Adis Bećiragić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

DamirT
Kontakt:

Re: Adis Bećiragić

Post Postao/la DamirT » 28 mar 2025, 18:57

Drape je napisao/la:
27 mar 2025, 22:06
Bećiragić: Ja mislim da smo za ovo Evropsko prvenstvo za 30 posto opasniji nego na prošlom. S tim da Kastaneda mora odigrati dobro. Zašto? Zato što imamo apsolutnu vjeru u sebe, zato što su tri godine sa mnom, zato što je veliki broj stvari na mjestu. Mislim da smo izuzetno opasni. Mnogima je pao mrak na oči kada su nas vidjeli, uključujući i Španiju i Grčku i sve ekipe.

Barbarez bi rekao: Gruzija je tri puta bolja od nas.
:rol: :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 28 mar 2025, 19:10

DamirT je napisao/la:
28 mar 2025, 18:57
Drape je napisao/la:
Bećiragić: Ja mislim da smo za ovo Evropsko prvenstvo za 30 posto opasniji nego na prošlom. S tim da Kastaneda mora odigrati dobro. Zašto? Zato što imamo apsolutnu vjeru u sebe, zato što su tri godine sa mnom, zato što je veliki broj stvari na mjestu. Mislim da smo izuzetno opasni. Mnogima je pao mrak na oči kada su nas vidjeli, uključujući i Španiju i Grčku i sve ekipe.

Izvrsno poredjenje. Zato jer je ovu reprezentaciju stvorio Bosnic, a pocelo je 2018, pa nastavio Beciragic. Danas je 2025god. Barbarez je dosao na klupu 2024god. Danas je opet 2025god.
Odlicno da si spomenuo jer se tacno vidi koliko je kontinuitet bitan u sportu i koliko se postepeno moze napredovati.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 mar 2025, 19:30

Madal je napisao/la:
28 mar 2025, 19:10
DamirT je napisao/la:
Drape je napisao/la:

Izvrsno poredjenje. Zato jer je ovu reprezentaciju stvorio Bosnic, a pocelo je 2018, pa nastavio Beciragic. Danas je 2025god. Barbarez je dosao na klupu 2024god. Danas je opet 2025god.
Odlicno da si spomenuo jer se tacno vidi koliko je kontinuitet bitan u sportu i koliko se postepeno moze napredovati.
:thumbdown: :thumbdown: da završimo du pricu za sva vremena.

slika

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 28 mar 2025, 19:36

Mislim da jeste tačno da je Vedran ipak zabio fondaciju i temelj trenutne repke i pristup ka istoj, posebno nakon totalnog rasula tokom Mulaomerovića i nekih maksimalno privremenih rješenja tipa Repeša.

Prvi je taj koji je imao kontinuitet još od, čini mi se, Sabita Hadžića?

Postavio je temelje sa jakom odbranom i davanja 120% na terenu, kao i strašnom borbenošću.

Adis jeste naslijedio to i vjerovatno nadogradio i odveo na novi nivo. Da li bi to isto i Vedran uradio? Možda bi, možda i ne bi, to je šbb kbb priča, Adis je sada tu, funkcioniše sa njim i to je bitno. :bih:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 mar 2025, 19:39

TripleThreat je napisao/la:
28 mar 2025, 19:36
Mislim da jeste tačno da je Vedran ipak zabio fondaciju i temelj trenutne repke i pristup ka istoj, posebno nakon totalnog rasula tokom Mulaomerovića i nekih maksimalno privremenih rješenja tipa Repeša.

Postavio je temelje sa jakom odbranom i davanja 120% na terenu, kao i strašnom borbenošću.

Adis jeste naslijedio to i vjerovatno nadogradio i odveo na novi nivo. Da li bi to isto i Vedran uradio? Možda bi, možda i ne bi, to je šbb kbb priča, Adis je sada tu, funkcioniše sa njim i to je bitno. :bih:
Svako ko misli da nije Bosnic idejni tvorac ove reprezentacije je zlonamjeran. On je reprezentaciju koja je igrala pred kvalifikacije doveo u rang da se moze nositi sa najboljim.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 mar 2025, 19:41

Mnogo toga se zaboravilo :mrgreen:

slika

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 28 mar 2025, 19:42

bhsport je napisao/la:
28 mar 2025, 19:39

Svako ko misli da nije Bosnic idejni tvorac ove reprezentacije je zlonamjeran. On je reprezentaciju koja je igrala pred kvalifikacije doveo u rang da se moze nositi sa najboljim.
Da li ju je doveo u rang da se može nositi sa najboljim, to ne znamo, jer je reprezentacija igrala egale protiv košarkaške elite tek sa Adisom. Sa Bosnićem nije. Možda bi i sa njim bilo isto tako, a možda je ipak Adis odveo na jedan novi nivo. To ne znamo.

U svakom slučaju, jeste Vedran zabio jake temelje i tu nema polemike, ali kao što rekoh, sada je Adis tu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 mar 2025, 19:43

Ispade Bosnic nista nije uradio. Pa ne bi ga drzali 4 godine na klupi da je bio los. Ne sporim da je Beciragic ovo jos bolje poslozio i realno odlicno stojimo na parketu bila Francuska ili Bugarska, ali je glupost prozivati Bosnica za sve lose stvari oko reprezentacije...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 28 mar 2025, 19:47

lumani je napisao/la:
28 mar 2025, 19:41

slika
Ne znam šta bi trebale pojedinačne utakmice u vakuumu dokazivati...

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 28 mar 2025, 19:48

DamirT je napisao/la:
28 mar 2025, 19:43
Ispade Bosnic nista nije uradio. Pa ne bi ga drzali 4 godine na klupi da je bio los. Ne sporim da je Beciragic ovo jos bolje poslozio i realno odlicno stojimo na parketu bila Francuska ili Bugarska, ali je glupost prozivati Bosnica za sve lose stvari oko reprezentacije...
Upravo tako. Ja sam bio glavni koji je ismijavao one koji tvrde da je sve dobro naslijeđe Vedranovo, ali jednako je glupost tvrditi da je sve Vedranovo bilo loše.

Svako je dao svoj obol i svako ima svoj doprinos u izgradnji.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 mar 2025, 19:50

28 mar 2025, 19:47
lumani je napisao/la:
28 mar 2025, 19:41

slika
Ne znam šta bi trebale pojedinačne utakmice u vakuumu dokazivati...

Zato sto je Dule dao ovim momcima priliku ;) i dosta toga naučio.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 mar 2025, 21:50

28 mar 2025, 19:42
bhsport je napisao/la:

Da li ju je doveo u rang da se može nositi sa najboljim, to ne znamo, jer je reprezentacija igrala egale protiv košarkaške elite tek sa Adisom. Sa Bosnićem nije. Možda bi i sa njim bilo isto tako, a možda je ipak Adis odveo na jedan novi nivo. To ne znamo.

U svakom slučaju, jeste Vedran zabio jake temelje i tu nema polemike, ali kao što rekoh, sada je Adis tu.
Vjerovatno se sjecas da je Bosnic dobio otkaz u junu a u julu smo imali utakmice sa CG i Francuskom.
Adis je bio par dana sa njima.
Za EP je vec imao vremena da da svoj stih.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 28 mar 2025, 22:12

bhsport je napisao/la:
28 mar 2025, 21:50
28 mar 2025, 19:42
bhsport je napisao/la:

Vjerovatno se sjecas da je Bosnic dobio otkaz u junu a u julu smo imali utakmice sa CG i Francuskom.
Adis je bio par dana sa njima.
Za EP je vec imao vremena da da svoj stih.
Bosnić je podnio ostavku, nije dobio otkaz.

I utakmice protiv CG i Francuske su bile na samom kraju augusta.

Prve Adisove utakmice su bile protiv Češke i Bugarske početkom jula, par dana neposredno nakon što je Bosnić podnio ostavku.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 28 mar 2025, 23:18

lumani je napisao/la:
28 mar 2025, 19:30
Madal je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

slika
Nemas nikakve potrebe osjecati se prozvanim, Bosnic je pokrenuo novu pricu i pristup reprezentaciji a Beciragic je nastavio. Ja za razliku od mnogih sto gledaju a ne vide i ismijavaju Becira jer trenira na Kosovu a sad slave njegove izjave ne pljujem selektora od pocetka jer cijenim sve sto je napravio. I opcenito je jadno kako imaju misljenja kako vjetar puhne ili od utakmice do utakmice. Ali ne treba reci da Bosnic nista nije uradio.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 mar 2025, 23:35

Madal je napisao/la:
28 mar 2025, 23:18
lumani je napisao/la:
28 mar 2025, 19:30
Madal je napisao/la:

slika
Nemas nikakve potrebe osjecati se prozvanim, Bosnic je pokrenuo novu pricu i pristup reprezentaciji a Beciragic je nastavio. Ja za razliku od mnogih sto gledaju a ne vide i ismijavaju Becira jer trenira na Kosovu a sad slave njegove izjave ne pljujem selektora od pocetka jer cijenim sve sto je napravio. I opcenito je jadno kako imaju misljenja kako vjetar puhne ili od utakmice do utakmice. Ali ne treba reci da Bosnic nista nije uradio.
Ma kakav prozvan...Kažem kako jeste ...Dule je kroz karijeru poznat za rad sa mladima ,pa je tako i sa BIH imao namjeru :salut: nazalost je bolest spriječila vise .

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 16 maj 2025, 09:27

U prvoj fazi EŠ, igraćete protiv Španije, Italije, Gruzije, Grčke i Kipra?

„Mislim da ovo prvenstvo iznenadimo iako nam je grupa u Limasolu više nego teška. Kako uopšte „izaći“ iz naše grupe. Ali, uprkos svemu, postoji ogromno samopouzdanje među igračima. A to smo pokazali i na EP 2022, pa tokom kvalifikacija. Izuzetno smo težak protivnik, koji može svakoga da dobije. Imam takav osećaj, a tako i igramo.“

Da li ćete moći da računate na Jusufa Nurkića i Džanana Musu?

„Doći će obojica. Imamo problema kao i ostale reprezentacije zbog limitiranog broja dana za pripreme. Nurkić ima NBA (Šarlot) ugovor koji precizira, koliko se sećam, da može da se stavi na raspolaganje nacionalnom timu, 27 dana pre Evrobasketa. A mi ćemo početi 40-ak dana pre EP, tako da neće moći da bude prvi deo priprema. Ali biće dovoljno i tih 27 dana. Musa u ugovoru sa Realom ima precizirano da posle klupske sezone, odmora 40, 45 dana, odnosno da u tom periodu ne sme da trenira. Ne znam da li to važi za celu Evroligu, ali koliko igraju ti momci, to više nije normalno, svaka tri dana, to čovek ne može da podnese. Slažem se sa tim limitima. Žao mi je što od početka priprema ne mogu da budu sa nama, ali… Trebalo bi i njih razumeti, oni su pod ogromnim psihičkim i fizičkim opterećenjem. Pomažemo im da se spreme za reprezentaciju, ali i za ono gde zarađuju novac, to ne smemo da zaboravimo.“

Bećiragić ne krije da ima još reprezentativnih želja.

„Ganjamo Luku Garzu koji ima status stranca, a realno ne bi trebalo, niti ima logike. Pokušavamo da dobijemo dozvolu FIBA da mu se to ukine. Pa i da njega stavimo u službu reprezentacije, što bi nam donelo veliku snagu ispod koša. Jer, on može da na „četvorku“ i peticu“, igra u najjačoj ligi (Minesota) sveta.“

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 maj 2025, 23:10

Ponovo prvak :clap: :clap: :clap:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 maj 2025, 23:11

Gledam ove slike sa utakmice, ozbiljna atmosfera kod njih :clap:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 20 jun 2025, 11:34

Informacija koja raduje je da su se svi povrijeđeni reprezentativci oporavili, uključujući novog naturalizovanog igrača Xaviera Castanedu.

"Imali smo dosta povrijeđenih igrača. To su Amar Gegić, Edin Atić, Miralem Halilović i Xavier Castaneda. Oni su sad dobro.

"Halilović je počeo trenirati, dobro se osjeća. Poslije velike pauze i Atić je počeo trenirati. Gegić je počeo s kontaktom. Castaneda će biti spreman za 18. juli. Stalno smo u kontaktu i on je rekao da to ide sve kako treba", otkrio je selektor.

Sve interesuje situacija s Lukom Garzom. Još se ne zna da li će košarkašu Minnesota Timberwolvesa, koji se vodi kao strani igrač, biti skinuta "zvjezdica". Naš Savez je prikupio svu potrebnu dokumentaciju i proslijedio je FIBA-i, na kojoj je konačna odluka.

"To je sada na generalnom sekretaru FIBA-e koji može donijeti pozitivnu ili negativnu odluku. Pitanje kad će taj odgovor stići. Trudimo se da se to što prije dogodi i nadamo se da se ta odluka do zadnjeg momenta može promijeniti u našu korist. Nema tu roka. Može se desiti da se dva dana prije prvenstva dobije pozitivan odgovor", kazao je Bećiragić.

U slučaju da od FIBA-e stigne negativan odgovor, Bećiragić je već odlučio kojeg naturalizovanog igrača vodi na Eurobasket. To će biti Castaneda.

"Davno smo odlučili šta ćemo. Loše je u smislu što ne možemo obojicu da koristimo, ali što se nas tiče, mi smo u razgovoru s igračima to već riješili. I jedan i drugi su svjesni situacije i šta nam je više potrebno, tako da se nadamo kako ćemo skinuti tu 'zvjezdicu' Garzi, da ne razmišljamo više o toj situaciji", jasan je selektor.

Pažnju javnosti nedavno je privukla izjava bivšeg reprezentativca Nihada Đedovića, koji je rekao kako ga iz Saveza ignorišu iako već duže vrijeme ima mogućnost da igra za naš državni tim. Pritom je izrazio želju da ponovo bude dio naše selekcije i pomogne Zmajevima na Eurobasketu.

Međutim, Bećiragić tvrdi kako to nije moguće, jer igrač Unicaje nema bh. državljanstvo.

"Nisam imao kontakt s njim. Imali su ljudi iz Saveza, koji su pokušali saznati da li on ima državljanstvo. Znamo da on još nema državljanstvo BiH, tako da zbog toga nismo ni razmišljali o toj soluciji. Bilo bi nam drago da je suprotno, da nam on pomogne svojim iskustvom. Ali s obzirom na to da nema državljanstvo, nismo ga mogli staviti na širi spisak", objasnio je Bećiragić.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 20 jun 2025, 12:06

Sta je sad istina, da su pricali s Nihadom direktno ili da su preko nekog lijevog pokusali saznati ima li nas pasos. :rol:

Slusajuci ga u onom podcastu, on jos uvijek nema nas pasos (iako to nije potvrdio), ali misli da ga bez problema moze imati (ili samo blefira, da vidi hoce li ga pozvati). Takodjer, tad ga niko iz naseg saveza nije bio kontaktirao.

Btw, mislim da je generalni sekretar fibe Grk, tako da samo mozemo sanjati da ce skinuti zvjezdicu Garzi. :(

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.