Jedino da ozeniš Jasminu, pa bi mogao ono 's puncem' proći. I da, taman bi je izvukao od onog balvana Rastodera s kojim se sad vuklja.feniksptica je napisao/la: ↑31 mar 2025, 23:54Ima l ko da mi sredi da rezervisem mjesto u prvom safu u Gazi Husret-begovoj za sljedeći Bajram.
To bi me vinulo u visine FGRa vise nego bilo sta drugo.
Taman bi tad bio rođeni Sarajlija 3 sedmice.![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Pa da on i jeste poenta. Mada sam cuo da inace budu i drugi. A za ulemu si upravu, ali oni svakako dodju ranije a ne 20min pred Bajram namaz pa da se probijaju u masu gdje im je mjesto rezervisano kanapom. Ako slucajno neko zakasni moze se na drugi nacin ostalim dzematlijama skrenuti paznja da bi u tom prvom safu sjedio neko iz uleme a ne kanapom. A oni svakako ne popune cijeli prvi saf valjda. Ovo nema nigdje na svijetu.MaroonBjelave je napisao/la: ↑31 mar 2025, 23:37A otkud onda Bake ispred kanapa, u kakvom on to programu učestvuje?
Inače, koliko je meni poznato, u prvi sat ide ulema, odnosno oni koji mogu ispraviti imama u slučaju da pogriješi pri učenju.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- akisarajevo92
- Kontakt:
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Tako je, ali kod nas (u BiH) u prvi saf uvijek idu političari i diplomate pored/uz njih.MaroonBjelave je napisao/la: ↑31 mar 2025, 23:37Inače, koliko je meni poznato, u prvi sat ide ulema, odnosno oni koji mogu ispraviti imama u slučaju da pogriješi pri učenju.
Jedina dva političara koja često vidim a nijedan ne ide u prvi saf osim ako se ne obilježava otvaranje nečega (primjer - SOS kuće kad su se otvarale ovdje u Tuzli) su Adnan Delić (ministar rada i socijalne politike) i Irfan Halilagić (premijer TK). Momci kako dođu, gdje ima slobodnog mjesta tu se smjeste i tjt.
Pod ovo "političari" mislim na ministre, premijere, načelnike i sl., ima dosta zastupnika iz svih stranki koje viđam također često/ponekad i isto ne lete u prve safove.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Baš tako. Zato sam i napisao, pošto sam htio biti malo blaži pri komentaru, a sad moram reći da im je saopćenje u najmanju ruku debilno.Madal je napisao/la: ↑01 apr 2025, 00:15Pa da on i jeste poenta. Mada sam cuo da inace budu i drugi. A za ulemu si upravu, ali oni svakako dodju ranije a ne 20min pred Bajram namaz pa da se probijaju u masu gdje im je mjesto rezervisano kanapom. Ako slucajno neko zakasni moze se na drugi nacin ostalim dzematlijama skrenuti paznja da bi u tom prvom safu sjedio neko iz uleme a ne kanapom. A oni svakako ne popune cijeli prvi saf valjda. Ovo nema nigdje na svijetu.MaroonBjelave je napisao/la: ↑31 mar 2025, 23:37A otkud onda Bake ispred kanapa, u kakvom on to programu učestvuje?
Inače, koliko je meni poznato, u prvi sat ide ulema, odnosno oni koji mogu ispraviti imama u slučaju da pogriješi pri učenju.
@baboedindzeko09 dolazilo je prije tih nekih glavešina i u moju mahalsku džamiju, pa nisam primjetio da se nešto guraju u prvi saf.
Kvalitetna rasprava nema sta
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ako vec pretpostavljamo i dajemo procjene jedan o drugom, ja mislim da ti i ne ideš na sijela kod ljudi. Sa tolikim egom i tvrdoglavoscu teško da neko ima želju da se druži sa tobom.admin je napisao/la: ↑31 mar 2025, 15:08Pa ako si glupson, onda ne biraš šta govoriš pred djecom. Ako malo mozga imaš, malo ces pripaziti… nije sve sto se stavi na forum za djecu niti je za djecu da slušaju šta odrasli pričaju ‘na sijelu’.kraljttbvb je napisao/la: ↑31 mar 2025, 14:30Kako ce dijete staviti nauku/knjigu u prvi plan, kad negov roditelj na sijelu kaze da je uciteljica koja uci njegovo dijete zavrsila fakultet koji moze zavrsiti svako sa pola mozga i to dijete cuje?
Poslije mu mozes danima vaziti da je skola bitna i da je zakinut skracivanjem casova, ono je od roditelja culo da ga uci glupaca koja nema pojma i tu do kraja skolovanja nema postovanja prema ucitelju/nastavniku/profesoru.
Fino sam ja napisao da se sve ponese iz kuce. Ja svojima kazem da ga uci gospodja i da je postuje jer mu prenosi znanje, dok ovi neki kazu djeci da ih uci debilka i da ce ih on kuci kroz igru nauciti citati i pisati...
Ipak, najveća opasnost je da djeca počnu razmišljati kao npr. Ti. Da pokušavaju izmudrijati argumente da ne treba ići u školu i učiti, a sutra da kukaju kako su u životu propali jer nisu imali stelu i eto neko ih je zakinuo, ukro im… To treba izbjeći po svaku cijenu. Bolje je da kopaju kanale, ali da znaju da to rade svojom zaslugom.
Iskreno sumnjam da imaš dovoljno godina da imaš djecu i da si im ti nešto rekao. Cim ti o poslu pričaš to tako Telekom, elektroprivreda, ministarstvo… ili nemaš godina da možeš raditi ili radiš neki fizički posao.
Baš je nekome stalo do tvog (što bi Krleža rekao) japajakanja. Ja zavrsio najbolji fakultet, ja sam admin najboljeg foruma u drzavi, ja najbolje učim svoju djecu...
Guraš tu tvrodglavost do granice nemogućeg. Onomad izvali za vraćanje ljudi iz Njemačke i stalno cekas priliku da se bar jedan čovjek vrati, da bi ti mogao reći eto vidiš da sam ja bio u pravu.
Ne bi me začudilo da za 30 godina, kad se ovi budu vraćali kao penzioneri, drhtavim rukama na forumu napišeš "Jesam li vam ja govorio da ce se ljudi vracati iz Njemacke".
Ali evo vraćaju se casovi na staro, nema više potrebe za nekim raspravama. Sutra kada krene nastava, sunce će jako da sija i cvjetat će hiljadu cvjetova

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Pošto program ide uzivo, ne pita se IZ ili bilo ko kako ce se sjediti, nego režiser i ekipa oko njega.Madal je napisao/la: ↑01 apr 2025, 00:15Pa da on i jeste poenta. Mada sam cuo da inace budu i drugi. A za ulemu si upravu, ali oni svakako dodju ranije a ne 20min pred Bajram namaz pa da se probijaju u masu gdje im je mjesto rezervisano kanapom. Ako slucajno neko zakasni moze se na drugi nacin ostalim dzematlijama skrenuti paznja da bi u tom prvom safu sjedio neko iz uleme a ne kanapom. A oni svakako ne popune cijeli prvi saf valjda. Ovo nema nigdje na svijetu.MaroonBjelave je napisao/la: ↑31 mar 2025, 23:37A otkud onda Bake ispred kanapa, u kakvom on to programu učestvuje?
Oni stimaju kadrove i prilagođavaju uglove kamerama.
Da puste da sjeda kako ko hoće, nastao bi popriličan nered i imao bi prenos haosa uzivo. Ovako se zna, možeš sjesti do konopca, a ako si ulema sjedas u prvi saf i stalno si u kadru.
Ako ti se ne svidja imaš još hiljadu dzamija diljem Bosne i ni u jednoj nema konopac, pa sjedaj gdje god hoces...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ne, ovo nema nikakvog opravdanja i ti to znas. Ide i iz drugih dzamija program uzivo pa nema kanapa. I pogotovo nije opravdanje da se reziser pita gdje ce ko sjeditikraljttbvb je napisao/la: ↑01 apr 2025, 07:58
Pošto program ide uzivo, ne pita se IZ ili bilo ko kako ce se sjediti, nego režiser i ekipa oko njega.
Da puste da sjeda kako ko hoće, nastao bi popriličan nered i imao bi prenos haosa uzivo. Ovako se zna, možeš sjesti do konopca, a ako si ulema sjedas u prvi saf i stalno si u kadru.
Ako ti se ne svidja imaš još hiljadu dzamija diljem Bosne i ni u jednoj nema konopac, pa sjedaj gdje god hoces...

Ovako se zna, buranija iza kanapa, ekscelencija ispred kanapa. Al' svi smo jednaki

-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Ne budi naivan. Tako je uvijek bilo i bice. Mislis da su halife, vojskovodje, bogatasi, i generalno vlast pocetkom i tokom islama isle u zadnje safove, a ovamo uredno imali robove koje su takvim i smatrali. Mogu li zene sjedit ravnopravno? Pusti bajke. Princip jednakosti nije promovisan u tom kontekstu, gdje ce ko sjedit, vec u jednakosti da moze svak bit musliman, bez obzira kojoj porodici ili klasi pripado. A i to je imalo svrhu, da se u pokret privuce sto vise obicnog naroda da bi tako dobilo na snazi i uticaju.Madal je napisao/la: ↑01 apr 2025, 08:19Ne, ovo nema nikakvog opravdanja i ti to znas. Ide i iz drugih dzamija program uzivo pa nema kanapa. I pogotovo nije opravdanje da se reziser pita gdje ce ko sjeditikraljttbvb je napisao/la: ↑01 apr 2025, 07:58
Pošto program ide uzivo, ne pita se IZ ili bilo ko kako ce se sjediti, nego režiser i ekipa oko njega.
Ako ti se ne svidja imaš još hiljadu dzamija diljem Bosne i ni u jednoj nema konopac, pa sjedaj gdje god hoces...![]()
Ovako se zna, buranija iza kanapa, ekscelencija ispred kanapa. Al' svi smo jednaki![]()
- relativizam
- Kontakt:
ne mozes izbaciti wandine sisse i ocekivati da ne otvorim.admin je napisao/la: ↑31 mar 2025, 21:18Srbija i BiH - ni blizu… Srbija samo i isključivo politika, eventualno nacionalizam neki, rado čitaju o Kosovu čak i ako vijest nema nikakve veze sa Srbijom, slično i o Albaniji (WTF??), BiH i Hrvatska ih ne zanima ni sekunde. Sportovi Srbiji u smislu fudbalske reprezentacije, pa i dva najveća kluba - slabo.
BiH samo totalne gluposti tipa Wanda, Diletta isl. Malo PLBiH, ali samo ako je ko kakav penal svirao ili je trebao a nije isl, a i to kratkog daha i nikakav follow up, memorija tanka, analitičan pristup zaboravi. Veliki interes za sva desavanja u ex-yu (čak i ako gledaš samo Sarajevo, da ne bude zabune) i neizbježni Real, Barca, Bayern…
Hrvatska sport, uglavnom fudbal, samo dva najveća kluba i reprezentacija. Reprezentacija najvise. Domaće.
Slovenija sport, svašta ali ne fudbal.
Crna Gora većinom Srbija u malom. Ako neka vijest ide u Srbiji, ide i u CG, samo sve podijeli sa 20.
Kad malo pogledaš, sve direktna kopija onog sto drzavni mediji forsiraju, ono sto se forsira kroz obrazovni sistem, tačno se vidi uticaj nacionalne strategije ili nedostatka iste u našem slučaju.
to veze nema sa skolom i obrazovanjem
stavi Objavu Nives polugola vidjena sa igracem Hajduka a drugu objavu kako je Dalic motivirao momke,racku bi hrvati otvarali Dalica i citali prije Nives
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kad bi pustio da svak' sjeda u prvi saf, ljudi bi se pobili oko mjesta u dzamiji.Madal je napisao/la: ↑01 apr 2025, 08:19Ne, ovo nema nikakvog opravdanja i ti to znas. Ide i iz drugih dzamija program uzivo pa nema kanapa. I pogotovo nije opravdanje da se reziser pita gdje ce ko sjeditikraljttbvb je napisao/la: ↑01 apr 2025, 07:58
Ako ti se ne svidja imaš još hiljadu dzamija diljem Bosne i ni u jednoj nema konopac, pa sjedaj gdje god hoces...![]()
Ovako se zna, buranija iza kanapa, ekscelencija ispred kanapa. Al' svi smo jednaki![]()
Plus ne mozes pustiti uzivo u program da ti Zisko iz Gorazda u žutom odijelu sjedi u prvom safu.
Zato ti i kažem, imaš zvanice koje su ispred konopca i svi su obučeni kako treba (dzube, ahmedije, odijela) i onda to na nešto lici uzivo u programu.
Tebi je sour.ce: trust me bro. Ja ne znam gdje su sjedili, a sve i da jesu isli u prve safove ima smisla jer su mahom bili najzasluzniji za sirenje Islama, jedni od prvih sto su prihvatili Islam i sl. Ovdje se radi o politicarima jedne stranke nerijeko vezanom za korupciju koja vec ima dobar broj osudjenika koje brane na nacin da ismijavaju sud, spinovanjem da im je podmetnuto i sl.sljivo je napisao/la: ↑01 apr 2025, 08:39Ne budi naivan. Tako je uvijek bilo i bice. Mislis da su halife, vojskovodje, bogatasi, i generalno vlast pocetkom i tokom islama isle u zadnje safove, a ovamo uredno imali robove koje su takvim i smatrali. Mogu li zene sjedit ravnopravno? Pusti bajke. Princip jednakosti nije promovisan u tom kontekstu, gdje ce ko sjedit, vec u jednakosti da moze svak bit musliman, bez obzira kojoj porodici ili klasi pripado. A i to je imalo svrhu, da se u pokret privuce sto vise obicnog naroda da bi tako dobilo na snazi i uticaju.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Ne znam ko je ili da li si izmislio licnost. Ali sto ne mozes? Kakve veze ima je li neko obukao odijelo ili ispeglanu majicu, kosulju? Dakle zbog prenosa se krse i iskrivljuju vjerski obicaji?kraljttbvb je napisao/la: ↑01 apr 2025, 09:15
Kad bi pustio da svak' sjeda u prvi saf, ljudi bi se pobili oko mjesta u dzamiji.
Plus ne mozes pustiti uzivo u program da ti Zisko iz Gorazda u žutom odijelu sjedi u prvom safu.
Zato ti i kažem, imaš zvanice koje su ispred konopca i svi su obučeni kako treba (dzube, ahmedije, odijela) i onda to na nešto lici uzivo u programu.
Ako je zuto odijelo cisto i ako je on okupan, dotjeran mozda i vise zasluzuje taj prvi saf od nekog kriminalca u normalnijem odijelu.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Pa i ovi su zaslužni za širenje islama isto tako, treba onda i njih nekako nagraditi. Bar sam siguran da oni tako misle.Madal je napisao/la: ↑01 apr 2025, 09:18Tebi je sour.ce: trust me bro. Ja ne znam gdje su sjedili, a sve i da jesu isli u prve safove ima smisla jer su mahom bili najzasluzniji za sirenje Islama, jedni od prvih sto su prihvatili Islam i sl. Ovdje se radi o politicarima jedne stranke nerijeko vezanom za korupciju koja vec ima dobar broj osudjenika koje brane na nacin da ismijavaju sud, spinovanjem da im je podmetnuto i sl.sljivo je napisao/la: ↑01 apr 2025, 08:39Ne budi naivan. Tako je uvijek bilo i bice. Mislis da su halife, vojskovodje, bogatasi, i generalno vlast pocetkom i tokom islama isle u zadnje safove, a ovamo uredno imali robove koje su takvim i smatrali. Mogu li zene sjedit ravnopravno? Pusti bajke. Princip jednakosti nije promovisan u tom kontekstu, gdje ce ko sjedit, vec u jednakosti da moze svak bit musliman, bez obzira kojoj porodici ili klasi pripado. A i to je imalo svrhu, da se u pokret privuce sto vise obicnog naroda da bi tako dobilo na snazi i uticaju.
Šta je uvođenje religije u obrazovni sistem, u sredstva informisanja, isl. nego širenje islama… ne radi to IZ već političari
Slazem se, valjali su im odredjeni politicari nema sta. Na vise nacina.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Eto ti bolje od mene znaš i ko otvara kakve vijesti. Stavili smo Nives milion puta, čitalo se u BiH, nije se čitalo u Hrvatskoj.relativizam je napisao/la: ↑01 apr 2025, 08:39ne mozes izbaciti wandine sisse i ocekivati da ne otvorim.admin je napisao/la: ↑31 mar 2025, 21:18Srbija i BiH - ni blizu… Srbija samo i isključivo politika, eventualno nacionalizam neki, rado čitaju o Kosovu čak i ako vijest nema nikakve veze sa Srbijom, slično i o Albaniji (WTF??), BiH i Hrvatska ih ne zanima ni sekunde. Sportovi Srbiji u smislu fudbalske reprezentacije, pa i dva najveća kluba - slabo.
BiH samo totalne gluposti tipa Wanda, Diletta isl. Malo PLBiH, ali samo ako je ko kakav penal svirao ili je trebao a nije isl, a i to kratkog daha i nikakav follow up, memorija tanka, analitičan pristup zaboravi. Veliki interes za sva desavanja u ex-yu (čak i ako gledaš samo Sarajevo, da ne bude zabune) i neizbježni Real, Barca, Bayern…
Hrvatska sport, uglavnom fudbal, samo dva najveća kluba i reprezentacija. Reprezentacija najvise. Domaće.
Crna Gora većinom Srbija u malom. Ako neka vijest ide u Srbiji, ide i u CG, samo sve podijeli sa 20.
Kad malo pogledaš, sve direktna kopija onog sto drzavni mediji forsiraju, ono sto se forsira kroz obrazovni sistem, tačno se vidi uticaj nacionalne strategije ili nedostatka iste u našem slučaju.
stavi Objavu Nives polugola vidjena sa igracem Hajduka a drugu objavu kako je Dalic motivirao momke,racku bi hrvati otvarali Dalica i citali prije Nives
Najgledaniji video na našem YouTube kanalu - Zdravko Mamić, drugi najgledaniji - Modrić na Euru. Pri tome smo objavili i milion videa bh reprezentativaca u svim sportovima, svih igrača i trenera iz Premijer lige BiH, a možda ukupno 30-40 hrvatskih.
Vjeronauka je izborni predmet.
Od samog početka do danas nije bilo prisilne islamizacije, a toliko pripadnika.
Žene u Islamu su tačno tamo gdje treba da budu, zaštićene od svakodnevnice. U safovima po strani, prije svega zbog koncentracije prisutnih.
Od samog početka do danas nije bilo prisilne islamizacije, a toliko pripadnika.
Žene u Islamu su tačno tamo gdje treba da budu, zaštićene od svakodnevnice. U safovima po strani, prije svega zbog koncentracije prisutnih.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- relativizam
- Kontakt:
otkud znam da ne lazes jer si pokazao dosta puta da zelis biti upravu i da je samo tvoje misljenje relevantno.admin je napisao/la: ↑01 apr 2025, 09:29Eto ti bolje od mene znaš i ko otvara kakve vijesti.relativizam je napisao/la: ↑01 apr 2025, 08:39ne mozes izbaciti wandine sisse i ocekivati da ne otvorim.admin je napisao/la: ↑31 mar 2025, 21:18
Srbija i BiH - ni blizu… Srbija samo i isključivo politika, eventualno nacionalizam neki, rado čitaju o Kosovu čak i ako vijest nema nikakve veze sa Srbijom, slično i o Albaniji (WTF??), BiH i Hrvatska ih ne zanima ni sekunde. Sportovi Srbiji u smislu fudbalske reprezentacije, pa i dva najveća kluba - slabo.
neko ti fino odgovori prije ,kod tebe je sve ja ja i ja
uostalom ne pokazuje ovaj forum stanje i razmisljanje nacije,da je naucna neka stranica opet bi imao neki video sa puno pregleda o nauci pa ne bi govorili kako smo wow narod
prvo i osnovno ti nemas analitiku obrazovanja ,struke i profila ljudi koji otvaraju takve vijesti,da li je to visokoskolski kadar ili djeca po skoli na odmorima jedni drugima pokazuju wandu i slicne sa portala ili su to baustelci nepalci vide modrica i otvaraju odmah vijest
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 01 apr 2025, 09:39, ukupno mijenjano 2 puta.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Madal je napisao/la: ↑01 apr 2025, 09:20Ne znam ko je ili da li si izmislio licnost. Ali sto ne mozes? Kakve veze ima je li neko obukao odijelo ili ispeglanu majicu, kosulju? Dakle zbog prenosa se krse i iskrivljuju vjerski obicaji?kraljttbvb je napisao/la: ↑01 apr 2025, 09:15
Kad bi pustio da svak' sjeda u prvi saf, ljudi bi se pobili oko mjesta u dzamiji.

Kako ne znaš Ziska iz Gorazda i njegovu poznatu pjesmu "Ti si moja crna mačka, kacis mi se kao znacka".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.