U prvoj fazi EŠ, igraćete protiv Španije, Italije, Gruzije, Grčke i Kipra?
„Mislim da ovo prvenstvo iznenadimo iako nam je grupa u Limasolu više nego teška. Kako uopšte „izaći“ iz naše grupe. Ali, uprkos svemu, postoji ogromno samopouzdanje među igračima. A to smo pokazali i na EP 2022, pa tokom kvalifikacija. Izuzetno smo težak protivnik, koji može svakoga da dobije. Imam takav osećaj, a tako i igramo.“
Da li ćete moći da računate na Jusufa Nurkića i Džanana Musu?
„Doći će obojica. Imamo problema kao i ostale reprezentacije zbog limitiranog broja dana za pripreme. Nurkić ima NBA (Šarlot) ugovor koji precizira, koliko se sećam, da može da se stavi na raspolaganje nacionalnom timu, 27 dana pre Evrobasketa. A mi ćemo početi 40-ak dana pre EP, tako da neće moći da bude prvi deo priprema. Ali biće dovoljno i tih 27 dana. Musa u ugovoru sa Realom ima precizirano da posle klupske sezone, odmora 40, 45 dana, odnosno da u tom periodu ne sme da trenira. Ne znam da li to važi za celu Evroligu, ali koliko igraju ti momci, to više nije normalno, svaka tri dana, to čovek ne može da podnese. Slažem se sa tim limitima. Žao mi je što od početka priprema ne mogu da budu sa nama, ali… Trebalo bi i njih razumeti, oni su pod ogromnim psihičkim i fizičkim opterećenjem. Pomažemo im da se spreme za reprezentaciju, ali i za ono gde zarađuju novac, to ne smemo da zaboravimo.“
Bećiragić ne krije da ima još reprezentativnih želja.
„Ganjamo Luku Garzu koji ima status stranca, a realno ne bi trebalo, niti ima logike. Pokušavamo da dobijemo dozvolu FIBA da mu se to ukine. Pa i da njega stavimo u službu reprezentacije, što bi nam donelo veliku snagu ispod koša. Jer, on može da na „četvorku“ i peticu“, igra u najjačoj ligi (Minesota) sveta.“