Baš ovo. Mora postojati neki red a i islam je ipak i vjera reda, protokola, poštovanja. Druga je stvar što ovi političari to i nisu zaslužili ali prvo ih moramo skloniti iz politike a sve dok su bitne političke figure bit će ovako.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Baš ovo. Mora postojati neki red a i islam je ipak i vjera reda, protokola, poštovanja. Druga je stvar što ovi političari to i nisu zaslužili ali prvo ih moramo skloniti iz politike a sve dok su bitne političke figure bit će ovako.
Bajram koji se prenosi uzivo je događaj, emisija, gdje je sve isplanirano.
Otprilike je tako. Ponekad se zna desiti da na džumi bude organizovan neki događaj, pa onda budu u prvim safovima.
Pa naravno, to i jeste sustina genijalac
opet ti po zakljuccima koji i nisu relevantni na pomalo satirican tekst.admin je napisao/la: ↑01 apr 2025, 11:12Iz tvog posta zaključujem da je prijatelj Stefan nezaposlen ili guli treću smjenu. Vjerovatno to i djeci želi.relativizam je napisao/la: ↑01 apr 2025, 11:08moj prijatelj Stefan prica kako mu je bilo lijepo ,dijete dodje ranije iz skole,kaze imam vise vremena da se igram s njim da budemo kao porodica zajedno a mi gledamo i svadjamo se sto djeca prije zavrse casove ,stavljali bi ih u skoli po 24h![]()
![]()
Čitam i ne vjerujem. Još porede polaganje vijenaca sa klanjanjem Bajram namaza
Pričate napamet.Bundesliga je napisao/la: ↑01 apr 2025, 12:39Ako nećeš da ti neko "uzme" mjesto, dođeš bajo moj ranije na sabah, budeš prvi pred džamijom pa ti je prvi saf zagarantovan. A u kadar će ti svakako ljudi upadati jer ljudi sjede dugo vremena prije nego počne namaz, bio Bajram ili bilo koji drugi, pa se vidi kada ljudi u pozadini prolaze.
Nije se odredjivalo ko ce gdje biti na namazu nego na programu izmedju sabah namaza i bajram namaza, jel to tesko skontati, kada je zavrseno ucenje prije bajram namaza kanap se sklonio i popunili se i prvi i drugi saf da se klanja namazBundesliga je napisao/la: ↑01 apr 2025, 12:56Problem je tebi, jer si očigledno glup lik i ne mogu ti se objasniti osnovne stvari. Jel ti razumiješ šta je džamija uopšte i kome ona pripada? To je BOŽJA kuća koja ne pripada nikome sem Allahu i tu nema pravo niti režiser, niti kamerman, niti medijska kuća da određuju gdje će ko sjediti ili klanjati namaz. Svakako bi im ljudi pustili da idu u prvi saf, jer je to neka kurtoazija. Neće niko hodži zabranit da ide u prvi saf. Bajram namaz je prvenstveno Bajram namaz, pa tek onda sve ostalo.
Izmislio su Stefana, pa sad satira.relativizam je napisao/la: ↑01 apr 2025, 12:15opet ti po zakljuccima koji i nisu relevantni na pomalo satirican tekst.admin je napisao/la: ↑01 apr 2025, 11:12Iz tvog posta zaključujem da je prijatelj Stefan nezaposlen ili guli treću smjenu. Vjerovatno to i djeci želi.relativizam je napisao/la: ↑01 apr 2025, 11:08moj prijatelj Stefan prica kako mu je bilo lijepo ,dijete dodje ranije iz skole,kaze imam vise vremena da se igram s njim da budemo kao porodica zajedno a mi gledamo i svadjamo se sto djeca prije zavrse casove ,stavljali bi ih u skoli po 24h![]()
![]()
sto je nezaposlen, da li to u 2025.godini nema rada od kuce i zasto mislis da svi rade neke smjene po 7,8,9 sati ? i zasto je tih 15 minuta kljucno u obrazovanju buduceg naucnika ili nekog nezaposlenog diletanta.
ne vidim da se neko u rs ljutio sto se ne radi za 9.januar ili neki slicni praznici,jer tad bosnjacka djeca izgube dan skole
ja samo pokusavam ismijavati ovu vasu pricu koja vam je po meni licno preglupa.
Niko nece biti ni obrazovaniji ni malo manje obrazovaniji ako mu se skrati skolski cas u vrijeme ramazana ili kao sto ti kazes mjesec nepijenja vode od izlaska do zalaska sunca
pa neki od najvecih umova su napustali fakultete dok ih je pola u skolama bilo velahavle,pa su ljudi uspjeli
Vjeruj u Mekki itekako postoje privilegovani, ne možeš ni džumu klanjati gdje ti hoćeš već gdje ti redar kaže. Ne znam jesi li išao ali tamo je itekako tako.napoleon72 je napisao/la: ↑01 apr 2025, 13:06Prvo, sto ce Bakir tu, reziser rekao da tu mora sjedit prvi u Bosnjaka? Bez njega program ne moze?
Drugo, kako li se onda Hadzdz odrzi svake godine uz more kamera bez VIP sektora. Ne vidjeh nikad oko Kabe neku kanafu gdje idu predsjednici i senatori, nego moj komsija od 195 cm se probije i dotakne Kabu prilikom tavafa.
Joj opravdanja i provalaFaraon iz Visokog je napisao/la: ↑01 apr 2025, 13:07Nije se odredjivalo ko ce gdje biti na namazu nego na programu izmedju sabah namaza i bajram namaza, jel to tesko skontati, kada je zavrseno ucenje prije bajram namaza kanap se sklonio i popunili se i prvi i drugi saf da se klanja namaz![]()
S.Arabije je vec odavno u raljama americkog dollara i cionistickog djelovanja.Unofficialpage je napisao/la: ↑01 apr 2025, 13:13Vjeruj u Mekki itekako postoje privilegovani, ne možeš ni džumu klanjati gdje ti hoćeš već gdje ti redar kaže. Ne znam jesi li išao ali tamo je itekako tako.napoleon72 je napisao/la: ↑01 apr 2025, 13:06Prvo, sto ce Bakir tu, reziser rekao da tu mora sjedit prvi u Bosnjaka? Bez njega program ne moze?
Drugo, kako li se onda Hadzdz odrzi svake godine uz more kamera bez VIP sektora. Ne vidjeh nikad oko Kabe neku kanafu gdje idu predsjednici i senatori, nego moj komsija od 195 cm se probije i dotakne Kabu prilikom tavafa.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.