FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
76
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
54
25%

Ukupno glasova: 217

vedinjo98
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la vedinjo98 » 04 apr 2025, 09:41

nokee je napisao/la:
04 apr 2025, 09:26
Nama je nažalost vec kroz više sezona glavni problem vezni red. Nikako da ubodemo sa 2 dobra igraca ili ako ubodemo (Djordjevic) povrijedi se. Evo isto i sa odbranom, taman se ustabili sa Gojkovicem povrijedi se. Jbg realno nemam ni sreće sa tim povredama. To su igrači koje jednostavno ne možeš lako nadoknaditi.
Trenutno 3 najbolja igrača sa povredama. Gojko, Djordjevic i Guliashvili.
Pavicic i Lulic su meni razočarenja iskreno, Karlo je još i dobar bio prošlu polusezonu sad je van forme očito ali Pavicic sa takvim bacgroundom došao i qarina skoro pa svaku utakmicu. Mustafic i ima pravo što se ljuti što nije ispred ovog u postavi, realno.
Ja sam rekao da trenutna ekipa s kojom raspolazemo ima puno rupa, odbrambeno je to nesigurno, a gore nemas igraca sposobnog da bilo sta iskreira ili zabije neki gol.

Najbolji odbrambeni i ofanzivac ti nedostaju, uz veznog koji je pravi motor ekipe i sve sto radi radio je kako treba. Pored toga nam nedostaje i desni bek koji je vec dvije sezone standardan. Jedini klasan igrac koji ti je zdrav je Bubanja, a i on je prirodno pao u formi.

Sto se tice Lulica i Pavicica, Lulic je zabijao neke golove jesenas, ali mimo toga nije davao neki veliki doprinos. Sada ne daje golove i ostao si s igracem koji najobicniji pas ne moze dati. S druge strane, Pavicic je daleko vece razocarenje. Nevjerovatno zivcira njegovo peglanje lopte i konstatna zelja da u kvadratnom metru dodirom lopte izbaci 3 protivnicka igraca. Ako kojim slucajem uradi neki dribling, lopta obavezno ide nazad. Pa da se izvuce neka njegova statistika, mislim da bi pokazala da je 90% njegovih pasova nazad stoperima, a ostalih 10 na stranu bekovima. To sto on igra moze i Mustafic sto kazes za puno manju platu. I on zna biti kritican, ali barem uvijek daje maksimum i predstavlja kakvu-takvu opasnost sutem izvana. Pavicic osim prodora s asistencijom na 3:0 protiv Veleza nije dao nikakav doprinos nasoj igri.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 04 apr 2025, 09:46

Ja sam načuo da nas preuzima Mišković iz Rijeke.
ISTINA ZA VEDRANA!

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 04 apr 2025, 09:49

Lecler je napisao/la:
04 apr 2025, 09:46
Od koga da nas preuzme? :D

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 04 apr 2025, 09:50

propoklopac je napisao/la:
04 apr 2025, 09:49
Lecler je napisao/la:
Od Mirvića
ISTINA ZA VEDRANA!

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 04 apr 2025, 09:56

Lecler je napisao/la:
04 apr 2025, 09:50
propoklopac je napisao/la:
04 apr 2025, 09:49
Lecler je napisao/la:
Od Mirvića
Hahahahha ne glupiraj se druze ziv bi...

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 04 apr 2025, 10:17

boki86 je napisao/la:
03 apr 2025, 22:12
HyperOS je napisao/la:
03 apr 2025, 22:07
Koliko treba vjerovati Mirvicu govori i podatak da je on licno Celiku rekao dva dana prije transfera u francusku, da 100% ostaje u FKS.
Ja celik bas pogodjen bio prodajom, mislim ko bi otisao iz blata premijer lige u ligu petice. Stvarno ga ne razumijem :rol:
Da hoće i mene šef ovako prevariti, reći mi da ostajem na plati za 500 eura a sljedeća mi bude 5 puta veća. :D
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 04 apr 2025, 10:29

Zeko87 je napisao/la:
04 apr 2025, 10:17
boki86 je napisao/la:
03 apr 2025, 22:12
HyperOS je napisao/la:
03 apr 2025, 22:07
Koliko treba vjerovati Mirvicu govori i podatak da je on licno Celiku rekao dva dana prije transfera u francusku, da 100% ostaje u FKS.
Ja celik bas pogodjen bio prodajom, mislim ko bi otisao iz blata premijer lige u ligu petice. Stvarno ga ne razumijem :rol:
Da hoće i mene šef ovako prevariti, reći mi da ostajem na plati za 500 eura a sljedeća mi bude 5 puta veća. :D
...i onda podigli ponudu s 1,4 mil na 2,5 ;) Svako normalan bi pristao na tu ponudu, ukljucujuci i navijace

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 04 apr 2025, 11:14

Pendulum je napisao/la:
04 apr 2025, 09:22
relativizam je napisao/la:
04 apr 2025, 09:14
jos 2,3 prelazna roka i bit ce ovo dobro,samo da igraci prodju pripreme :kafa:
Ma jok paša, puno je 2-3 prelazna roka.

Klopp kad je u Liverpool došao u prvoj sezoni je osvojio tripletu. Ako ćeš mi pričati o Liverpoolu, engleskoj ligi i govoriti kako se to ne može porediti, imam jedan bliži primjer - Jakir & kamenjari - šta je on osvojio/uradio u prvoj sezoni? Ja ću ti reći; nije ni evropu osigurao ALI, zamisli sad ovo, ostao je trener kamenjara i napravio od njih ono što gledamo zadnjih 5 sezona.

Kakav mentalitet mi kao navijači imamo, to nisu istine. :facepalm:
vidi drug ja ne znam da li si gdje prije trenirao i sta ali da ti probam docarati kako stvari stoje.

u federalnoj ligi odakle mi crpimo zadnje vrijeme pojacanja ,ekipa i igraci u autobusu cuju kako ce igrati taj dan jel 3 za 3 ili je placena vecera i premije i iz takvog sistema mi dovodimo igrace da se borimo u Evropi
sudija udje u svlacionicu i kaze da se mora pogurati da bude 50 50 sudjenje.

zadnjih godina osvajaju klubovi koji imaju veze sa savezom a nikakvim sistemom,de mi reci kakav to sistem ima borac svega ti ili zrinjski,eto ti siroki igrat ce finale kupa bez ikakvog sistema i nogometne ideologije sem nacionalisticke.
ovdje ti se stvari sredjuju kao u federalnoj samo na malo vecem nivou i malo skuplje,pa imas Bandovica kad su ga molili da ne izlazi na centarsuteve,za sto je godinama sluzio olimpik,kako smo mi izgubili od sisonje u Banovicima kad im je trebalo opstanka,kako Osim osvoji svoje titule,sto se celik izbaci ,sto se velez izbaci a sto se Borac pogura a iste probleme imao,sto Zeba prica da je Osim u bod znao koliko ce imati na kraju,vidjet cemo taj sistem zrinjskog ili borca za 3,4 godine kad ode beus ili vepric dajdjin.

ljudi nemaju nijedan crveni,ekipa sa najmanje kartona,odgadjaju utakmice igraju kad hoce,najmanje faulova svako kolo njihovi isjecci po internetu da se raja nasmije na greske, i ljudi bum titula u dzep u evropi od 6 utakmica izgubili 5 i uz malo srece dosli do grupne faze evrope ono sto mi ganjamo nekim sistemom

o kakvom sistemu da mi pricamo,dovest ces 3 pojacanja ubaciti omladinu gurati filozofiju neku fudbalsku i dodje gigovic i kaze ti ovo neces dobiti.
ako nisamo shvatili dosad kako ide je*o onda nas
sve drugacije borit cemo se ovako za milostinju i kup

ako nisam upravu neka neko kaze da sam ja ovo pogresno shvatio radu cu usvojiti primjedbu

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 04 apr 2025, 11:37

Lecler je napisao/la:
Mirvić i Mišković su još ljetos imali sastanak na tu temu, ali nije Mišković toliko zagrizao.
Pogotovo na to sve kome nije mrsko nek posluša njegovu presicu od prije dva mjeseca gdje proziva navijače, sponzore, grad itd. kako niko osim njega ne ulaže u Rijeku, ne kupuju sezonske, dresove, itd. još kad proda igrača prozivaju ga da je lihvar i da se bogati na Rijeci.

Tako da ako je sve ovo problem u Rijeci, mislim da sigurno nema ništa od toga.
JURIŠ

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 04 apr 2025, 11:41

04 apr 2025, 11:14
Pendulum je napisao/la:
04 apr 2025, 09:14
jos 2,3 prelazna roka i bit ce ovo dobro,samo da igraci prodju pripreme :kafa:

Klopp kad je u Liverpool došao u prvoj sezoni je osvojio tripletu. Ako ćeš mi pričati o Liverpoolu, engleskoj ligi i govoriti kako se to ne može porediti, imam jedan bliži primjer - Jakir & kamenjari - šta je on osvojio/uradio u prvoj sezoni? Ja ću ti reći; nije ni evropu osigurao ALI, zamisli sad ovo, ostao je trener kamenjara i napravio od njih ono što gledamo zadnjih 5 sezona.

vidi drug ja ne znam da li si gdje prije trenirao i sta ali da ti probam docarati kako stvari stoje.

u federalnoj ligi odakle mi crpimo zadnje vrijeme pojacanja ,ekipa i igraci u autobusu cuju kako ce igrati taj dan jel 3 za 3 ili je placena vecera i premije i iz takvog sistema mi dovodimo igrace da se borimo u Evropi

zadnjih godina osvajaju klubovi koji imaju veze sa savezom a nikakvim sistemom,de mi reci kakav to sistem ima borac svega ti ili zrinjski,eto ti siroki igrat ce finale kupa bez ikakvog sistema i nogometne ideologije sem nacionalisticke.
ovdje ti se stvari sredjuju kao u federalnoj samo na malo vecem nivou i malo skuplje,pa imas Bandovica kad su ga molili da ne izlazi na centarsuteve,za sto je godinama sluzio olimpik,kako smo mi izgubili od sisonje u Banovicima kad im je trebalo opstanka,kako Osim osvoji svoje titule,sto se celik izbaci ,sto se velez izbaci a sto se Borac pogura a iste probleme imao,sto Zeba prica da je Osim u bod znao koliko ce imati na kraju,vidjet cemo taj sistem zrinjskog ili borca za 3,4 godine kad ode beus ili vepric dajdjin.

ljudi nemaju nijedan crveni,ekipa sa najmanje kartona,odgadjaju utakmice igraju kad hoce,najmanje faulova svako kolo njihovi isjecci po internetu da se raja nasmije na greske, i ljudi bum titula u dzep u evropi od 6 utakmica izgubili 5 i uz malo srece dosli do grupne faze evrope ono sto mi ganjamo nekim sistemom

o kakvom sistemu da mi pricamo,dovest ces 3 pojacanja ubaciti omladinu gurati filozofiju neku fudbalsku i dodje gigovic i kaze ti ovo neces dobiti.

ako nisam upravu neka neko kaze da sam ja ovo pogresno shvatio radu cu usvojiti primjedbu
Što se tiče prvog pasusa, ne mogu ti odgovoriti jer ne znam na koji način to fercera. Vjerujem (znači nisam dilajla) da ima toga, da ima dogovaranja, da ima namještanja, krađe i čega sve ne. Niko nikad nije objavio konkretne dokaze o tome ali, javna tajna je da toga ima i da se to dešava.

Što se tiče boldiranog dijela - također se slažemo i niko od nas nije ćorav pored očiju. Ne znam zbog čega si napisao sve isto što sam ja rekao stranicu ili dvije ranije?

Svejedno, ja nikad ne bih pristao da moje (naše) Sarajevo osvaja titule i/ili igra grupne faze na način na koji je borac došao do istih. Ili Osim ili kamenjari. Prvi put kad bi vidio da smo krenuli tim putem, pocijepao bih člansku i nikad više ne bi otišao na Koševo.

To je možda moj "problem" ali, ja ne želim takvo Sarajevo. :salut:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 04 apr 2025, 11:44

...no ukoliko pogledamo sastave Sarajeva iz četvrtfinala Kupa prošle sezone i polufinala ove, vidjet ćemo da česte promjene trenera nisu donijele očekivane rezultate.

U pomenuta dva meča, koja su imala ogromnu važnost za Sarajevo, od ukupno 20 igrača u polju samo jedan je počeo obje utakmice uz dodatak da je Mustafić 2024. igrao od početka, a godinu kasnije u igru ušao s klupe za rezervne igrače.

U isto vrijeme, Borac je recimo imao četiri fudbalera u polju koja su počela oba pomenuta susreta i to Herreru, Ćelića, Kulašina i Marčetića, dok su Vranješ, Vuković i Kvržić imali zapažene minutaže u oba meča.
SportSport
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 04 apr 2025, 11:49

H8Z7 je napisao/la:
04 apr 2025, 11:44
...no ukoliko pogledamo sastave Sarajeva iz četvrtfinala Kupa prošle sezone i polufinala ove, vidjet ćemo da česte promjene trenera nisu donijele očekivane rezultate.

U pomenuta dva meča, koja su imala ogromnu važnost za Sarajevo, od ukupno 20 igrača u polju samo jedan je počeo obje utakmice uz dodatak da je Mustafić 2024. igrao od početka, a godinu kasnije u igru ušao s klupe za rezervne igrače.

U isto vrijeme, Borac je recimo imao četiri fudbalera u polju koja su počela oba pomenuta susreta i to Herreru, Ćelića, Kulašina i Marčetića, dok su Vranješ, Vuković i Kvržić imali zapažene minutaže u oba meča.
SportSport
https://sportsport.ba/fudbal/sarajevo-p ... era/495578

Konačno da i ovaj portal objavi ovako pametan članak. Hvala im!

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 04 apr 2025, 11:52

midzuka je napisao/la:
04 apr 2025, 11:37
Lecler je napisao/la:
Mirvić i Mišković su još ljetos imali sastanak na tu temu, ali nije Mišković toliko zagrizao.
Pogotovo na to sve kome nije mrsko nek posluša njegovu presicu od prije dva mjeseca gdje proziva navijače, sponzore, grad itd. kako niko osim njega ne ulaže u Rijeku, ne kupuju sezonske, dresove, itd. još kad proda igrača prozivaju ga da je lihvar i da se bogati na Rijeci.

Tako da ako je sve ovo problem u Rijeci, mislim da sigurno nema ništa od toga.
Slicno kao sto Mirvica prozivaju,dodaj to da su nasi ljudi operisani od realnog svijeta. Zamisli da je Miskovic kod nas,pred odlucujuce meceve u evropi da rasproda glavne igrace a da dovede nikog :rol: kod nas bi ljudi ustanak digli. Misle ljudi igrica,Mirvic uzima milione itd a ustvari marke ne profitiras,pojma nemaju ljudi u danasnjem vremenu kako je voditi klub posebno ako nemas dobre pare,zato i imate ove botove ovdje koji lafo tjeraju i slicne nebuloze.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 04 apr 2025, 11:53

Pendulum je napisao/la:
04 apr 2025, 11:49
H8Z7 je napisao/la:

SportSport

Super,nek se osvrnu malo i na Borac,kako su ceste promjene igraca,trenera,penali,crveni tj konstanta doveli do toga da su p.rvi .Jedino kako mozemo biti konkurentni za bilo sta je kriminal,mafija,namjestanje,potplacivanje kao sto rade Beus i Vico,Dodik sve ostalo je zavaravanje.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 04 apr 2025, 11:57

mosarajvosa83 je napisao/la:
04 apr 2025, 11:53
Pendulum je napisao/la:
04 apr 2025, 11:49
H8Z7 je napisao/la:

Super,nek se osvrnu malo i na Borac,kako su ceste promjene igraca,trenera,penali,crveni tj konstanta doveli do toga da su p.rvi .Jedino kako mozemo biti konkurentni za bilo sta je kriminal,mafija,namjestanje,potplacivanje kao sto rade Beus i Vico,Dodik sve ostalo je zavaravanje.
Ma i ti i ja znamo da od takvog članka nema ništa. Obojica znamo i zbog čega. Repka je ovom portalu ipak iznad svega. :bih:

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 04 apr 2025, 12:10

Pendulum je napisao/la:
04 apr 2025, 11:41
04 apr 2025, 11:14
Pendulum je napisao/la:

Što se tiče prvog pasusa, ne mogu ti odgovoriti jer ne znam na koji način to fercera. Vjerujem (znači nisam dilajla) da ima toga, da ima dogovaranja, da ima namještanja, krađe i čega sve ne. Niko nikad nije objavio konkretne dokaze o tome ali, javna tajna je da toga ima i da se to dešava.

Što se tiče boldiranog dijela - također se slažemo i niko od nas nije ćorav pored očiju. Ne znam zbog čega si napisao sve isto što sam ja rekao stranicu ili dvije ranije?

Svejedno, ja nikad ne bih pristao da moje (naše) Sarajevo osvaja titule i/ili igra grupne faze na način na koji je borac došao do istih. Ili Osim ili kamenjari. Prvi put kad bi vidio da smo krenuli tim putem, pocijepao bih člansku i nikad više ne bi otišao na Koševo.

To je možda moj "problem" ali, ja ne želim takvo Sarajevo. :salut:
pa onda da samo sutimo i igramo dok se same stvari od sebe ne srede,jer ganjati sistem u ovakom okruzenju je nemoguce

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 04 apr 2025, 12:21

Sutra nam je prva utakmica ove sezone bez Guliashvilia.Na sta cemo izgledati ostaje da vidimo,do sada nam se apsolutno sva igra svodila na njega.
Mislim da bi Butic i Kyeremeh dobro saradjivali,na Turkesa ne treba ni pomisljati.Dobio je dovoljno prilika
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 04 apr 2025, 12:23

luckystrike je napisao/la:
03 apr 2025, 23:32
Da te poselamin na ovaj mubarek petak.

1. Keremeh, ja ne krivim njega nego onog ko ga je tu postavio. Od dolazka Zekića ovo mu je četvrta pozicija u timu. Lik je ograničen defanzivno nema taj momentum zatvaranja igrača, na isti naćin nam je Zrinski dao gol na Koševu u prvenstvu, ponovo je Keremeh lagano trčkarao za igračem koji je postigao gol.
2. Butić, na ovoj način neće ništa napravit kod nas, možda protiv slabijih ekipa ali timovi sa ozbiljnim odbrambenim igračima koji ga izguraju na 35-40 metara, ništa. Sidraš??? Zadnji igrač koji je to bio a ja ga se sječam je Koler ali on je visio na penalu a ne što ovaj radi i gdje igra.
Butić je centralni napadač u najboljim godinama sa dobrim iskustvom i ako se koristi kao taj neko ko će distribuirati lopte prema dugim igračima onda treba da igra u sredini i da ima krila pored sebe puno bi efikasniji i kirisniji bio za ekipu. Uprati Bilbiju i Mulahuseinovića šta rade kroz utakmicu.
3. Nedosljednost i automatizmi u odbrani??? Kako će ih biti kad u još jednoj od utakmica sezone odbranu igraju igrači koji su se tu prvi put sastali da dovedeš tri najbolja odbrambena igrača na svijetu i staviš ih zajedno odmah ličit će na raštimani orkestar a kamoli ova trojica naših gdje je jedan došao u januaru, drugi pet mjeseci bez utakmice, treći tek oporavljen od povrede. Dodamo li tu desnog beka koji je ustvari ispodprosječno krilo nije ni čudo što je najbolji igrač bio momak od dvadeset godina.
Dalje, ekipa kojoj golman ima 15+ ispucavanja je sve osim uigrana, bez sistema i automatizma, jednostavno bez plana. Ustvari imamo neku prepoznatljivost a to je traženje dubine ili narodski rečeno "napucavanje lopte na Gulija" a kad to ne ide ne ide ni nas.
April mjesec, minimum koji sam očekivao je naziranje kostura ekipe 7-8 igrača koji će biti nosioci igre za narednu sezonu koji će biti nadograđeni sa 3-4 igrača na pozicijama koje štekaju za te automatizme a o rezultatu nisam ni razmišljao jer sam znao da će doći kriza.
Mnogo, mnogo kritika ide na Zekićev račun i očekivao taj minimum koji izgleda neću vidjet, potrošili smo još jednu sezonu u ništa a najveće katastrofa bi bila kad bi se to desilo i treneru, mada s druge strane za to bi bio isključivi krivac on kao i njegov predhodnik.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 04 apr 2025, 12:25

Ovo sto Miskovic prica smo ovdje davno potencirali da neuki,pecinski ljudi pogledaju kako je tesko voditi,finansirati klub kad nemas prihoda od navijaca,pomoc grada,politike. Ljudi prodavali igrace za strasne cifre i opet im bude jedva da pokriju sve troskove,kod nas ljudi misle prodas jednog igraca za dobre pare i odma dovedes 3 jos bolja,medjutim realnost je kao u Rijeci da nakon prodaje dovedes igrace bez ugovora,one koji se oporavljaju od povreda ili nisu dugo igrali,na to dodas da igraju u uredjenoj ligi gdje nije zabranjeno da pobijedis Dinamo il Hajduk i da se brines hoce li svaku tekmu protivnik Dinama dobit crveni i penal i 37 faulova.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 04 apr 2025, 12:41

NajvecaRadosti je napisao/la:
04 apr 2025, 12:21
Sutra nam je prva utakmica ove sezone bez Guliashvilia.Na sta cemo izgledati ostaje da vidimo,do sada nam se apsolutno sva igra svodila na njega.
Mislim da bi Butic i Kyeremeh dobro saradjivali,na Turkesa ne treba ni pomisljati.Dobio je dovoljno prilika
Ma naprijed butica i ovog novog gruzijca, kyeremeha na krilo, mogao bi vala promjeniti malo i ovu formaciju zakucali smo se previse u ovaj 352 a realno ne ide ko po loju. Gosk haman ispao, koliko ce sad oni zapinjati

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, bvsic, casual033, n0dix, napoleon72 i 69 gostiju.