Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

samoposmatram
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la samoposmatram » 21 mar 2025, 13:52

Hvala britancima, veceras ni rumuni nemogu pokvariti raspolozenje. DA NIJE KURCINA!

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 21 mar 2025, 13:53

PrinceBobby18 je napisao/la:
21 mar 2025, 13:35
akisarajevo92 je napisao/la:
21 mar 2025, 01:52
EUFOR jos nije dobio zahtjev za asistenciju pri hapsenju

Mislim da je vakat, ako i neko pokusa nesto iz MUP-a RS zavrsit ce pred sudom BiH i onaj ko podigne pusku i onaj ko je naredio takvo nesto kao dio oruzane pobune protiv drzave

A prilicno sam siguran da niko nece ispaliti ni metka u takvom slucaju.
https://istraga.ba/zvanicnici-eu-saopc ... h-vojnika/
Jel se to pozivaš na Istraguba? AvAv novinara? :yawn:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 21 mar 2025, 13:56

Poligon10 je napisao/la:
21 mar 2025, 13:45
Ako iko uspjedne blokirati i napraviti belaj od ove situacije, to će biti Avdo Avdić sa ovim pokušajima dizanja tenzija i širenja okolo loših spinova. EUFOR svakako ne treba i neće sam vršiti operaciju hapšenja. To može doći samo kao asistencija policijskoj agenciji i ništa više. Onda ova informacija da niko nije tražio njihovo asistiranje, ja ne znam je li taj lik normalan? Je li iko svjestan da je to tajna operacija koja se odvija sa samo nekoliko uključenih ljudi koji će na kraju vjerovatno samo zatražiti pomoć EUFOR-a. Ovo što on piše treba predstavljati neko javno mišljenje u medijima da bi mi svi znali kad će biti akcija i slično. Znači nevjerovatno miješanje u rad institucija i narušavanje oblika tajnosti u ovakvim stvarima. Prelazi svaku granicu zdravog razuma i da se pitam prvo bih njega uhapsio za ometanje istrage pa onda bi nastavio sa radom. Ko god na ovo nasjeda je indirektni sudionik u narušavanju državnih instituacija. Dno dna.
Da mi neko ponudi izmedju hapsenja Avde i Dodika, da samo jedno mogu odabrat, bez sekunde dvoumljenja bih izabrao ovog kera satronovinarskog.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 21 mar 2025, 13:57

Čuli Britanci da se gurbet zove Dodick, pa ga maksimalno ispoštovali :salut:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 21 mar 2025, 14:08

Nije smiješno to što traže da visoki predstavnik promijeni svoje odluke kako bi se kriza zaustavila. To im je uspjelo 2007. godine, slave kao najveći politički uspjeh:

Republika Srpska se još 2007. godine suprotstavila nepravnim nametanjima i odlukama tadašnjeg visokog predstavnika Miroslava Lajčaka. To je natjeralo Lajčaka i OHR da odstupe razvodnjavajući ono što su napisali. Milorad Dodik kao tadašnji premijer pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske je rekao: "Prijetnje i pritisci kojima su u posljednje vrijeme izloženi Republika Srpska i njeni organi, kao i ja lično, ne mogu uticati da prihvatimo bilo kakav stav koji bi bio na štetu Republike Srpske.

U to, naravno, treba da budu sigurni i oni koji misle da je sila vrhunsko pravo i da silom mogu da promijene nečije mišljenje. Naše je opredjeljenje očuvanje onoga na što Republika Srpska polaže pravo po međunarodnom ugovoru koji se zove Dejtonski sporazum, i borićemo se za to svim demokratskim sredstvima". Šta se tada desilo? Šef pravne službe OHR-a Filip Lero-Martin izjavio je: "Bio je to udarac od koga se OHR više nikada nije oporavio".
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 21 mar 2025, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 21 mar 2025, 14:13

Moze legitimni povlaciti sta hoce, a i ovi krimosi iz RS-a. Njima je zatvor, oni su zakone vec donijeli. Kakvi pregovori i bakraci. Nema nikakvih pregovora sa separatistima.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 21 mar 2025, 14:31

Poligon10 je napisao/la:
Ako iko uspjedne blokirati i napraviti belaj od ove situacije, to će biti Avdo Avdić sa ovim pokušajima dizanja tenzija i širenja okolo loših spinova. EUFOR svakako ne treba i neće sam vršiti operaciju hapšenja. To može doći samo kao asistencija policijskoj agenciji i ništa više. Onda ova informacija da niko nije tražio njihovo asistiranje, ja ne znam je li taj lik normalan? Je li iko svjestan da je to tajna operacija koja se odvija sa samo nekoliko uključenih ljudi koji će na kraju vjerovatno samo zatražiti pomoć EUFOR-a. Ovo što on piše treba predstavljati neko javno mišljenje u medijima da bi mi svi znali kad će biti akcija i slično. Znači nevjerovatno miješanje u rad institucija i narušavanje oblika tajnosti u ovakvim stvarima. Prelazi svaku granicu zdravog razuma i da se pitam prvo bih njega uhapsio za ometanje istrage pa onda bi nastavio sa radom. Ko god na ovo nasjeda je indirektni sudionik u narušavanju državnih instituacija. Dno dna.
Mini Nenad Hadzifejzovic ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 21 mar 2025, 14:55

kraljttbvb je napisao/la:
21 mar 2025, 14:31
Poligon10 je napisao/la:
Mini Nenad Hadzifejzovic ;)
Npr. sve sto je izgovorio u ovoj emisiji je tacno i to su cinjenice, svidjalo se to nama ili ne

Dok imas primjer Klixa koji je kao neka blaza verzija rezimskog medija, objavljuju, kreiraju, prave naslove izvlaceci iz konteksta izjave i pruzajuci nama ono sto zelimo cuti,

primjera radi poslusaj cijelo obracanje Stevandica od jutros i pogledaj kako je to danas Klix predstavio kroz svoje naslove

zato preporucujem (objektivnije) informisanje na nekim drugim mjestima

kako rece i Bursac, "vlast u Sarajevu se pocele zadovljavati time da ljudi dolaze na posao", a nije vijest da niko ne smije da uhapsi Dodika, niti nacelnika PU u Zvorniku
Don't believe the hype.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 21 mar 2025, 15:00

Mislim da je idiotizam koristiti zelenu propagandu i davati ime Nenad (smisljena meta cetalj iako Nenad je samo ime) covjeku koji jeste informisao nas kada niko nije i koji i dan danas jeste najbolji nas novinar i uspije doci i bez okljevanja obiaviti informacije radi kojih bi da je tisina, nestajali. Tip novinara koji u poznim godinama mozda i preuvelicava stvari ali sa obziorm da ptsp dere i doticnog mozda nam i treba neko ko ce upozoravati na najgore. Da se razumijemo imam zamjerke i nisam vjerni pratilac lika i djela ali, porediti bosansku televizijsku kucu sa cetnickom bludnom happy tv i koristiti zelenu propagandu je nisko.
Zadnja izmjena: OldTownDistrict, dana/u 21 mar 2025, 15:01, ukupno mijenjano 1 put.
....sve drugo će proći!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 21 mar 2025, 15:01

21 mar 2025, 14:55
kako rece i Bursac, "vlast u Sarajevu se pocele zadovljavati time da ljudi dolaze na posao", a nije vijest da niko ne smije da uhapsi Dodika, niti nacelnika PU u Zvorniku
Trebate se malo skulirati s tim hapsenjem. To je operacija koja se analizira i planira jer je vrlo moguce da dodje do oruzanog incidenta prilikom hapsenja a to bi mogao biti povod za buduce incidente. Vi pisete kao da je casu vode popiti i serete svaki dan sto ne hapse.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 21 mar 2025, 15:02

Poenta je da ga uhapsi srbin… bem ti mozak naroda i narodnosti.
....sve drugo će proći!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 21 mar 2025, 15:04

Madal je napisao/la:
21 mar 2025, 15:01
21 mar 2025, 14:55
Trebate se malo skulirati s tim hapsenjem. To je operacija koja se analizira i planira jer je vrlo moguce da dodje do oruzanog incidenta prilikom hapsenja. Vi pisete kao da je casu vode popiti i serete svaki dan sto ne hapse.
Dobro iskljucimo to hapsenje zasad, ali zasto se ne privedu bar na ispitivanje ovi pomagaci/saucesnici iz PU Zvornik? Salutiras i docekujes covjeka sa centralne potjernice

Pokazi bar na necemu da si drzava osim "dosli i danas srbi na posao u Sarajevu, ura"
Don't believe the hype.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 21 mar 2025, 15:08

Šta da čovjek pomislim osim da si bot pa stalno potenciraš na ta neka hapšenja, neke čak noris akcije i da time želiš nešto dokazati o državi i vlasti, ne samo ti već svi koji iznova i iznova tako pišu. Stvari nisu tako jednostavne kao što misliš, niti je to film. A evo obruč se steže svaki dan, bilo politički bilo pravno.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 21 mar 2025, 15:16

Čović je shvatio koliko je sati. Jeste da će gledati ovu situaciju debelo da naplati (može mu se nažalost), ali po svemu sudeći Dodik je pušten niz vodu. Nije on džaba sinoć onoliko pi.zdio na njih. Veliki je ovo obrat i veliki potez za neke nove korake. Odvojiti Dodika i Čovića je bilo skoro pa nemoguće, a evo i to se dešava, doduše hvala Dodiku na ovome. Koristiti pametno ovo i nipošto ne raditi na bilo kojim pregovorima sa Miletom. Evropa ako to bude htjela neka radi sama bez podrške Trojke. Trojka ovo mora iskoristiti.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 21 mar 2025, 15:26

21 mar 2025, 15:04
Dobro iskljucimo to hapsenje zasad, ali zasto se ne privedu bar na ispitivanje ovi pomagaci/saucesnici iz PU Zvornik? Salutiras i docekujes covjeka sa centralne potjernice

Pokazi bar na necemu da si drzava osim "dosli i danas srbi na posao u Sarajevu, ura"
Pa ista prica, kad odluce da je najpovoljniji momenat krenuti ce u realizaciju te akcije.
Evo i Covicu je neko ruku pritegao i rekao sta i kako. Sut karta im je iz drzavne vlasti. Za sad fino ide vidjeti cemo kako ce zavrsiti.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 mar 2025, 15:32

Bilo jasno kao dan još prije četiri dana.

Virtu4l je napisao/la:
17 mar 2025, 15:04
Najvažnije je da se i Čović dozvao pameti i da će se formirati vlast na državnom nivou bez SNSD-a.

Znači, opozicija u RS će sad ojačati i oni trebaju biti najjače oružje protiv Dodika i SNSD.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 21 mar 2025, 15:35

Virtu4l je napisao/la:
21 mar 2025, 15:32

Virtu4l je napisao/la:
Najvažnije je da se i Čović dozvao pameti i da će se formirati vlast na državnom nivou bez SNSD-a.

Znači, opozicija u RS će sad ojačati i oni trebaju biti najjače oružje protiv Dodika i SNSD.
jesi li upratio Babalja iz opozicije kako je jucer napao Becirovica da koristi "zapaljivu retoriku" jer je porucio Vucicu da nije nadlezan da se petlja u unutrasnja pitanja BiH i sudske procese :mrgreen:
naravno tu se i Maricka ukljucila
Don't believe the hype.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 mar 2025, 15:48

Virtu4l je napisao/la:

Virtu4l je napisao/la:

Nije se on dozvao pameti nego je dobio instrukcije iz Zagreba da pravi distancu od Laktašenka ako ne misli potonuti sa njim.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 21 mar 2025, 15:48

21 mar 2025, 15:35
Virtu4l je napisao/la:

Virtu4l je napisao/la:

jesi li upratio Babalja iz opozicije kako je jucer napao Becirovica da koristi "zapaljivu retoriku" jer je porucio Vucicu da nije nadlezan da se petlja u unutrasnja pitanja BiH i sudske procese :mrgreen:
naravno tu se i Maricka ukljucila
A sta je Becirovic konkretno postigao sa do bol glupom izjavom prema politicaru kojeg citav svet smatra psihicki poremecenim i izbjegava svaku priliku da ga izproziva.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 21 mar 2025, 15:51

Zbog Trojke Covic ce se upisati u istoriju kao veci spasilac BiH od Komsica. Komsic bosnjacki fikus.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: b00t, MaroonBjelave i 16 gostiju.