Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VensanKasel
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la VensanKasel » 13 mar 2025, 09:48

MilanMladenovic je napisao/la:
13 mar 2025, 09:41
Pa ne razumijem jel trebala jucer SIPA da ide puska na pusku i da izbije incident da neko mozda i zivotom plati zbog vepra koji se samo jos dublje kopa. Ako nema mogucnosti da se izbjegne incident onda trebaju evropske snage da ovo i rijese kao sto su vec jednom i rjesavali. Sto bi neko izgubio oca radi budale, a moguceg rjesavanja problema i bez toga.
Ovaj iznad tebe registrovan u septembru prošle godine , 12 postova napisao na ovoj temi , prvi post prije 8 dana i svi mu isti :D
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

sarajevskiMarlboro
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiMarlboro » 13 mar 2025, 09:55

Nije ovo privođenje Smrka na ispitivanje pa da se tek tako pošalje SIPA na palatu RS. Dodik je predsjednik RS, službeno lice pod zaštitom MUP-a RS kojeg potpuno kontroliše. Nikome nije u interesu da dođe do eskalacije i oružanog sukoba. Idealno bi bilo da dođe u situaciju gdje ga MUP RS privodi, malo vjerovatno ali ne i nemoguće.

Dobar komentar bivšeg člana Tužilaštva BiH:
https://www.zurnal.info/clanak/ko-i-kak ... nike/27691
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 mar 2025, 10:11

sarajevskiMarlboro je napisao/la:
13 mar 2025, 09:55
Nije ovo privođenje Smrka na ispitivanje pa da se tek tako pošalje SIPA na palatu RS. Dodik je predsjednik RS, službeno lice pod zaštitom MUP-a RS kojeg potpuno kontroliše. Nikome nije u interesu da dođe do eskalacije i oružanog sukoba. Idealno bi bilo da dođe u situaciju gdje ga MUP RS privodi, malo vjerovatno ali ne i nemoguće.

Dobar komentar bivšeg člana Tužilaštva BiH:
https://www.zurnal.info/clanak/ko-i-kak ... nike/27691
U tim stvarima nema "zajebancije" i to je nešto što ne rade Facebook stručnjaci a ni kvazi ili pokvareni/zlonamjerni novinari.
Kako isproziva kera Avdica. :rol: Juce se hud slomi pisuci statuse i tagujuci oficijalnu stranicu SIPAe, kao "evo vam ih u Palati RS, hapsite". Gov.nar placenicki, vise haman i ne krije da je Vucicev igrac, cim mu ovako ide niz dlaku.

Po meni nije toliko nemoguce da ga MUP RSa privede. I oni sami znaju ba da ne mogu opstat, vide da niko nije uz njih, vide da stite necije milione. Evo sve i da eskalira, sve i da se zarati, oni su u podredjenom polozaju i znaju da nece nikad bit drzava. I sta, prije ili kasnije ce Dodik u zatvor ili pobjec, a oni ostaju kao teroristi u svojoj drzavi, gube posao, vecina njih i slobodu. Gledaju u Srbiju koja je do guse u svojim problemima, jos ih vecina Srba mrzi jer je njihov vozd stao uz Vucica i vrijedjao ih javno.
Mislim da je pitanje dana kad ce mu njegovi ljudi pocet okretat ledja, samim tim i vrh MUPa.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 mar 2025, 10:12

Ako ga ne mogu danas uhapsiti tek onda neće nikada jer ce biti sve štićeniji i sa većim brojem osiguranja i policije i zaštite.
A ostala mu jos dva dana do otcjepljenja, danas nacrt ustava i za 15 dana usvajanje.

Izvinite za nanošenje stresa.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 13 mar 2025, 10:16

avenija je napisao/la:
13 mar 2025, 10:12
Ako ga ne mogu danas uhapsiti tek onda neće nikada jer ce biti sve štićeniji i sa većim brojem osiguranja i policije i zaštite.
A ostala mu jos dva dana do otcjepljenja, danas nacrt ustava i za 15 dana usvajanje.

Strpljen, spasen. :kafa:

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 13 mar 2025, 10:21

JayCatwright je napisao/la:
13 mar 2025, 09:43
očigledno je da ima budala na ovom forumu koji žele rat, u prvom redu ova nepismena botina relativizam
.I.
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 13 mar 2025, 11:02, ukupno mijenjano 1 put.

sarajevskiMarlboro
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiMarlboro » 13 mar 2025, 10:28

napoleon72 je napisao/la:
13 mar 2025, 10:11
U tim stvarima nema "zajebancije" i to je nešto što ne rade Facebook stručnjaci a ni kvazi ili pokvareni/zlonamjerni novinari.
Kako isproziva kera Avdica. :rol: Juce se hud slomi pisuci statuse i tagujuci oficijalnu stranicu SIPAe, kao "evo vam ih u Palati RS, hapsite". Gov.nar placenicki, vise haman i ne krije da je Vucicev igrac, cim mu ovako ide niz dlaku.

Po meni nije toliko nemoguce da ga MUP RSa privede. I oni sami znaju ba da ne mogu opstat, vide da niko nije uz njih, vide da stite necije milione. Evo sve i da eskalira, sve i da se zarati, oni su u podredjenom polozaju i znaju da nece nikad bit drzava. I sta, prije ili kasnije ce Dodik u zatvor ili pobjec, a oni ostaju kao teroristi u svojoj drzavi, gube posao, vecina njih i slobodu. Gledaju u Srbiju koja je do guse u svojim problemima, jos ih vecina Srba mrzi jer je njihov vozd stao uz Vucica i vrijedjao ih javno.
Mislim da je pitanje dana kad ce mu njegovi ljudi pocet okretat ledja, samim tim i vrh MUPa.
Više mislim da u ovom trenutku nisu velike šanse da ga MUP RS privede, ali mi je najrealnija opcija u bližoj budućnosti. Sve dok mu oni ne okrenu leđa svaka druga opcija je dosta rizična. I SIPA i EUFOR djeluje kao napad na RS. Nema on podršku većine, kao ni sam Vučić. Pogledaš onaj skup podrške gdje je jedini relevantan Zmaj od Šipova. Ostalo uglavnom ljudi iz državnih institucija koji moraju doći. U Srbiji njegovi dolaze autobusima da glasaju za SNS, onaj mali sad predvodi "Studente koji žele da uče". Jednak je prezir na obje strane Drine. Ima relativno mali broj ljudi koji ga štite i podržavaju. Ne zato jer ga vole, nego jer štite svoje interese. On ih je doveo na pozicije, oni su za njega radili godinama i zgrnuli veliko bogatstvo. Ako mu sad okrenu leđa rizikuju u najmanju ruku da ostanu bez tih prihoda. Da ne pričam o potencijalnim zatvorskim kaznama i ko zna šta im sve visi iznad glave. Jednom kad rizik za njih bude manji i oni će mu okrenuti leđa. Hoće li to biti zbog sankcija prema njima samim (od US, EU), uključivanjem u optužnice ili neke garancije da neće snositi posljedice to ćemo još vidjet. Ili nećemo. Čini mi se da se uvijek sve svodi na metodu sticks or carrots.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 13 mar 2025, 10:33

avenija je napisao/la:

Nije ni tebi lahko u životu.

Nemoj šta zamjeriti.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 mar 2025, 10:35

Upravo to, i taj manjak podrske naroda je kljucna stvar u svemu ovom. Nema masu naroda koja ce stat uz njega. Srbi nikad u historiji nisu bili manje ujedinjeni, i mislim da im je trenutno neki hejt prema Bosnjacima negdje na niskim granama.
Opozicija RSa mrzi SNSD.
Narod u RSu je uglavnom ravnodusan, ne osudjuju nesto aman Dodika al do sukoba im nije, sto pokazuju i izjave Veterana VRS.
SNSD podrzava Vucica i SNS.
Studenti mrze Vucica i SNS, samim tim i SNSD jer ovi dolaze autobusima na svake izbore i mitinge Vucicu.
Crnogorci mrze SNS i Vucica jer su pokusali dole nametnut svoju vladu.

Bukvalno se ne zna ko pije a ko placa vise. Znam ja da su to Srbi i da nas nikad nece voljet al trenutno su do guse u svojim gov.nima.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 13 mar 2025, 10:36

Zanima me jedna stvar. Kakav je plan ako kroz institucije ne mozemo zaustaviti Dodika i njegov plan a MZ odluci da se ne aktivira sa svojim vojnicima?

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 13 mar 2025, 10:38

Ima ovdje par tipova koji bi najradije da neko pogine pa da krene sranje. Isti ti bi prvi pobjegli.
GGMU

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 13 mar 2025, 10:44

Ima ljudi koji su navijali kad je krenula korona da se ljudi počnu pretvarat u zombije jer su to gledali na TV. Tako i u vezi sukoba.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

sarajevskiMarlboro
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiMarlboro » 13 mar 2025, 10:44

nerkolfc je napisao/la:
13 mar 2025, 10:36
Zanima me jedna stvar. Kakav je plan ako kroz institucije ne mozemo zaustaviti Dodika i njegov plan a MZ odluci da se ne aktivira sa svojim vojnicima?
Iskreno, mislim da je plan probosanskih stranaka apsolutno nebitan/ne postoji. Oni rade ono što im se kaže. MZ ih je i dovela i drži na vlasti. Nisu oni plaho sposobni, dokazali su to više puta. Sve aktivnije se traže sankcije i privođenje Dodika i u EU i u US. Hoće li slati EUFOR, sumnjam. Više naginju nekim suptilnijim metodama

Dajdza11
Kontakt:

Post Postao/la Dajdza11 » 13 mar 2025, 11:13

avenija je napisao/la:

:mrgreen: :mrgreen:
Kakav bolan stres...nisam ga imao 92 zasto bih sada.
Ima ovdje ljudi koji su u predhodnoj agresiji izgubili sve, i mole Boga da se nesto desi da se vrati milo za drago.
Ako ce nesto bit muslim na sukob nema sta, treba bit pripremljen. Cetnicima nevjerujem

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 13 mar 2025, 11:47

samo kod nas rodjena mostarka moze pricati o turskoj i o izbornom zakonu i blatiti drzavu a biti ispred drzave na budzetu u Franckuskoj pa i Spaniji

Željana Zovko (Mostar, 25. ožujka 1970.) je bosanskohercegovačka i hrvatska političarka, bivša veleposlanica BiH u Francuskoj, Španjolskoj i Italiji, te zastupnica iz Republike Hrvatske u Europskom parlamentu iz redova Hrvatske demokratske zajednice (EPP).

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 mar 2025, 12:24

relativizam je napisao/la:
13 mar 2025, 11:47
samo kod nas rodjena mostarka moze pricati o turskoj i o izbornom zakonu i blatiti drzavu a biti ispred drzave na budzetu u Franckuskoj pa i Spaniji

Željana Zovko (Mostar, 25. ožujka 1970.) je bosanskohercegovačka i hrvatska političarka, bivša veleposlanica BiH u Francuskoj, Španjolskoj i Italiji, te zastupnica iz Republike Hrvatske u Europskom parlamentu iz redova Hrvatske demokratske zajednice (EPP).
Kad je cujem ni igraci mi se vise ne prate
Evo dva, tri dana laje podmuklo u ovakvoj situaciji
Jede **** neprestano o nekoj ravnopravnosti, a Hercegovinu Hdz kontrolise
Koji je to Hrvat ugrozen svi su na velikim pozicijama, ugrozeni su samo oni sto se ne ulizuju Hdz
Ne znaju ovi nasi odgovoriti adekvatno, a ima argumenata da joj se zacepe usta za sva vremena
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 13 mar 2025, 12:29

NoDi80 je napisao/la:
13 mar 2025, 12:24

Koji je to Hrvat ugrozen svi su na velikim pozicijama, ugrozeni su samo oni sto se ne ulizuju Hdz
Ne znaju ovi nasi odgovoriti adekvatno, a ima argumenata da joj se zacepe usta za sva vremena
Nodi brate kad će roštilj ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 mar 2025, 12:35

VensanKasel je napisao/la:
13 mar 2025, 12:29
NoDi80 je napisao/la:
13 mar 2025, 12:24

Nodi brate kad će roštilj ?
U nedjelju imam goste iftar ovo ono
Ako bude lijepo vrijeme ima da zamirsu cevapi u bezirku
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 mar 2025, 12:47

Doći ce i oni na red.

Ko misli da Zapad nema jasan uvid u političko-ekonomske prilike BiH, u velikoj je zabludi.

Dovoljno je pogledati Izvještaj EU Komisije. Taj radni dokument izlazi krajem kalendarske godine i pruža detaljnu analizu cjelokupnog stanja BiH. Bolje nas poznaju već neke domaće institucije.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: lakilone, Maestro^^ i 9 gostiju.