Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Dok se mi "smijemo" oni sve bliže secesiji i sve redom usvajaju i što nije u nadležnosti entiteta tako i večeras usvojise a i sutra.
SIPA neće da djeluje jer je pod kontrolom SNSD jedino Eufor i to do usvajanja zakona/ustava o osnivanju vojske RS. Poslije toga je sve kasno.
SIPA neće da djeluje jer je pod kontrolom SNSD jedino Eufor i to do usvajanja zakona/ustava o osnivanju vojske RS. Poslije toga je sve kasno.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Prvi dio - to mi je potpuno jasno.Asteriks je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:49Tvrdnja da je rat u BiH bio građanski, jeste pokušaj da se zanemari i umanji potvrđena uloga Srbije u agresiji, kao i posljedice koje su iz toga proizašle.Madal je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:10
Ja iskreno ne znam ko su ti, pretpostavljam misljenja nekih koji obaraju trenutnu vlast?
Mislim da mi imamo pogresan narativ sa svi su oni isti.
Ne, nije isto ako osoba negira genocid, glorifikuje presudjene ratne zlocince i naziva studentski dom po jednom u odnosu na osobu koja negira genocid ali se ogradjuje i osudjuje ratne zlocince. Ili osoba koja priznaje genocid, osudjuje ratne zlocnince ali na mala vrata zeli Srbiju izvuci iz toga nazivajuci to gradjanskim ratom.
Velike su to razlike i nije isto. Ja ne kazem ni da je nesto dobro ili idealno. Ali nije isto i ne moze biti isto.
Antić je ugledni srpski istoričar.
Također u RS-u, po uzoru na državu kojoj gravitiraju, koriste historijske udžbenike tipa onog Dragiše Vasića, koji je naravno prošao odobrenje Ministarstva prosvjete i kulture. Prema toj knjizi, Dražin pokret predstavljen je kao antifaštistički, uz neke druge grozote prema BiH.
Drugi dio - nisam znao konkretne primjere ali sam znao da rade takve stvari.
I opet, nisu isti. Ima i boljih od takvih. A ima i gorih.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ocm pojedinci ovdje bi rado gledali to hapšenje kao da je serija u pitanju
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
De ba odvadi(te) malo. Shvatam da je dobrom dijelu ljudi SDA mašinerija i režimski plaćenik Avdić isprao mozak lažima i spinovanjem. Ali je činjenica jedna - država BiH ovu utakmicu ne može izgubiti. Secesionisti će gore proći nego Estonci na Bilinom 2008. godine.avenija je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:51Dok se mi "smijemo" oni sve bliže secesiji i sve redom usvajaju i što nije u nadležnosti entiteta tako i večeras usvojise a i sutra.

Intelektualci i javni djelatnici imaju ključnu ulogu u promicanju prosvjetiteljskih ideja te poticanju kritičkog dijaloga.Madal je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:54Prvi dio - to mi je potpuno jasno.Asteriks je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:49Tvrdnja da je rat u BiH bio građanski, jeste pokušaj da se zanemari i umanji potvrđena uloga Srbije u agresiji, kao i posljedice koje su iz toga proizašle.Madal je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:10
Ja iskreno ne znam ko su ti, pretpostavljam misljenja nekih koji obaraju trenutnu vlast?
Mislim da mi imamo pogresan narativ sa svi su oni isti.
Ne, nije isto ako osoba negira genocid, glorifikuje presudjene ratne zlocince i naziva studentski dom po jednom u odnosu na osobu koja negira genocid ali se ogradjuje i osudjuje ratne zlocince. Ili osoba koja priznaje genocid, osudjuje ratne zlocnince ali na mala vrata zeli Srbiju izvuci iz toga nazivajuci to gradjanskim ratom.
Velike su to razlike i nije isto. Ja ne kazem ni da je nesto dobro ili idealno. Ali nije isto i ne moze biti isto.
Antić je ugledni srpski istoričar.
Također u RS-u, po uzoru na državu kojoj gravitiraju, koriste historijske udžbenike tipa onog Dragiše Vasića, koji je naravno prošao odobrenje Ministarstva prosvjete i kulture. Prema toj knjizi, Dražin pokret predstavljen je kao antifaštistički, uz neke druge grozote prema BiH.
Drugi dio - nisam znao konkretne primjere ali sam znao da rade takve stvari.
I opet, nisu isti. Ima i boljih od takvih. A ima i gorih.
Historijsko štivo se provjerava korištenjem pouzdanih izvora, dok se mitomanija koristi za opravdanje zlodjela.
Naravno da nisu svi isti, samo što istupanjem iz krda mogu biti etiketirani kao izdajnici, jer žive u državi gdje preovladava kulturna regresija.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ma naivni smo svi realno,, generalni svi Bosanci ili Bosnjaci, glupi naivni merhametli narod, koga boli qrac i za Avdića i SDA i vaša bolesna politička prepucavanja kada je skoro pa RS nezavisna.CAGarfia je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:59De ba odvadi(te) malo. Shvatam da je dobrom dijelu ljudi SDA mašinerija i režimski plaćenik Avdić isprao mozak lažima i spinovanjem. Ali je činjenica jedna - država BiH ovu utakmicu ne može izgubiti. Secesionisti će gore proći nego Estonci na Bilinom 2008. godine.avenija je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:51Dok se mi "smijemo" oni sve bliže secesiji i sve redom usvajaju i što nije u nadležnosti entiteta tako i večeras usvojise a i sutra.
SIPA neće da djeluje jer je pod kontrolom SNSD jedino Eufor i to do usvajanja zakona/ustava o osnivanju vojske RS. Poslije toga je sve kasno.![]()
Mozete se smijati ali ako ga Eufor ne uhapsi do usvajanja novog ustava to je kraj. Cujemo se, citiraj me. A sad pojačajte humor preko svojih tastatura i ismijavanje zločinaca koji nam oduzimaju pola države.
Svjestan si da do istog neće ni doći?avenija je napisao/la: ↑12 mar 2025, 21:15do usvajanja novog ustava to je kraj.CAGarfia je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:59De ba odvadi(te) malo. Shvatam da je dobrom dijelu ljudi SDA mašinerija i režimski plaćenik Avdić isprao mozak lažima i spinovanjem. Ali je činjenica jedna - država BiH ovu utakmicu ne može izgubiti. Secesionisti će gore proći nego Estonci na Bilinom 2008. godine.avenija je napisao/la: ↑12 mar 2025, 20:51Dok se mi "smijemo" oni sve bliže secesiji i sve redom usvajaju i što nije u nadležnosti entiteta tako i večeras usvojise a i sutra.
SIPA neće da djeluje jer je pod kontrolom SNSD jedino Eufor i to do usvajanja zakona/ustava o osnivanju vojske RS. Poslije toga je sve kasno.![]()
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Pa sta treba, da sutra odmah nasi ulete i krenu hapsiti, ili sta? Vidis da samo cekaju da nasi krenu agresivno, pa da kazu kako su napadnuti. To sto ti hoces bi bilo uredu da smo normalna drzava. Posto nismo, moras ovako mirno ovo rjesavati, sto je jedini normalan nacin.
Vidis da Dodik ne zna sta ce na konferencijama, pa debil napada novinare, govori kako su svi u krivu osim njega i slicne gluposti.
Vidis da Dodik ne zna sta ce na konferencijama, pa debil napada novinare, govori kako su svi u krivu osim njega i slicne gluposti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- feniksptica
- Kontakt:
De me prijavi, imas 50eur na kafuVensanKasel je napisao/la: ↑12 mar 2025, 18:35Blagi kečap origano
Kažem ja danas , Vučko spreman za subotu opasno , po Lukavici daje 500 eura batinašima ...

Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- akisarajevo92
- Kontakt:
al' je ovog neko prevaspitao nakon gostovanja na FACE-u
Don't believe the hype.
Gledam lika, kontam do mene je, da sam pomijesao ljude haha a ono fakat ista osoba...akisarajevo92 je napisao/la: ↑12 mar 2025, 21:40
al' je ovog neko prevaspitao nakon gostovanja na FACE-u
- feniksptica
- Kontakt:
Imam dobru shemu za cigare ako krene. Raji s forma popust 

Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- AshburtonG
- Kontakt:
Ja nakupovao Milke velike na akciji ovamo po 1,79 modernih. Ako krene, Bosnjacima pravoslavne vjeroispovijesti 20KM, ostalima po 15.feniksptica je napisao/la: ↑12 mar 2025, 21:46Imam dobru shemu za cigare ako krene. Raji s forma popust![]()

- feniksptica
- Kontakt:
A Hrvatima ni za 100
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Zanima me samo kada je ono zasjedanje neko u EU/Briselu o stanju u Bosni? Da vidimo hoce li biti prvih sankcija iz EU ili standardna šuplja o postivanju drzave, miru i dijalogu.? Slucajno neko?
-
- Kontakt:
Oj munaroRamo Isak: Da su zadužili FUP, danas bismo Dodika iznijeli iz Skupštine RS
MarcoBorriello je napisao/la: ↑12 mar 2025, 22:07Oj munaroRamo Isak: Da su zadužili FUP, danas bismo Dodika iznijeli iz Skupštine RS

BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Trebaju prvo dirnut u Bosnjake.
Od mene stan gratis za bracu turke koji dodju. Treba 100 miliona ugostit.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
MarcoBorriello je napisao/la: ↑12 mar 2025, 22:07Oj munaroRamo Isak: Da su zadužili FUP, danas bismo Dodika iznijeli iz Skupštine RS
Lahko je pricat kad nisi nadlezanMarcoBorriello je napisao/la: ↑12 mar 2025, 22:07Oj munaroRamo Isak: Da su zadužili FUP, danas bismo Dodika iznijeli iz Skupštine RS

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!