FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Odinaka nakon prve minute top odigrao.
Uštopao Vukovica a bilo ga i naprijed.
U odnosu na slogu jesenas odličan napredak.
Madzid igrac utakmice. Maestralan.
Krpic motor ekipe. Jaber uz Madzida i Krpu najbolji.
Muftic se bezveze bacio kod gola. Morao je ono braniti.
Mirčecskom najbolja utakmica kod nas.
Cvetanovskom za onu glupost odbiti od plate.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- Lokomotifa
- Kontakt:
Evo sad sa tekme. Pratim Želju od kad znam za sebe, ali nikada nisam doživio kao u zadnjih godinu-dvije da se sudije pišaju po nama na Grbavici. Večeras je bila kulminacija. Nije samo crveni Cvetanoskog sporan, da je samo to pa hajde, nego je svaki manji faul svirao njima u korist, a nama samo baš očite faulove. Kad je bila ona ofsajd/penal situacija, bukvalno jedva je čekao pokazati penal, isto kao da se takmiče ko će prije Vici i sudijskoj organizaciji udovoljiti. Fuj, gadi mi se bh. fudbal zbog njih.
A Željo mora svaku tekmu ići na pobjedu, na gol više, pa makar sa juniorima igrao.
A Željo mora svaku tekmu ići na pobjedu, na gol više, pa makar sa juniorima igrao.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- diplomatija
- Kontakt:
Svaka cast Zeljo, ne moze se protiv mafije, ovaj bod je kao 10, prosto je nemoguce izdrzati ovaj ciganluk. Niko I'm vise boda otkinuti nikad nece
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Onaj Mirčevski nije ni za termina, 60 minuta proveo u terenu
Jedini minus je psovanje Hirošu.
Svakakvih tokmaka ima na tribinama.

Jedini minus je psovanje Hirošu.
Svakakvih tokmaka ima na tribinama.
najsmješnija scena kod citave utakmice je bilo ono vracanje naših igraca pri izvođenju auta a njihovim pusta po pet deset metara da uzmu
-
- Kontakt:
Igrac Borca se sudari sa Grahovcem ovaj malo trci, pada, prekrsaj za Borac iz dobre situacije. Kasnije njihov igrac treba da izvede aut, pridje 10 koraka blize nasem golu od mjesta gdje se treba da izvede aut, ubacaj i opasna prilika za Kulasina. Sve te malo stvari znace, onda se i igraci nerviraju. Da ne pricamo o smijesnom crvenom kartonu gdje strucnjak iz Prnjavora kao vidio.Lokomotifa je napisao/la: ↑09 mar 2025, 22:19Evo sad sa tekme. Pratim Želju od kad znam za sebe, ali nikada nisam doživio kao u zadnjih godinu-dvije da se sudije pišaju po nama na Grbavici. Večeras je bila kulminacija. Nije samo crveni Cvetanoskog sporan, da je samo to pa hajde, nego je svaki manji faul svirao njima u korist, a nama samo baš očite faulove. Kad je bila ona ofsajd/penal situacija, bukvalno jedva je čekao pokazati penal, isto kao da se takmiče ko će prije Vici i sudijskoj organizaciji udovoljiti. Fuj, gadi mi se bh. fudbal zbog njih.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Lijepo Ćoriću, zadovoljan si bodom..
Nije ti ovo Posušje prijatelju, sjedi ovih par dana i pregledaj snimke sa svih 6.derbija ove sezone protiv prve tri ekipe.
Joj kipti bijes u meni, nikad se necu moci pomiriti sa tim da vise ne igramo nikakvu ulogu u ovom prvenstvu..
Ne znam, mozda je do mene, do moje psihe, ali ne razumijem aplauz igracima iz utakmice u utakmicu, a mi jos nismo pobjedili u drugoj polusezoni.
Nije ti ovo Posušje prijatelju, sjedi ovih par dana i pregledaj snimke sa svih 6.derbija ove sezone protiv prve tri ekipe.
Joj kipti bijes u meni, nikad se necu moci pomiriti sa tim da vise ne igramo nikakvu ulogu u ovom prvenstvu..
Ne znam, mozda je do mene, do moje psihe, ali ne razumijem aplauz igracima iz utakmice u utakmicu, a mi jos nismo pobjedili u drugoj polusezoni.
Izgleda da nam prelazi u tradiciju da se aplaudira igračima kad kod kuće osvoje bod.
Golemo...
Golemo...
Realno nije ni bilo realno da se borimo za vrhavalPacidoroP je napisao/la: ↑09 mar 2025, 22:28Lijepo Ćoriću, zadovoljan si bodom..
Mislim razumijem ja tebe, nakupi se srkleta i kod mene 10 godina
Sammmo mislim da ne moramo Corica krivit i to je to
Covjek je tek dosao i radi ok stvari
Trebamo ga istrpiti i siguran sam uz neke tramsfere da mozemo sami vrh ganjati
Doveli smo mu dva igraca, a jos ih nismo registorvali
Sigurno da je ih je imao u planu i da ga da igra na dva fronta
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 09 mar 2025, 22:35, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Nisi jos poceo sr.ati za bakljadu moras i to napomenuti, svaki put treba ovako docekati steta sto i curice nisu bile da se podgrije atmosfera. Mangupluk i borba sa nase strane, svaka cast igracima i naravno da ce se ovakva borba pozdraviti aplauzima, kome smeta nek zvizdi na kraju. Dobio je Denis poruku vecine navijaca na kraju. Podrska!Argentina je napisao/la: ↑09 mar 2025, 21:57Bravo za borbu i tekmu, u ovim uslovima navlacenja vise od ovoga nazaloat ne moze. Mislim da smo dobro borbenu tekmu odigrali, sudija nas je unistio.
Jedina lose s nase strane veceras je ovo nacionalisticko navijanje na kraju, to je upravo ono sto oni jedva cekaju, spustamo se na njihov nivo i dajemo povod sad da pocnu spinovanje.
Fk Željezničar.
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
bhsport je napisao/la: ↑09 mar 2025, 22:18Odinaka nakon prve minute top odigrao.
Sine ti si zaluto sigurno, pa ispo je u prvom napadu , i primio si gol , kao i u Posusju, ne zna covjek gdje treba stajati , jednostavno nije za beka. Dobar je zadnjih 5min da udje na krilo, to je to
FK Željezničar - FK Borac * 09/03/2025 * 1:1
Od čaja do briljantnosti pa nazad...
Moram reći da sam lično mnogim stvarima zadovoljan. Odbrambeno smo mnogo bolje stajali nego u prve tri utakmice. Dosta dobro zatvaranje u većem dijelu utakmice i izuzev individualnih grešaka nije to toliko loše izgledalo. Napadački nije loše i da je bilo malo više koncentracije u nekim trenutcima moglo se i do drugog gola. Mnogo sam optimističniji nego nakon Posušja mada brine ovaj kratak roster. Nadam se da će registracije brzo biti završene jer fali tu igrača u rotaciji.
Sama početna postava prilično isiljena obzirom na povredu Lagumdžije. Očekivao da će dati predvost Cvetanovskom ispred Šošića i drago mi je da se to nije desilo jer je Šošić uz Jabera bio i ovu utakmicu najbolji. Jedino bih njih dvojicu izdvojio iznad ostalih (Naravno i Mufta, hvala još jednom - po ko zna koji put). Šteta što se Lagumdžija povrijedo jer mislim da bi pružio bolju partiju od Mirčevskog.
Najlošiji definitivno na terenu Mirčevski i Odinaka ali za razliku od Mirčevskog Odinaka se itekako digao u nastavku utakmice i odlično zatvarao tu desnu stranu (vidi se da tu fali utakmica i taktičke pripreme - moglo bi se to diči na mnogo veći nivo) a Mirčevski, po ko zna koji put, pokazuje da nije za prvog tima. Jednostavno ja ne vidim ništa posebno kod tog dečka.
Ostali su bili većinom na dobrom nivou. Ima tu još individualnih grešaka ali sigurno da ova ekipa može mnogo bolje.
Malo su izmjene bile upitne ali uz ovako kratak roster ne znam ni sam šta se tu moglo značajno uraditi.
Vidim da ima pritužbi na suđenje ali po meni sasvim ok. Crveni karton opravdan. Iako je i sam Tomić dao žuti na prvu kad se pogleda snimak vidjelo se da je Cvetanovski loše procijenio start iako je i sam išao na taktički faul i žuti. Znamo ko sjedi u VAR sobi i da će cijelu utakmicu tražiti ovakvu situaciju. Kasnije smo išli jako grubo i podigao je kriterij za naše igrače u zadnjih 10tak minuta utakmce i očekivano da će suditi svaki jači kontakt da pokuša primiriti utakmicu. Dobro je da nije bilo više žutih kartona. Po meni, jedine greške koje je napravio je bilo suđenje penala iako je bio očigledan faul van šesnaesterca (Realno ofsajd nije ni mogao vidjeti u tom trenutku) i žuti za Jabera.
Sve u svemu, nisam zadovoljan bodom jer smo mogi i pobijediti ali sigurno bod dosta vrijedan uzimajući u obzir situaciju na klupi. Bilo je očajnih reakcija ali zato i sjajnih intervencija i poteza u napadu. Mislim da je postojao napredak u odnosu na prve tri utakmice ali sigurno da može i mora bolje. Fizički su dobro pripremljeni ali fali tu još uigranosti i taktičke pripreme. Mada, zaista neshvatljivo ispadanje u prvoj minuti, kako Odinake tako i ne zatvaranje povratne lopte.
Za igrača utakmice dvojim između Jabera i Šošića i nadam se da će im se i ostali uskoro pridružiti. Protiv radnika će biti teška utakmica i nadam se da će Denis odmoriti najvažnije igrače.
Moram reći da sam lično mnogim stvarima zadovoljan. Odbrambeno smo mnogo bolje stajali nego u prve tri utakmice. Dosta dobro zatvaranje u većem dijelu utakmice i izuzev individualnih grešaka nije to toliko loše izgledalo. Napadački nije loše i da je bilo malo više koncentracije u nekim trenutcima moglo se i do drugog gola. Mnogo sam optimističniji nego nakon Posušja mada brine ovaj kratak roster. Nadam se da će registracije brzo biti završene jer fali tu igrača u rotaciji.
Sama početna postava prilično isiljena obzirom na povredu Lagumdžije. Očekivao da će dati predvost Cvetanovskom ispred Šošića i drago mi je da se to nije desilo jer je Šošić uz Jabera bio i ovu utakmicu najbolji. Jedino bih njih dvojicu izdvojio iznad ostalih (Naravno i Mufta, hvala još jednom - po ko zna koji put). Šteta što se Lagumdžija povrijedo jer mislim da bi pružio bolju partiju od Mirčevskog.
Najlošiji definitivno na terenu Mirčevski i Odinaka ali za razliku od Mirčevskog Odinaka se itekako digao u nastavku utakmice i odlično zatvarao tu desnu stranu (vidi se da tu fali utakmica i taktičke pripreme - moglo bi se to diči na mnogo veći nivo) a Mirčevski, po ko zna koji put, pokazuje da nije za prvog tima. Jednostavno ja ne vidim ništa posebno kod tog dečka.
Ostali su bili većinom na dobrom nivou. Ima tu još individualnih grešaka ali sigurno da ova ekipa može mnogo bolje.
Malo su izmjene bile upitne ali uz ovako kratak roster ne znam ni sam šta se tu moglo značajno uraditi.
Vidim da ima pritužbi na suđenje ali po meni sasvim ok. Crveni karton opravdan. Iako je i sam Tomić dao žuti na prvu kad se pogleda snimak vidjelo se da je Cvetanovski loše procijenio start iako je i sam išao na taktički faul i žuti. Znamo ko sjedi u VAR sobi i da će cijelu utakmicu tražiti ovakvu situaciju. Kasnije smo išli jako grubo i podigao je kriterij za naše igrače u zadnjih 10tak minuta utakmce i očekivano da će suditi svaki jači kontakt da pokuša primiriti utakmicu. Dobro je da nije bilo više žutih kartona. Po meni, jedine greške koje je napravio je bilo suđenje penala iako je bio očigledan faul van šesnaesterca (Realno ofsajd nije ni mogao vidjeti u tom trenutku) i žuti za Jabera.
Sve u svemu, nisam zadovoljan bodom jer smo mogi i pobijediti ali sigurno bod dosta vrijedan uzimajući u obzir situaciju na klupi. Bilo je očajnih reakcija ali zato i sjajnih intervencija i poteza u napadu. Mislim da je postojao napredak u odnosu na prve tri utakmice ali sigurno da može i mora bolje. Fizički su dobro pripremljeni ali fali tu još uigranosti i taktičke pripreme. Mada, zaista neshvatljivo ispadanje u prvoj minuti, kako Odinake tako i ne zatvaranje povratne lopte.
Za igrača utakmice dvojim između Jabera i Šošića i nadam se da će im se i ostali uskoro pridružiti. Protiv radnika će biti teška utakmica i nadam se da će Denis odmoriti najvažnije igrače.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 09 mar 2025, 22:41, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Obrisi se siperkom i ponovo procitaj post.GrbavicaHram1921 je napisao/la: ↑09 mar 2025, 22:36bhsport je napisao/la: ↑09 mar 2025, 22:18Odinaka nakon prve minute top odigrao.
Sine ti si zaluto sigurno, pa ispo je u prvom napadu , i primio si gol , kao i u Posusju, ne zna covjek gdje treba stajati , jednostavno nije za beka. Dobar je zadnjih 5min da udje na krilo, to je to
Dat cu ti keksić kad skontaš.
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 09 mar 2025, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Coric je nebitan vecreas.avalPacidoroP je napisao/la: ↑09 mar 2025, 22:28Lijepo Ćoriću, zadovoljan si bodom..
Ovu utakmicu nismo mogli nikako dobiti !! taman da su nas vodili pokojni Svabo ili Ribar. Borac vec kaska za Zrinjskim i jos treba da ga Zeljo dobije, nema od toga nista. Zadnjih 10- 15 miniuta je krenuo sudijski cirkus, da se navuce nekako na 1-2, ali Muftic ne dade.
Evo cetiri pet utakmica i bez Odinake iste stvari su nam se desavaleGrbavicaHram1921 je napisao/la: ↑09 mar 2025, 22:36Sine ti si zaluto sigurno, pa ispo je u prvom napadu , i primio si gol , kao i u Posusju, ne zna covjek gdje treba stajati , jednostavno nije za beka. Dobar je zadnjih 5min da udje na krilo, to je tobhsport je napisao/la: ↑09 mar 2025, 22:18Odinaka nakon prve minute top odigrao.
U derbiju sreca Guli nije zabio u prvoj minuti
Odinaka je brate ok bio i bice sigurno jos bolji
Treba sabura malo mlad je i on 21
Taman se sad razvija dobro i siguran sam da ce biti igracina
Treba jos uciti slazem se, ali ima strasne predispozicije jak je i brz bas
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 09 mar 2025, 22:41, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Zeznuto je kad se neko ufati na zub, ali da je markirao Vukovica svakako jest, odlicno odigrao,svakako su nam dva beka defanzivno nula, ali veceras me iznenadio.bhsport je napisao/la: ↑09 mar 2025, 22:18Odinaka nakon prve minute top odigrao.
Fk Željezničar.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Vidi drug, u situaciji smo kakvoj jesmo.avalPacidoroP je napisao/la: ↑09 mar 2025, 22:28Lijepo Ćoriću, zadovoljan si bodom..
Teško je boriti se sa Borcem. Imaju strašnu ekipu, jako korisne bekove koji učestvuju u napadu odlično, krila koja ne treba ni komentarisati opasni su kao plin i čvrste štopere. Kada se na sve to doda sudijska protekcija dobiješ prvaka Bosne i Hercegovine.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Opet cu ti reci, bakljada izgleda svaka mocno, ali klub to sve plati. Bolje je onda bez nje, ako klubu zelimo dobro.Pablo11 je napisao/la: ↑09 mar 2025, 22:35Nisi jos poceo sr.ati za bakljadu moras i to napomenuti, svaki put treba ovako docekati steta sto i curice nisu bile da se podgrije atmosfera. Mangupluk i borba sa nase strane, svaka cast igracima i naravno da ce se ovakva borba pozdraviti aplauzima, kome smeta nek zvizdi na kraju. Dobio je Denis poruku vecine navijaca na kraju. Podrska!Argentina je napisao/la: ↑09 mar 2025, 21:57Bravo za borbu i tekmu, u ovim uslovima navlacenja vise od ovoga nazaloat ne moze. Mislim da smo dobro borbenu tekmu odigrali, sudija nas je unistio.
Jedina lose s nase strane veceras je ovo nacionalisticko navijanje na kraju, to je upravo ono sto oni jedva cekaju, spustamo se na njihov nivo i dajemo povod sad da pocnu spinovanje.
Odigrali smo momacki i svaka nam cast. Zadovoljan sam. Sudija je uzasan, kriminalan, fuj.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
-
- Kontakt:
Druze na stadionu to sve izgleda drugacije. I par zutih je njima treba hladno dati.Levin je napisao/la: ↑09 mar 2025, 22:38FK Željezničar - FK Borac * 09/03/2025 * 1:1
Ima li negdje repriza utakmice