 40, putarina 7, karta 10, Iftar, cigare i kahva 30, total blizu 100 KM. Kod koga mogu refundirati troškove? :)

Ne računam ženi 100 za 8. mart a ustvari da me pusti na utakmicu :D
Meni sigurno ne :D :D

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 09 mar 2025, 02:48

Koliko sansi mi ocekujemo da napravimo protiv ekipe tipa veleza zelje sb sloge u gostima.. a da pritom te ekipe imaju 0 sansi. I da se nekrivi trener ..

Keremeh 100% sansa asistencija Gulija
Guli sansa 1 na 1 umjesto suta on asistira
Sansa za keremaha kad su dobili crveni

Sansa drugog Gruzica
Sansa drugog gruzica glavom preko gola
Krdzalic pored stative
Sut mustafica

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 09 mar 2025, 08:54

Nek danas pocnu vjezbanje trcanja bez lopte, nece sve samo doci ako stojis ko drvena marija cak I ako imas igraca vise, ipak se treba malo kretati i bez fudbala u nogama, da bi se stvorio visak. Drugo, nek pocnu vjezbati ubacaje iz kornera, jer su uzasni u tom segmentu. 3. Treba kreativac koji zna zadrzati loptu u izgradnji napada a ne samo pumpanje.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 09 mar 2025, 10:02

Onako tardicionalno gledajuci po bod sa Grbavice i Vrapcica se ne mogu nazvati kiksom, medjutim kad vidis koliko si u boljim okolnostima na tim utakmicama bio za pobjedu onda ostaje zal. Po ko zna koji put nasa najveca boljka i otvaranje proljetne sezone krene lose i dok se dohavizamo bude kasno. Ne znam sta se dogadja sa nasim veznim redom, djeluju kao da su svi van forme i sva nam se igra svodi hoce li Guli pobjeci ili izvesti neku lucidnost i rijesiti utakmicu. Onda dolazimo do toga da i pored sudjenja kakvo jeste mi objektivno nismo ekipa za titulu i sa ovom igrom tesko da bi smo je do kraja i osvojili sve da je i sudjenje normalno. Treba ovde jos par igraca klase ala Renato Gojkovic na nekim drugim pozicijama pa da se necemu nadamo.
Nista, ostaje na revans Kupa i pokusaj da spasimo sezonu, ispadnemo li bice to jos jedna u nizu neuspjesna sezona sa mozda blagim pomakom ako zavrsimo treci za razliku od prethodne tri na kojima smo kao cetvrti zavrsavali.
Hvala Velezu na gostoprimstvu nasim navijacima.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 09 mar 2025, 10:08

PapakIzSa je napisao/la:

Bice dobrih para aBd
Kakvih para :facepalm:

Sta tacno imamo od toga? Dok mi gledamo koga i gdje tusnuti za 500k €, rivali nam uzimaju titule i 10mil € od evrope. Nismo mi razvojni klub za mlade, ovo je FK Sarajevo.
Nece se skupiti 50,000 u titovoj kada prodamo gulija za 5mil, niti ce se pisati historija.

Ismire ne dovodi vise nikoga, okupi mafiju oko sebe i pozabavi se sudijama, ovo vise nema smisla.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 09 mar 2025, 10:17

Osttribine je napisao/la:
09 mar 2025, 10:02
Onako tardicionalno gledajuci po bod sa Grbavice i Vrapcica se ne mogu nazvati kiksom, medjutim kad vidis koliko si u boljim okolnostima na tim utakmicama bio za pobjedu onda ostaje zal. Po ko zna koji put nasa najveca boljka i otvaranje proljetne sezone krene lose i dok se dohavizamo bude kasno. Ne znam sta se dogadja sa nasim veznim redom, djeluju kao da su svi van forme i sva nam se igra svodi hoce li Guli pobjeci ili izvesti neku lucidnost i rijesiti utakmicu. Onda dolazimo do toga da i pored sudjenja kakvo jeste mi objektivno nismo ekipa za titulu i sa ovom igrom tesko da bi smo je do kraja i osvojili sve da je i sudjenje normalno. Treba ovde jos par igraca klase ala Renato Gojkovic na nekim drugim pozicijama pa da se necemu nadamo.
Nista, ostaje na revans Kupa i pokusaj da spasimo sezonu, ispadnemo li bice to jos jedna u nizu neuspjesna sezona sa mozda blagim pomakom ako zavrsimo treci za razliku od prethodne tri na kojima smo kao cetvrti zavrsavali.
Hvala Velezu na gostoprimstvu nasim navijacima.
Ne trebaju nama igrači klase nama treba kontinuitet u igračkom rosteru jer mehanizmi se ne mogu naučiti na treningu nego isključivo na terenu. Jučer je djelovalo da smo mi tek oko 85. minute skontali kako možemo prići golu. Onda kroz sezonu Guliashvili svaku utakmicu mijenja partnera u vrhu Renan, Turkeš, Kyeremeh, Lulić, Butić pa sad će i Gordeziani. Nije ni to dobro. Posljednja vrlo bitna stvar jeste i forma igrača koja iz utakmice u utakmicu varira kao da biraju kako će igrati Pavičić i Lulić u prvom redu, Beganović za njima, Kuprešak jednu odigra kako treba pa ga pet nema.
Nadam se da ćemo do kraja sezone odigrati par utakmica u najjačem sastavu pa da vidimo na šta ličimo.
Rogić
Beganović - Gojković - Soldo - Jović
Bubanja
Krdžalić - Pavičić
Đorđević
Guliashvili - Butić

Gordeziani mi se sviđa po prvim minutama dosta je brzo reagovao u onoj situaciji po prijemu lopte. Lulić i Pavičić su posudbe koje ističu na ljeto mislim, nisam pametan šta je najbolje uraditi zbog forme koja im varira. Lijevi bek je must na ljeto, a plašim se i krilo zbog statusa Guliashvilija.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 mar 2025, 10:21

Boli jedino što se par godina unazad opraštamo od titule par mjeseci prije kraja sezone...

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 09 mar 2025, 10:57

Ma liga je svakako cirkus.
Suđenje,var,pomjeranje utakmica sve za goli qurac.
Ali ako u evropi ponovo pokažemo svoj luzerski mentalitet nek se gone svi u pizdu materinu više.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”