Naravno, međutim uspoređivati nas odrasle sa radnim obavezama, koji smo se već "navikli" postiti i izvršavati što radne, što školske, što ostale obaveze i djecu od 13-14-15 godina, od kojih je dosta njima možda ovo prvi Ramazan, naročito ona koja putuju sat i više vremena da bi stigli na nastavu po meni nije mjerodavno.Madal je napisao/la: ↑10 mar 2025, 23:42Prva objava je Uci, citaj.
Druga stvar, poenta posta je postiti i odradjivati svoje svakodnevne obaveze uz izuzetak tipa neces sigurno na trening ici ako ne moras. A ne prilagodjavati ono sto moras postu.
Trece stvar je poente da skolstvo podilazi religiji s cim se licno apsolutno ne slazem.
I posljednje, ja se sjecam svojih dana u skoli i kad god su bili skraceni casovi to je bila mrtva zajebancija, makar sam je ja tako shvatao i nista se nije ni ucilo.
Ti vjerovatno misliš kada smo imali po 15-20 minuta skraćenu nastavu, u ovom slučaju nastave je skraćena po 5 minuta ako sam dobro shvatio sve ukupno, a u tih 5 minuta pojedinačno po jednom času apsolutno neće imati nikakav utjecaj na obrazovanje, znanje budućih naraštaja, a pogotovo ne na budućnost ove zemlje. Ako će se djeca "zaje.bavati" čitavo vrijeme jer je nastava skraćena 5 minuta po jednom času, ta djeca svakako nisu onda u stanju napraviti ikakav budući akademski uspjeh. Šta više, kada se sve sabere i oduzme u globalu, svakako se 5 minuta po jednom času ništa ne radi, što po tome jer smo mi na pojedine momente gledali kroz prozor, na sat, pričali sa drugovima/drugaricama u klupi, igrali se, pakovali se i ostale zezancije.