VivaLaLiberta je napisao/la: ↑02 apr 2025, 11:06
Zeko87 je napisao/la: ↑02 apr 2025, 10:57
To se Rikelme zove relativiziranje. Nikada niko u postratnoj BIH nije imao ovoliku sistemsku podršku kao Velikan iz Platonove. 15 penala za 23 kola, 10 crvenih protivniku, nula penala protiv njih. Omjer prekršaja kao da se igra pod Čaušeskim.
Tebi argumentacija neki ofsajd i to u utakmici kad nam je poništen čist gol par minuta poslije te situacije (koja jeste sudijska greška ali na objes trane).
Sudije prave greške, samo se Borac gura namjerom, silom i znanjem, da nije tako desila bi se i neka greška kojom su oni zakinuti. Posljednje dvije sezone nisu za aut zakinuti, kamoli nešto više.
Čak je ofirno i ovo sviranje penala Sarajevu nakon što su ispali iz utrke za titulu, kako bi se isfrizirale brojke na kraju sezone i reklo: pa evo i vama se sviralo.
Bit njegovog posta je da kada bi sve sudijske greske isle u korist nasih klubova,klubova za koje mi navijamo da većina to ne bi nikad osudila i da bi se naslađivali isto kao i Borac sad.Nemoj mi samo reći da bi svi navijaci Sarajeva se okrenuli od svog kluba da ovo sve ide u njihovu koristi, kad i ti i ja kao i svi ostali znamo da ne bi, a nije da u proslosti nije bilo sudijskih gresaka koje su isle u vašu korist pa da “predviđamo” da bi tako bilo.
Upravo! Ovaj post je suština svega, ne samo fudbala nego cjelokupnog stanja u BIH zadnjih 30 godina...
Svi vi da se nađete u našoj situaciji, ali doslovno SVI VI bi bili gori od nas iz BL, i vaše naslađivanje bi bilo brutalno bahato...Ovo ne govorim nagađajući, nego naučen prijašnjim iskustvima...Nikada ne osuđuj i ne komentariši nekoga ako se nisi našao u takvoj situaciji, jer ima ona zaebana stvar, ime joj je karma, stigne te kad se najmanje nadaš!
Na kraju krajeva, mi smo do sada 4 puta ispali, što zbog 100k ispod stola u Žepču, pa do nedobijanja licence zbog dugova koji su bili manje nego dugovi klubova koji su dobili licencu...sad, da li je ta karma neke već sustigla, zapitajte se!? I za kraj, ponovit ću, za sve vas koji osporavate sportske uspjehe imena Borac, žao mi vas je