Ejs, a taman sam se nadao Ukrajini i/ili Svicarskoj u LN. Ove prve da im se osvetimo za baraz, a ove druge da odmetnik (

) Becir u krupnom planu vidi sta je prava emocija.
Definitivno je pretesko pogoditi formaciju i startnih 11 za sutra. Jedino se za Vasilja, Sea, Dedica i Demirovica 100% moze reci da pocinju, a evo ocigledno i za Hajradinovica. On bi mogao umjesto Gigovica, a opet nije iskljuceno ni da Armin svejedno pocne.
Ako bude s 4 pozadi, imam utisak da stopere nece dirati, iako bih volio da Radeljic preseli na klupu. Medjutim, strah me i ako bi umjesto njega poceo recimo Muharemovic, jer bi mu to, zbog imperativa pobjede, bila utakmica s najvecim pritiskom u reprezentaciji. Katic je tanak s loptom u nogama, a Mujakic jos tanji. Na lijevom beku u toj formaciji ima samo Kolasinca i tu ne bi trebalo biti iznenadjenja, a na desnom ima Malica i Bicakcica (obojica bezopasni prema naprijed, a to nam protiv reprezentacije u rangu Kipra ne treba + Dedica, kojeg otkako je dosao forsira lijevo). Ja bih najradije da to bude Dedic, jer on u svom najboljem izdanju moze pokriti cijelu desnu stranu, pogotovo sto protivnik nije toliki ofanzivno orjentisan.
U veznom redu ocekujem da Sunjic i Tahirovic ponovo pocnu + gorespomenuti Hajradinovica. Za prvu dvojicu me strah, jer ipak nam tu treba malo osvjezenja i kreativnosti. Medjutim, problem je sto nam to Saric i Burnic sigurno nece donijeti. Jedino bi mozda Basic mogao, ali ni on nije u nekoj formi. Ostane jos opcija da Gigovic ponovo pocne od pocetka.
U napadu je Demirovic siguran. Za Dzeku ne vjerujem da ce rizikovati, osim ako negdje u ladici nema onu masku iz Rome.

Volio bih da i Memic pocne, tj. da dobije priliku ispred Bazdara. Sumnjam da ce Sameda gurnuti u prvu postavu ako Dzeke ne bude, jer bismo ostali bez ijednog napadaca s klupe.
Sve u svemu, za ovu cetvoricu sam 100% siguran da pocinju: Vasilj, Kolasinac, Dedic i Demirovic. Za ovu trojicu 95%: Barisic, Sunjic i Hajradinovic, a za Tahirovica 80%. Volio bih da jos pocnu Memic i mozda Basic umjesto Gigovica (iako vjerujem da ce Barbarez radije dati prednost Saricu, a da Haris preuzme Arminovu ulogu). Ostane jos jedan stoper, pretpostavljam da ce to ponovo biti Radeljic (osim ako ne predje u formaciju s 3 stopera).