Objasnio si sve.LegendKiller je napisao/la: ↑14 mar 2025, 23:05Ovo i jeste najveći problem za Vučića, ranije kada su bili protesti bili su predvođeni tom nekom opozicijom te uglavnom estradnim ličnostima, opoziciju je lako rješavao tako što raspiše izbore i lagano pokrade, plus poturi svoje ljude u tu opoziciju, a ove estradnjake riješi nekom aferom. Sada protiv sebe ima studente koji nemaju političkih zahtjeva, već samo traže jedno "da instituacije države rade svoj posao". Vučić na taj zahtjev nema odgovor jer je u fazonu "institucije to sam ja".PrinceBobby18 je napisao/la: ↑14 mar 2025, 22:29vlast se smjenjuje na izborima, a ne na ulici. nisam upućen, žele li prosvjednici vanredne slobodne višestranačke izbore, vojnu huntu ili pak nešto treće?
Baš sam to pratio ispočetka, kada je rekao da će objaviti svu dokumentaciju o nadstrešnici pa donio registratore na konferenciju, a studenti mu odgovorili nisi nadležan za tu dokumentaciju, i šta će ista uopće kod tebe kada treba biti u tužilaštvu. To mu je bio šok, jer šta god da je uradio odgovor je bio nisi nadležan, a on to nije mogao podnijeti, zato je i on ovako poludio, realno u zadnjih 10 godina nikada nije bio ovakav. Ne zna više šta da radi. Onaj Đurić je u UN glasao protiv Rusije, to samo znak da su veze popucale, i da ne drži konce u svojim rukama, a ovi koje je postavio na različite pozicije veze nemaju šta da rade bez njegove upute.
Jednostavno Vučić nema odgovor na zahtjev da institucije rade svoj posao.
U kojem pravcu će ovo dalje ići, teško je reći, bilo je čak i nekih prijedloga da prelaznu vladu vode profesori Beogradskog univerziteta, ali ovo nisu bili zvanični zahtjevi studenata.
Ne trazi se odlazak Vucica, nego da institucije rade svoj posao. Problem je sto ako one budu radili posao, to vjerovatno znaci i kraj rezima, jer ko zna sta ce sve izaci u javnost.