Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

PasodelMar
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la PasodelMar » 23 mar 2025, 01:40

Madal je napisao/la:
23 mar 2025, 01:24
Iskreno nisam ni citao Gusu ali moja greska sto sam pretpostavio jer ovaj izvlaci stvari iz konteksta poput Goebbelsa.

slika

Znam da nemaš mozga, ali valjda imaš oči, ako nemaš oči, valjda imaš poštenje, ako nemaš ni to, onda si Barbarez Fan Boy :wave:.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 mar 2025, 01:44

Nesto ti je na ocima od prskanja pa si pogresno procitao, nigdje nisam napisao da nije bila ruka, vec da je situacija cista - nema penala. Sto je i sudija potvrdio gledajuci snimak. :wave:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 23 mar 2025, 01:44

Evo i ja sam bio ubijeđen da je Guso rekao da je bio penal - opet dokaz kako zlonamjernici vade stvari iz konteksta a često i navode krive navode.
Velika je razlika izmedju "bio je penal" i "mogao je svirati penal".
Niko ne spori da je bilo elemenata za penal ali ipak nedovoljno.

Još jedna stvar Pasodel - to sto je VAR zvao sudiju da pogleda situaciju ne znači automatski da tvrdi da je glavni sudija pogriješio i da je prvobitna odluka pogrešna kao sto ti tvrdiš.
VAR je pozvao sudiju jer je bilo elemenata za penal i da ipak jos jednom pogleda situaciju jer možda uživo nije najbolje vidio.
VAR je morao u onoj situaciji pozvati glavnog sudiju kako bi skinuo odgovornost sa sebe, a konačna riječ i tumačenje ostaju na gl.sudiji.
Pročitaj još jednom moje obrazloženje zašto nije bio penal. 80 od 100 sudija ne bi ono sviralo kao penal. 20 plašljivka bi ipak sviralo pod pritiskom domaćina.

Zamisli koliko moraš biti zloban (moram upotrijebiti ovu rijec) da ovoliko razglabas i preispitujes na kraju ipak ispravnu odluku sudije. Evo nek je i 50:50, pa sta?!
Na kraju, jasno je da je Pasodelu krivo sto nije sviran penal tim prije što je u pitanju Tahirovic...ali i zbog nekih drugih.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 mar 2025, 01:47

Moj hureme vidis da je dzaba objasnjavati, nemaju kapacitet odnosno ne zele da shvate, jer misle da sve znaju a upravo je to opis najvecih neznalica. :kafa:
Ali lijepo ih je prskati i citati dok se koprcaju. Dugo sam cekao i nadao se pozitivnom ishodu da im na nos uvalim sve bljuvotine i gluposti koje nazivaju cinjenicama a koje su pisali mjesecima ovdje da se nista normalno od njih nije moglo ni procitati.
-Beogradski sindikat

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 23 mar 2025, 01:48

PasodelMar je napisao/la:
23 mar 2025, 01:40
Madal je napisao/la:
23 mar 2025, 01:24
Iskreno nisam ni citao Gusu ali moja greska sto sam pretpostavio jer ovaj izvlaci stvari iz konteksta poput Goebbelsa.

slika

Znam da nemaš mozga, ali valjda imaš oči, ako nemaš oči, valjda imaš poštenje, ako nemaš ni to, onda si Barbarez Fan Boy :wave:.
Ma ne moze biti cistiji penal. Neprirodan je polozaj ruke i nebitno je da li je bila namjera ili ne. Mislim da te trolaju.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 mar 2025, 01:53

"Nije bitno koje boje je macka, crna ili bijela - bitno je da miseve lovi." Stara kineska poslovica :mrgreen:

E tako i ovo. Koga boli qrc jel bio penal ili nije. Bitno je sta je sudija svirao. Sudija svirao da nema penala i zavrsena prica.
Jbt citav dan se ovdje raspravlja o stvarima koje su vec zavrsene i ahivirane.
Rumunija vozdra :salut: idemo dalje, Kipar sljedeci.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 mar 2025, 01:58

let3 je napisao/la:
23 mar 2025, 01:53
"Nije bitno koje boje je macka, crna ili bijela - bitno je da miseve lovi." Stara kineska poslovica :mrgreen:

E tako i ovo. Koga boli qrc jel bio penal ili nije. Bitno je sta je sudija svirao. Sudija svirao da nema penala i zavrsena prica.
Pa upravu si, vise je stvar principa jer kao prvo ispravna je odluka sudije koji je gledao snimak. A drugo u stilu najgorih propagandnih rezima izvlaci stvari iz konteksta, postavlja smedjeg energetskog secera a ignorise npr izjavu rumunskog sudije koju je dao u rumunskim medijima gdje je cijela javnost sa trenerom ubjedjena da su pokradeni.
Pacenik navija da su rumuni pokradeni. Eto ko spama temu mjesecima.
-Beogradski sindikat

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 23 mar 2025, 02:05

Hahaha, kada skačeš da izbijes loptu glavom trebaš drzati ruke uz tijelo, da i to čujem. Pa nije pingvin majka mu stara.

Aha, sad govoris kako i nas sportski kadar govori da je mogao svirati penal?! Više ne pričaš da je sportski kadar rekao da je bio penal. Ogromna je to razlika.
Ali u isto vrijeme te ne zanima šta kaže rumunska sudijska struka?!

Ta slika sto si postavio je isto kao i vađenje drugih stvari iz konteksta. Ta slika, samo ona, nikada i nikako ne moze biti mjerilo. Valjda ti je to jasno. Nemoj se sramotiti.

Hajd ohani malo živ bio i predji na Kipar.
Rumunija je uspješno apsolvirana.
Nadamo se da ce i Kipar biti.

Edit: sad vidim da je Pasodel u medjuvremenu izbrisao zadnji post. :)
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 23 mar 2025, 02:08, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 mar 2025, 02:06

Madal je napisao/la:
23 mar 2025, 01:58
let3 je napisao/la:
23 mar 2025, 01:53

Pa upravu si, vise je stvar principa jer kao prvo ispravna je odluka sudije koji je gledao snimak. A drugo u stilu najgorih propagandnih rezima izvlaci stvari iz konteksta, postavlja smedjeg energetskog secera a ignorise npr izjavu rumunskog sudije koju je dao u rumunskim medijima gdje je cijela javnost sa trenerom ubjedjena da su pokradeni.
Pacenik navija da su rumuni pokradeni. Eto ko spama temu mjesecima.
Ocito da je nekima krivo sto se nije svirao penal rumunima :crazy:
Pa i meni je krivo sto im nije dao crveni karton za onaj faul nad Dzekom (sto rece Guso), razvalise mu nos pravo, morao odmah izaci iz igre, sad je upitan za Kipar. Mnoge sudije bi izvukle crvendac za ono ;)
Ali nije sudija tu da ispunjava zelje navijaca :mrgreen: covjek rekao Nema penala, nema cvenog.
Zavrsena prica, idemo dalje.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 23 mar 2025, 02:14

let3 je napisao/la:
23 mar 2025, 02:06
Pa i meni je krivo sto im nije dao crveni karton za onaj faul nad Dzekom (sto rece Guso), razvalise mu nos pravo, morao odmah izaci iz igre, sad je upitan za Kipar. Mnoge sudije bi izvukle crvendac za ono ;)
Ali nije sudija tu da ispunjava zelje navijaca :mrgreen: covjek rekao Nema penala, nema cvenog.
Nije mi krivo, nego kažem kako jest. Drago mi je da si baš naveo pogrešnu odluku Makelija nakon starta nad Dzekom. Ono je bio čist crveni karton, dok Fan Boy Madal iznad kmeci u stilu "sudija je najreferentniji".

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 mar 2025, 02:19

Sudija koji gleda cist snimak je najreferentniji. A pravila fudbala potvrdjuju da je upravu :kafa:
Ali, ali, smedji energetski haver na x profilu kaze... :hmmmm:
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 23 mar 2025, 02:23

Madal je napisao/la:
23 mar 2025, 02:19
Sudija koji gleda cist snimak je najreferentniji. A pravila fudbala potvrdjuju da je upravu :kafa:
Jel' to znaci da smatraš da je odluka Makelija u vezi faula nad Edinom bila pogrešna?

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 mar 2025, 02:26

23 mar 2025, 02:23
Madal je napisao/la:
Jel' to znaci da smatraš da je odluka Makelija u vezi faula nad Edinom bila pogrešna?
Je li gledao tu situaciju na snimku? Sudije grijese i kad gledaju snimak, u rjedjoj mjeri na ovom nivou. Za penal je gledao snimak i odluka se poklapa sa pravilima fudbala. :kafa:
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 23 mar 2025, 02:37

Madal je napisao/la:
23 mar 2025, 02:26
23 mar 2025, 02:23
Madal je napisao/la:
Je li gledao tu situaciju na snimku? Sudije grijese i kad gledaju snimak, u rjedjoj mjeri na ovom nivou. Za penal je gledao snimak i odluka se poklapa sa pravilima fudbala. :kafa:
Znaci bio je faul nad Edinom i tu je bila greška sudije, a nije bio penal Tahirovica, tu je sudija perfektno implementirao pravila zadnjih dvije, tri godine i pored čistog snimka pozicioniranja ruke kao u odbojci i to kao rezultat potpuno pogrešne procjene putanje lopte. Eh moj Fan Boy, auf Wiedersehen :wave:.
Zadnja izmjena: PasodelMar, dana/u 23 mar 2025, 02:38, ukupno mijenjano 1 put.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 23 mar 2025, 02:38

23 mar 2025, 02:14
let3 je napisao/la:
Nije mi krivo, nego kažem kako jest. Drago mi je da si baš naveo pogrešnu odluku Makelija nakon starta nad Dzekom. Ono je bio čist crveni karton, dok Fan Boy Madal iznad kmeci u stilu "sudija je najreferentniji".
Ne posustaje...cuj cist crveni karton?! Hahahaha
...evo ja sam prije njega naveo da nije bio crveni karton. Kao sto i nije.
Kao sto je bilo elemenata za penal ali nedovoljno, isto tako bi ono bilo prestrogo za crveni.
Jasno kao dan.
Trebao je dati žuti ali tu VAR ne moze intervenisati.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 23 mar 2025, 02:43

hurem je napisao/la:
23 mar 2025, 02:38
23 mar 2025, 02:14
let3 je napisao/la:
Ne posustaje...cuj cist crveni karton?! Hahahaha
...evo ja sam prije njega naveo da nije bio crveni karton. Kao sto i nije.
Kao sto je bilo elemenata za penal ali nedovoljno, isto tako bi ono bilo prestrogo za crveni.
Jasno kao dan.
Trebao je dati žuti ali tu VAR ne moze intervenisati.
Ok, neka je bilo za žutog kartona, uredu. Svakako da bi dovoljno sudija ono kartonisalo i crvenom bojom, šta se praviš lud bolan? Žuti i crveni, svejedno, odluka sudije je bila da nije faul ni za žuti, a to je van svake pameti. Pogrešna procjena i odluka sudije kao i kod penala.

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 23 mar 2025, 02:49

Nit je bio crveni, niti je bio penal.

Crveni dati čovjeku koji je udario Edina u glavu, a glava Edina spustena u visinu kuka...nema trika.
Zuti karton max.

Na prvu sam i ja mislio evo ga penal. Al kad pogleda bolje, uzmes u obzir pravila, nepostojanje namjere, pozicija situacije koja je daleko od gola, skok Tahirovica...nije penal i to su i Rumunske sudije rekle.

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 23 mar 2025, 02:51

Glavni sudija pregledao VAR, imaju Jos njih 2 3 u sobi...i svi su rekli da nema penala.
Rumunski sudija rekao da nema penala.

Likovi na forumu kazu da je penal.

What am I missing?

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 mar 2025, 03:01

23 mar 2025, 02:37

Znaci bio je faul nad Edinom i tu je bila greška sudije, a nije bio penal Tahirovica, tu je sudija perfektno implementirao pravila zadnjih dvije, tri godine i pored čistog snimka pozicioniranja ruke kao u odbojci i to kao rezultat potpuno pogrešne procjene putanje lopte. Eh moj Fan Boy, auf Wiedersehen :wave:.
Ja tu situaciju nisam ni prokomentarisao vec rekao da to nije ni gledao za razliku od penala. Za tebe je diskusija oko crvenog kvantna fizika, prvo savladaj osnovna pravila fudbala a onda predji na ove situacije procjene sudije poput crvenog - da je gledao tu situaciju, sto nije i sto je greska vara.

U stilu nacisticke propagande izvrces izjave Guse i ignorises izjavu rumunskog sudije koju daje publici koja je sa selektorom ogrocena i ubjedjena da su pokradeni. Fino im porucio da sviraju qurcu ali da su pravila jasna - penala nema. I nije ti krivo :rol:

Obrisi se, uprskan si.
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 23 mar 2025, 03:57

Madal je napisao/la:
23 mar 2025, 03:01
23 mar 2025, 02:37

Ja tu situaciju nisam ni prokomentarisao vec rekao da to nije ni gledao za razliku od penala. Za tebe je diskusija oko crvenog kvantna fizika, prvo savladaj osnovna pravila fudbala a onda predji na ove situacije procjene sudije poput crvenog - da je gledao tu situaciju, sto nije i sto je greska vara.

U stilu nacisticke propagande izvrces izjave Guse i ignorises izjavu rumunskog sudije koju daje publici koja je sa selektorom ogrocena i ubjedjena da su pokradeni. Fino im porucio da sviraju qurcu ali da su pravila jasna - penala nema. I nije ti krivo :rol:

Obrisi se, uprskan si.

Evo ti tekst Guše mali Fan Boyu:

slika

Sam Gušo je procjenio da je čist crveni karton. Šta ja tu imam da savladam? Mogao je dati crveni, morao je dati žuti, a nije, stoga je odluka sudije pogrešna. Tebi ostaje da pušeš u vjetar i stvaraš bedaste komparacije.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, hurem, jasmin10, Proximic i 21 gost.