Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- muhamedhulk
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
upalite ovu skupstinu, prejako je ovo slusati 

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
ko se sad svadja?
Ja iskreno ne znam ko su ti, pretpostavljam misljenja nekih koji obaraju trenutnu vlast?Asteriks je napisao/la: ↑12 mar 2025, 17:55Čedomir Antić je srpski istoričar i profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
U opsežnoj monografiji u koautorstvu sa politikologom Nenadom Kecmanovićem Antić je opisao Istoriju Republike Srpske strukturisanu kroz petnaest glavnih poglavlja: „Država Srpska”, „Antika i srednjovjekovlje”, „U Osmanskom carstvu”, „Ustanci i preporod”, „Pod austrougarskom vlašću”, „Sarajevski atentat”, „Prvi svjetski rat”, „Vrbaska banovina”, „Okupacija, otpori, građanski rat”, „Genocid u NDH”, „Socijalistička republika”, „Višestranačka SR BiH”, „Stvaranje države”, „Građanski rat u Bosni i Hercegovini",...Obzirom na stav tamošnjih intelektualnih elita, teško da će ikada biti pomirenja.Aleksandar Markov, profesor istorije u Osmoj gimnaziji u Beogradu, kaže da se nastavnici u praksi često sreću sa pitanjima o ulozi srpske vojske u građanskom ratu...
Mislim da mi imamo pogresan narativ sa svi su oni isti.
Ne, nije isto ako osoba negira genocid, glorifikuje presudjene ratne zlocince i naziva studentski dom po jednom u odnosu na osobu koja negira genocid ali se ogradjuje i osudjuje ratne zlocince. Ili osoba koja priznaje genocid, osudjuje ratne zlocnince ali na mala vrata zeli Srbiju izvuci iz toga nazivajuci to gradjanskim ratom.
Velike su to razlike i nije isto. Ja ne kazem ni da je nesto dobro ili idealno. Ali nije isto i ne moze biti isto.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- muhamedhulk
- Kontakt:
ma ova neka se izjasnjava kao hrvatica a glumi veceg srbina od prisutnih i naziva opoziciju izdajnicima.

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Dje gledate pravoslavce?
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Auu, u subotu ce biti haos
1946-1987
- muhamedhulk
- Kontakt:
ja sam na yt kanalu tok tv.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
- akisarajevo92
- Kontakt:
imas na sajtu rtrs-a
a ako zelis i festival raznih komentara od no-nome usera imas i na youtube uz manji kvalitet zvuka i slike
iz Hrvatske jos niko nije osudio ovo sto rade iz RS, najvece hinje
Don't believe the hype.
- VensanKasel
- Kontakt:
akisarajevo92 je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:20imas na sajtu rtrs-a
a ako zelis i festival raznih komentara od no-nome usera imas i na youtube uz manji kvalitet zvuka i slike
iz Hrvatske jos niko nije osudio ovo sto rade iz RS, najvece hinje
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
kuku se tom narodu ako su ovo ti koji ih predstavljaju, strasno i porazno, po ovome oni se ostat mraka i sa dodikom i bez njega
- akisarajevo92
- Kontakt:
a sve milioner do milionera
sjecem se ovog sto sjedi pored lazne hrvatice iz jedne emisije po nekim aferama, sin ofo ono, milioni kamioni itd.
gledaj podocnjaka
lik totalno pogubljen, ne pamtim da je ikad ovoliko zamuckivao i grijesio dok prica, na stranu sto izgleda kao hodajuci mrtvac
podsjeca na hitlera na onim zadnjim snimcima kad nevjesto krije ruku koja se trese dok pozdravlja one preostale djecake iz vojske
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 12 mar 2025, 20:34, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.
- napoleon72
- Kontakt:
Boris Tadic je jednom izjavio da nije priznao genocid u Srebrenici jer bi Srbija placala stotine miliona KM ratne stete BiH, tako nesta. Msm iskreno boli me qrac sta oni misle, donesena je rezolucija i cijeli svijet je upoznat sta je bilo, njihovo misljenje me ne tangira. Al sto kazes, da hoce srpski narod izabrat nekog ko ce krenut naprijed, kome nece cilj bit pretenzija na komsijske teritorije, nekog ko ce bit prozapadno orijentisan pa da svi prodisemo i krenemo naprijed. Yebo i ovo, apsolutno razumijem svakog ko napusti ovu drzavu. Nece ljudi da djecu odgajaju pod neprestanim zveketom oruzja.Madal je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:10Ja iskreno ne znam ko su ti, pretpostavljam misljenja nekih koji obaraju trenutnu vlast?Asteriks je napisao/la: ↑12 mar 2025, 17:55Čedomir Antić je srpski istoričar i profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
U opsežnoj monografiji u koautorstvu sa politikologom Nenadom Kecmanovićem Antić je opisao Istoriju Republike Srpske strukturisanu kroz petnaest glavnih poglavlja: „Država Srpska”, „Antika i srednjovjekovlje”, „U Osmanskom carstvu”, „Ustanci i preporod”, „Pod austrougarskom vlašću”, „Sarajevski atentat”, „Prvi svjetski rat”, „Vrbaska banovina”, „Okupacija, otpori, građanski rat”, „Genocid u NDH”, „Socijalistička republika”, „Višestranačka SR BiH”, „Stvaranje države”, „Građanski rat u Bosni i Hercegovini",...Obzirom na stav tamošnjih intelektualnih elita, teško da će ikada biti pomirenja.Aleksandar Markov, profesor istorije u Osmoj gimnaziji u Beogradu, kaže da se nastavnici u praksi često sreću sa pitanjima o ulozi srpske vojske u građanskom ratu...
Ne, nije isto ako osoba negira genocid, glorifikuje presudjene ratne zlocince i naziva studentski dom po jednom u odnosu na osobu koja negira genocid ali se ogradjuje i osudjuje ratne zlocince. Ili osoba koja priznaje genocid, osudjuje ratne zlocnince ali na mala vrata zeli Srbiju izvuci iz toga nazivajuci to gradjanskim ratom.
Velike su to razlike i nije isto. Ja ne kazem ni da je nesto dobro ili idealno. Ali nije isto i ne moze biti isto.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Pa naravno da je to u pitanju kod jednog dijela njih, kako za genocid tako i za ovaj narativ gradjanskog rata.napoleon72 je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:31Boris Tadic je jednom izjavio da nije priznao genocid u Srebrenici jer bi Srbija placala stotine miliona KM ratne stete BiH, tako nesta. Msm iskreno boli me qrac sta oni misle, donesena je rezolucija i cijeli svijet je upoznat sta je bilo, njihovo misljenje me ne tangira. Al sto kazes, da hoce srpski narod izabrat nekog ko ce krenut naprijed, kome nece cilj bit pretenzija na komsijske teritorije, nekog ko ce bit prozapadno orijentisan pa da svi prodisemo i krenemo naprijed. Yebo i ovo, apsolutno razumijem svakog ko napusti ovu drzavu. Nece ljudi da djecu odgajaju pod neprestanim zveketom oruzja.
Isto kao sto imas dio njih koji to izjavljuju i da ne bi izgubili glasove na izborima. Meni se to ne svidja i mi se trebamo boriti istinom. Ali nije isto. I koliko god paradoksalno zvucalo donekle i mogu razumiti tu vrstu borbe za drzavu lazima ako je osoba u ostalim stvarima normalna (tipa ne imenujes studentski dom ratnim zlocincem).
Isto kao sto ima i gorih i od Dodika i Vucica. Ne daj Boze da ih ikad upoznamo.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
U svemu tome je samo pitanje kriminala, pljacke i borbe za opstanak na slobodi. Nazvali bi oni studentski dom kako god treba, samo da sebi u dzep stave pare od njegove fasade, odrzavanja, da prodaju mjesta u domu, itd.
Ovu diskusiju pustam na temi jer se ne razgovara o politici vec o bandi kriminalaca
Ovu diskusiju pustam na temi jer se ne razgovara o politici vec o bandi kriminalaca
Alkalaj ima 76. godina, uh
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- akisarajevo92
- Kontakt:
- VensanKasel
- Kontakt:
Evo i na B92 prolaze komentari , hatma dova mu jeakisarajevo92 je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:28a sve milioner do milionera
sjecem se ovog sto sjedi pored lazne hrvatice iz jedne emisije po nekim aferama, sin ofo ono, milioni kamioni itd.
gledaj podocnjaka
lik totalno pogubljen, ne pamtim da je ikad ovoliko zamuckivao i grijesio dok prica, na stranu sto izgleda kao hodajuci mrtvac
podsjeca na hitlera na onim zadnjim snimcima kad nevjesto krije ruku koja se trese dok pozdravlja one preostale djecake iz vojske
. Šta misliš , da li možda ide samoubistvo ???

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Tvrdnja da je rat u BiH bio građanski, jeste pokušaj da se zanemari i umanji potvrđena uloga Srbije u agresiji, kao i posljedice koje su iz toga proizašle.Madal je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:10
Ja iskreno ne znam ko su ti, pretpostavljam misljenja nekih koji obaraju trenutnu vlast?
Antić je ugledni srpski istoričar.
Također u RS-u, po uzoru na državu kojoj gravitiraju, koriste historijske udžbenike tipa onog Dragiše Vasića, koji je naravno prošao odobrenje Ministarstva prosvjete i kulture. Prema toj knjizi, Dražin pokret predstavljen je kao antifaštistički, uz neke druge grozote prema BiH.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.