Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

avenija
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la avenija » 11 mar 2025, 18:44

Piše: Slobodan Vasković

Krajnje je vrijeme da se Miloradu Dodiku, koji se mentalno raspao, stane u kraj - bilo da se potjera iz BiH na što dalju destinaciju, ako je to još uvijek u igri, iii da se uhapsi.

Svaki dan, koji znači odlaganje jedne od ove dvije opcije, opasnost je da neko zbog njega izgubi glavu, a to nikako ne smije da se desi niti dozvoli.

Ogoljen do kraja, lažni vođa Srba u BiH, koji je pokrao izbore prije dvije godine, želi da uništi i državu i entitete i sve narode, sa naglaskom na Srbe.

Doveo je BiH u situaciju raspada, a kompletan Zapad je nedvosmislen u podršci opstanku države. I oba njena entiteta. I Zapad tu bitku neće izgubiti, u to nema nikakve sumnje, ali ne smije biti ni kolaterala u ljudskim životima.

Nacrt novog ustava RS, koji treba da se nađe pred poslanicima parlamenta RS, otvoreno je secesionistički; Sve što u njemu piše je upereno protiv BiH i svakog njenog stanovnika, bez obzira kako se on zvao.

Sve što u njemu piše je usmjereno ka ličnoj koristi Milorada Dodika, kod kojeg je Hubrisov sindrom u terminalnoj fazi.

Potvrđuje to i invizicijski zakon o uspostavljanju specijalnog Tužilatva i Suda RS za sve one koji, po Dodiku, “napadju ustavni poredak”, a “ustavni poredak” je on - Dodik.

A on, Dodik, trenutno je tako nisko na letvici političke vrijednosti da će uskoro biti pomnožen sa nulom i naći se ili iza rešetaka ili u bjekstvu.

Dodik, ma šta mislio o sebi - da je Hudini, Dejvid Koperfilid ili da je veći mag od njih, pa može zaista poći kroza zid, uopšte ne vidi da je sav razbijen od tih silnih pokušaja prolaska kroz zid.

Nikako da shvati da on ne može biti dio rješenja, jer je problem koji se u BiH treba riješiti on i njegova pohlepna kamarila, zločinačka organizacija, koju je postavio oko sebe, a svaki i najbenigniji psiho test bi pokazao da ga dobar dio njih ne bi uspio proći.

Ako BiH hoće da bude država, onda njene institucije moraju završiti svoj posao i pohapsiti osumnjičene za surove napade na ustavni poredak, a sada i za secesiju.

Ne može niko iz Tužilaštva BiH da pregovara sa bilo kojim od osumnjičenika da dođu na saslušanje u prostorije te institucije i da im oni garantuju da neće biti pritvoreni.

Takvih pregovora ima i te tužioce treba odmah odstraniti iz Tima koji se bavi ovim slučajem. Oni su dio iste toksične materije koja BiH i oba entiteta jede decenijama.

Neću danas o imenima, ali hoću uskoro.

Dodik je prijetnja stabilnosti BiH i stabilnosti Region; On je prijetnja koja direktno ukazuje da bi žrtve mogle postati stvarnost; On je prijetnja svakom, pa čak i onim koji ga slijepo slijede, a znaju da nemaju gdje pobjeći.

Sve je ovdje jasno: Ili Dodik, čiji je mentalni sklop kaša panike, bezumlja i, što to ne reći, političkog ludila, ili mir u BiH, Regionu i život, bez ijedne jedine žrtve bilo kakvog incidenta koje Kakistokrata planira u svojim varvarskim, brutalnim napadima i na državu BiH i na RS i na svakog njenog stanovnika.

Na ovom mjestu želim naglasiti da Dodik ima efektivnu kontrolu nad vrhom MUP RS, što se pokazalo kada su radnici Regionalnog centra SIPA u Banjaluci morali da napuste svoja radna mjesta u roku od pola sata.

Međutim, ogroman broj običnih policajaca je u strahu - šta učiniti ako stigne naredba da dejstvuju protiv neke od bezbjednosnih agencija BiH?

Ne želim optužiti MUP RS da će napraviti još neki incident u vremenu koje dolazi, to ćemo tek da vidimo, ali su svi, nažalost, zaboravili da Dodik ima punu komandu nad nizom zločinačkih organizacija koje djeluju na teritoriji RS, pa i BiH i koje decenijama podržavaju i održavaju njegov Režim na vlasti.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 11 mar 2025, 18:59

Ovaj novi tzv. ustav je gori od onih zakona. Ne mogu da vjerujem šta radi. Krenuo je na sve ili ništa. Samo se nadam bez štete po sve ostale...

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 11 mar 2025, 19:17

MarcoBorriello je napisao/la:
11 mar 2025, 18:59
Ovaj novi tzv. ustav je gori od onih zakona. Ne mogu da vjerujem šta radi. Krenuo je na sve ili ništa. Samo se nadam bez štete po sve ostale...
Pa ni oni zakoni mu se ne provode, a on bi nove donosio :urnebes:

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 11 mar 2025, 19:28

Mislim da je nemoguće da mu ovaj pokušaj “Ustava” prođe u NS. Ovo je klasični ćorak i vjerovatno jedan od zadnjih trzaja da se pokuša vratiti trgovanju i pregovaranju. Srećom po nas on je davno prešao taj rubikon i tu nema pregovora. Sad se mora samo pametno i mudro krenuti u fazu procesuiranja, bez izuzetaka. Država mora pokazati snagu.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 11 mar 2025, 19:30

Kad neko narušava javni red i mir, galamom u kafiću, odvedu ga u roku od 20 minuta. Ovi potresli cijelu državu, ali treba prvo da zasjeda ustavni sud, ide prvi poziv, drugi poziv, treći poziv, čekanje da neko drugi, najbolje strani faktor, uradi nešto.

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 11 mar 2025, 19:47

Poligon10 je napisao/la:
11 mar 2025, 19:28
Mislim da je nemoguće da mu ovaj pokušaj “Ustava” prođe u NS. Ovo je klasični ćorak i vjerovatno jedan od zadnjih trzaja da se pokuša vratiti trgovanju i pregovaranju. Srećom po nas on je davno prešao taj rubikon i tu nema pregovora. Sad se mora samo pametno i mudro krenuti u fazu procesuiranja, bez izuzetaka. Država mora pokazati snagu.
Nije mu nista drugo preostalo. Presao je granicu bez povratka i sad jedino moze probati ici do kraja mada i on zna da od toga nema nista.

Nevjerovatno kakav debakl. Ko zna koliko dugo oni ovo spremaju i da budu ovako izdriblani i zavrse ovako jadno.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 11 mar 2025, 20:08

....sve drugo će proći!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 11 mar 2025, 20:13

Ko kockar...svi drugi vide da tone dublje i da nema nazad a samo on ima jos uvijek neku nadu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 11 mar 2025, 20:29

Mile ga pravo našiljio.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 11 mar 2025, 20:52

Drape je napisao/la:
11 mar 2025, 19:30
Kad neko narušava javni red i mir, galamom u kafiću, odvedu ga u roku od 20 minuta. Ovi potresli cijelu državu, ali treba prvo da zasjeda ustavni sud, ide prvi poziv, drugi poziv, treći poziv, čekanje da neko drugi, najbolje strani faktor, uradi nešto.
To je bas smijesno, najjace emisije slucajeva x uhvate nekog da je malo popio odmah ide u stanicu da prespava, nema prijave, nema naloga nema nista, ovaj popisao drzavo i nina ga se ko biva bi ga uhapsili, a ne znaju kako ce. :)

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 mar 2025, 20:53

slika

The Last Supper :urnebes:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 11 mar 2025, 21:38

Ma Mile pokusava na sve nacine da nekim Problemom u Bosni spasi Vucica al ne nasjeda nitko. Ceka se da prodje 15.03 i onda prdekana
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 11 mar 2025, 22:07

GG3 je napisao/la:
11 mar 2025, 21:38
Ma Mile pokusava na sve nacine da nekim Problemom u Bosni spasi Vucica al ne nasjeda nitko. Ceka se da prodje 15.03 i onda prdekana
Sebe spasava a za njim u srbiji niko ne mari, vucic pokusao radi sebe ali ne ide.
....sve drugo će proći!

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 11 mar 2025, 22:20

Je li realno da žena prizna mužu da ga je varala sa mnom, da je uživala, da smo se snimali, sve gdje smo bili, lik joj obrisao sve profile na društvenim mrežama i ostali zajedno, uz to što je sad prati stalno ?! :wtf:

Evo nek mi Foste ne da lagati. Kaže haver šta te tu čudi, meni je prijatelj tražio da pred njim mu yebem ženu :rol:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 11 mar 2025, 22:23

Derdiyok je napisao/la:
11 mar 2025, 22:20
Je li realno da žena prizna mužu da ga je varala sa mnom, da je uživala, da smo se snimali, sve gdje smo bili, lik joj obrisao sve profile na društvenim mrežama i ostali zajedno, uz to što je sad prati stalno ?! :wtf:

Evo nek mi Foste ne da lagati. Kaže haver šta te tu čudi, meni je prijatelj tražio da pred njim mu yebem ženu :rol:
Pukni ti nju jos jednom
1946-1987

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 11 mar 2025, 22:31

leo1946 je napisao/la:
11 mar 2025, 22:23
Derdiyok je napisao/la:

Pukni ti nju jos jednom
Rekla mu bila da će ga napustiti i on joj uhvatio moj poziv, zvao mene ha hu...bio joj oduzeo djecu, nju zaključao, rekao joj ako želi da vidi djecu da se ne viđa sa mnom više. Sve joj pobrisao, broj promjenio... Kaže ostaću s njim zbog djece, strah me, pa onda oprostio mi je voli me, rekla mu da je i on nju prevario, uhvatila neke poruke, on mi je rekao da je to sve bila šala...jesi ti reko svjesna da će te tek sada maltretirati i da ćeš morati raditi šta on poželi da bi vidjela djecu. Ima policija, ima socijalno, prijaviš ne može ti uzeti djecu. Neću kaže, ja se osjećam krivom što sam ga prevarila i biću tu do kraja života.

Ja ne vjerujem jbt
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 11 mar 2025, 22:35

Derdiyok je napisao/la:
11 mar 2025, 22:31
leo1946 je napisao/la:
Derdiyok je napisao/la:

Pukni ti nju jos jednom
Rekla mu bila da će ga napustiti i on joj uhvatio moj poziv, zvao mene ha hu...bio joj oduzeo djecu, nju zaključao, rekao joj ako želi da vidi djecu da se ne viđa sa mnom više. Sve joj pobrisao, broj promjenio... Kaže ostaću s njim zbog djece, strah me, pa onda oprostio mi je voli me, rekla mu da je i on nju prevario, uhvatila neke poruke, on mi je rekao da je to sve bila šala...jesi ti reko svjesna da će te tek sada maltretirati i da ćeš morati raditi šta on poželi da bi vidjela djecu. Ima policija, ima socijalno, prijaviš ne može ti uzeti djecu. Neću kaže, ja se osjećam krivom što sam ga prevarila i biću tu do kraja života.

Ja ne vjerujem jbt
Pun svijet debila. Eto ti i njih dvoje ociti primjeri. :yawn:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 11 mar 2025, 22:37

Derdiyok je napisao/la:
11 mar 2025, 22:31
leo1946 je napisao/la:
Derdiyok je napisao/la:

Pukni ti nju jos jednom

Ja ne vjerujem jbt
Ništa neobično , otvoren brak , nego se ti osjećaš sad kao mangup jer si yebao nečiju ženu i snimao , a ustvari ona te iskoristila kao što je mnoge , sutra ide neko novi umjesto tebe :D
Jednostavno si bio potrošna roba ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 11 mar 2025, 22:39

Godi malo promjene na sex od ove ratnohuškačke depresije
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 11 mar 2025, 22:41

Kažu oženi se :urnebes: :urnebes:

Al je fakat bolesno kako se žene nabacuju očito
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, Google Adsense [Bot] i 7 gostiju.