armando je napisao/la: ↑09 mar 2025, 07:42
Znači dobar si sa Čobom, čovjek je i ljudska legenda.
Ma komplet prijašnje generacije su bile oniži golmani. Sjeti se samo Simovića i Pantelića kao bolje golmane svog vremena. Pa Borota, Pralija, Vlak itd...
Jedino mi Pudar iz Hajduka naumpadne neko visočiji i kvalitetan.
Pralija - odakle njega izvuce

Znao je odbraniti nemoguce, a znao je i primiti nemoguce...sjecam se ko danas ogromnog naslova: "Pralija kao provalija" kad ga je nabusio neki bezvezni tim Bor, Sutjeska iz Niksica, Radnicki iz Krgujevca...ili tako neki levati. Prije je bilo da nije manji od 180 cm, a sada se Bogami povecalo prilicno, tako da je kazu neka norma 186. Iskreno nisam upratio da li su se i dimenzije gola malo promjenile, ali je istina da npr Sommer izgleda kao da nemoze nista skinuti ispod precke. Inace osim Pudara imao je Hajduk poprilicno tih visokih golmana jos od Vukcevica, pa preko Katalinica, Rize, pomenutog Pudara i Varvodica koji je uz solidnu visinu imao i figuru pa su ga cini mi se zvali Rambo ili Roki, jedan od njih. Sin mu je bio strasan potencijal, branio u Bundes Ligi, mislim da je propo posle...Inace je Hajduk prije 10-ak godina imao jednog strasnog talenta, 2.2 neki menageri velikih timova su bili zainteresovani, ali je na kraju bas zbog te visine otpao, jer je procjenjeno da mu refleksi nisu jaca strani odnosno da mu treba previse vremena da intervenise na loptu po zemlji. Bolje receno "duze pada"

. Jos ako je lopte npr metar od njega, lakse ce izvaditi onu uz stativu. Sto se ovoga nasega tice, ja sam znao visinu jer sam provjerio odmah kada je potpisao, ali sam morovo ponovo provjeriti kada je ono ulazio, mnogo nizi je izgledao od Nojera. Kada se baca na stranu ima neki still kojim i nisam bas oduzevljen, nekako "leti" "nakomke", zna to izgledati lijepo kao estetski dojam, medjutim ja sam uvije vise volio one klasicne parade, stojis licem prema igralistu puca ti ulijevo, bacaj se tamo i skidaj lijevom rukom, sad nesto pokusavaju skinuti suprotnom rukom...nisam bas vidio da radi bolje od klasicnog metoda. Da bi to izveo mora se okrenuti pa tek onda poletiti, i onda prodje voz...Istina ovaj nas nije mogao kod golova nesto uciniti, ali je sigurno mogao biti malo blize da odbrani. I Noyer pocesto ima taj stil pa je vjerovatno to od toga, nadam se da ce imati point, zbog toga je Manu i dobio jos jednu godinu ugovora.