nokee je napisao/la: ↑13 mar 2025, 13:31
Herson je napisao/la: ↑13 mar 2025, 13:27
EastMadness je napisao/la: ↑13 mar 2025, 13:18
A cije je to nego opstinsko papak. Informisi se prvo
Ja, i?
Šta očekuješ? Da nam opština napravi stadion? Da sami krenu u rekonstrukciju Koševa?
Klub se nikad odlučno nije pozabavio ovim pitanjem i jedina je adresa za sve ovo što se dešava. Kupovina zemljišta i gradnja novog stadiona, makar se gradio 25 godina. Sve ostalo je samo presipanje iz šupljeg u prazno.
Tebi je za sve kriv Guliashvili i klub. Kralju počni za nekoga drugo navijati i pratiti kad ti ništa ne valja.
A za stadion. Puno al punoo veći klubovi od našeg nemaju novac ni računice da prave stadion. Vidis ti kolika su tebi očekivanja kad misliš da sam klub može takvo nešto investirati.
Stadion je neuslovan zadnjih 15 godina i to svi znaju. Prošlo je 5 godina od evropskih utakmica u Zenici, šta je urađeno po pitanju stadiona od tada? Funkcionalan stadion je jedino u interesu kluba, dok je za opštinu to samo jedan objekat u nizu. Suludo je očekivati da će opština ili bilo koji drugi nivo vlasti samoinicijativno uraditi bilo šta po pitanju stadiona. Preskupo je, i nemaju direktne koristi od toga, vrlo jednostavno. Ko je uopšte rekao da se klub sam treba upustiti u takav projekat? Kupovina zemljišta, konkretan projekat i onda lobiranje na sve moguće adrese, opštine, kanton, vlada FBiH, savez, UEFA itd. Tan? Sultan Abdulah? Al jok, lakše je i sljedećih 50 godina krivce tražiti u načelnicima opštine Centar, a utakmice igrati u Kaknju i Zenici.