Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Što ih Židovi lože,to bi im bilo ostvarenje sna jer sami ne smiju izravno krenuti na Iran.Američki ministar obrane: Spremni smo napasti Iran
Dobri moji Jenki , nije mi jasno kako je tamo fizički izvodivo da ljudi rade dva posla , a često čujem to sto od dijaspore sto ovako na youtube. Jedino nekim nenormalnim tempom gdje crkneš.soko je napisao/la: ↑12 apr 2025, 17:53Ovi su odrasli vani. Ja eto nisam takav, ako je nesto bolje, bolje je.
Ja sam njima napravio blind taste i pobjedila ova iz oregona.
Isto sam pravio raji blind taste za colu, americka, iz meksika, pepsi. Ovaj jedan citav zivot pije colu, kao kola bolja i ispade covjek voli pepsi.![]()
Imaš i ovdje raje što rade dva posla.tiketoke je napisao/la: ↑13 apr 2025, 22:48Dobri moji Jenki , nije mi jasno kako je tamo fizički izvodivo da ljudi rade dva posla , a često čujem to sto od dijaspore sto ovako na youtube. Jedino nekim nenormalnim tempom gdje crkneš.
U Bosni koja nije natrpana stanovništvom izgubiš jedno 2 sata u odlasku i dolasku na posao , pa se vise ne radi od 7 do 3 , nego bome se rukaju devetke , desetke,a nerijetko i 12ke. I kako u tim uslovima kad od 24 sata izgubis 14 raditi i drugi posao (mislim ovdje i nema tih mogucnosti hipotetički govorim, prvo sto je legalno ja mislim zakonski nemoguce imati dva poslodavca , onda ovdje jos uvijek vrijedi komunizam gdje niko nece da radis 4h nego 8 itd )
Usporedimo to sa USA gdje su milionski gradovi ,još više vremena izgubiš u vožnji itd , i ljudi stizu imati dva posla.
Ne znam jedino ako se misli da jednom sedmično odeš negdje 4 sata pa da se to broji kao drugi posao.
Ministarstva kantonalnatuzlak1987 je napisao/la: ↑13 apr 2025, 23:20Moj kolega u firmi radi 8 sati na papiru ali je tu jer moze izaci kada hoce, a moze i da ne dodje. I onda dodje bude 2 sata i nestane, ode radi neka vjestacenja i predaje vanredno po fakultetima. Radi 3-4 posla u 8 sati. Tako mozes ako si nasao firmu gdje te niko ne prati i ako ti je radno mjesto takvo da niko nece ni primjetiti i da te nema 5 dana.
hahaha pa dobro mi ista igdje imamo i ikako funkcionisemoNeutral je napisao/la: ↑13 apr 2025, 23:48Ministarstva kantonalnatuzlak1987 je napisao/la: ↑13 apr 2025, 23:20Moj kolega u firmi radi 8 sati na papiru ali je tu jer moze izaci kada hoce, a moze i da ne dodje. I onda dodje bude 2 sata i nestane, ode radi neka vjestacenja i predaje vanredno po fakultetima. Radi 3-4 posla u 8 sati. Tako mozes ako si nasao firmu gdje te niko ne prati i ako ti je radno mjesto takvo da niko nece ni primjetiti i da te nema 5 dana.
Potpisu se u 7:55, odu kuci, vrate se u 15, potpisu se u 15:30 i idu kuci![]()
Naravno ne svaki dan, ali vecinu. Jedino ponedjeljkom rade nesto, da nisam dozivio isto, ne bih vjerovao, pretpostavljao sam ali eto, covjek se potajno nadao da nije tako.
Državna firma da pogodim.tuzlak1987 je napisao/la: ↑13 apr 2025, 23:20Moj kolega u firmi radi 8 sati na papiru ali je tu jer moze izaci kada hoce, a moze i da ne dodje. I onda dodje bude 2 sata i nestane, ode radi neka vjestacenja i predaje vanredno po fakultetima. Radi 3-4 posla u 8 sati. Tako mozes ako si nasao firmu gdje te niko ne prati i ako ti je radno mjesto takvo da niko nece ni primjetiti i da te nema 5 dana.
Kantonalna ministarstva su raj za neradniketiketoke je napisao/la: ↑13 apr 2025, 23:55hahaha pa dobro mi ista igdje imamo i ikako funkcionisemoNeutral je napisao/la: ↑13 apr 2025, 23:48Ministarstva kantonalnatuzlak1987 je napisao/la: ↑13 apr 2025, 23:20Moj kolega u firmi radi 8 sati na papiru ali je tu jer moze izaci kada hoce, a moze i da ne dodje. I onda dodje bude 2 sata i nestane, ode radi neka vjestacenja i predaje vanredno po fakultetima. Radi 3-4 posla u 8 sati. Tako mozes ako si nasao firmu gdje te niko ne prati i ako ti je radno mjesto takvo da niko nece ni primjetiti i da te nema 5 dana.
Potpisu se u 7:55, odu kuci, vrate se u 15, potpisu se u 15:30 i idu kuci![]()
Naravno ne svaki dan, ali vecinu. Jedino ponedjeljkom rade nesto, da nisam dozivio isto, ne bih vjerovao, pretpostavljao sam ali eto, covjek se potajno nadao da nije tako.
Ja bas i ne znam nekog da radi dva posla. Sto se tice te voznje, bas jedan od najvecih razloga je to bio zasto sam promjenio posao. Od mozda 2020 do 2024, deveti mjesec radio sam dva dana u officu, ostalo od kuce. 9 sati dnevno, svaki drugi petak slobodan. Onda nam rekli da se vratimo nazad u office, ono full time. Meni je trebalo oko sat vremena u jednom pravcu.tiketoke je napisao/la: ↑13 apr 2025, 22:48Dobri moji Jenki , nije mi jasno kako je tamo fizički izvodivo da ljudi rade dva posla , a često čujem to sto od dijaspore sto ovako na youtube. Jedino nekim nenormalnim tempom gdje crkneš.soko je napisao/la: ↑12 apr 2025, 17:53Ovi su odrasli vani. Ja eto nisam takav, ako je nesto bolje, bolje je.
Isto sam pravio raji blind taste za colu, americka, iz meksika, pepsi. Ovaj jedan citav zivot pije colu, kao kola bolja i ispade covjek voli pepsi.![]()
U Bosni koja nije natrpana stanovništvom izgubiš jedno 2 sata u odlasku i dolasku na posao , pa se vise ne radi od 7 do 3 , nego bome se rukaju devetke , desetke,a nerijetko i 12ke. I kako u tim uslovima kad od 24 sata izgubis 14 raditi i drugi posao (mislim ovdje i nema tih mogucnosti hipotetički govorim, prvo sto je legalno ja mislim zakonski nemoguce imati dva poslodavca , onda ovdje jos uvijek vrijedi komunizam gdje niko nece da radis 4h nego 8 itd )
Usporedimo to sa USA gdje su milionski gradovi ,još više vremena izgubiš u vožnji itd , i ljudi stizu imati dva posla.
Ne znam jedino ako se misli da jednom sedmično odeš negdje 4 sata pa da se to broji kao drugi posao.
Meni posao dvije minute od kuće , nenadyebivo zadovoljstvo .soko je napisao/la: ↑14 apr 2025, 14:22Ja bas i ne znam nekog da radi dva posla. Sto se tice te voznje, bas jedan od najvecih razloga je to bio zasto sam promjenio posao. Od mozda 2020 do 2024, deveti mjesec radio sam dva dana u officu, ostalo od kuce. 9 sati dnevno, svaki drugi petak slobodan. Onda nam rekli da se vratimo nazad u office, ono full time. Meni je trebalo oko sat vremena u jednom pravcu.tiketoke je napisao/la: ↑13 apr 2025, 22:48Dobri moji Jenki , nije mi jasno kako je tamo fizički izvodivo da ljudi rade dva posla , a često čujem to sto od dijaspore sto ovako na youtube. Jedino nekim nenormalnim tempom gdje crkneš.soko je napisao/la: ↑12 apr 2025, 17:53
Ovi su odrasli vani. Ja eto nisam takav, ako je nesto bolje, bolje je.
Ovaj novi posao, neki 25 minuta, 2-3 puta sedmicno radim od kuce.