Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

muhamedhulk
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la muhamedhulk » 12 mar 2025, 20:06

upalite ovu skupstinu, prejako je ovo slusati :rol:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 12 mar 2025, 20:07

muhamedhulk je napisao/la:
12 mar 2025, 20:06
ko se sad svadja?

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 12 mar 2025, 20:10

Asteriks je napisao/la:
12 mar 2025, 17:55
Čedomir Antić je srpski istoričar i profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

U opsežnoj monografiji u koautorstvu sa politikologom Nenadom Kecmanovićem Antić je opisao Istoriju Republike Srpske strukturisanu kroz petnaest glavnih poglavlja: „Država Srpska”, „Antika i srednjovjekovlje”, „U Osmanskom carstvu”, „Ustanci i preporod”, „Pod austrougarskom vlašću”, „Sarajevski atentat”, „Prvi svjetski rat”, „Vrbaska banovina”, „Okupacija, otpori, građanski rat”, „Genocid u NDH”, „Socijalistička republika”, „Višestranačka SR BiH”, „Stvaranje države”, „Građanski rat u Bosni i Hercegovini",...
Aleksandar Markov, profesor istorije u Osmoj gimnaziji u Beogradu, kaže da se nastavnici u praksi često sreću sa pitanjima o ulozi srpske vojske u građanskom ratu...
Obzirom na stav tamošnjih intelektualnih elita, teško da će ikada biti pomirenja.
Ja iskreno ne znam ko su ti, pretpostavljam misljenja nekih koji obaraju trenutnu vlast?
Mislim da mi imamo pogresan narativ sa svi su oni isti.

Ne, nije isto ako osoba negira genocid, glorifikuje presudjene ratne zlocince i naziva studentski dom po jednom u odnosu na osobu koja negira genocid ali se ogradjuje i osudjuje ratne zlocince. Ili osoba koja priznaje genocid, osudjuje ratne zlocnince ali na mala vrata zeli Srbiju izvuci iz toga nazivajuci to gradjanskim ratom.

Velike su to razlike i nije isto. Ja ne kazem ni da je nesto dobro ili idealno. Ali nije isto i ne moze biti isto.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 12 mar 2025, 20:12

sljivo je napisao/la:
12 mar 2025, 20:07
muhamedhulk je napisao/la:
12 mar 2025, 20:06
ko se sad svadja?
ma ova neka se izjasnjava kao hrvatica a glumi veceg srbina od prisutnih i naziva opoziciju izdajnicima. :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 12 mar 2025, 20:13

Dje gledate pravoslavce?
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 12 mar 2025, 20:14

Beli98 je napisao/la:
12 mar 2025, 20:13
Dje gledate pravoslavce?
BN 2. Trenutno pauza 10 minuta.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 12 mar 2025, 20:14

OldTownDistrict je napisao/la:
12 mar 2025, 18:17
GG3 je napisao/la:
12 mar 2025, 18:01
A sto li Vucic onolike traktore skuplja po srbiji ?
Shit show

Auu, u subotu ce biti haos
1946-1987

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 12 mar 2025, 20:20

ja sam na yt kanalu tok tv.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 12 mar 2025, 20:20

Beli98 je napisao/la:
Dje gledate pravoslavce?
imas na sajtu rtrs-a

a ako zelis i festival raznih komentara od no-nome usera imas i na youtube uz manji kvalitet zvuka i slike

iz Hrvatske jos niko nije osudio ovo sto rade iz RS, najvece hinje
Don't believe the hype.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 12 mar 2025, 20:23

akisarajevo92 je napisao/la:
12 mar 2025, 20:20
Beli98 je napisao/la:
Dje gledate pravoslavce?
imas na sajtu rtrs-a

a ako zelis i festival raznih komentara od no-nome usera imas i na youtube uz manji kvalitet zvuka i slike

iz Hrvatske jos niko nije osudio ovo sto rade iz RS, najvece hinje
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 12 mar 2025, 20:23

kuku se tom narodu ako su ovo ti koji ih predstavljaju, strasno i porazno, po ovome oni se ostat mraka i sa dodikom i bez njega

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 12 mar 2025, 20:28

sljivo je napisao/la:
12 mar 2025, 20:23
kuku se tom narodu ako su ovo ti koji ih predstavljaju, strasno i porazno, po ovome oni se ostat mraka i sa dodikom i bez njega
a sve milioner do milionera

sjecem se ovog sto sjedi pored lazne hrvatice iz jedne emisije po nekim aferama, sin ofo ono, milioni kamioni itd.
VensanKasel je napisao/la:
gledaj podocnjaka

lik totalno pogubljen, ne pamtim da je ikad ovoliko zamuckivao i grijesio dok prica, na stranu sto izgleda kao hodajuci mrtvac

podsjeca na hitlera na onim zadnjim snimcima kad nevjesto krije ruku koja se trese dok pozdravlja one preostale djecake iz vojske
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 12 mar 2025, 20:34, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 mar 2025, 20:31

Madal je napisao/la:
12 mar 2025, 20:10
Asteriks je napisao/la:
12 mar 2025, 17:55
Čedomir Antić je srpski istoričar i profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

U opsežnoj monografiji u koautorstvu sa politikologom Nenadom Kecmanovićem Antić je opisao Istoriju Republike Srpske strukturisanu kroz petnaest glavnih poglavlja: „Država Srpska”, „Antika i srednjovjekovlje”, „U Osmanskom carstvu”, „Ustanci i preporod”, „Pod austrougarskom vlašću”, „Sarajevski atentat”, „Prvi svjetski rat”, „Vrbaska banovina”, „Okupacija, otpori, građanski rat”, „Genocid u NDH”, „Socijalistička republika”, „Višestranačka SR BiH”, „Stvaranje države”, „Građanski rat u Bosni i Hercegovini",...
Aleksandar Markov, profesor istorije u Osmoj gimnaziji u Beogradu, kaže da se nastavnici u praksi često sreću sa pitanjima o ulozi srpske vojske u građanskom ratu...
Obzirom na stav tamošnjih intelektualnih elita, teško da će ikada biti pomirenja.
Ja iskreno ne znam ko su ti, pretpostavljam misljenja nekih koji obaraju trenutnu vlast?

Ne, nije isto ako osoba negira genocid, glorifikuje presudjene ratne zlocince i naziva studentski dom po jednom u odnosu na osobu koja negira genocid ali se ogradjuje i osudjuje ratne zlocince. Ili osoba koja priznaje genocid, osudjuje ratne zlocnince ali na mala vrata zeli Srbiju izvuci iz toga nazivajuci to gradjanskim ratom.

Velike su to razlike i nije isto. Ja ne kazem ni da je nesto dobro ili idealno. Ali nije isto i ne moze biti isto.
Boris Tadic je jednom izjavio da nije priznao genocid u Srebrenici jer bi Srbija placala stotine miliona KM ratne stete BiH, tako nesta. Msm iskreno boli me qrac sta oni misle, donesena je rezolucija i cijeli svijet je upoznat sta je bilo, njihovo misljenje me ne tangira. Al sto kazes, da hoce srpski narod izabrat nekog ko ce krenut naprijed, kome nece cilj bit pretenzija na komsijske teritorije, nekog ko ce bit prozapadno orijentisan pa da svi prodisemo i krenemo naprijed. Yebo i ovo, apsolutno razumijem svakog ko napusti ovu drzavu. Nece ljudi da djecu odgajaju pod neprestanim zveketom oruzja.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 12 mar 2025, 20:39

napoleon72 je napisao/la:
12 mar 2025, 20:31
Boris Tadic je jednom izjavio da nije priznao genocid u Srebrenici jer bi Srbija placala stotine miliona KM ratne stete BiH, tako nesta. Msm iskreno boli me qrac sta oni misle, donesena je rezolucija i cijeli svijet je upoznat sta je bilo, njihovo misljenje me ne tangira. Al sto kazes, da hoce srpski narod izabrat nekog ko ce krenut naprijed, kome nece cilj bit pretenzija na komsijske teritorije, nekog ko ce bit prozapadno orijentisan pa da svi prodisemo i krenemo naprijed. Yebo i ovo, apsolutno razumijem svakog ko napusti ovu drzavu. Nece ljudi da djecu odgajaju pod neprestanim zveketom oruzja.
Pa naravno da je to u pitanju kod jednog dijela njih, kako za genocid tako i za ovaj narativ gradjanskog rata.
Isto kao sto imas dio njih koji to izjavljuju i da ne bi izgubili glasove na izborima. Meni se to ne svidja i mi se trebamo boriti istinom. Ali nije isto. I koliko god paradoksalno zvucalo donekle i mogu razumiti tu vrstu borbe za drzavu lazima ako je osoba u ostalim stvarima normalna (tipa ne imenujes studentski dom ratnim zlocincem).

Isto kao sto ima i gorih i od Dodika i Vucica. Ne daj Boze da ih ikad upoznamo.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 12 mar 2025, 20:42

U svemu tome je samo pitanje kriminala, pljacke i borbe za opstanak na slobodi. Nazvali bi oni studentski dom kako god treba, samo da sebi u dzep stave pare od njegove fasade, odrzavanja, da prodaju mjesta u domu, itd.

Ovu diskusiju pustam na temi jer se ne razgovara o politici vec o bandi kriminalaca

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 mar 2025, 20:44

Alkalaj ima 76. godina, uh
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 12 mar 2025, 20:45

slika
Don't believe the hype.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 12 mar 2025, 20:45

12 mar 2025, 20:28
sljivo je napisao/la:
a sve milioner do milionera

sjecem se ovog sto sjedi pored lazne hrvatice iz jedne emisije po nekim aferama, sin ofo ono, milioni kamioni itd.
VensanKasel je napisao/la:
gledaj podocnjaka

lik totalno pogubljen, ne pamtim da je ikad ovoliko zamuckivao i grijesio dok prica, na stranu sto izgleda kao hodajuci mrtvac

podsjeca na hitlera na onim zadnjim snimcima kad nevjesto krije ruku koja se trese dok pozdravlja one preostale djecake iz vojske
Evo i na B92 prolaze komentari , hatma dova mu je
. Šta misliš , da li možda ide samoubistvo ???

slika

slika
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 mar 2025, 20:48

12 mar 2025, 20:45
slika
:D
slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 mar 2025, 20:49

Madal je napisao/la:
12 mar 2025, 20:10

Tvrdnja da je rat u BiH bio građanski, jeste pokušaj da se zanemari i umanji potvrđena uloga Srbije u agresiji, kao i posljedice koje su iz toga proizašle.

Antić je ugledni srpski istoričar.

Također u RS-u, po uzoru na državu kojoj gravitiraju, koriste historijske udžbenike tipa onog Dragiše Vasića, koji je naravno prošao odobrenje Ministarstva prosvjete i kulture. Prema toj knjizi, Dražin pokret predstavljen je kao antifaštistički, uz neke druge grozote prema BiH.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek i 10 gostiju.