Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

baboedindzeko09
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la baboedindzeko09 » 24 mar 2025, 12:25

Udari čovjek na komplet vjeru radi skraćenih časova osnovaca
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 24 mar 2025, 12:26

baboedindzeko09 je napisao/la:
24 mar 2025, 12:25
Vjera je kriva sto policija ne radi svoj posao.
A ovaj sto mu se uvlačio u dupe za vrijeme korone, hladno savjetovao ljude da parkiraju na trotoaru. Ali hej to je okej, nije trotoar oko džamije.

Pitaju li ga sad djeca zašto zle čike parkiraju na trotoaru ili se pitaju samo zašto zle čike parkiraju na trotoar kod džamija? :hmmmmm:
Zadnja izmjena: jasmin10, dana/u 24 mar 2025, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 24 mar 2025, 12:29

Vjernici kod nas nešto tipa onih vegana, uvrijedi se kad salamu.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 mar 2025, 12:30

jasmin10 je napisao/la:
24 mar 2025, 12:26
A ovaj sto mu se uvlačio u dupe za vrijeme korone, hladno savjetovao ljude da parkiraju na trotoaru. Ali hej to je okej, nije trotoar oko džamije.
Što je najgore i ja sam vjernik.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 mar 2025, 12:32

jasmin10 je napisao/la:

Pitaju li ga sad djeca zašto zle čike parkiraju na trotoaru ili se pitaju samo zašto zle čike parkiraju na trotoar kod džamija? :hmmmmm:
Na zalost, tako je.

Drzava takva da policija ne smije ili ne zeli pisati kazne vjernicima i kriminalcima. I onda se oni bahate.

Naopako iz svakog ugla

halabuka
Kontakt:

Post Postao/la halabuka » 24 mar 2025, 12:37

Mi me zivimo u istoj drzavi ili ti lazes. Nema trece opcije

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 24 mar 2025, 12:38

admin je napisao/la:
24 mar 2025, 12:32
jasmin10 je napisao/la:

Na zalost, tako je.

Drzava takva da policija ne smije ili ne zeli pisati kazne vjernicima i kriminalcima. I onda se oni bahate.

Naopako iz svakog ugla
Pa nisu svi koji parkiraju na trotoar po starom gradu npr kriminalci.
Jednostavno policija ne radi svoj posao. To je cijela suština price. Nikakvi vjernici, kriminalci, Sljivo i ostali nisu krivi.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 24 mar 2025, 12:39

admin je napisao/la:
24 mar 2025, 12:11
Pa ako se radi vjerskih obaveza mogu izmjeniti pravila o skolovanju, zar stvarno ocekujes da su pravila o parkingu iznad vjerskih obaveza?

Sve je to dio iste price. Ucimo djecu da u vrijeme ramazana mogu raditi sta god hoce, ako ce postiti. Ako ces u dzamiju, mozes parkirati gdje god zelis, za tebe pravila ne vaze, ako odes na dzumu ne moras na posao, ako si redovan u vjerskih obavezama, nadje se i neki posao za tebe, isl.

Potpuno izvrnut set vrijednosti, gledao na to kao religiozna ili nereligiozna osoba, svejedno.
Koji si ti sovinista i islamofob, yebo te skolski casovi, dabogda ih skratili na 20 minuta.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 24 mar 2025, 12:39

Vala ja dobio milion kazni kad sam nepropisno parkirao kod džamije, ali eto, najbolje da kažemo da je država smeće jer policija ne želi da piše kazne vjernicima, a da zla vjera uči djecu da treba imati skraćene časove, parkirati na trotoaru i da se ne treba vraćati na posao poslije džume... zbog jedne objave na forumu i jednog naselja u čitavoj državi.

Možda da se u pojedinim većim naseljima napravio veliki parking na sprat(ove) za sve umjesto što su pravili zgradu do zgrade sa 20 parking mjesta po istoj dok danas maltene svako kućanstvo ima po 2 auta. Ali takva je to država, daj profita umjesto funkcionalnosti ili je i tu vjera kriva jer zli političari i privatnici prave zgrade umjesto parkinga, valjda im tako rekli na hutbama?

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 24 mar 2025, 12:40

Pfff trotoar.. mi imamo kružni tok, čija vanjska traka služi za parkiranje. Čak i policija stane :mrgreen:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 mar 2025, 12:40

Ma nije isto kad jedan lik lose parkira i policija to ne isprati, i kad 100 ljudi to uradi i blokira cijelo naselje.

Slazem se da treba svakog upratiti, posebno svakog nauciti da ti nije OK. Ali nije to ista stvar o kojoj pricamo.

I nije nista protiv vjere, svaki pravi vjernik zna da to nije Ok i sigurno to nece uraditi. Pa vjera propagira da postujes komsiju prije svega. To rade lazni vjernici koji svoj los karakter skrivaju iza vjere.

Isto kao sto pravom vjerniku ne treba skratiti cas ili radni dan da bi ispostio ramazan.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 24 mar 2025, 12:42

Čuj nije ništa protiv vjere. :rol: Lik povezao stanje u državi zbog 10 minuta skraćenih casova. :rol:
Pa vjera propagira učenje, to kao prvo.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 24 mar 2025, 12:46

VivaLaStella je napisao/la:
24 mar 2025, 12:40
Pfff trotoar.. mi imamo kružni tok, čija vanjska traka služi za parkiranje. Čak i policija stane :mrgreen:
Kod nas ovdje (moje naselje) regulisano sa policijskom stanicom i MUP-om da se parkira duž cijele jedne trake (imaju 3) ispred, jer su svi parkinzi prezauzeti (da ne bi neko rekao parkiraj 500-600 metara pa prošetaj) u krugu od 2 kilometra što zbog toga jer imaju 22 zgrade jedna do druge i stanari tih zgrada lude svaku noć što nema parkinga (samo naselje je najposjećenije uopšteno za izlazke, šetnje i sl.), što zbog toga jer parking džamije ne može primiti sve i da se ne bi parkiralo duž cijelog trotoara.

Patrola bude tu čitavo vrijeme, daju upute ljudima i ako ko se nepropisno parkira upozori ih da ide tamo. Korektni 1/1. Uvijek pisali kazne, dok nije ovaj dogovor došao. Efendije ponovile 5x zaredom, ponavljaju svaki petak i uopšteno da se taj dogovor poštuje :salut:
slika
slika
Zadnja izmjena: baboedindzeko09, dana/u 24 mar 2025, 12:48, ukupno mijenjano 2 puta.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 mar 2025, 12:47

U Njemačkoj, recimo, postoji praksa prilagođavanja radnog okruženja vjerskim potrebama, poput molitvenih soba u velikim kompanijama ili na aerodromima. Mnogi to vide kao pozitivan korak prema prilagodbi i produktivnosti. Znam naše raje što striktno radi na aerodromu u Minchenu i mogu potvrditi ovo.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 24 mar 2025, 12:50

Asteriks je napisao/la:
24 mar 2025, 12:47
U Njemačkoj, recimo, postoji praksa prilagođavanja radnog okruženja vjerskim potrebama, poput molitvenih soba u velikim kompanijama ili na aerodromima. Mnogi to vide kao pozitivan korak prema prilagodbi i produktivnosti. Znam naše raje što striktno radi na aerodromu u Minchenu i mogu potvrditi ovo.
U Austriji koga god znam da klanja, ide na dzume… niko apsolutno nema nikakvih problema sa sefovima sto se toga tiče.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 24 mar 2025, 12:54

napoleon72 je napisao/la:
24 mar 2025, 12:39
admin je napisao/la:
24 mar 2025, 12:11
Pa ako se radi vjerskih obaveza mogu izmjeniti pravila o skolovanju, zar stvarno ocekujes da su pravila o parkingu iznad vjerskih obaveza?

Sve je to dio iste price. Ucimo djecu da u vrijeme ramazana mogu raditi sta god hoce, ako ce postiti. Ako ces u dzamiju, mozes parkirati gdje god zelis, za tebe pravila ne vaze, ako odes na dzumu ne moras na posao, ako si redovan u vjerskih obavezama, nadje se i neki posao za tebe, isl.

Potpuno izvrnut set vrijednosti, gledao na to kao religiozna ili nereligiozna osoba, svejedno.
Koji si ti sovinista i islamofob, yebo te skolski casovi, dabogda ih skratili na 20 minuta.
Tako je. Imam još bolju ideju. Najbolje da se ne ide u školu nikako i da se djeca zaglupe skroz a da ih školuju Pezić i slični pećinari putem TikToka.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 24 mar 2025, 12:55

Glavni problem je u drustvu. Niko nece da proseta 200m nego mora dzipa pokazat svima i ako ikako moze haubom ga utjerat u dzamiju/kafic/vrtic/skolu. Ja kad se vracam s posla po 3 kruga znam napravit jer 20 parking mjesta zauzmu likovi koji po djecu dolaze u skolu pola sata ranije i sjede u autu, cekaju. Za neke licno znam da iz A faze dolaze. Pa pokupi dijete i prosetajte malo, moras li od njega invalida pravit, da ne moze 300m preci bez udobnosti auta. Kako li sam ja odrastao i skolu zavrsio da mi je znat..
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 mar 2025, 12:58

napoleon72 je napisao/la:
24 mar 2025, 12:55
Glavni problem je u drustvu. Niko nece da proseta 200m nego mora dzipa pokazat svima i ako ikako moze haubom ga utjerat u dzamiju/kafic/vrtic/skolu. Ja kad se vracam s posla po 3 kruga znam napravit jer 20 parking mjesta zauzmu likovi koji po djecu dolaze u skolu pola sata ranije i sjede u autu, cekaju. Za neke licno znam da iz A faze dolaze. Pa pokupi dijete i prosetajte malo, moras li od njega invalida pravit, da ne moze 300m preci bez udobnosti auta. Kako li sam ja odrastao i skolu zavrsio da mi je znat..
Ja se s ovim potpuno slazem.

A drustvo se mijenja kroz obrazovni sistem. Zato je posebno lose pa cak i opasno kad obrazovni sistem salje poruku da se moze i zabusavati i zaobici pravilo Ako je izgovor ‘dovoljno dobar’.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 24 mar 2025, 13:01

Koji to tačno predmet u školi uči djecu da ne treba parkirati na trotoaru ispred džamije ili kafane?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Slatinash_7 i 5 gostiju.