Ja koliko sam upucen moraju doci i klub ih pustiti ako ih pozove repka i sadGhuraba je napisao/la: ↑22 mar 2025, 05:15Da pitam jos jednom, valjda neko zna.Kakve su sanse da se sastav popuni igracima s rezervnog spiska, ako Dzeko i Gigovic otpadnu? Pretpostavljam da je to moguce, ali da do toga nece doci jer su momci u svojim klubovima, tj. nisu dosli na okupljanje. Malo je reci da bi nam Huseinbasic i Tabakovic ili Kulenovic (ako se oporavio) dobro dosli. Protiv Kiprana bi bas moglo biti zeznuto ako udjemo u zadnjih pola sata bez rezultatske prednosti, pogotovo sto nemamo napadaca koji je dominantan u igri glavom. A, ako ih ne dobijemo u Zenici, apsolutno nista nismo postigli ovom pobjedom.
Nek konacno bude nekog hajra od Karabega, plasticnog hirurga.Sutra nek Dzeki operise nos, do ponedjeljka nek mu naprave neku masku i nek sjedi na klupi za ne daj Boze.
![]()
Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
-
- Kontakt:
Naiveca tragedija bi bila da nama Kipar uradi sto smo mi Rumunima sinoc
Super je ova pobjeda i sve to, ali realno mi nemamo nikave igre ni potencije za naprijed. Dati go je postala misaona imenica. Evo sad, vjerjem da većina otrežnjenih navijača 'strepi' pred moćni Kipar, baš iz tog razloga. Momci se bore, ginu, ali to nije dovoljno i neće uvijek biti dovoljno.
Mi nemamo pas igru, lopta se često amaterski napucava i ispucava.... na hajr ako Bog da s Kiprom.
Pobjeda nad Kiprom sada i sa ovim sastavom je skoro nivoa pobjede nad Rumunijom.
Mi nemamo pas igru, lopta se često amaterski napucava i ispucava.... na hajr ako Bog da s Kiprom.
Pobjeda nad Kiprom sada i sa ovim sastavom je skoro nivoa pobjede nad Rumunijom.
-
- Kontakt:
Utakmica protiv Kipra ce biti prvi put da smo favorit u jednoj tekmi sa ovim SS i ovim novim igracima. Svakako nam je vezni rak rana ali uz dobru taktiku moze se napravit dobar rezultat.dzemil je napisao/la: ↑22 mar 2025, 06:37Super je ova pobjeda i sve to, ali realno mi nemamo nikave igre ni potencije za naprijed. Dati go je postala misaona imenica. Evo sad, vjerjem da većina otrežnjenih navijača 'strepi' pred moćni Kipar, baš iz tog razloga. Momci se bore, ginu, ali to nije dovoljno i neće uvijek biti dovoljno.
Volio bi ovako nesto i da udaramo po stranama maksimalno.
Malic Barisic Radeljic Kola
Gigo Sunjic Basic
Memic Demi Dedic
Ovaj Memić bi po meni trebao ići u prvih 11 pod obavezno.
Po meni jedino smo favoriti na osnovu domaćeg terena i ovog pozitivnog momentuma, ali igrački i sve drugo mi trenutno ništa nismo bolji od Kipra. Apsolutno ništa.Sindikat12 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 07:22Utakmica protiv Kipra ce biti prvi put da smo favorit u jednoj tekmi sa ovim SS i ovim novim igracima. Svakako nam je vezni rak rana ali uz dobru taktiku moze se napravit dobar rezultat.dzemil je napisao/la: ↑22 mar 2025, 06:37Super je ova pobjeda i sve to, ali realno mi nemamo nikave igre ni potencije za naprijed. Dati go je postala misaona imenica. Evo sad, vjerjem da većina otrežnjenih navijača 'strepi' pred moćni Kipar, baš iz tog razloga. Momci se bore, ginu, ali to nije dovoljno i neće uvijek biti dovoljno.
Volio bi ovako nesto i da udaramo po stranama maksimalno.
Malic Barisic Radeljic Kola
Gigo Sunjic Basic
Memic Demi Dedic
Dokle smo dovedeni da 'strpeimo' od Kipra na domaćem terenu.
Pa sta ho's da igramo ko Brazil sa ovakvim sastavomdzemil je napisao/la: ↑22 mar 2025, 06:37Super je ova pobjeda i sve to, ali realno mi nemamo nikave igre ni potencije za naprijed. Dati go je postala misaona imenica. Evo sad, vjerjem da većina otrežnjenih navijača 'strepi' pred moćni Kipar, baš iz tog razloga. Momci se bore, ginu, ali to nije dovoljno i neće uvijek biti dovoljno.
E čuj nismo bolji od Kipra.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Mislim da ce Kipar biti prilika da ovi u veznom pokusaju malo kombinatorike i da se bar malo oslobode jer se vide da su pod velikim pritiskom uz manjak kvaliteta smo dolazili do toga da nam je glavna akcija da stoper izbija na Dzeku pa da ganjamo drugu loptu, sinoc se vidio jos jedan potencijal, kojeg smo ovdje svi najavili i prepoznali, dobro Nodi prvi, je ta lijeva strana gdje su Dedic i Seo, preko nje mozemo mnogo toga napraviti i ne bi me cudilo da i Kiprane tako pobijedimo. Ako dodje Janelt, za koga grejvis kaze da zna lopte onda bi mogli dobiti puno, jos da zna smirit loptu i igru to nam je od krucijalnog znacaja(Pjanic je suho zlato u tom segmentu!) posebno se u drugom dijelu vidio nedostatak toga, gdje bi recimo Hrvati sa onom svojim veznim redom lagano iskontrolisali kroz par dodavanja i umirili igru, mi smo je nabijali jer ne mozes drugacije. To tako izgleda jednostavno kada gledas, ali vidimo u praksi da bas puno znanja i rada treba. Pametno je i to sto je desnog beka igrao defanzivno orijentisan igrac onda je i Seo imao prostora za ici gore kad treba. Do Austrije moramo kako znamo jos par opcija skontati kako da budemo opasniji, jer ce nas prostudirati i Ragnick.
-
- Kontakt:
Bas ok utakmica , rumunji ko muhe bez glave i optički bolji, ali bez ikakvog utjecaja. Nemaju napadača pravog. Po bokovima su imali često dobrih prodora, ali nitko u centru da uradi nešto. Ipak su uspjeli 3-4 zicera plus oni nesuđeni penal.
Dvije šanse i jedan gol na drugoj strani i gotovo.
Rumunji već u teškom handicapu i pritisku, nesmiju kiksati protiv kipra (protiv san Marina neće nitko kiksati) .
Mislim da će sada 9 bodova sljediti, ako se uspije još jedna pobjeda protiv Rumunja ili Austrije sigurno je drugo mjesto. Ako vise realno prvo mjesto
Dvije šanse i jedan gol na drugoj strani i gotovo.
Rumunji već u teškom handicapu i pritisku, nesmiju kiksati protiv kipra (protiv san Marina neće nitko kiksati) .
Mislim da će sada 9 bodova sljediti, ako se uspije još jedna pobjeda protiv Rumunja ili Austrije sigurno je drugo mjesto. Ako vise realno prvo mjesto
- svrakino1921
- Kontakt:
Danas u 15 sati repriza utakmice na Bht. Taman s merakom da pogledam 

Ne komentarise cinjenicu da su lagano mogli 2 crvena dobiti jos do kraja prvog poluvremena...Nakon utakmice održana je i konferencija za medije gdje je selektor Rumunije Mircea Lucesku osporovao suđenje Nizozemca Dannyja Makkelieja. On smatra da su trebali dobiti ne jedan, već dva penala.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kod nas uvijek neke euforije nakon jednog dobrog rezultata, a do prije toga crnilo, mrtvilo. očaj, bijeda. Stanite ba ljudi, mi smo daleko od ozbiljne reprezentacije.
Ma nema stajanja, nako sinoćnje utakmice mi je sve jasno. Mi smo bukvalno Brazil, i idemo derati Kipar. Barba izvini! 

- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Prije svega čestitke na igri, ali mislim da trebamo biti jako hladne glave nakon ove utakmice da nam se ne ponovi identična sudbina kao nakon Islanda...
Prvo poluvrijeme je bilo jako solidno i pokazali smo da se možemo boriti protiv ove oslabljene reprezentacije. Medjutim, moramo takodjer biti objektivni da ovaj sastav rumunije je bio osrednji, a da u drugom poluvremenu nismo imali ni glavu ni rep. Da je neka jača reprezentacija bila, mi bi sigurno primili barem dva gola. Ni malo mi se ne svidja što se tako povlačimo, a ni to što smo bez Dzeke totalno nevidljivi bili u napadu iako ni on nije mnogo toga učinio, ali je makar mogao zadržavati malo loptu.
Gledajući jačinu reprezentacije Rumunije, smatram da smo morali malo ofanzivniji biti i u drugom poluvremenu i zadržavati malo više loptu jer kad se skroz povučeš nazad, pitanje je samo kada ćeš gol primiti.
Za moj pojam Bičakčić je pokazao da baš nije kalibar za reprezentacije jer je ispadao i ono par minuta odmoran što je bio pred kraj. Mislim da je bolje imati Hadzikadunica.
Što se Malića tiče pokazao da može biti na širem spisku, ali iskreno meni je bio pravo rizičan sa kartonom i par puta je ispadao, mada je teško zamjeriti debitanti jer je i kolasinac znao ispasti u odbrani, a kamoli on.
Mislim da mu treba dosta više seniorskih utakmica kako bi ozbiljno računali na njega, a da bi do tada trebao priliku imati u utakmicama sa san marinom.
Prvo poluvrijeme je bilo jako solidno i pokazali smo da se možemo boriti protiv ove oslabljene reprezentacije. Medjutim, moramo takodjer biti objektivni da ovaj sastav rumunije je bio osrednji, a da u drugom poluvremenu nismo imali ni glavu ni rep. Da je neka jača reprezentacija bila, mi bi sigurno primili barem dva gola. Ni malo mi se ne svidja što se tako povlačimo, a ni to što smo bez Dzeke totalno nevidljivi bili u napadu iako ni on nije mnogo toga učinio, ali je makar mogao zadržavati malo loptu.
Gledajući jačinu reprezentacije Rumunije, smatram da smo morali malo ofanzivniji biti i u drugom poluvremenu i zadržavati malo više loptu jer kad se skroz povučeš nazad, pitanje je samo kada ćeš gol primiti.
Za moj pojam Bičakčić je pokazao da baš nije kalibar za reprezentacije jer je ispadao i ono par minuta odmoran što je bio pred kraj. Mislim da je bolje imati Hadzikadunica.
Što se Malića tiče pokazao da može biti na širem spisku, ali iskreno meni je bio pravo rizičan sa kartonom i par puta je ispadao, mada je teško zamjeriti debitanti jer je i kolasinac znao ispasti u odbrani, a kamoli on.
Mislim da mu treba dosta više seniorskih utakmica kako bi ozbiljno računali na njega, a da bi do tada trebao priliku imati u utakmicama sa san marinom.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
-
- Kontakt:
Mnogo reprezentacija nema kvalitet i igru pa plasiraju se na EP i SP . Nemamo poseban kvalitet to je jasno al ako bude borbe ,timski duha ,dobre taktike sve se moze nadoknadti a onda i malo srece treba. Slovenija , Slovacka i slicne ekipe igraju posljednje kvalifikacije i prvenstva jako dobro a nema ni tu neke igre i ljepote . Naravno ne mozemo igrati s top reprezentacijama pokazala je to i liga nacija al u ovoj grupi imamo dobre šanse.dzemil je napisao/la: ↑22 mar 2025, 06:37Super je ova pobjeda i sve to, ali realno mi nemamo nikave igre ni potencije za naprijed. Dati go je postala misaona imenica. Evo sad, vjerjem da većina otrežnjenih navijača 'strepi' pred moćni Kipar, baš iz tog razloga. Momci se bore, ginu, ali to nije dovoljno i neće uvijek biti dovoljno.
Sad nam je važno shvatiti Kipar ozbiljno jer ova pobjeda vrijedi samo ako se Kipar pobjedi a onda iskoristiti momentum do utakmice sa Austrijom gdje nam po meni igraju i pobjeda i remi.
Sada je samo pitanje hocemo li moći dobiti vize kod Trumpa da idemo na svjetsko.. ili da se samo zadovoljimo utakmicama u Kandi ili Meksiku. Sve ostalo smo riješili, što se mene tiče
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Raspored da ne moze bolji, samo da se ovo potvrdi pobjedom u ponedeljak aBd. Nakon ovog ciklusa SS ima pola godine da se pripremi za potencijalno utakmicu kvalifikacija protiv Austrije kuci bez nekog pritiska i srkleta. Objektivno.gledajuci pobjeda protiv San Marina u junu ne bi smjela doci u pitanje a prijateljska sa Slovenijom ce svakako dobro doci da se jos neke varijante isprobaju a nakon toga jos 1 sa San Marinom da se dodatno digne samopouzdanje.
Cisto sumnjam da bi sami ovako dobru grupu i raspored znali napravit da nas je neko pustio
Nadam se da cemo vec u junu biti jaci za Janelta i da cemo odmah krenuti uigravat ga umjesto Tahirovica.
Cisto sumnjam da bi sami ovako dobru grupu i raspored znali napravit da nas je neko pustio

Nadam se da cemo vec u junu biti jaci za Janelta i da cemo odmah krenuti uigravat ga umjesto Tahirovica.