Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Prvo poluvrijeme bukvalno cista 0 i pored gola. Drugo 10 puta bolje. Vidio je gdje skripi i popravio stvari. Nadam se Bazdaru od pocetka protiv San Marina. Tu je idealna prilika da zabije prvijenac.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
E de sad procitaj zadnji post. Tebi ako je prvo poluvrijeme bilo dobro, nemam rijeci. Ja apsolutno nemam problem da pohvalim kad je zasluzeno. Isto kao i za kritike. Druga stvar sto pojedini nikad ne vide nista lose. A itekako je bilo lose prvo poluvrijeme.MostarNeretva je napisao/la: ↑24 mar 2025, 23:11Ociti primjer forumske neznalice koiji misli da poznaje fudbal, ili ima problema da se izrazi a petlja se da komentarise. Nisi jedini nemoj shvatiti nistalicno.
Sta kaze majstor "jedino trkai borba valjaju" ..
Pa to ti je 90% smisla modernog fudbala. Trka, borba, disciplina ..
Ovo je vec treci put gdje primjecujem da je protivnik maltene odustao negdje oko 80-te minute ( citaj ispuhali).
Barba to dobro pametno balancira, sa izmjenama kontrolise cijelu utakmicu, odrzavanje ritma i pritiska.
Sto se tiche kvalitete toga fali al bit ce to bolje. Dobar dio momaka je tek u usponu i dobijaju na samopouzdanju i povjerenju da zestoko rade sledecih mjeseci.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ispravka 99% modernog fudbala.MostarNeretva je napisao/la: ↑24 mar 2025, 23:11Ociti primjer forumske neznalice koiji misli da poznaje fudbal, ili ima problema da se izrazi a petlja se da komentarise. Nisi jedini nemoj shvatiti nistalicno.
Ovo je vec treci put gdje primjecujem da je protivnik maltene odustao negdje oko 80-te minute ( citaj ispuhali).
Barba to dobro pametno balancira, sa izmjenama kontrolise cijelu utakmicu, odrzavanje ritma i pritiska.
Sto se tiche kvalitete toga fali al bit ce to bolje. Dobar dio momaka je tek u usponu i dobijaju na samopouzdanju i povjerenju da zestoko rade sledecih mjeseci.
Tika taka i romantiziranje perioda ronaldinha je historija, ovo je new age football. Samo trka, okomito i tvrdo
naprijed rejal
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Prvo poluvrijeme 3, drugo 7. Tahirovic jednostavno fizicki pretrom, a ne donosi ti dimenziju u kreativnosti tako da nemas razlog da trpis manjak fizikalija, jednostavno gusi protok lopte i tranziciju u kontri. Saric nije neka klasa ali makar je fiziciki dobar i moze iznijeti loptu za razliku od ovog, pa mozemo odigrati neku kontru.
Gigovic isto podbacio, Samed donio energiju i dobro kombinovao sa suigracima po strani, steta sto se nije nagradio golom. Uglavnom promasaj sa odabirom igraca, ali brzo su uvidili gresku i ispravili tako da su izmjenama preokrenuli utakmicu.
Katic pokazao da je trenutno nas najbolji stoper, on i Barisic moraju startati, Muharemovic, Radeljic i Malic rezerve, ostale slotove koristiti za pozivanje ofanzivnih igraca, par krila i naravno bekovi, a ne samo Dedic kao prirodni bek na spisku, sta ce ti 7 stopera na spisku sada kad igramo sa 4 nazad.
Gigovic isto podbacio, Samed donio energiju i dobro kombinovao sa suigracima po strani, steta sto se nije nagradio golom. Uglavnom promasaj sa odabirom igraca, ali brzo su uvidili gresku i ispravili tako da su izmjenama preokrenuli utakmicu.
Katic pokazao da je trenutno nas najbolji stoper, on i Barisic moraju startati, Muharemovic, Radeljic i Malic rezerve, ostale slotove koristiti za pozivanje ofanzivnih igraca, par krila i naravno bekovi, a ne samo Dedic kao prirodni bek na spisku, sta ce ti 7 stopera na spisku sada kad igramo sa 4 nazad.
Mislim da je SŠ misljenja da Katic i Barisic ne mogu igrati lijevo, i oni su vjerovatno zamjena jedan drugom. Dok je Muharemovic zamjena RadeljicuBlackwargreymon je napisao/la: ↑24 mar 2025, 23:24Prvo poluvrijeme 3, drugo 7. Tahirovic jednostavno fizicki pretrom, a ne donosi ti dimenziju u kreativnosti tako da nemas razlog da trpis manjak fizikalija, jednostavno gusi protok lopte i tranziciju u kontri. Saric nije neka klasa ali makar je fiziciki dobar i moze iznijeti loptu za razliku od ovog, pa mozemo odigrati neku kontru.
I Barba rece da su veceras Presli na 3-5-2 kad je Katic usao u igru
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- JohnCleese
- Kontakt:
Prvo poluvrijeme ekipu je vodio John Travolta inace dugogodisnji Barbin kaskader 

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Dok god tzv. profesor Dogan nije zadovoljan i dok god su forumske debilčine uzyebane, znamo da veliki Barba radi dobar posao.
Ah da, i šest bodova govori isto.
Btw. ne vodi on reprezentaciju, vode je pomoćnici
Psihijatrija 
Ah da, i šest bodova govori isto.
Btw. ne vodi on reprezentaciju, vode je pomoćnici

Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Znaci bunkerali smo?

Ma realno u ovakvim utakmicama ne igra puno formacija. Trci, udaraj, osvajaj skokove, ne daj kontru ili pas izmedju linija, naprijed kreiraj nesto i eto. A utakmice protiv Rumunije znaci puno vise ta neka pocetna i nominalna formacija.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Cudno da je Katica izbacio a bio mu glavni stoper do sada.
I bice zanimljivo kako ce postaviti ekipu za tri mjeseca kad bude i Vitality tu.
I bice zanimljivo kako ce postaviti ekipu za tri mjeseca kad bude i Vitality tu.
Ovaj stoperski par nikad više ne smije početi utakmicu.
Pola premijerligaških stopera bi odigralo bolje od onoga iz Rijeke.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
A vidi, nemoj očekivati da ćemo igrati nešto slično kao prije 10tak godina. Mi nemamo više ni Pjanića niti sličnog igrača sa kojim možemo tehnički dio podići na taj nivo. Jedino to možemo nadoknaditi motorikom. Trka i borbenost.DamirT je napisao/la: ↑24 mar 2025, 23:14E de sad procitaj zadnji post. Tebi ako je prvo poluvrijeme bilo dobro, nemam rijeci. Ja apsolutno nemam problem da pohvalim kad je zasluzeno. Isto kao i za kritike. Druga stvar sto pojedini nikad ne vide nista lose. A itekako je bilo lose prvo poluvrijeme.MostarNeretva je napisao/la: ↑24 mar 2025, 23:11Ociti primjer forumske neznalice koiji misli da poznaje fudbal, ili ima problema da se izrazi a petlja se da komentarise. Nisi jedini nemoj shvatiti nistalicno.
Što se tiče taktike, znaju oni vrlo dobro šta igraju, samo što mislim da je najveći problem u selekciji igrača bio večeras. Izmjene su napravile ono što smo i očekivali. Inicijativu i mirnoću u igri.
Prvo poluvrijeme treba da bude lekcija kako ne treba da se igra, ali pravovremene izmjene, što je za svaku pohvalu, daju mi nadu da se ne ustručavaju napraviti bilo kakvu promjenu.
- JayCatwright
- Kontakt:
Ovi na temi hvale izmjene iako je bolje igrace ostavio na klupi 

Baždar i Šarić su unijeli živost u ekipi, Katić sigurnost u odbranu, jedina zamjerka večeras što nije ubacio Memića, na kontre bi on itekako imao prostora.JayCatwright je napisao/la: ↑24 mar 2025, 23:47Ovi na temi hvale izmjene iako je bolje igrace ostavio na klupi![]()
mosa lošmi stićko tit-ula!
Ma daleko je ovo od postave prije 10 godina, ali jbg dozvolis da te Kipar sabije u 16 metara gdje je gol visio u zraku prvo poluvrijeme, a nismo vala toliko losi da to dozvolimo, sto se vidilo u drugom poluvremenu. Ne bi nam dali gol drugo poluvrijeme da se igralo jos 2 sata.HariTz je napisao/la: ↑24 mar 2025, 23:44A vidi, nemoj očekivati da ćemo igrati nešto slično kao prije 10tak godina. Mi nemamo više ni Pjanića niti sličnog igrača sa kojim možemo tehnički dio podići na taj nivo. Jedino to možemo nadoknaditi motorikom. Trka i borbenost.DamirT je napisao/la: ↑24 mar 2025, 23:14E de sad procitaj zadnji post. Tebi ako je prvo poluvrijeme bilo dobro, nemam rijeci. Ja apsolutno nemam problem da pohvalim kad je zasluzeno. Isto kao i za kritike. Druga stvar sto pojedini nikad ne vide nista lose. A itekako je bilo lose prvo poluvrijeme.MostarNeretva je napisao/la: ↑24 mar 2025, 23:11
Ociti primjer forumske neznalice koiji misli da poznaje fudbal, ili ima problema da se izrazi a petlja se da komentarise. Nisi jedini nemoj shvatiti nistalicno.
Što se tiče taktike, znaju oni vrlo dobro šta igraju, samo što mislim da je najveći problem u selekciji igrača bio večeras. Izmjene su napravile ono što smo i očekivali. Inicijativu i mirnoću u igri.
Prvo poluvrijeme treba da bude lekcija kako ne treba da se igra, ali pravovremene izmjene, što je za svaku pohvalu, daju mi nadu da se ne ustručavaju napraviti bilo kakvu promjenu.
Kao sto sam rekao, vidio Barbarez gdje skripi, zamijenio igrace i odmah smo za 50% bolje izgledali.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Neopravdano je Radeljicu ukazao toliko povjerenje. Nadam se da ce se Muharemovic vratiti u prvu postavu Sassuola ili da ce preci u neki drugi klub u Seriji A (u kojem ce do Austrije biti standardan), jer nam treba umjesto Radeljica na lijevom stoperu. Hadzikadunic se konacno treba vratiti u reprezentaciju, jer je po svemu ispred Bicakcica, Mujakica i Radeljica. Nemamo vise luksuza rizikovati s takvim igracima pozadi.
Na bekovskim pozicijama nam treba jos jedan, to ponavljam ovdje po hiljaditi put. Malic to nije i tesko da ce ikad biti. U obje ove utakmice smo bili totalno sterilni po desnoj strani, a to ce iole jaca reprezentacija debelo naplatiti. Gazibegovic bi veceras bio od velike koristi.
U veznom redu nam treba zamjena za Tahirovica. Sunjic ce odraditi ok svoj zadatak, Gigovic i Hajradinovic su ok kao nesto istureniji (kombinovati ih u zavisnosti od protivnika), ali taj glavni kreator u veznom redu ne postoji. Nadati se da dobijemo tog Janelta i da nam on rijesi taj problem, mada nisam bas stekao utisak da je nesto pretjerano kreativan. U slucaju da ovo sa Svabom propadne, opet spominjem Hadziahmetovica. Mislim da bi Sunjic i Gigovic nadomjestili njegov manjat trke, a da bi nam on mogao povezati taj vezni red. Saric je skroz ok opcija s klupe, ali nije za startera.
U napadu i na krilnim pozicijama imamo jos Dzeku (koji bi veceras bio od velike koristi), Kulenovica (koji bi zbog stila igre mogao glumiti Edinovog nasljednika), te Bajraktarevica i Memica (nadati se da ce dodatno napredovati u narednih pola godine do Austrije). Sve su to momci koji potencijalno mogu donijeti puno ovoj reprezentaciji.
Sve u svemu, kad nam se vrate neki igraci + mogucnost da dobijemo Janelta, mogla bi se sklopiti fina reprezentacija. Osim toga, Hadzikadunic i Jasic se sto prije trebaju prikljuciti ovim momcima.
Na bekovskim pozicijama nam treba jos jedan, to ponavljam ovdje po hiljaditi put. Malic to nije i tesko da ce ikad biti. U obje ove utakmice smo bili totalno sterilni po desnoj strani, a to ce iole jaca reprezentacija debelo naplatiti. Gazibegovic bi veceras bio od velike koristi.
U veznom redu nam treba zamjena za Tahirovica. Sunjic ce odraditi ok svoj zadatak, Gigovic i Hajradinovic su ok kao nesto istureniji (kombinovati ih u zavisnosti od protivnika), ali taj glavni kreator u veznom redu ne postoji. Nadati se da dobijemo tog Janelta i da nam on rijesi taj problem, mada nisam bas stekao utisak da je nesto pretjerano kreativan. U slucaju da ovo sa Svabom propadne, opet spominjem Hadziahmetovica. Mislim da bi Sunjic i Gigovic nadomjestili njegov manjat trke, a da bi nam on mogao povezati taj vezni red. Saric je skroz ok opcija s klupe, ali nije za startera.
U napadu i na krilnim pozicijama imamo jos Dzeku (koji bi veceras bio od velike koristi), Kulenovica (koji bi zbog stila igre mogao glumiti Edinovog nasljednika), te Bajraktarevica i Memica (nadati se da ce dodatno napredovati u narednih pola godine do Austrije). Sve su to momci koji potencijalno mogu donijeti puno ovoj reprezentaciji.
Sve u svemu, kad nam se vrate neki igraci + mogucnost da dobijemo Janelta, mogla bi se sklopiti fina reprezentacija. Osim toga, Hadzikadunic i Jasic se sto prije trebaju prikljuciti ovim momcima.
Drugo poluvrijeme milion puta bolje cim je ubacio jos jednog ofanzivnog igraca
Bazdar je razbalansirao formaciju, a Saric ucvrstio vezni
Haj beka kad pokusava na krilo ok slicno je
Ali Gigovica na krilo, Burnica ili Hajradinovica hahaha
Pa bolje stavi Kulasina on makar i jeste krilo
Bazdar je razbalansirao formaciju, a Saric ucvrstio vezni
Haj beka kad pokusava na krilo ok slicno je
Ali Gigovica na krilo, Burnica ili Hajradinovica hahaha
Pa bolje stavi Kulasina on makar i jeste krilo
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Najgore sto imamo 2 ok beka u Karicu i Jasicu, ona na suprotnim stranama, mislim da bi trebali biti na spisku makar zbog sirine.
Sad se jos bolje vide neki obrisi i kostur ekipe, i mogu reci da puno bolje stojimo sto se tice sirine. Ne tako davno utakmice su nam se zavrsavale povredom jednog igraca i ulaskom njegove prve izmjene - Civic ili Nail. Ovo sad ne vidim kako nam se to moze desiti.
Mislim da ga ne yebe nekih idealnih prvih 11 da ih uigrava ili jedna formacija vec ce se sve mijenjati shodno spisku, formi, sta se trazi u utakmici i sl.
Neki kostur je Demirovic, Dzeko, Dedic, Kolasinac, Vasilj.
Imamo tu problema, Demirovic nije nezamjenjiv u klubu, Dzeki je 39, Dedic stagnira a i on i Kolasinac su stakleni, Vasilja se skoro diskutovalo da li mijenjati ali vec se ispravio i nek tako ostane. Ali kako je tako je jbg.
Pored toga standardan bi trebao biti Šunjic jer je jedini defanzivni vezni i nema utakmice da se smije bez te pozicije poceti.
Ostalo ce biti vojnici, igraci sistema i uklapanje kockica u zavisnosti sta nam treba.
Golmani - Vasilj, Zlomislic, realno treci treba Piric biti ali ako nisu umirili agenta onda Hadzikic cisto nek se jedu plavi
Stopere dijele na lijeve i desne, ocito procijenjuju da im tako vise godi
Desni - Katic, Barisic Bicakcic, Hadzikadunic
Lijevi - Radeljic i Muharemovic pa i Kolasinac
Desni bek - Gazibegovic, Dedic, Malic, u nuzdi i Memic, za ne daj Boze ali bas ne daj Boze ima i Bicakcic
Lijevi bek, opet Gazibegovic i Dedic , Kolasinac
Def. Vezni Sunjic
Centralni vezni Tahirovic (koji je kao nekakav sekundarni def. vezni), Saric , Gigovic, Huseinbasic, Basic
Za 10ku i bunkere - Hajradinovic
Desno krilo cesto moze i vezni igrati poput Gigovica, a tu mogu i Dedic, Memic, Bajrektarevic
Lijevo opet jbg Dedic, Memic mozda, Bajrektarevic
I napad je brutalan, Dzeko, Demirovic, Bazdar, Kulenovic Tabakovic
U sustini ovo je vec ozbiljna skupina igraca koja moze odgovoriti ovom stilu trke i borbenosti koji se trazi.
Do Austrije moramo roditi bocne pozicije i bekove i krila.
Nadam se Jasicu, pa da probamo i tog Karica, mozda i Bilbiju iz cvajte. I treba neko da mijenja Sunjica kad se povrijedi ili bude nakupio kartone jer ono sto on igra ne moze niko drugi trenutno.
I prosirivanje bekova, krila i novi def. vezni nam moraju biti prioritet do Austrije. A puno je vremena i ima prilike da iskopaju, razgovaraju, nadju. Ostalo sta god iskoci da valja i da je bolje od trenutnog naravno da treba probati.
Janleta da ne komentarisem jer je nerealno.
Igra vise-manje mi je nebitna dok vidim da rade na ovoj selekciji igraca. 6b je tu, drago mi je da su kupili vrijeme od javnosti i idemo dalje.
Mislim da ga ne yebe nekih idealnih prvih 11 da ih uigrava ili jedna formacija vec ce se sve mijenjati shodno spisku, formi, sta se trazi u utakmici i sl.
Neki kostur je Demirovic, Dzeko, Dedic, Kolasinac, Vasilj.
Imamo tu problema, Demirovic nije nezamjenjiv u klubu, Dzeki je 39, Dedic stagnira a i on i Kolasinac su stakleni, Vasilja se skoro diskutovalo da li mijenjati ali vec se ispravio i nek tako ostane. Ali kako je tako je jbg.
Pored toga standardan bi trebao biti Šunjic jer je jedini defanzivni vezni i nema utakmice da se smije bez te pozicije poceti.
Ostalo ce biti vojnici, igraci sistema i uklapanje kockica u zavisnosti sta nam treba.
Golmani - Vasilj, Zlomislic, realno treci treba Piric biti ali ako nisu umirili agenta onda Hadzikic cisto nek se jedu plavi
Stopere dijele na lijeve i desne, ocito procijenjuju da im tako vise godi
Desni - Katic, Barisic Bicakcic, Hadzikadunic
Lijevi - Radeljic i Muharemovic pa i Kolasinac
Desni bek - Gazibegovic, Dedic, Malic, u nuzdi i Memic, za ne daj Boze ali bas ne daj Boze ima i Bicakcic
Lijevi bek, opet Gazibegovic i Dedic , Kolasinac
Def. Vezni Sunjic
Centralni vezni Tahirovic (koji je kao nekakav sekundarni def. vezni), Saric , Gigovic, Huseinbasic, Basic
Za 10ku i bunkere - Hajradinovic
Desno krilo cesto moze i vezni igrati poput Gigovica, a tu mogu i Dedic, Memic, Bajrektarevic
Lijevo opet jbg Dedic, Memic mozda, Bajrektarevic
I napad je brutalan, Dzeko, Demirovic, Bazdar, Kulenovic Tabakovic
U sustini ovo je vec ozbiljna skupina igraca koja moze odgovoriti ovom stilu trke i borbenosti koji se trazi.
Do Austrije moramo roditi bocne pozicije i bekove i krila.
Nadam se Jasicu, pa da probamo i tog Karica, mozda i Bilbiju iz cvajte. I treba neko da mijenja Sunjica kad se povrijedi ili bude nakupio kartone jer ono sto on igra ne moze niko drugi trenutno.
I prosirivanje bekova, krila i novi def. vezni nam moraju biti prioritet do Austrije. A puno je vremena i ima prilike da iskopaju, razgovaraju, nadju. Ostalo sta god iskoci da valja i da je bolje od trenutnog naravno da treba probati.
Janleta da ne komentarisem jer je nerealno.
Igra vise-manje mi je nebitna dok vidim da rade na ovoj selekciji igraca. 6b je tu, drago mi je da su kupili vrijeme od javnosti i idemo dalje.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Demirovic-Katic-Barisic-Kolasinac
Hajradinovic-Sunjic-Janelt
Bazdar-Dzeko-Dedic
Ovo uigravati protiv San Marina.
Hajradinovic-Sunjic-Janelt
Bazdar-Dzeko-Dedic
Ovo uigravati protiv San Marina.
Trenutno korisnika/ca: BOSNAAAMOJAAA, Google Adsense [Bot] i 29 gostiju.