Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Prije sat vremena prosla kolona Eufora kroz Zenicu prema Butmiru. Ono što sam odmah primjetio da su ovo prvi put prisutna prava borbena vozila nove generacije a ne one kanturine i kamioni iz doba SSSR sto ih je Eufor vozao po Bosni zadnjih 10 godina što bi ih airosoft klubovi iz Zenice zauzeli kao taoce za 24 sata.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- akisarajevo92
- Kontakt:
najavili su da ce stizati i zracnim i kopnenim putem
Don't believe the hype.
Osloboditi krmka za državnu imovinu, prihvatljiv čin. 

- relativizam
- Kontakt:
Svi znaju šta se desava ali svijet je umoran od nesposobnih politicara kriminala i neznanjaavenija je napisao/la: ↑12 mar 2025, 23:5780% ovih budala u EU ni ne zna sta se desava, čovjek na potjernici izveo drzavni udar, usvaja ustav o paravojsci i ocjepljenju neko kaze dijalog sa njim, sada mi je tek jasno sta se Ukrajini desilo. Kakvi retardi pa za ove idiote Trump se čini
kao Anštajn.
Amerika je obavjestenija sta se desava 100000 puta iako su na 9 sati leta od nas a EU granici sa nama.
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 13 mar 2025, 11:53, ukupno mijenjano 1 put.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Hrvatskoj bi najmanje u cilju trebalo biti da ovdje dođe do bilo kakvog sukoba, s obzirom da bi to bilo kobno po njihov turizam o kojem oni masovno ovise. Nema ništa gore po turizam od oružanog sukoba, odnosno rata. Na čelu imaju istaknute briselske diplomate sa jakim vezama i itekako imaju utjecaj. Zovko je fašistkinja kojoj treba zabraniti ulaz u našu zemlju zbog svojih izjava, lobiranja i konkretno stajanja na stranu Dodika.
Svakako da se treba paziti i njih, oni su lešinari i jasno je da nas ne vole, sutra da imaju priliku da uzmu svoj dio kolača od naše zemlje, a da prođu bez posljedica, ne bi razmišljali ni sekunde.
Nema razloga za panike, bar ne još uvijek, nemojte biti istraumirani toliko. Isto tako, nema ni razloga za neko euforično slavlje kao da su svi već pohapšeni, jobs not done.
Svakako da se treba paziti i njih, oni su lešinari i jasno je da nas ne vole, sutra da imaju priliku da uzmu svoj dio kolača od naše zemlje, a da prođu bez posljedica, ne bi razmišljali ni sekunde.
Nema razloga za panike, bar ne još uvijek, nemojte biti istraumirani toliko. Isto tako, nema ni razloga za neko euforično slavlje kao da su svi već pohapšeni, jobs not done.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- ErosViverosViv
- Kontakt:
i danas su potvrdili šta sam pisao prošle sedmice. Ne znaju i ne žele da znaju.ErosViverosViv je napisao/la: ↑05 mar 2025, 23:46Istina je i da imamo najlosije lobiranje na tlu citave evrope, a i preko okeana, ubjedljivo najgori politicki kadar koji jedna drzava moze da salje.
Po prvi put evropa nije nimalo zainteresovana za nasu regiju zbog iznenadnih, radikalnih odluka trampa i siguran sam da trenutno nisu upuceni sta se ovdje desava, osim par ambasadora koji svakako ne izvjestavaju svoju maticu jer smo zadnja rupa na svirali.
Laktasenko ce i dalje nastaviti raditi sta mu je volja, vladajuce strukture ce nas obavjestavati o rusenju ustava, a mi cemo sve posmatrati i komentarisati jer smo gluplji nego smo bili 92. Trenutno, vjerovatno najgluplji narod u Evropi.
Njih i mogu razumjeti, ali specijalca bošnju nikako.
Francusko smece, ne cudi za luzersku naciju.
-
- Kontakt:
Je li ti fakat mislis da se najveci kriminalac u drzavi,lik koji bukvalno ima para vojsku,kontakte sa najvecim diktatorima na svijetu hapsi tako sto se kaze cetvorici policajaca hajd vas 4 sjedite u golfa i dovedite ga? Imaj strpljenja,sve ide polako i sve ce doci na svoje.ErosViverosViv je napisao/la: ↑12 mar 2025, 22:57Gdje su balijanderi sto kazu kako ce hapsiti kad tuzilastvo nije izdalo nalog?
Hej koliko ste neupuceni, zao mi vas je u kakvoj iluziji zivite![]()
Nas problem i jeste ovo: ne hapsi se odmah - galama,neki znj senator objavi Tweet na x kako je dodik kriminalac - likovanje i planovi o rbih. Od ponora do zvijezda i obrnuto brzinom svjetlosti.
Polako,hladne glave se mora isplanirati sta i kako,sada se mora raditi bez greske.
A i za drugi post da ti odg.
Za svetosavce je ovo najgori moguci period za secesiju. Kome ce Evropa prodavati price o snazi kada ****.nog dodika ne mogu da obuzdaju? Prije ce se iskaliti na njemu nego sto ce pustiti malu rusiju na balkanu.
Krim,donbas i co idu rusiji,balkan USA. Podjela je uradjena,samo nam jos niko nije javio.
Dan koji po redu od drzavnog udara bez hapsenja?
Jesu li u ovoj si i pi potpisivali ugovor opasnost na radu? Benificirani radni staz, s 50 u penziju s 1500km itd. Kad su se uhljubljivali svi su klimali, kad treba hapsit podvuku rep. Ovdje treba dodati cinjenicu da je cetnik na celu iste, tako da kokice i nastavak.
Jesu li u ovoj si i pi potpisivali ugovor opasnost na radu? Benificirani radni staz, s 50 u penziju s 1500km itd. Kad su se uhljubljivali svi su klimali, kad treba hapsit podvuku rep. Ovdje treba dodati cinjenicu da je cetnik na celu iste, tako da kokice i nastavak.
relativizam je napisao/la: ↑13 mar 2025, 04:09Nisam njegov postovalac i zaboli me za njeg ali dok je vladao nije ovog bilo ,kad već trazis
Sad je vlast pogubljena u vremenu i prostoru

Dugo više sranja nisam pročitao u jednom postu, a nisi se potrudio ni kvantitetom riječi i rečenica plaho.
- napoleon72
- Kontakt:
Kao sto su svi iz SIPAe presli u MUP RS.Lavcina je napisao/la: ↑12 mar 2025, 23:12Ne znam na čemu neki gajite toliki optimizam? Evo danas Sipa nece da sudjeluje, sutra da formira lik vojsku rs, naše OS ne bi djelovale ili bi bile prepolovljene sa članovima, jer bi svi srbi iz OS pobjegli tamo.CAGarfia je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:59De ba odvadi(te) malo. Shvatam da je dobrom dijelu ljudi SDA mašinerija i režimski plaćenik Avdić isprao mozak lažima i spinovanjem. Ali je činjenica jedna - država BiH ovu utakmicu ne može izgubiti. Secesionisti će gore proći nego Estonci na Bilinom 2008. godine.avenija je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:51Dok se mi "smijemo" oni sve bliže secesiji i sve redom usvajaju i što nije u nadležnosti entiteta tako i večeras usvojise a i sutra.
SIPA neće da djeluje jer je pod kontrolom SNSD jedino Eufor i to do usvajanja zakona/ustava o osnivanju vojske RS. Poslije toga je sve kasno.![]()
Evropa takodje ne zna sta da napravi. Ako nas zastite i ukinu rs i postave kantone fakticki dobijaju u srcu Evrope vecinski muslimansku zemlju, koji ono nezele to je jasno.
Po drugoj strani, zbog zadnjih ratnih desavanja malo ih ko i sram, da nam razyebu i ovo malo države sa novim ratom.
Sve u svemu Evropi je najbolje odgovara ovaj režim do sad. Podeljena država, brez perspektive, ali i bez opasnosti po druge zemlje. Sad ce samo smjenuti Dodika i postaviti im novog vodju koji ce potpaljivati jos vise nego onaj. Pucam tu na Draska koji im je idealan i pogodan.

Nema brate lik podrsku NARODA, dzaba mu svi sastanci i sjednice. Nemojte sad s pricom "sto onda ne izadju na ulice", ne izlazimo ni mi da tjeramo nase politicke lidere. Narod ga ne podrzava, taoci su budale koja prijeti generalu NATOa jbt. Izbacuje neistomisljenike sa sjednica, izbacuje novinare sa pressice, sta bi uradio nekom da izadje na protest?
Ovo nije slucaj obicnog kriminalca, ovo je doslovno talacka kriza. Pa oni koji se pozivaju na filmove i "sto SIPA ne krene", nek se pozovu na filmove i vide kako se i tamo ovakve stvari rjesavaju. Sjetite se hapsenja Cace u ratu, sta je postignuto? Krenulo se grlom u jagode, izmasakrirano par nasih momaka. Imam feeling da bi vecina bosnjaka voljela da krv padne i da iz topline minhenskog ili stokholmskog doma gledaju kako se sirotinja ovdje mlati za tudje interese. Jos sinoc ona iz SNSDa bubne "dzaba nam sve ako se ne zapuca", znaci ocito je da im ides niz dlaku ako dodje do ikakvog incidenta.
Za ovu podrsku naroda, ako se sjetimo tih famoznih 90tih, 95% Srba iz Jugoslavije je bilo ujedinjeno. Ovih 5% su Milan Mladenovic i projekat Rimtutituki koji su drzali kontramitinge. A na mitinzima Milosevicu bili milioni, na Gazimestanu preko 2 miliona Srba. A sta danas imaju? Srbi iz RSa vecinom nisu uz Dodika, svi smo svjedocili kradji izbora. Ovi koji jesu uz Dodika su u nemilosti vecine Srba iz Srbije koji ruse Vucica. Fakticki imas tri frakcije Srba na Balkanu, bez podrske Crnogoraca koju su onda imali. Neke nase ishitrene akcije i pokreti bi prije njih ujedinili nego sto bi postigli cilj. Zar nekom to stvarno treba? Mediji hajcaju preko svih granica, u tom prednjace AvAv i Oslobodjenje, tacno vidis da su placeni clanci da izazovu histeriju medju narodom.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Ma ne vide ljudi da sto je s nase strane vise Diplomatije, to je Dodik nervozniji… on na silu se smije a ne spava nocima.napoleon72 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 08:08Kao sto su svi iz SIPAe presli u MUP RS.Lavcina je napisao/la: ↑12 mar 2025, 23:12Ne znam na čemu neki gajite toliki optimizam? Evo danas Sipa nece da sudjeluje, sutra da formira lik vojsku rs, naše OS ne bi djelovale ili bi bile prepolovljene sa članovima, jer bi svi srbi iz OS pobjegli tamo.CAGarfia je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:59
De ba odvadi(te) malo. Shvatam da je dobrom dijelu ljudi SDA mašinerija i režimski plaćenik Avdić isprao mozak lažima i spinovanjem. Ali je činjenica jedna - država BiH ovu utakmicu ne može izgubiti. Secesionisti će gore proći nego Estonci na Bilinom 2008. godine.![]()
Evropa takodje ne zna sta da napravi. Ako nas zastite i ukinu rs i postave kantone fakticki dobijaju u srcu Evrope vecinski muslimansku zemlju, koji ono nezele to je jasno.
Po drugoj strani, zbog zadnjih ratnih desavanja malo ih ko i sram, da nam razyebu i ovo malo države sa novim ratom.
Sve u svemu Evropi je najbolje odgovara ovaj režim do sad. Podeljena država, brez perspektive, ali i bez opasnosti po druge zemlje. Sad ce samo smjenuti Dodika i postaviti im novog vodju koji ce potpaljivati jos vise nego onaj. Pucam tu na Draska koji im je idealan i pogodan.![]()
Nema brate lik podrsku NARODA, dzaba mu svi sastanci i sjednice. Nemojte sad s pricom "sto onda ne izadju na ulice", ne izlazimo ni mi da tjeramo nase politicke lidere. Narod ga ne podrzava, taoci su budale koja prijeti generalu NATOa jbt. Izbacuje neistomisljenike sa sjednica, izbacuje novinare sa pressice, sta bi uradio nekom da izadje na protest?
Ovo nije slucaj obicnog kriminalca, ovo je doslovno talacka kriza. Pa oni koji se pozivaju na filmove i "sto SIPA ne krene", nek se pozovu na filmove i vide kako se i tamo ovakve stvari rjesavaju. Sjetite se hapsenja Cace u ratu, sta je postignuto? Krenulo se grlom u jagode, izmasakrirano par nasih momaka. Imam feeling da bi vecina bosnjaka voljela da krv padne i da iz topline minhenskog ili stokholmskog doma gledaju kako se sirotinja ovdje mlati za tudje interese. Jos sinoc ona iz SNSDa bubne "dzaba nam sve ako se ne zapuca", znaci ocito je da im ides niz dlaku ako dodje do ikakvog incidenta.
Za ovu podrsku naroda, ako se sjetimo tih famoznih 90tih, 95% Srba iz Jugoslavije je bilo ujedinjeno. Ovih 5% su Milan Mladenovic i projekat Rimtutituki koji su drzali kontramitinge. A na mitinzima Milosevicu bili milioni, na Gazimestanu preko 2 miliona Srba. A sta danas imaju? Srbi iz RSa vecinom nisu uz Dodika, svi smo svjedocili kradji izbora. Ovi koji jesu uz Dodika su u nemilosti vecine Srba iz Srbije koji ruse Vucica. Fakticki imas tri frakcije Srba na Balkanu, bez podrske Crnogoraca koju su onda imali. Neke nase ishitrene akcije i pokreti bi prije njih ujedinili nego sto bi postigli cilj. Zar nekom to stvarno treba? Mediji hajcaju preko svih granica, u tom prednjace AvAv i Oslobodjenje, tacno vidis da su placeni clanci da izazovu histeriju medju narodom.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
-
- Kontakt:
2025.godina, Evropa, država Bosna i Hercegovina...Fašizam Dodikove Hrvatice u Narodnoj skupštini RS-a: "Lovit će nas ko zečeve, završit ćemo kao hrišćani u Siriji, jel vi hoćete da nosimo fesove i dimije ovdje?"

- relativizam
- Kontakt:
ma ne ovo je sve diplomatija ovo je tako pametno od nasih kako su iznervirali dodika da lik danas potpisuje i svoju vojsku i otcjepljenje a nase odluke u drzavi i dalje ovise o srbima u vijecu ministara.Neutral je napisao/la: ↑13 mar 2025, 04:23Dan koji po redu od drzavnog udara bez hapsenja?
sav nerad zadnjih 30 godina dolazi na naplatu
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 13 mar 2025, 11:53, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Dobro neko rece... Da Dodik ima medjunarodnu podrsku bar pola koliko je protiv njega on bi uzeo i Federaciju i Herceg Bosnu i pola Srbije... Doslovno je za ove nase POLITICAR. Mene samo tjesi sto ne vlada jednoumlje kod Srba. Ne daj Boze da puhnu drugi vjetrovi pa da zavlada kod Srba jednoumlje u roku od 7 dana bi dobili drzavu. Ovako dok god je velika vecina gradjana RS protiv njega lakse je. Njih ce, siguran sam,uhapsiti neka evropska policija ili kako god se zovu,nasi nece stisnuti jaja sigurno.
Ne bi bilo lose i da se malo zategnu odnosi SAD i Rusije, siguran sam da bi se Trump u neku ruku inatio Putinu i preko Dodika i Vucica,lakse bi ih bilo sjebati da se Ameri ukljuce i 10 %.
Ne bi bilo lose i da se malo zategnu odnosi SAD i Rusije, siguran sam da bi se Trump u neku ruku inatio Putinu i preko Dodika i Vucica,lakse bi ih bilo sjebati da se Ameri ukljuce i 10 %.
- VensanKasel
- Kontakt:
Šta bi dobio ? Ponaša se kao i svaki diktator kada je padao , nikakve razlike nema .Mocvara1991 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 09:09Dobro neko rece... Da Dodik ima medjunarodnu podrsku bar pola koliko je protiv njega on bi uzeo i Federaciju i Herceg Bosnu i pola Srbije... Doslovno je za ove nase POLITICAR. Mene samo tjesi sto ne vlada jednoumlje kod Srba. Ne daj Boze da puhnu drugi vjetrovi pa da zavlada kod Srba jednoumlje u roku od 7 dana bi dobili drzavu. Ovako dok god je velika vecina gradjana RS protiv njega lakse je. Njih ce, siguran sam,uhapsiti neka evropska policija ili kako god se zovu,nasi nece stisnuti jaja sigurno.
Sutra da treba postao bi lik hodža , išao bi na hadž i bio veći musliman od Muhameda samo da ostane na vlasti i ne ode u zatvor .
On je qrac od političara , klasičan kriminalac koji se pogubio u svojoj moći . Spreman da narod gurne u sukob samo da mu Gorica i Igor imaju kavijar za doručak ...
Da je dobar političar ne bi bio u ovakvoj situaciji .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
VensanKasel je napisao/la: ↑13 mar 2025, 09:20Šta bi dobio ? Ponaša se kao i svaki diktator kada je padao , nikakve razlike nema .Mocvara1991 je napisao/la: ↑13 mar 2025, 09:09Dobro neko rece... Da Dodik ima medjunarodnu podrsku bar pola koliko je protiv njega on bi uzeo i Federaciju i Herceg Bosnu i pola Srbije... Doslovno je za ove nase POLITICAR. Mene samo tjesi sto ne vlada jednoumlje kod Srba. Ne daj Boze da puhnu drugi vjetrovi pa da zavlada kod Srba jednoumlje u roku od 7 dana bi dobili drzavu. Ovako dok god je velika vecina gradjana RS protiv njega lakse je. Njih ce, siguran sam,uhapsiti neka evropska policija ili kako god se zovu,nasi nece stisnuti jaja sigurno.
Sutra da treba postao bi lik hodža , išao bi na hadž i bio veći musliman od Muhameda samo da ostane na vlasti i ne ode u zatvor .
On je qrac od političara , klasičan kriminalac koji se pogubio u svojoj moći . Spreman da narod gurne u sukob samo da mu Gorica i Igor imaju kavijar za doručak ...
Da je dobar političar ne bi bio u ovakvoj situaciji .

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Pa ne razumijem jel trebala jucer SIPA da ide puska na pusku i da izbije incident da neko mozda i zivotom plati zbog vepra koji se samo jos dublje kopa. Ako nema mogucnosti da se izbjegne incident onda trebaju evropske snage da ovo i rijese kao sto su vec jednom i rjesavali. Sto bi neko izgubio oca radi budale, a moguceg rjesavanja problema i bez toga.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- JayCatwright
- Kontakt:
očigledno je da ima budala na ovom forumu koji žele rat, u prvom redu ova nepismena botina relativizam
Malo iskoristite vrijeme za čitanje knjiga i stručne literature a ne samo šta si pročito od novinara koji bubaju naslove radi klikova. Termine kao privođenje, dovođenje, sprovođenje, lišenje slobode (koje je objašneno u ZKP) i slično.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.