FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Kakve mi imamo placenike , za bilo kakav start nigdje nikog kod sudije da pravi presing. A igraci Borca samo prilaze sudiji i traze nesta. Bas se vidi da nemamo mudonje i da su ono obicni placenici
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Slazem se, cak cesto pregledam tu utakmicu.ado-hz je napisao/la: ↑03 apr 2025, 07:48
Zadnji voz koji smo imali je utakmica protiv Bresta 26.08.2020godine.
Tada se trebalo uloziti koji milion vise u ekipu i proci Brest. Danas bi vjerovatno bilo sve drugacije.
Nazalost tu utakmicu ti je igrao Jukic, Salcin, Dupovac, Hodzic pa i Oremus a da je bilo pameti tada doveli bi se 2x bolji igraci od ovih gore pomenutih i prosao bi se vjerovatno Brest.
Nakon toga je sve po nas otislo u kontru.
Kad god smo trebali odrijesiti kesu i uloziti u ekipu to nismo uradili. Sad smo tu gdje jesmo najvise svojom krivicom.
Mentalitet luzera i neznanje, neplanska dovodjenja i buducnost bez programa. Isto kao kada nam dođe igrač iz slabije ekipe ili druge lige, tipa duraković pa misle da su se osigurali za života, sa 900km plate došli na 6000 i smatraju da je to to. Bez imalo svjesnosti da za 2 godine mogu imati 100k mjesečno. Nije jedan primjer da se ljudima zivot okrene za polusezonu.
Tako i mi sa brestom (pa i bateom, nikad losijim seltikom itd). Prvo sto smo imali toliki respect kao da smo izvukli arsenal (ono nase), a onda jedna generacijska, decenijska greska da se ne pojacas pred evropske utakmice nakon titule gdje si mogao birati koje evropske grupe da igras.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
EastMadness je napisao/la: ↑03 apr 2025, 08:07Kakve mi imamo placenike , za bilo kakav start nigdje nikog kod sudije da pravi presing. A igraci Borca samo prilaze sudiji i traze nesta. Bas se vidi da nemamo mudonje i da su ono obicni placenici
isto sinoć napisah..ErosViverosViv je napisao/la: ↑02 apr 2025, 22:15Pa evo protiv borca faul za njih, njih 8 oko sudije, faul za nas, njih 10 oko sudije, kod nas znaju dici ruke sa 40 metara udaljenosti i to je vrhunac, nema osjecaja krivnje, nema odgovornosti, nema onog htijenja, niko ne cupa sebi kosu jer se izgubi, zna da lijeze laganih 15 do 35 milja kako god odigrali.
- napoleon72
- Kontakt:
Ma mozemo mi Zizovica ismijavat do sutra i govorit "Zizovic te popisa", al covjek je trenutno najbolji trener u ligi. Haj et da zanemarimo pljacke u ligi i to, covjek je u evropi dosao do yebene 1/8 finala. A Borac na papiru ima slabiju ekipu od Zrinjskog, jos nije dobio u ruke izgradjen sistem u potpunosti kao sto ovi iz Zrinjskog jos zive na plodovima Jakirovog rada. Mijenja taktike, prilagodjava se protivniku, radi odlican posao. Kod nas ako nisi prosao kroz Dinamo/Hajduk, nisi slatkorjeciv i ne izgledas kao mangup, automatski si los trener.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
sto je najtuznije to se ne moze promjeniti preko noci. Bas ce jedan Bugar ili sta je vec prici sudiji da se svadja. Ovdje treba 5 igraca u stilu Rahmanovica. Bolje da je njemmu dao platu koju ima u Rusiji nego ove balerine sto placa od Butica,Pavcica .ErosViverosViv je napisao/la: ↑03 apr 2025, 08:16EastMadness je napisao/la: ↑03 apr 2025, 08:07Kakve mi imamo placenike , za bilo kakav start nigdje nikog kod sudije da pravi presing. A igraci Borca samo prilaze sudiji i traze nesta. Bas se vidi da nemamo mudonje i da su ono obicni placeniciisto sinoć napisah..ErosViverosViv je napisao/la: ↑02 apr 2025, 22:15Pa evo protiv borca faul za njih, njih 8 oko sudije, faul za nas, njih 10 oko sudije, kod nas znaju dici ruke sa 40 metara udaljenosti i to je vrhunac, nema osjecaja krivnje, nema odgovornosti, nema onog htijenja, niko ne cupa sebi kosu jer se izgubi, zna da lijeze laganih 15 do 35 milja kako god odigrali.
Mi prodamo Hamzu za smijesne pare i sad imamo najgori napad u historiji Turkes, Butic koji zajedno nisu dali vise od 10 golova u karijeri. Ova dvojica uzimaju platu mjesecno kao sto smo hamzu prodali. A da ne pricam o Renanu I Viverosu. Bolji i opasniji napad smo imali kad nam je igrao Cmiljanic

-
- Kontakt:
Zizovic je za naseg Zekica trenutno Klopp. Kako frajer lagano promjeni formaciju i prilagodi se protivniku.
Onaj nas da igramo protiv Liverpola ili Radnika igrao bi sa istom formacijom
Borac puno bolji u 180 minuta i tu je kraj svake rasprave, puno se pažnje usmjerilo na sudije, sa razlogom, ali je doslo do toga da su i igraci vise fokusirani na protestovanje kad se doaudi aut na centru nego da neko preuzme inicijativu u igri. Sinoc su Jovic i Mujkic odigrali solidno, a ostali bas bas lose i bez ikakvog elana u igri.
Osjeti se sigurno nedostatak Ðorđevića, Gojkovića i Beganovića. Pola foruma ovdje vazi godinama da nam fali kretivni veznjak tj 10ka, Butić i Gordeziani su panicne kupovine i osim Butićevog zalaganja nista pokazali nisu.
Mislim da Zekiću definitivno treba dati podrsku i jos jednu sezonu uz to da mu se dovedu igraci koje hoce, zasluzio je covjek da se istrpi za razliku od vecine prethodnika.
Isto ne kontam cemu sad pljuvanje Mirvića, licno mislim da je klub bas na visokom nivou od marketinga pa i dovodjenja trenera kojeg smo svi docekali rasirenih ruku. Igravi koji su dovedeni na pocetku sezone a popljuvani Mujkic, Ðorđević i Jović su se pokazali dobro, ovi ostali koji su dosli kao velika pojacanja Lulic, Pavicic, Bubanja i Turkes su osim Vladana svi razocarali a slavlje je bilo za svakog kad su dolazili. Paskalev i Gojkovic jako dobi po meni od novih sa polusezone, napadaci su vec sam rekao panicne kupovine jer smo izvisili za Prevljaka, Pericu i Koljica. Znaci nije problem sto klub nece da ulozi pare ili sto su doveli loseg trenera jednostavno mislim da treba vremena da se ova ekipa poslozi i da moramo istrpiti.
Osjeti se sigurno nedostatak Ðorđevića, Gojkovića i Beganovića. Pola foruma ovdje vazi godinama da nam fali kretivni veznjak tj 10ka, Butić i Gordeziani su panicne kupovine i osim Butićevog zalaganja nista pokazali nisu.
Mislim da Zekiću definitivno treba dati podrsku i jos jednu sezonu uz to da mu se dovedu igraci koje hoce, zasluzio je covjek da se istrpi za razliku od vecine prethodnika.
Isto ne kontam cemu sad pljuvanje Mirvića, licno mislim da je klub bas na visokom nivou od marketinga pa i dovodjenja trenera kojeg smo svi docekali rasirenih ruku. Igravi koji su dovedeni na pocetku sezone a popljuvani Mujkic, Ðorđević i Jović su se pokazali dobro, ovi ostali koji su dosli kao velika pojacanja Lulic, Pavicic, Bubanja i Turkes su osim Vladana svi razocarali a slavlje je bilo za svakog kad su dolazili. Paskalev i Gojkovic jako dobi po meni od novih sa polusezone, napadaci su vec sam rekao panicne kupovine jer smo izvisili za Prevljaka, Pericu i Koljica. Znaci nije problem sto klub nece da ulozi pare ili sto su doveli loseg trenera jednostavno mislim da treba vremena da se ova ekipa poslozi i da moramo istrpiti.
Ebo ga vise sudija, akcije nismo odigraliErosViverosViv je napisao/la: ↑03 apr 2025, 08:16EastMadness je napisao/la: ↑03 apr 2025, 08:07Kakve mi imamo placenike , za bilo kakav start nigdje nikog kod sudije da pravi presing. A igraci Borca samo prilaze sudiji i traze nesta. Bas se vidi da nemamo mudonje i da su ono obicni placeniciisto sinoć napisah..ErosViverosViv je napisao/la: ↑02 apr 2025, 22:15Pa evo protiv borca faul za njih, njih 8 oko sudije, faul za nas, njih 10 oko sudije, kod nas znaju dici ruke sa 40 metara udaljenosti i to je vrhunac, nema osjecaja krivnje, nema odgovornosti, nema onog htijenja, niko ne cupa sebi kosu jer se izgubi, zna da lijeze laganih 15 do 35 milja kako god odigrali.
Jednako loše izgledamo i protiv Radnika i protiv Borca, neovisno o protivniku. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati utakmice u ovoj sezoni u kojima smo uspjeli uspostaviti kontrolu i izdominirati protivnika u bar 60% vremena. Sarajevo nema roster za igranje u sistemu sa tri pozadi, jednostavno sa tim se mora prestati. Ovo je čisto samouništenje, sa jednim pismenim štoperom, trenutno povrijeđenim, nedovoljno kvalitetnim full bekovima... Mujkić je sinoć bio naš najbolji igrač i jedini kreativac, i to dovoljno govori.EastMadness je napisao/la: ↑03 apr 2025, 08:31Zizovic je za naseg Zekica trenutno Klopp. Kako frajer lagano promjeni formaciju i prilagodi se protivniku.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
ma jedan mali detalj u jednom bunaru gluposti i nesposobnosti.Pena je napisao/la: ↑03 apr 2025, 08:46Ebo ga vise sudija, akcije nismo odigraliErosViverosViv je napisao/la: ↑03 apr 2025, 08:16EastMadness je napisao/la: ↑03 apr 2025, 08:07Kakve mi imamo placenike , za bilo kakav start nigdje nikog kod sudije da pravi presing. A igraci Borca samo prilaze sudiji i traze nesta. Bas se vidi da nemamo mudonje i da su ono obicni placeniciisto sinoć napisah..ErosViverosViv je napisao/la: ↑02 apr 2025, 22:15Pa evo protiv borca faul za njih, njih 8 oko sudije, faul za nas, njih 10 oko sudije, kod nas znaju dici ruke sa 40 metara udaljenosti i to je vrhunac, nema osjecaja krivnje, nema odgovornosti, nema onog htijenja, niko ne cupa sebi kosu jer se izgubi, zna da lijeze laganih 15 do 35 milja kako god odigrali.
- relativizam
- Kontakt:
ako se ispadne iz kupa vec je red da se razmislja o Petevu
svaka cast svima ali mijenjanjem po 10 igraca svake sezone neces imati nikad sistema,onda se preusmjeri na instant uspjeh pa dok ne uspije.
Zekicu i svima podrska samo ako 70% ekipe ostane,ako krene restauracija onda neka se svi kupe i jovo nanovo
ja sinoc nisam do 2,3 legao , kao da smo izgubili sve nade kao da nas je neko pregazio,kako li su spavali nasi manekeni

svaka cast svima ali mijenjanjem po 10 igraca svake sezone neces imati nikad sistema,onda se preusmjeri na instant uspjeh pa dok ne uspije.
Zekicu i svima podrska samo ako 70% ekipe ostane,ako krene restauracija onda neka se svi kupe i jovo nanovo
ja sinoc nisam do 2,3 legao , kao da smo izgubili sve nade kao da nas je neko pregazio,kako li su spavali nasi manekeni
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 03 apr 2025, 09:18, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
Ma napredovao je covjek nema sta.Znamo svi prije izlezavanja sa Radnikom kada dodje na Kosevo ali ovo kako je postavio igru na Kosevu 2 puta je stvarno evropski nivo.napoleon72 je napisao/la: ↑03 apr 2025, 08:23Ma mozemo mi Zizovica ismijavat do sutra i govorit "Zizovic te popisa", al covjek je trenutno najbolji trener u ligi. Haj et da zanemarimo pljacke u ligi i to, covjek je u evropi dosao do yebene 1/8 finala. A Borac na papiru ima slabiju ekipu od Zrinjskog, jos nije dobio u ruke izgradjen sistem u potpunosti kao sto ovi iz Zrinjskog jos zive na plodovima Jakirovog rada. Mijenja taktike, prilagodjava se protivniku, radi odlican posao. Kod nas ako nisi prosao kroz Dinamo/Hajduk, nisi slatkorjeciv i ne izgledas kao mangup, automatski si los trener.
I oni su promjenili citav tim proslo ljeto pa sto njima ne treba vremena nekakvog?Stipu suplje raja,ili znas ili ne znas.Doveli su na ljeto 10+ igraca otislo 10+ i izbore 1/8.To je kad imas karakternu ekipu a ne placenike.Zao mi je ali mi se njima u ovom trenutku mozemo samo sageti.U svakom segmentu fudbalske igre.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Kaže peru se pare na pojačanjima.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑03 apr 2025, 08:06Ljudi kasno ste se navili,luzerčine smo teške već odavno.Klub ne postoji,klubske strukture ne postoje,ali prosječnom bošnji je dobro dok se peru pare na takozvanim pojačanjima.
Kažu imamo investitora![]()

Objasni nam ljudino, kako se to peru pare?
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
- Kontakt:
Nije problem formacija nego nacin igre . Mi smo isto mjenjali formaciju u ovoj utakmici i opet se svede na duge lopte prema napadačima. Nemas igru ,vezni red se boji igrati s loptom niko ne smije pruzeti odgovornist u sredini i da nesto odigra .napoleon72 je napisao/la: ↑03 apr 2025, 08:23Ma mozemo mi Zizovica ismijavat do sutra i govorit "Zizovic te popisa", al covjek je trenutno najbolji trener u ligi. Haj et da zanemarimo pljacke u ligi i to, covjek je u evropi dosao do yebene 1/8 finala. A Borac na papiru ima slabiju ekipu od Zrinjskog, jos nije dobio u ruke izgradjen sistem u potpunosti kao sto ovi iz Zrinjskog jos zive na plodovima Jakirovog rada. Mijenja taktike, prilagodjava se protivniku, radi odlican posao. Kod nas ako nisi prosao kroz Dinamo/Hajduk, nisi slatkorjeciv i ne izgledas kao mangup, automatski si los trener.
-
- Kontakt:
Nisam jedan od tih,ali me zanima kako ti vidis to sve i da je tacno?EastMadness je napisao/la: ↑02 apr 2025, 23:00Oni sto su pisali da nam je kup namješten i da smo borca pustili u prvenstvu zelim sve najgore
Da pobijedimo 3:0 sinoc,lagano uz dva penala?
Kad se stele tekme upravo se ovako nesto i desi pa u revansu uzmes i prodjes,na penale ili u regularnom toku.
Naravno ne mislim da ce nam bilo ko i bilo sta pokloniti u sezoni najvece pljacke i kriminala ikad.
Ali nemojte tako usko gledati na neke pojave.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
-
- Kontakt:
E kako sam razočaran. Tačno se jadno i bijedno osjećam nakon utakmice da je to neopisivo.
Dan te yebo ne možemo biti konkurentni uopste a pogotovo da neki trofej osvojimo...
Dan te yebo ne možemo biti konkurentni uopste a pogotovo da neki trofej osvojimo...
Ako ga ostaviš, a on nastavi sa 3-5-2 i manje-više redovnim eksperimentisanjem, necemo ništa konkretno dobiti.Vidiš da je tvrdoglav, rece neki dan, kad je odgovarao na ona pitanja navijaca, da 3-5-2 nama odgovara i da on ne eksperimentišerelativizam je napisao/la: ↑03 apr 2025, 09:16ako se ispadne iz kupa vec je red da se razmislja o Petevu![]()

-
- Kontakt:
Ja sam se sinoc osjecao grozno,nikakve reakcije nisam imao na tekmu,ama bas ni jedne,jer sam vidio od starta da ce biti jednosmjerna ulica.
Imao sam utisak da igramo neki play off za grupu,toliko smo bilo inferiorni.
Borac se pokazao kao euro ekipa i super dobro se vidjelo igranje u istoj. Pucaju od samopouzdanja i dobro su se ustelili kroz evropu.
Imao sam utisak da igramo neki play off za grupu,toliko smo bilo inferiorni.
Borac se pokazao kao euro ekipa i super dobro se vidjelo igranje u istoj. Pucaju od samopouzdanja i dobro su se ustelili kroz evropu.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
-
- Kontakt:
Moze se i u 3-5-2 spustiti lopta i igrati fudbal ,mi ga ne igramo i to je problem.
Ja ne mogu da vjerujem kakve smo mi qrčine od navijača. Kolektivno.
Jel moguće da svako 6-9-10 mjeseci gledamo/tražimo/očekujemo da se trener mijenja? Jel moguće da ne možemo istrpiti jednog trenera dvije sezone (ili ne do Bog tri+)?
Koliko smo trenera promijenili (uz to i igrača) od posljednje titule? Šta nam je to dobro donijelo? Apsolutno ništa, niti će.
Onog trenutka kada istrpimo (ili ispoštujemo) jednog trenera duže od 2 sezone, tad se možemo nadati da ćemo napraviti neki iskorak/napredak. Svi oni koji priželjkuju ove smjene (a poslije svakog poraza ili loše odigrane tekme pojavi vas se 10-tak "stručnjaka"; jedni prizivaju Čičkovo ulje drugi Husrefa) ne žele dobro Klubu. Tačka.
Jel moguće da svako 6-9-10 mjeseci gledamo/tražimo/očekujemo da se trener mijenja? Jel moguće da ne možemo istrpiti jednog trenera dvije sezone (ili ne do Bog tri+)?
Koliko smo trenera promijenili (uz to i igrača) od posljednje titule? Šta nam je to dobro donijelo? Apsolutno ništa, niti će.
Onog trenutka kada istrpimo (ili ispoštujemo) jednog trenera duže od 2 sezone, tad se možemo nadati da ćemo napraviti neki iskorak/napredak. Svi oni koji priželjkuju ove smjene (a poslije svakog poraza ili loše odigrane tekme pojavi vas se 10-tak "stručnjaka"; jedni prizivaju Čičkovo ulje drugi Husrefa) ne žele dobro Klubu. Tačka.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48