Ja sam rekao da trenutna ekipa s kojom raspolazemo ima puno rupa, odbrambeno je to nesigurno, a gore nemas igraca sposobnog da bilo sta iskreira ili zabije neki gol.nokee je napisao/la: ↑04 apr 2025, 09:26Nama je nažalost vec kroz više sezona glavni problem vezni red. Nikako da ubodemo sa 2 dobra igraca ili ako ubodemo (Djordjevic) povrijedi se. Evo isto i sa odbranom, taman se ustabili sa Gojkovicem povrijedi se. Jbg realno nemam ni sreće sa tim povredama. To su igrači koje jednostavno ne možeš lako nadoknaditi.
Trenutno 3 najbolja igrača sa povredama. Gojko, Djordjevic i Guliashvili.
Pavicic i Lulic su meni razočarenja iskreno, Karlo je još i dobar bio prošlu polusezonu sad je van forme očito ali Pavicic sa takvim bacgroundom došao i qarina skoro pa svaku utakmicu. Mustafic i ima pravo što se ljuti što nije ispred ovog u postavi, realno.
Najbolji odbrambeni i ofanzivac ti nedostaju, uz veznog koji je pravi motor ekipe i sve sto radi radio je kako treba. Pored toga nam nedostaje i desni bek koji je vec dvije sezone standardan. Jedini klasan igrac koji ti je zdrav je Bubanja, a i on je prirodno pao u formi.
Sto se tice Lulica i Pavicica, Lulic je zabijao neke golove jesenas, ali mimo toga nije davao neki veliki doprinos. Sada ne daje golove i ostao si s igracem koji najobicniji pas ne moze dati. S druge strane, Pavicic je daleko vece razocarenje. Nevjerovatno zivcira njegovo peglanje lopte i konstatna zelja da u kvadratnom metru dodirom lopte izbaci 3 protivnicka igraca. Ako kojim slucajem uradi neki dribling, lopta obavezno ide nazad. Pa da se izvuce neka njegova statistika, mislim da bi pokazala da je 90% njegovih pasova nazad stoperima, a ostalih 10 na stranu bekovima. To sto on igra moze i Mustafic sto kazes za puno manju platu. I on zna biti kritican, ali barem uvijek daje maksimum i predstavlja kakvu-takvu opasnost sutem izvana. Pavicic osim prodora s asistencijom na 3:0 protiv Veleza nije dao nikakav doprinos nasoj igri.