Fort je napisao/la: ↑15 mar 2025, 03:46
Treba čuvat snagu za Zadar kažu

, volim kad Damir uvjeri ljude opet u neke stvari. Baš se bezveze vodila priča daj ga na šljaku, daj ga ovdje, nije za harda. Lijepo čovjek pokaza u zadnje dvije sedmice da on nije taj "prašinar" koji mora ganjat na kojem dijelu planete zemlje se u datom trenutku igra na zemlji neki turnir. Ne škodi ponovit da je taj "prašinar", kako ga neki predstaviše, vezo dva osvojena turnira na hardu u dvorani.
I na istoj podlozi igro najbolji tenis u svojoj karijeri.
Top ranking za neke jače turnire koji slijede, neopisivo mi je žao što ga nećemo gledat u Monte Carlu koji je sam po sebi jedan od specifičnijih i ljepših turnira, al biće tih jačih događaja do kraja sezone nadam se.

Sve sto Vi napisaste kao negativno, ja dozivljavam drugacije. Vi ste ocito bliski teniskom svijetu BiH, obrazovani ste(vjv.DIF), ali
ste i malo prepotentni,"ufurani" (izvinjavam se).
Damirov teniski DNK je prozet "prasinom" Zetre i Koseva. Sve sto sa zadovoljstvom gledamo svi ovih godina je na temelju prasine
Zetre, hard ce upoznati u mozda 18 god. Zahvaljujuci Bozijem daru, ocu Nerfidu (Bic Boziji) i Barseloninom poklonu na Zetri,
imamo Damira.
Sad bih malo poredio clay i hard u sezoni 2024g. Ukupno osvoio 644 b.(ATP84, na kraju sezone). od 644 b, na clay podlozi,
"prasinar" je osvoio 453 b. , a na hard+grass podlozi 191 b. Sve sto je zaradjivao na "prasini", trosio je na hard-u, 13 x 0 b.
U zadnji turnir sezone za 2024 g. usao je kao
ATP 106(
a ATP 100 je usao kao MD AO "24 g.). Hvala Bogu na clay podlozi Maia
(Portugal) dobija Coria-a u SF(dovoljno za MD AO), a kasnije osvaja titului kao ATP 83, odlazi u Australiju nas "prasinar".
Sto se Zadra tice, volio bih da ne igra, bez razlike sta se veceras desilo. Previse meceva, dovljno bodova i $. Neko SF Zadra,
moglo bi ga kostati, mozda ne odmah, ali sredinom sezone sigurno. Potreban muje odmor i fizicki i psihicki, za nastavak sezone.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.