I meni je 5 minuta, ima 300-400 metara za prohodati.VensanKasel je napisao/la: ↑14 apr 2025, 14:28Meni posao dvije minute od kuće , nenadyebivo zadovoljstvo .
Kad pada kisa, idem autom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
I meni je 5 minuta, ima 300-400 metara za prohodati.VensanKasel je napisao/la: ↑14 apr 2025, 14:28Meni posao dvije minute od kuće , nenadyebivo zadovoljstvo .
Zavisi gdje ti je kancelarija. Ja već tri godine radim od kuće i ne bih imao ni najmanji problem preći u kancelariju koja je unutar 20ak pješke ili prevozom. Čisto jer je bolja separacija kuće i posla, i ne bih nosio kući posao, ili razvlačio jer znam da sam kući i mogu uraditi i navečer itd.MarcoBorriello je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:05Hibridno je najbolje.
Recimo, mjesec WFH i dvije sedmice WFO.
Jabroni je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:21Zavisi gdje ti je kancelarija. Ja već tri godine radim od kuće i ne bih imao ni najmanji problem preći u kancelariju koja je unutar 20ak pješke ili prevozom. Čisto jer je bolja separacija kuće i posla, i ne bih nosio kući posao, ili razvlačio jer znam da sam kući i mogu uraditi i navečer itd.MarcoBorriello je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:05Hibridno je najbolje.
Sve iznad 20-30ak minuta po smjeru, a često je u većem gradu i više od toga, je ozbiljno gubljenje vremena svakodnevno. Išao sam u Zagrebu 45 do posla, i satak nazad, bukvalno ti ode dan.
Pa dobro ti nisi u Sarajevu. Ostale gradove BiH mozes komplet obici pjeske za 15min.kraljttbvb je napisao/la: ↑14 apr 2025, 14:59I meni je 5 minuta, ima 300-400 metara za prohodati.VensanKasel je napisao/la: ↑14 apr 2025, 14:28Meni posao dvije minute od kuće , nenadyebivo zadovoljstvo .
Kad pada kisa, idem autom![]()
Al tebi je to dio posla. Ides ljudima raditi.alemsa je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:32Jabroni je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:21Zavisi gdje ti je kancelarija. Ja već tri godine radim od kuće i ne bih imao ni najmanji problem preći u kancelariju koja je unutar 20ak pješke ili prevozom. Čisto jer je bolja separacija kuće i posla, i ne bih nosio kući posao, ili razvlačio jer znam da sam kući i mogu uraditi i navečer itd.MarcoBorriello je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:05Hibridno je najbolje.
Sve iznad 20-30ak minuta po smjeru, a često je u većem gradu i više od toga, je ozbiljno gubljenje vremena svakodnevno. Išao sam u Zagrebu 45 do posla, i satak nazad, bukvalno ti ode dan.Kako bi kao ja danas![]()
Slicno mi je bio prvi posao sto sam imao. Odem kuci za rucak, spavam pola sata i nazad.VensanKasel je napisao/la: ↑14 apr 2025, 14:28
Meni posao dvije minute od kuće , nenadyebivo zadovoljstvo .
Ja 5 godina radim i dijelim mišljenje. Ne bih se vratio u office, nema tih para. Jedino ako bi "morao".
A sad se bas me pade na um. Pa jedan od mojih najbolji kolega, ozenio moju rodicu.alemsa je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:58Jebga preko 3 milje za 2-3 dana posla+$100 po danu za gorivo, isao bi pjeske![]()
Nego @tik ti sto rade drugi posao ti je obicno voze korpu, ili u nekom baru kuha piletinu od 5 do 10. Jebga Amerika te od malih nogu uci da je rad glavni, i bogati salju djecu da guraju kolica po supermarketima ili u McDonald's da rade dok su u srednjoj skoli. I sta ces kad steknes naviku od 15-16e godine da ti je dan ispunjen obavezama, u skoli si do 2:25 pa od 4 do 8-10 radis. Rad ti postane dio identiteta.
Kokain, ili često bude, kako je umro, bio zdrav.soko je napisao/la: ↑14 apr 2025, 16:25A sad se bas me pade na um. Pa jedan od mojih najbolji kolega, ozenio moju rodicu.alemsa je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:58Jebga preko 3 milje za 2-3 dana posla+$100 po danu za gorivo, isao bi pjeske![]()
Nego @tik ti sto rade drugi posao ti je obicno voze korpu, ili u nekom baru kuha piletinu od 5 do 10. Jebga Amerika te od malih nogu uci da je rad glavni, i bogati salju djecu da guraju kolica po supermarketima ili u McDonald's da rade dok su u srednjoj skoli. I sta ces kad steknes naviku od 15-16e godine da ti je dan ispunjen obavezama, u skoli si do 2:25 pa od 4 do 8-10 radis. Rad ti postane dio identiteta.
Oni rade po dva posla. Al oni su posebna sorta.
Ne znam kako mogu onako. On je vice president jedne IT firme, ima ispod sebe mozda 300 ljudi. I dva puta sedmicno predaje na privatnom univerzitetu. Jos je napravio svoju kucu, lik ne staje.
Ona radi za drzavu i sa strane prodaje kuce. Dvoje djece imaju, mali igra fudbal po citavom midwestu. Pa ga vozaju okolo.
Jos ova rodica ustane u 4 ujutro i dize tegove, 5 puta sedmicno
Kokain sigurno ne al za ovo drugo mozda se desi. Pogotovo on, jede svasta, opustio se pravo.sljivo je napisao/la: ↑14 apr 2025, 16:26Kokain, ili često bude, kako je umro, bio zdrav.soko je napisao/la: ↑14 apr 2025, 16:25A sad se bas me pade na um. Pa jedan od mojih najbolji kolega, ozenio moju rodicu.alemsa je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:58Jebga preko 3 milje za 2-3 dana posla+$100 po danu za gorivo, isao bi pjeske![]()
Ne znam kako mogu onako. On je vice president jedne IT firme, ima ispod sebe mozda 300 ljudi. I dva puta sedmicno predaje na privatnom univerzitetu. Jos je napravio svoju kucu, lik ne staje.
Ona radi za drzavu i sa strane prodaje kuce. Dvoje djece imaju, mali igra fudbal po citavom midwestu. Pa ga vozaju okolo.
Navika, mentalitet, sarafi u dobro podmazanoj masini. Znam ih ja hejbet tako, imaju jak posao, znaci nije do para, ali rade sa strane jos neki posao. Amer je takav, kupit ce dijetetu auto u 16oj godini ali nece mu on sipati gorivo niti placati osiguranje, placaj sebi-radi. Ja licno ne mogu vise od 2 dana biti slobodan, treci dan se vec ucrvam.soko je napisao/la: ↑14 apr 2025, 16:25
A sad se bas me pade na um. Pa jedan od mojih najbolji kolega, ozenio moju rodicu.
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, NukeR_G1970 i 4 gosta.