Ovo je srž svega, ostalo su priče za malu djecu. Još počeli spinovat da navijamo kontra repke dok nas oni ravnaju sa Luksemburgom i Kiprom, kakvi bolesnici

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Ovo je srž svega, ostalo su priče za malu djecu. Još počeli spinovat da navijamo kontra repke dok nas oni ravnaju sa Luksemburgom i Kiprom, kakvi bolesnici
Presing smo forsirali od pocetka i to je bio Barbarezov obris od prvih utakmica.fanatik19 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 13:27
E tu dolazimo do onoga sto je haso pisao s cim se u potpunosti slazem. Kad smo mogli tamo otkinut bod protiv kvalitetnije ekipe u utakmici gdje smo cijelu tekmu losiji bili zato bi ovdje poraz bio za paljenje svih alarma, vjerovatno bismo svi bili prezadovoljni i bodom. Naravno da ovdje jos uvijek ima crnih rupa u igri i zutih minuta ali u globalu je ovo ogroman napredak u odnosu na LN. Kazem ti, vidio sam ja visoki presing u dosta utakmica(ne u svakoj) samo sto je ovo prvi put uz 2.poluvrijeme s Holandezima efikasno odradjeno dok su sve ostalo bili pokusaji. Pa yebote, mi u 90toj minuti izlazimo u pressing ko da je 15., na stranu sad kvalitet Rumunije. Npr, vidio sam isti protiv Engleske u 1..poluvremenu te u onom debaklu protiv Njemacke dok protiv Italije i Madjarske ili jos gore Holandije 5 2 tamo apsolutno nisam ni pomislio na to jer ne mozemo 10 minuta doci do lopte.
Ovo je poenta svega. Ljudi su imali viziju od pocetka, i naravno trebalo im je vremena da dovedu igrace koji odgovaraju sistemu koji su zamislili.hurem je napisao/la: ↑22 mar 2025, 13:23Mislim da bi bilo sasvim korektno da pljuvaci odmore do Kipra i relaksiraju temu bar na par dana a ne da, kako vidim, i dalje pametuju.
Ne trebaju nam njihova pametovanja i sada.
Samo cu nesto kazati. Jedino smo mogli pobijediti s Barbarezom i ovim SS u Bukureštu. Niti jedan drugi selektor na svijetu sinoć ne bi pobijedio s našom reprezentacijom u Bukureštu.
A da su se mnogi pitali, Barbarez i ekipa bi već bili bivši.
To sto neki ne mogu prepoznati jednu od najpozitivnijih i najljepših priča u povijesti reprezentacije upravo s ovim stručnim štabom, to je njihov problem ali i pokazatelj površnog posmatranja stvari.
Da, termin "površno" najbolje opisuje njihovo sagledavanje stvari i poznavanje materije.
Edit: čak i da kiksamo protiv Kipra, ova ekipa bi trebala imati 100% podršku zbog svega sta rade. Ipak se nadamo da do toga neće doći i da ćemo upisati pobjedu.
Sad vec vidim da si kontradiktoran. Pricas kako je utakmica mogla otici na obje strane i onda govoris kako smo prizemljeni jer smo eto ostvarili prvu pobjedu nesvjestan da pricas kako smo lose igraliMadal je napisao/la: ↑22 mar 2025, 13:46Presing smo forsirali od pocetka i to je bio Barbarezov obris od prvih utakmica.fanatik19 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 13:27
E tu dolazimo do onoga sto je haso pisao s cim se u potpunosti slazem. Kad smo mogli tamo otkinut bod protiv kvalitetnije ekipe u utakmici gdje smo cijelu tekmu losiji bili zato bi ovdje poraz bio za paljenje svih alarma, vjerovatno bismo svi bili prezadovoljni i bodom. Naravno da ovdje jos uvijek ima crnih rupa u igri i zutih minuta ali u globalu je ovo ogroman napredak u odnosu na LN. Kazem ti, vidio sam ja visoki presing u dosta utakmica(ne u svakoj) samo sto je ovo prvi put uz 2.poluvrijeme s Holandezima efikasno odradjeno dok su sve ostalo bili pokusaji. Pa yebote, mi u 90toj minuti izlazimo u pressing ko da je 15., na stranu sad kvalitet Rumunije. Npr, vidio sam isti protiv Engleske u 1..poluvremenu te u onom debaklu protiv Njemacke dok protiv Italije i Madjarske ili jos gore Holandije 5 2 tamo apsolutno nisam ni pomislio na to jer ne mozemo 10 minuta doci do lopte.
A ti si apsolutno nerealan i smijesan, poraz paljenje svih alarma a moglo zavrsiti u obje strane. Vas par ste zaista nedokazni i nerealani sto nije ni problem nego je problem koliko se ne razumijete u fudbal a temu mjesecima spamate da se nista normalno ne moze procitati i napisati. Paso je najjaci koliko duboko analizira i misli da zna fudbal ali veze nema.
Srecom sad ste prizemljeni.
Svako dobro i jos puno prizemljenja i prskanja vam zelimo.
Rijetka situacija kada cu ti odgovoriti jer te redovno ignorisem. Zelim ti dati savjet.
Savjet od srca je Boga mi da odes malo kod ljekara i provjeris se. Jer ja ne vidim drugo objasnjenje za ovakvo ponasanje.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 13:33
Ja ne znam zasto se uopste trudis da odgovaras. Nema smisla jer oni samo tjeraju svoje gluposti.
Sta je tacno problem sa pisanjem od ranije? Problem, po njima, je sto se protivilo stvaranju diskursa koji je samo trazio izgovore za neuspjeh.
U tom kontekstu se i diskutovalo o izjavama selektora koje jesu bile takodje u tom smjeru da se stvori opravdanje ako izgubimo.
Da su Rumuni 3 klase bolji mi bismo bili u podredjenom polozaju kao protiv Njemacke!
Problem je i izjava da "ako se gleda papir", ako se gleda papir mi smo skuplji od Rumuna, imamo igrace kao sto je Kolasinac koji je vjerovatno u najboljoj formi od svih na terenu i Demirovica koji je najskuplji na terenu. To su cinjenice.
Njima falili najskuplji igrac Dragusin, standardni Michaila, jedan od skupljih Coman, standardni igrac sa redovnom minutazom u reprezentaciji Darius Olaru, Birligea povrijedjen bio, Dragus takodjer od decembra povrijeden. Tek u zadnje 2 odigrao 7 minuta za klub.
Znaci bez skoro pola standardnog tima i onda je problem kada se napada izjava da su za tri klase bolji?
Kada budu imali sve te igrace onda OK, kvalitetniji su ali ovako nisu bili i zato se trazila pobjeda jer kada oni budu kompletni remi ce biti uspjeh.
Zamisli, citavo vrijeme trazis izgovor za neuspjeh i onda kada pobijedimo napadas ljude koji su govorili da mozemo i moramo pobijediti u ovoj situaciji. Kako bezobrazan i licemjeran moras biti?!
Tebe nisam spomenuo, osim da si iz vica izasaoh1a2s3o4 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 13:56Rijetka situacija kada cu ti odgovoriti jer te redovno ignorisem. Zelim ti dati savjet.
Kako smo mi (ja) prizemljen ako smo sve vrijeme trazili pobjedu?
Da se citiram da ne bih ponovo pisao:Savjet od srca je Boga mi da odes malo kod ljekara i provjeris se. Jer ja ne vidim drugo objasnjenje za ovakvo ponasanje.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 13:33
Ja ne znam zasto se uopste trudis da odgovaras. Nema smisla jer oni samo tjeraju svoje gluposti.
Sta je tacno problem sa pisanjem od ranije? Problem, po njima, je sto se protivilo stvaranju diskursa koji je samo trazio izgovore za neuspjeh.
U tom kontekstu se i diskutovalo o izjavama selektora koje jesu bile takodje u tom smjeru da se stvori opravdanje ako izgubimo.
Da su Rumuni 3 klase bolji mi bismo bili u podredjenom polozaju kao protiv Njemacke!
Problem je i izjava da "ako se gleda papir", ako se gleda papir mi smo skuplji od Rumuna, imamo igrace kao sto je Kolasinac koji je vjerovatno u najboljoj formi od svih na terenu i Demirovica koji je najskuplji na terenu. To su cinjenice.
Njima falili najskuplji igrac Dragusin, standardni Michaila, jedan od skupljih Coman, standardni igrac sa redovnom minutazom u reprezentaciji Darius Olaru, Birligea povrijedjen bio, Dragus takodjer od decembra povrijeden. Tek u zadnje 2 odigrao 7 minuta za klub.
Znaci bez skoro pola standardnog tima i onda je problem kada se napada izjava da su za tri klase bolji?
Kada budu imali sve te igrace onda OK, kvalitetniji su ali ovako nisu bili i zato se trazila pobjeda jer kada oni budu kompletni remi ce biti uspjeh.
Zamisli, citavo vrijeme trazis izgovor za neuspjeh i onda kada pobijedimo napadas ljude koji su govorili da mozemo i moramo pobijediti u ovoj situaciji. Kako bezobrazan i licemjeran moras biti?!
hurem je napisao/la: ↑22 mar 2025, 14:27Bez imalo stida i dalje nastavljaju da piskaraju po temi. Popljuvali su selektora a da nisu ni pogledali intervju, i to zbog dijela izjave izvučene totalno iz konteksta.
Nije "papir" samo spisak igrača - ali eto i to pokazuje površnost pojedinaca.
Neki drugi su tjerali ovu ekipu, pljuvali i vrijeđali selektora i stručni štab koji ne spavaju zbog posla u vezi s reprezentacijom, koji zive za reprezentaciju svaku sekundu iz dana u dan iz mjeseca u mjesec...i da ne nabrajam.
Nije sramota priznati pogrešku i ohladiti malo od teme.
Mislio sam da će popustiti makar danas malo, ali EGO je čudo.
Jednako jadan je i ovaj sto malo prije spomenu Muftica.
Pisao sam o Mufticu ranije, pa nek se osvrne i skonta(ju) zašto nije dobio poziv za ove utakmice.
Jedna stvar je reći da se očekuje 6 bodova zbog nedostatka kvaliteta Rumunije i pri tome isticati naš kvalitet (biti konstruktivan, objektivan koliko je to god moguće i ne gledati stvari samo "crno ili bijelo") a sasvim druga stvar je ono što je on radio. Omalovažavanje, prozivanje, uvrede i sve odluke koje je donio selektor i SŠ je popljuvao i predstavio kao greške. Čovjek ima Ahmedhodžića na avataru, za što je većina forumaša, pa čak i najveći ili najglasniji kritičari kao što si ti, baboedindzeko i drugi, sami rekli da je to ispravna odluka.
To radi jer se ne moze komunicirat s likovima koji su sve slijepo branili i unaprijed pravili alibije protiv reprezentacije koja kad je u fullu ima 4 igraca u ligama petice a jucer 2 nisu igrala. Potpuno ga shvatam, obicni dvolicnjaci koji su velicali prosjecnu reprezentaciju i govorili kako je realno da budemo 3. i sad se dosli nasladjivat likovima koji su najavljivali bod/ove u ovoj utakmiciHariTz je napisao/la: ↑22 mar 2025, 14:40
Evo ti si prvi konkretno čestitao, ublažio neke stvari i sam priznao da želiš da te popišaju sa dobrom igrom. Slično kao baboedindzeko, nešto je izjavio tipa "neka su me posrali, čestitke i selektoru i SŠ".. neka mi halali ako sam pogriješio.
Eh, to po meni radi pogrešno. Doza licemjerstva i snishodljivosti koja se graniči sa bezobrazlukom. Da li je problem ego ili nešto drugo, ali potrebna je određena zrelost da se prizna greška. Zato cijenim nabrojane koji su aktivno kritikovali (neću referirati uvrede) i prihvatili činjenicu da se ipak sinoć dobar posao uradio i da treba tako nastaviti i da treba nastaviti podržavati.
Evo sta ja citavo vrijeme pisem. Nama su najvazniji Dedic i Seo. Nema Dedica i Sea nema igre jer nema sredine. I taj jako bitan faktor je Sunjic. Kao prije Rahimic ili cak Zahirovic.soko je napisao/la: ↑05 mar 2025, 01:52Uzece 4 boda a mozda i 6 ako Dedic, Seo, Jusuf i Sunjic budu svi na okupu i zdravi.QUARTERBACK je napisao/la: ↑05 mar 2025, 01:48ako uzme 4 boda izvinit cu mu se i necu vise srati pa makar zvao igrace iz njemacke pete lige zapad
Ako se Dedic i Seo povrijede onda gledaj 1 bod ili nista
Sredina nam je nula, bez Dedica i Kolasinca nema ko sta da napravi naprijed
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.