Ja sam preozbiljan forumas za takvo sto.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Ja sam preozbiljan forumas za takvo sto.
Brazil,Spanija,Francuska i Engleska,a u Sloveniji se moze i golman pravitiMogli je napisao/la: ↑22 mar 2025, 22:17Sutra na treningu. Prekosutra u prvih 11.Coolpanda24 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 22:07Ne bi me čudilo da bude sutra i na treninguNa fotografiji koju objavljujemo Vitaly Janelt je u društvu Vase Mijanovića predstavnika NS/FS BiH u Izvršnom komitetu UEFA-e.
Kako saznaje Sportski Puls na utakmici u Bukureštu boravili su i predstavnici Fudbalskog saveza Njemačke, koji bi trebali dati saglasnost i za promjenu sportskog državljanstva za Janelta, kako bi stekao pravo nastupa za nogometnu reprezentaciju BiH.![]()
Treba nasih cura poslat u Brazil da nam nafataju kakvih talenata.![]()
QUARTERBACK je napisao/la: ↑22 mar 2025, 22:01e ovo bi bilo presmijesno da nas fifa otkanta i odbije nas zahtjev covjek je i opremu zaduzio![]()
Kao i Hrvatska prema nasim hrvatimaAli eto, Albanci mudri, ko zeli nek procita u presudi - odprilike ispalo da je Bajrami imao pravo na drzavljanstvo Albansko od kad se rodio.
Sve u svemu: Ako ovo izvedu, svaka cast.
Mi i oni (ili roditelji u slucaju starih igraca) smo rodjeni na teritorij iste drzave, dakle ide i "jus soli" i "jus sanguinis".
Pošto vidim da se razumiješ otprilike više nego većina ovdje, mogu li naši, hipotetički predstaviti FIFA-i/sudu dokument/papir kojim se potvrđuje da je Janelt imao prijavljeno boravište ovdje na nekoj adresi u Sarajevu par godina? Ili da je par godina, kao što kolega iznad reče, vlasnik neke nekretnine. Mislim ono, naši to mogu završiti za par sekundi, ipak je ovo BiH.Amarinho je napisao/la: ↑22 mar 2025, 23:18Da skratim pricu, Nottebohm slucaj u detalju opisuje sta je tacno ta "genuine link/connection" prema jednoj drzavi.
1. Residence (nema Janelt)
2. Family ties (tu je vec komplikovano jer parafraziraju to kao "Personal or familiar relationship with the country, such as having family or relatives network there")
3. Social and economic ties (nema Janelt, to je radno mjesto recimo sto je kod njega Engleska)
4. Cultural and Economic Ties (nema Janelt)
5. Intention to establish a long term relationship with the state, a genuine effort to integrate into the state maintaining a lasting relationship.
Eh sad, sve mi mirise da nasi to znaju i sad pokusavaju da idu na tacku 5. Tipa gledaj kako mu je stalo, kako je on zagrijan, kako je blizu kulturi nasoj itd. Dakle Janelt nije slucajno sad dole, ove slike u garnituri BH itd.
Ne moze. Vrlo jednostavno.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 23:39Pošto vidim da se razumiješ otprilike više nego većina ovdje, mogu li naši, hipotetički predstaviti FIFA-i/sudu dokument/papir kojim se potvrđuje da je Janelt imao prijavljeno boravište ovdje na nekoj adresi u Sarajevu par godina? Ili da je par godina, kao što kolega iznad reče, vlasnik neke nekretnine. Mislim ono, naši to mogu završiti za par sekundi, ipak je ovo BiH.
Ili imovinu neku sa su zajedno uzeli pa da se prijavio tamo ili ovo drugobaboedindzeko09 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 23:39
Pošto vidim da se razumiješ otprilike više nego većina ovdje, mogu li naši, hipotetički predstaviti FIFA-i/sudu dokument/papir kojim se potvrđuje da je Janelt imao prijavljeno boravište ovdje na nekoj adresi u Sarajevu par godina? Ili da je par godina, kao što kolega iznad reče, vlasnik neke nekretnine. Mislim ono, naši to mogu završiti za par sekundi, ipak je ovo BiH.
Na nasu zalostAmarinho je napisao/la: ↑22 mar 2025, 23:34Mi i oni (ili roditelji u slucaju starih igraca) smo rodjeni na teritorij iste drzave, dakle ide i "jus soli" i "jus sanguinis".
Ne vjerujem da ce proci Janelt. FIFA sigurno nece napravit za BH tako bitan presedan slucaj koji moze promjenit mapu svjetskog fudbala.
PeppermintSA je napisao/la: ↑23 mar 2025, 00:08Ono sto sam ranije pisao - nemoguća varijanta. Kada bi se njenu dozvolila promjena sportskog državljanstva, to bi bio epohalni presedan koji bi iz korijena promijenio repr fudbal.
Mozda moze to pod brojem 3 ili 4? Economic ties.Amarinho je napisao/la: ↑22 mar 2025, 23:44Ne moze. Vrlo jednostavno.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 23:39Pošto vidim da se razumiješ otprilike više nego većina ovdje, mogu li naši, hipotetički predstaviti FIFA-i/sudu dokument/papir kojim se potvrđuje da je Janelt imao prijavljeno boravište ovdje na nekoj adresi u Sarajevu par godina? Ili da je par godina, kao što kolega iznad reče, vlasnik neke nekretnine. Mislim ono, naši to mogu završiti za par sekundi, ipak je ovo BiH.
Stranica 14, pod 25.2
"A player who was only formally registered or domiciled (eg for fiscal purposes) in a territory without being physically present cannot be considered to have lived on the territory"
Nije fizicki bio tu.
soko je napisao/la: ↑23 mar 2025, 01:59Mozda moze to pod brojem 3 ili 4? Economic ties.Amarinho je napisao/la: ↑22 mar 2025, 23:44Ne moze. Vrlo jednostavno.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑22 mar 2025, 23:39Pošto vidim da se razumiješ otprilike više nego većina ovdje, mogu li naši, hipotetički predstaviti FIFA-i/sudu dokument/papir kojim se potvrđuje da je Janelt imao prijavljeno boravište ovdje na nekoj adresi u Sarajevu par godina? Ili da je par godina, kao što kolega iznad reče, vlasnik neke nekretnine. Mislim ono, naši to mogu završiti za par sekundi, ipak je ovo BiH.
Stranica 14, pod 25.2
"A player who was only formally registered or domiciled (eg for fiscal purposes) in a territory without being physically present cannot be considered to have lived on the territory"
Nije fizicki bio tu.
Statements showing revenue, if you run a business
Ako je on dao pare punici da otvori taj restoran i da je na
njegovom ili zeninom imenu. Mozda je Spaha nesto iscackao
Sa njim smo na SP, valjda bude nesta
Ovo si fkt provjerio nekako pa znas ili...?Mogli je napisao/la: ↑23 mar 2025, 02:20![]()
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 6 gostiju.