Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Bolji je Passat, pa i Mondeo, Peugeot 508-ica itd.
A da ne pričam o drugim klasama i modelima.
A da ne pričam o drugim klasama i modelima.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Gledam najvise ima CCova 2.0 103kw, kako se pokazao jel to isti 2.0 motor ko i u ostalih VW modela, i jel bilo problema sa automatik mjenjacima da ne bjezim od njih?
Insignia najveca sramota Opela svih vremena.
Vrati Vectru, vrati staru slavu.
Omega negdje u pozadini sve posmatra
Vrati Vectru, vrati staru slavu.
Omega negdje u pozadini sve posmatra

- kraljttbvb
- Kontakt:
Sta kaže Opel Kadet (suza)

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
ZaMANTA mi se

Davno su prošla vremena slavne Munje iz Rüsselheima.
Ko nije probao Mantu, Asconu i pogotovo Lotus Omegu ne zna za čari sportske vožnje onog vremena.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ovog Kadeta, ali neku sportsku verziju, je babo u ratu posudjivao od jednog kolege. U taj vakat unutrasnjost mu je bila ko svemirski brod, a i mogao je ici ko mahnit. Jos nije bilo saobracaja, mogao si ga voziti ko formulu po pisti...armando je napisao/la: ↑12 apr 2025, 00:08ZaMANTA mi se![]()
Davno su prošla vremena slavne Munje iz Rüsselheima.
Ko nije probao Mantu, Asconu i pogotovo Lotus Omegu ne zna za čari sportske vožnje onog vremena.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Pa GSI sigurno. 115KS išao kao vjetar.
Bilo je jačih motora, ali i ovaj je bio dovoljan da parira GTI .
Digitalna instrumental tabla.
Bilo je jačih motora, ali i ovaj je bio dovoljan da parira GTI .
Digitalna instrumental tabla.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- AshburtonG
- Kontakt:
Kod mene stari imao i Kadeta i Asconu. Opel je imao bas legendarnih modela. Astra je dugo godina meni bila jedan od najljepsih hatchback modela.
Sad otkako su dio Stellantisa jednostavno nemaju ni mogucnost za nesto svoje. Svi modeli su im jeftinija kopija Peugeota.
Sad otkako su dio Stellantisa jednostavno nemaju ni mogucnost za nesto svoje. Svi modeli su im jeftinija kopija Peugeota.
-
- Kontakt:
Vozim Citroena C4 facelift 2015 1.6 adblue vec 7 godina, samo redovno radim servise i to je to. Jednom zamijenio set kvacila, prednje amortizere i to je sve. Malo jaci motor od tvog, za 66kW svi kazu da je jos bolji.Slatinash_7 je napisao/la: ↑10 apr 2025, 19:23Evo meCentre forward je napisao/la: ↑08 apr 2025, 21:27Gdje je onaj momčiluk što je poslije belaja sa Škodom utjehu tražio u Citroenu ?
Ako to nije hrabrost, onda ne znam šta je.![]()
Zasad ne vozim dovoljno dugo da mogu reći da li sam i koliko sam pogrijesio, ali s obzirom da me Škoda ostavila u Beogradu, da me labudica, majstor da me primi u subotu i ostale zavrzlame koštalo kao svetog Petra maslo, da mi se samo to ne desi sa Citroenom ja prezadovoljan..
Citroen je C4, 1.6 66 kW,2015 godište, kažu majstori i recenzije da im je to ponajbolji motor koji imaju, trebat će mi dvije godine da kažem da li je bolji od Škode..
Iskreno htio sam uzeti Elantru, ali majstori po piku divljaju sa cijenama, lik skinuo jednu od 25 hiljada na mjesec dana pa je oglasio opet za 30..ne da mi se peglati sa tim pa je izbor pao na jelkicu iz Francuske
Ima li iko iskustva s Peugeotom 508, na sta obratiti paznju? Automatik me zanima, manuelaca mi na vrh glave.
Konstrukcijski isti kao kod šestice, tj. serija EA189 snage 103 kW.QUARTERBACK je napisao/la: ↑11 apr 2025, 21:18Gledam najvise ima CCova 2.0 103kw, kako se pokazao jel to isti 2.0 motor ko i u ostalih VW modela, i jel bilo problema sa automatik mjenjacima da ne bjezim od njih?
Automatik prve godine zaobiđi.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Pošto pratis ove stvari oko auta i znaš puno o njima, sta si kupio sebi u Svabiji, posto si bezbeli mogao probrati između dosta auta?
Tek sam osam mjeseci ovdje, ima fore. Izbor ce vjerovatno pasti izmedju nove/novije Corolle i BMW-a trice.kraljttbvb je napisao/la: ↑12 apr 2025, 10:35Pošto pratis ove stvari oko auta i znaš puno o njima, sta si kupio sebi u Svabiji, posto si bezbeli mogao probrati između dosta auta?
Za pocetak uzeo mal' bolji bicikl, te se uzdam u polupouzdani javni prijevoz.
Dok je bio u Bosni, vozio cetvorku koja nije njegova bila. Nije Njemacka kao sto je bila

Lijeno mi blue kfz, zato sam isjekao tako sliku. Uzeli njemacko smece

- Centre forward
- Kontakt:
Ma dobro. ja se šalim malo. Svako auto ima svoje prednosti i nedostatke. Škoda je tebe naljutila. Isto tako je mog'o i Mercedes S klase, nije sad neko pravilo.Slatinash_7 je napisao/la: ↑10 apr 2025, 19:23Evo meCentre forward je napisao/la: ↑08 apr 2025, 21:27Gdje je onaj momčiluk što je poslije belaja sa Škodom utjehu tražio u Citroenu ?
Ako to nije hrabrost, onda ne znam šta je.![]()
Zasad ne vozim dovoljno dugo da mogu reći da li sam i koliko sam pogrijesio, ali s obzirom da me Škoda ostavila u Beogradu, da me labudica, majstor da me primi u subotu i ostale zavrzlame koštalo kao svetog Petra maslo, da mi se samo to ne desi sa Citroenom ja prezadovoljan..
Citroen je C4, 1.6 66 kW,2015 godište, kažu majstori i recenzije da im je to ponajbolji motor koji imaju, trebat će mi dvije godine da kažem da li je bolji od Škode..
Iskreno htio sam uzeti Elantru, ali majstori po piku divljaju sa cijenama, lik skinuo jednu od 25 hiljada na mjesec dana pa je oglasio opet za 30..ne da mi se peglati sa tim pa je izbor pao na jelkicu iz Francuske
Taj motor je poslije onog, sada već rudimentarnog, 2.0 66 KW najbolje što su PSA/Ford/Volvo i Mazda skupa uradili. Ja vozim isti (u Focusu), samo je kod mene 80 KW. Izuzetno su tihi, elastični. štedljivi, al' traže pažnju i održavanje. Najkvalitetnije gorivo, ulje i filteri i nemaš brige. Znači, Petrol, Ravenol i MANN/Mahle i da te aBd služi godinama.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma to tako nafaka bila. Nema pouzdanije marke od Skode. Ova je tenk, ko nije sa parama, a nije mu problem sto je auto staro 13-14 godina ova je najbolji izbor
Ako je uredna kilometraza i odrzavana redovno, mada ona je takva da se nece pokvariti ni kada je nikako ne odrzavas. Mozes sa njom u njivu, radi joj sta hoces nista joj ne bude.
- VensanKasel
- Kontakt:
Odvadi malo buraz , rijetko ko vozi takvu Octaviju da nije dizel , tu itekako treba održavanja .tuzlak1987 je napisao/la: ↑14 apr 2025, 12:01Ma to tako nafaka bila. Nema pouzdanije marke od Skode. Ova je tenk, ko nije sa parama, a nije mu problem sto je auto staro 13-14 godina ova je najbolji izbor
Ako je uredna kilometraza i odrzavana redovno, mada ona je takva da se nece pokvariti ni kada je nikako ne odrzavas. Mozes sa njom u njivu, radi joj sta hoces nista joj ne bude.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
- Kontakt:
Sta vi ljudi mislite o ovom kinezu BYD? Konkretno o vozilu BYD Sealion 7?
Je li realno da far ostane goriti iako izvadiš osigurače ? 
Ovo se samo meni može desiti. Šta vidjeti dalje ?

Ovo se samo meni može desiti. Šta vidjeti dalje ?
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- VivaLaStella
- Kontakt:
Ma kod mene ova sljedeća generacija MK3 1.6tdi, 2 godine kod mene i 60tak hiljada pređenih km kasnije - bukvalno 0 kvarova. Od malog servisa do sljedećeg. Jednom samo DPF upozorenje dobio, poslije malo gasanja i prženja nikad višetuzlak1987 je napisao/la: ↑14 apr 2025, 12:01Ma to tako nafaka bila. Nema pouzdanije marke od Skode. Ova je tenk, ko nije sa parama, a nije mu problem sto je auto staro 13-14 godina ova je najbolji izbor

Na prošlim autima mi je to bio "sales pitch", kad izvadim lepezu računa šta sam sve isporavljao i obnovio, sad s ovim ne znam šta ću

Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
- Slatinash_7
- Kontakt:
Vjerovatno je do "mene" jer je moja bila 2010 godište, prva generacija tog facelift modela (ako se ja ne varam) pa je imala te dječije boljke..Meni je draže dat 2000 KM za kvar koji me neće ostaviti na cesti nego 1000 KM za nešto što me ostavi..
Elem, Škoda je vrh, to je svima jasno pa i meni koji sam istu prodao, samo sam se referisao na moje iskustvo da ljudi koji čitaju forum znaju da potencijalno od tog godišta mogu očekivati nešto slično
Elem, Škoda je vrh, to je svima jasno pa i meni koji sam istu prodao, samo sam se referisao na moje iskustvo da ljudi koji čitaju forum znaju da potencijalno od tog godišta mogu očekivati nešto slično
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina