Riquelme1921 je napisao/la: ↑12 mar 2025, 21:05
jurisicduska je napisao/la: ↑12 mar 2025, 21:00
Riquelme1921 je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:57
Istina je za dug ali puno toga zavisi od 20.03. i vidjeti hoće li biti usvojene izmjene zakona o naplati djelimičnom otpisu dugovanja sportskim klubovima.
Istina je da se klub nadao prodaji Jabera na zimu, to nas je syebalo ali valjda bude okej.
Sve ok. Nisam ništa negativno napisao. Dobro ljudi petljaju uz sve. Ne možeš kad nema toliko prihoda. Ogromni su i dugovi ostali i plus ogromni tekuci troškovi i ima dosta nepotrebnih rashoda, teško je to skupiti.
Morate početi prodavati igrače i igrat svake godine Europu. Uz navijače koje imate u velikom broju možete bar na nuli bit svake godine.
Ma nemoguće je ovako funkcionisati.
Moguće je ako organi kluba žele vječnu borbu za sredinu tabele i povremene odlaske u drugo pretkolo Konferencijske lige.
Bez investitora je napredak nemoguć.
Po meni najveći krivac je skupština koja traži investitora i moli Boga da ga ne nađe. Naravno ima tu još dosta odgovornih...U svakom slučaju, uz parolu "nikom te ne damo" klub se nikada neće vratiti na staze stare slave.
Vidim da si dobro upućen i jedan si od boljih forumaša
Dobro ne moraš me sprdat možemo normalno diskutovat.
Po meni je najveći problem nedostatak vizije, mora doći neko i reci necemo se boriti ni za šta 3 godine je cilj minimalan, dovodit ćemo igrače iz naše lige, boriti se , pokušati zadržat postojeći kadar, gledat ćemo da uvijek imamo 2 igrača za izloga makar 500k ukupno da se uzme. I takvi bi bili četvrti. Cvetanovski, Dangubic, Šosić, Brazilci i sve ih sad izbaci bili bi četvrti. Bio bi koji poraz vise gdje je bio remi ali ništa drastično. I cilj jedini saniranje dugova na 0. Kad se to sanira na početku projektujes prihode i ne smije se zadužit 1 km. Jedino tako možeš naprijed.
Investitor i po vašoj prici ima svoju računicu. Eto vi kažete da mi Mirvicu dugujemo 20 miliona, dakle ako tako razmišljate ni to nije rješenje. A vama se ima odakle investitor naplatiti. Malo razmisli o ovom. Da li bi tu došlo do namjernog ulaganja prekomjernog novca da se dođe do jedne od boljih lokacija u Novom Sarajevu koja se može zbog položaja gdje ne smeta ni s jedne ni s druge strane nikom prenamijenit u građevinsko zemljište. Zato neki i ne daju, ne možeš se ni u to do kraja pouzdat.
U se i u svoje kljuse, ustrojit školu fudbala, proizvodit igrače , osigurat neupitnu Europu bar 5-6 godina zaredom , osigurati kontinuitet igračkog kadra koliko je moguće uz jednu do dvije prodaje i dva do tri za nadogradnju, osigurat kontinuitet trenerskog i stručnog osoblja, zamjenit podobne sposobnim, otjerat Bekrica Stilica , gospodinu Dini reci hvala ali ne davat mu platu, ovu direktoricu ako kako možete odnesite iz kluba, Misimovicev kadar koji mislim na njegovu ruku djeluje, ne dovodit igrače izvan platežnog ranga koji je unaprijed definisan, ne pouzdat se u privatnike da će oni nešto platit, u ministarstvo da će pustit u državu da će otpisat. Tako treba razmisljat. Zvuci jednostavno jer i jest jednostavno samo kasnite 10 godina s početkom tog procesa