sljivo je napisao/la: ↑14 mar 2025, 13:00
Može li ukratko ko koga podržava, u kojem broju, i šta je plan jednih i drugih sutra i u narednim danima?
A vidi, ja sve što znam tamo ljudi je preko djevojke (familija, kolege, prijatelji) i nešto malo raje iz RS-a što je prešlo iz Sarajeva u Bg. To su većinom školovani ljudi sa svim zubima, i svi su kontra Vučića godinama, samo su neki pasivniji a neki aktivniji u tome. Nije njima ovo prvi protest protiv njega, samo je daleko najveći do sada, i sad mi se čini da su uspjeli aktivirati i ove pasivne.
Ali recimo bio sam Partizan košarka na dan žalosti, i grobari nisu imali organizovano navijanje, i onda je raja sama pokretala pjesme. Skandiralo se u podršku studentima, a i protiv Vučića u više navrata uz veliku podršku, a tu već pričamo o desničarski nastrojenoj populaciji.
Koliko mogu vidjet, trenutno ga podržavaju ljudi koji imaju koristi od njega, i ovi što ih plaća da dolaze ili da botuju. Obje te grupe su mu pod rizikom ako se pokažu naznake da SNS i podrška puca iznutra, a mislim da na to idu studenti. Čovjek kontroliše medije maksimalno, Bjelorusija i Rusija stil bukvalno, zato i jesu studenti išli po raznim mjestima da ljudi iz manjih mjesta vide kolika je zapravo ta masa koja protestuje, da nisu neki plaćeni stranci, i šta zapravo žele - sve ono što neće vidjeti ni na jednom lokalnom mediju. I tako su animirali pun k ljudi koje inače ne bi, zato im kapu skidam.
S ideološke strane nema on neke podrške, jer sjedi na svakoj stolici koja mu se ponudi. Nit' ga vole rusofili, niti četnici, niti liberali