Asteriks je napisao/la: ↑13 mar 2025, 12:47
Doći ce i oni na red.
Ko misli da Zapad nema jasan uvid u političko-ekonomske prilike BiH, u velikoj je zabludi.
Dovoljno je pogledati Izvještaj EU Komisije. Taj radni dokument izlazi krajem kalendarske godine i pruža detaljnu analizu cjelokupnog stanja BiH. Bolje nas poznaju već neke domaće institucije.
Gledao sam sinoc malo ono zasjedanje EU i pojma niko nema sta se tačno dešava osim da je Dodik Putinov igrač i da ugrožava mir, jedino ko detaljno zna šta se dešava su Amerikanci što je zabrinjavajuće jer mi smo utroba EU, granica njihova, stvara im se ruska paradržava na granici.
Slusam parlamentarca iz Češke, moli kaze pomozimo Bosni ja sam ko dijete kao i vi svi gledao na TV one žice, logore, izgladnjivanje i genocid i bojao se a sada opet nakon 30 godina isti ljudi prave probleme itd. Ali ni on ne zna kakve probleme. Da je u toku drzavni udar i da se odgovorni ne mogu privesti drzavnim institucijama. Sipa od 27.02 nijednu akciju ni djelovanja nema na podrucju entiteta RS.
Dok naprimjer kada vidim pismo ili obraćanje američkih diplomata, senatora, kongresmena i co, tačno napisu u detalj sta se dešava mada i oni od danas kasne jer nakon usvajanja nacrta gdje se omogućava osnivanje vojske i pravo sa odcjepljenje moraju jos 10x biti oštriji i pritiskom na EU hitno narediti djelovanje Eufora.