Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Unofficialpage » 01 apr 2025, 11:24

sljivo je napisao/la:
01 apr 2025, 11:10
Na dzumama ne sjede u prvim safovima, vec samo na dogadjajima koji su unaprijed organizovani, planirani i koji imaju neki protokol. Pravi se problem tamo gdje ga nema.
Baš ovo. Mora postojati neki red a i islam je ipak i vjera reda, protokola, poštovanja. Druga je stvar što ovi političari to i nisu zaslužili ali prvo ih moramo skloniti iz politike a sve dok su bitne političke figure bit će ovako. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 01 apr 2025, 11:26

sljivo je napisao/la:
Na dzumama ne sjede u prvim safovima, vec samo na dogadjajima koji su unaprijed organizovani, planirani i koji imaju neki protokol. Pravi se problem tamo gdje ga nema.
Bajram koji se prenosi uzivo je događaj, emisija, gdje je sve isplanirano.

Ovi se uhvatili konopca, ko pijani plota.

Isto kad se polaže vijenac na nekom događaju (bitka na Sutjesci, igmanski mars), logičnije je da vijenac polaže neki narodni heroj, ali ga položi Komsic ili Becirevic. Koji su usput i sponzori tog događaja, pa im moraš malo gladiti jaja :D
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 01 apr 2025, 11:27

sljivo je napisao/la:
Otprilike je tako. Ponekad se zna desiti da na džumi bude organizovan neki događaj, pa onda budu u prvim safovima.

Kao što sam već ranije spominjao, prije nekog vremena je bilo otvaranje SOS kuća u Tuzli od strane IZ, države Kuvajt, kantona, grada i Federacije pa su tu u prvom safu pored delegacije iz ambasade bili gradonačelnik, federalni ministar i ministar kantona. Svi su iz različitih stranki i nivoa vlasti.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 01 apr 2025, 11:36

Opravdase ljudi sto u dzamiji ima VIP sekcija :bow: jos kad pogledas kakvog olosa ima u tom dijelu jasno je da to ne treba postojati.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 01 apr 2025, 11:48

kraljttbvb je napisao/la:
01 apr 2025, 11:26

Ovi se uhvatili konopca, ko pijani plota.
Pa naravno, to i jeste sustina genijalac
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 01 apr 2025, 12:15

admin je napisao/la:
01 apr 2025, 11:12
relativizam je napisao/la:
01 apr 2025, 11:08
moj prijatelj Stefan prica kako mu je bilo lijepo ,dijete dodje ranije iz skole,kaze imam vise vremena da se igram s njim da budemo kao porodica zajedno a mi gledamo i svadjamo se sto djeca prije zavrse casove ,stavljali bi ih u skoli po 24h :kafa: :kralj:
Iz tvog posta zaključujem da je prijatelj Stefan nezaposlen ili guli treću smjenu. Vjerovatno to i djeci želi.
opet ti po zakljuccima koji i nisu relevantni na pomalo satirican tekst.
sto je nezaposlen, da li to u 2025.godini nema rada od kuce i zasto mislis da svi rade neke smjene po 7,8,9 sati ? i zasto je tih 15 minuta kljucno u obrazovanju buduceg naucnika ili nekog nezaposlenog diletanta.

ne vidim da se neko u rs ljutio sto se ne radi za 9.januar ili neki slicni praznici,jer tad bosnjacka djeca izgube dan skole

ja samo pokusavam ismijavati ovu vasu pricu koja vam je po meni licno preglupa.
Niko nece biti ni obrazovaniji ni malo manje obrazovaniji ako mu se skrati skolski cas u vrijeme ramazana ili kao sto ti kazes mjesec nepijenja vode od izlaska do zalaska sunca

pa neki od najvecih umova su napustali fakultete dok ih je pola u skolama bilo velahavle,pa su ljudi uspjeli

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 01 apr 2025, 12:17

harden je napisao/la:
01 apr 2025, 11:36
Opravdase ljudi sto u dzamiji ima VIP sekcija :bow: jos kad pogledas kakvog olosa ima u tom dijelu jasno je da to ne treba postojati.
Kod nas su ljudi u stanju opravdati sve što je nenormalno.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 apr 2025, 12:39

harden je napisao/la:
01 apr 2025, 11:36
Čitam i ne vjerujem. Još porede polaganje vijenaca sa klanjanjem Bajram namaza :shock:. Kada je poslanik Muhamed s.a.v.s bio živ nije bilo razlike i podjela u džamijama, a da danas bude. IZ i kriminalna hobotnica su uvijek u talu, hodže na hutbama pozivaju i pozivali su da se glasa za njih, o čemu pričamo. U džamiji bi svako morao biti jednak, nema to snimanje, manifestacija bakrači. Ako nećeš da ti neko "uzme" mjesto, dođeš bajo moj ranije na sabah, budeš prvi pred džamijom pa ti je prvi saf zagarantovan. A u kadar će ti svakako ljudi upadati jer ljudi sjede dugo vremena prije nego počne namaz, bio Bajram ili bilo koji drugi, pa se vidi kada ljudi u pozadini prolaze. A i koga briga. Ništa mene ne čudi od seljobera i zatucanih ljudi, napraviše od Novalića mučenika jbt. Gledam dijele statuse po FB-u, a lik kriv za smrt mnogih ljudi. Nevjerovatno.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 01 apr 2025, 12:40

Ma šaša, ne znaju oni sta je ljepota sjedit do zida :)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 01 apr 2025, 12:48

Bundesliga je napisao/la:
01 apr 2025, 12:39
Ako nećeš da ti neko "uzme" mjesto, dođeš bajo moj ranije na sabah, budeš prvi pred džamijom pa ti je prvi saf zagarantovan. A u kadar će ti svakako ljudi upadati jer ljudi sjede dugo vremena prije nego počne namaz, bio Bajram ili bilo koji drugi, pa se vidi kada ljudi u pozadini prolaze.
Pričate napamet.

Možeš doći 7 dana ranije, u prvi saf nećeš upasti.

Dan ranije dodju kamermani i režiser, postave kamere, nastimaju da jedni drugima ne ulaze u kadar i označe gdje ko sjedi.

Nekad pored hodza bude i hor (npr. za 27. noc ili kad je neki mevlud), pa se sve mora ustimati da bude u nekom skladu.

Ucesnici moraju doći prije sabah namaza, nakon klanjanja istog, idu na svoja mjesta koja su im unaprijed određena.

Zar je problem skontati da je prenos bajram namaza uzivo emisija, a ne klasičan namaz.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 apr 2025, 12:56

Problem je tebi, jer si očigledno glup lik i ne mogu ti se objasniti osnovne stvari. Jel ti razumiješ šta je džamija uopšte i kome ona pripada? To je BOŽJA kuća koja ne pripada nikome sem Allahu i tu nema pravo niti režiser, niti kamerman, niti medijska kuća da određuju gdje će ko sjediti ili klanjati namaz. Svakako bi im ljudi pustili da idu u prvi saf, jer je to neka kurtoazija. Neće niko hodži zabranit da ide u prvi saf. Bajram namaz je prvenstveno Bajram namaz, pa tek onda sve ostalo.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 01 apr 2025, 13:05

Postoji li sansa,nacin,mogucnost da se blokira ova kupovina zgrade UIO za 103 miliona KM? Koja smijurija. Hvala svima koji su ucestvovali u davanju Dodiku u ruke 103 miliona maraka sad kad mu je najgore.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 01 apr 2025, 13:06

Prvo, sto ce Bakir tu, reziser rekao da tu mora sjedit prvi u Bosnjaka? Bez njega program ne moze?
Drugo, kako li se onda Hadzdz odrzi svake godine uz more kamera bez VIP sektora. Ne vidjeh nikad oko Kabe neku kanafu gdje idu predsjednici i senatori, nego moj komsija od 195 cm se probije i dotakne Kabu prilikom tavafa.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 01 apr 2025, 13:07

Kad ovako speluju ćaci što su išli na nastavu s punim trajanjem časova, šta će tek biti za par godina kad se zaposle ova djeca što idu na skraćenu nastavu :mrgreen:

slika
i line break na posljednjoj rečenici me boli kao developera

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 01 apr 2025, 13:07

Bundesliga je napisao/la:
01 apr 2025, 12:56
Problem je tebi, jer si očigledno glup lik i ne mogu ti se objasniti osnovne stvari. Jel ti razumiješ šta je džamija uopšte i kome ona pripada? To je BOŽJA kuća koja ne pripada nikome sem Allahu i tu nema pravo niti režiser, niti kamerman, niti medijska kuća da određuju gdje će ko sjediti ili klanjati namaz. Svakako bi im ljudi pustili da idu u prvi saf, jer je to neka kurtoazija. Neće niko hodži zabranit da ide u prvi saf. Bajram namaz je prvenstveno Bajram namaz, pa tek onda sve ostalo.
Nije se odredjivalo ko ce gdje biti na namazu nego na programu izmedju sabah namaza i bajram namaza, jel to tesko skontati, kada je zavrseno ucenje prije bajram namaza kanap se sklonio i popunili se i prvi i drugi saf da se klanja namaz :bih:
Rođen s tobom da budem

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 apr 2025, 13:07

01 apr 2025, 12:15
admin je napisao/la:
01 apr 2025, 11:12
01 apr 2025, 11:08
moj prijatelj Stefan prica kako mu je bilo lijepo ,dijete dodje ranije iz skole,kaze imam vise vremena da se igram s njim da budemo kao porodica zajedno a mi gledamo i svadjamo se sto djeca prije zavrse casove ,stavljali bi ih u skoli po 24h :kafa: :kralj:
Iz tvog posta zaključujem da je prijatelj Stefan nezaposlen ili guli treću smjenu. Vjerovatno to i djeci želi.
opet ti po zakljuccima koji i nisu relevantni na pomalo satirican tekst.
sto je nezaposlen, da li to u 2025.godini nema rada od kuce i zasto mislis da svi rade neke smjene po 7,8,9 sati ? i zasto je tih 15 minuta kljucno u obrazovanju buduceg naucnika ili nekog nezaposlenog diletanta.

ne vidim da se neko u rs ljutio sto se ne radi za 9.januar ili neki slicni praznici,jer tad bosnjacka djeca izgube dan skole

ja samo pokusavam ismijavati ovu vasu pricu koja vam je po meni licno preglupa.
Niko nece biti ni obrazovaniji ni malo manje obrazovaniji ako mu se skrati skolski cas u vrijeme ramazana ili kao sto ti kazes mjesec nepijenja vode od izlaska do zalaska sunca

pa neki od najvecih umova su napustali fakultete dok ih je pola u skolama bilo velahavle,pa su ljudi uspjeli
Izmislio su Stefana, pa sad satira.

Poenta je da Stefan ne postoji, a sad ću ti pokušati objasniti zašto…

Zamisli da u školi u koju idu tvoja djeca i u svim školama u gradu u kojem si se rodio za užinu djeci dijele svinjetinu. Naravno, tvoj mali ne mora da je jede, ali ne može donijeti svoju užinu jer skole zabranjuju da se unosi hrana.

i sva raja jedu skupa, od užine učiteljica napravi mali ritual, pa pričaju kako je bila fina sunkica, pa za zadaću da nacrtaš užinu… a tvoj sjedi sa strane i pita sto je gladan i sto ga tjeraš da se dobro nabuba prije skole da mu traje da ne ogladni. Djeca mu govore da je malo čudan. On je mali i bio bi najsretniji da ga pustiš da i on jede (to je to nametanje i bez nametanja).

Bil ti bilo svejedno? Da si taj Stefan, bil rekao bas lijepo, malac mi je vitak, nemamo problema sa kilažom… ili bi se osjećao ružno jer si manjina?

Kome god kažeš, svako ti kaže ‘ma daj, pa to je 3-4 sara u školi, ne mora se jest tada, ni kod kuće možda ne bi jeo, šta ima veze, niko u zovotu nije bio oštećen zato sto nije užinu pojeo, neće se ova niko ni sjećati…’

Ne može taj tvoj drug Stefan postojati, jer sama ta činjenica da te društvo gura u nešto sto nisi nije nikom ok i nije nikom ‘bas lijepo’.

Tako da koliko god tebi iz tvojih cipela to sve bilo preglupo, to je isto da tebe u toj situaciji ismijavaju: čuj ne jede svinjetinu, šta joj fali, fino ukusno… nije to preglupo.

Preglupi su svi vaši izmišljeni argumenti jer se to uopste ne može opravdati na način na koji vi pokušavate. Zato sto razlozi nisu ti koje vi pisete i znate i vi da nisu. Jedini razlog je islamizacija obrazovanja i radikalizacija društva jer je takvim glasačkim tijelom lakše upravljati. Tebi ne smeta jer se uklapa u tvoje svjetonazore, kao sto Stefanu ne bi smetala svinjetina za užinu, ali hajmo bar stvari zvati pravim imenom.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 apr 2025, 13:13

napoleon72 je napisao/la:
01 apr 2025, 13:06
Prvo, sto ce Bakir tu, reziser rekao da tu mora sjedit prvi u Bosnjaka? Bez njega program ne moze?
Drugo, kako li se onda Hadzdz odrzi svake godine uz more kamera bez VIP sektora. Ne vidjeh nikad oko Kabe neku kanafu gdje idu predsjednici i senatori, nego moj komsija od 195 cm se probije i dotakne Kabu prilikom tavafa.
Vjeruj u Mekki itekako postoje privilegovani, ne možeš ni džumu klanjati gdje ti hoćeš već gdje ti redar kaže. Ne znam jesi li išao ali tamo je itekako tako.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 apr 2025, 13:14

Faraon iz Visokog je napisao/la:
01 apr 2025, 13:07
Nije se odredjivalo ko ce gdje biti na namazu nego na programu izmedju sabah namaza i bajram namaza, jel to tesko skontati, kada je zavrseno ucenje prije bajram namaza kanap se sklonio i popunili se i prvi i drugi saf da se klanja namaz :bih:
Joj opravdanja i provala :urnebes:. Nije bitno gdje se određivalo, ne smije se nigdje određivati jer su u džamiji svi jednaki i to nije ničija svojina sem Allaha. Zna se šta je propisano vjerom, ne možeš ti to mijenjati kako ti je ćejf. Sve bi vi opravdali, ali kako vama paše. Ako vama odgovara, onda je to ok, ako ne odgovara, uf gdje će to.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 01 apr 2025, 13:21

Unofficialpage je napisao/la:
01 apr 2025, 13:13
napoleon72 je napisao/la:
01 apr 2025, 13:06
Vjeruj u Mekki itekako postoje privilegovani, ne možeš ni džumu klanjati gdje ti hoćeš već gdje ti redar kaže. Ne znam jesi li išao ali tamo je itekako tako.
S.Arabije je vec odavno u raljama americkog dollara i cionistickog djelovanja.

Ovo je BOSNA I HERCEGOVINA. Privilegovani u prvom redu moze i mora biti neko ko ima kulturnog, humanog i svakog drugog pozitivnog uticaja na drustvo a ne neko ko je kriminalac i okupator sopstvene drzave pa i relgije.

U svakom slucaju, apsurd stanja uma je prihvatati da kanapom djelis ljude i da imas privilegovane i apsurd da se nesto tu TV pita.
IZ/SDA kriminalisticka organizacija jasno ko dan, i guranje u prvi saf tzv. 'lidera bosnjaka' je kriminal.
....sve drugo će proći!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 apr 2025, 13:21

I onda kaže nisu ubacili vjeru u sredstva informisanja, od bajram namaza naprave emisiju i u glavnu ulogu stave politicare a ostale ograde konopcem, i onda objasne da je to normalno, mora tako jer je u pitanju TV emisija a ne ‘obican’ namaz.

Valjda ima običan i neobičan.

Ne možeš ti svojom glavom pred kameru koja snima da zakloniš političara jer je bitno da se u vjerskom programu na državnoj TV vidi kako on klanja.

I to treba da nam je svima normalno, nemoj šta da pitaš, objasnice ti da si budala.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: leo1946, Slatinash_7 i 8 gostiju.