A dobro jarane kako ti smatras, meni su ti dani ispunjeni, s porodicom, rajom, tostilj vamo tamo pa opet , treci dan crvanje. I u Bosni kad sam bio prosli put, nakon 7 dana se ucrvo, nista protiv Bosne extra je sve, nego jednostavno to da spavam dokle hocu, radim sta hocu itd. - bez obaveze, ne mogu.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
- JayCatwright
- Kontakt:
Mislim više na godišnji odmor od tipa 15 dana, čisto da odmoriš od tog radnog okruženja, da odeš negdje i sl., al dobro svakom njegovoalemsa je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:10A dobro jarane kako ti smatras, meni su ti dani ispunjeni, s porodicom, rajom, tostilj vamo tamo pa opet , treci dan crvanje. I u Bosni kad sam bio prosli put, nakon 7 dana se ucrvo, nista protiv Bosne extra je sve, nego jednostavno to da spavam dokle hocu, radim sta hocu itd. - bez obaveze, ne mogu.

Meni je tako vecinom ovaj drugi dio godisnjeg, na proljece kojeg uzimam, ako se zadesi u odredjene dane kad nisam isplaniro nesto ili nemam obavezu, ma ubi se od dosade, tesko smaranje, pogotovo dok su moji u obavezama tokom dana, ma crvanje. Samo sto mogu spavati koliko hocu, radi toga i odmaram, ostalo nema prednosti.
- JayCatwright
- Kontakt:
Da imam 50 dana godišnjeg malo bi mi bilo jbt 
smanji mi platu, al godišnji mi ne diraj

Budi sretan da i to jos mozes. Kad predjea neke godine i to postane problem.sljivo je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:17Meni je tako vecinom ovaj drugi dio godisnjeg, na proljece kojeg uzimam, ako se zadesi u odredjene dane kad nisam isplaniro nesto ili nemam obavezu, ma ubi se od dosade, tesko smaranje, pogotovo dok su moji u obavezama tokom dana, ma crvanje. Samo sto mogu spavati koliko hocu, radi toga i odmaram, ostalo nema prednosti.
Sjecam se da sam mogao spavati po 12 sati.
Sad zaspem, probudim se oko 2-3, neki uzasan osjecaj u nogama. Ne mogu ti opisati. Zaspem ja opet al pravo smor. Onda moram ici pisati jednom, nekad dva puta.
Popijem nekad neke tablete za spavanje sa CBD al necu da se navikam na to, pa se ovako patim.
Nema sanse da mogu spavati poslije 7. 20 godina ustajem u 6, i kad sam slobodan 6:30-7 automatski budjenje....To ti moze biti do ishrane, prije kad sam havljo mesine za veceru, ustanem u 3, i prevrci se sat-2, taman kad opet ufatim san ono 6, ustajanje na posao. Ali kako ne jedemo poslije 7 navece, i gledam da je lagana vecera, ne budim se u pola noci.soko je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:25Budi sretan da i to jos mozes. Kad predjea neke godine i to postane problem.sljivo je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:17Meni je tako vecinom ovaj drugi dio godisnjeg, na proljece kojeg uzimam, ako se zadesi u odredjene dane kad nisam isplaniro nesto ili nemam obavezu, ma ubi se od dosade, tesko smaranje, pogotovo dok su moji u obavezama tokom dana, ma crvanje. Samo sto mogu spavati koliko hocu, radi toga i odmaram, ostalo nema prednosti.
Sad zaspem, probudim se oko 2-3, neki uzasan osjecaj u nogama. Ne mogu ti opisati. Zaspem ja opet al pravo smor. Onda moram ici pisati jednom, nekad dva puta.
Popijem nekad neke tablete za spavanje sa CBD al necu da se navikam na to, pa se ovako patim.
- superFrankie
- Kontakt:
Nije mi jasno kako nekome moze biti draze da putuje na posao preko 15-20 minuta, nego da mu je posao blizu, samo jer se na putu do posla stigne popiti kafa i ispusiti koja. Radije bih odspavao tih pola sata i vise, i dosao kuci ranije, nego svaki dan gubiti sat i vise u prometu do posla i nazad
Ja sam 95 krenuo na zanat u Njemackoj. Tad poceo raniti. Al sam vikendom spavao do 10-11.alemsa je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:34Nema sanse da mogu spavati poslije 7. 20 godina ustajem u 6, i kad sam slobodan 6:30-7 automatski budjenje....To ti moze biti do ishrane, prije kad sam havljo mesine za veceru, ustanem u 3, i prevrci se sat-2, taman kad opet ufatim san ono 6, ustajanje na posao. Ali kako ne jedemo poslije 7 navece, i gledam da je lagana vecera, ne budim se u pola noci.soko je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:25Budi sretan da i to jos mozes. Kad predjea neke godine i to postane problem.sljivo je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:17Meni je tako vecinom ovaj drugi dio godisnjeg, na proljece kojeg uzimam, ako se zadesi u odredjene dane kad nisam isplaniro nesto ili nemam obavezu, ma ubi se od dosade, tesko smaranje, pogotovo dok su moji u obavezama tokom dana, ma crvanje. Samo sto mogu spavati koliko hocu, radi toga i odmaram, ostalo nema prednosti.
Mogao sam spavati do mozda 2-3 godine unazad. Ne znam sta je, jedem prilicno zdravo. Sad pogotovo, ne jedem secer, slabo pijem alkohol. Citam da pomaze magnesium, iron, d3 pa gledam da jedem hranu sto to ima al da nesto pomogne, ne.
Samo cbd, ovako nesto

- JayCatwright
- Kontakt:
superFrankie je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:57Nije mi jasno kako nekome moze biti draze da putuje na posao preko 15-20 minuta, nego da mu je posao blizu, samo jer se na putu do posla stigne popiti kafa i ispusiti koja. Radije bih odspavao tih pola sata i vise, i dosao kuci ranije, nego svaki dan gubiti sat i vise u prometu do posla i nazad

Znam ljude koji ustanu i po sat vremena ranije da popiju kafu prije posla npr., ne kontam al dobro
Jebga burazeru ljudi su razliciti, meni to dodje kao neka, kako bi rekao, mentalna priprema. Tih pola sata antipacije ili cega vec, shvatas o cemu govorim. Nego onako kad izadjem iz kuce i za 5 minuta sam na poslu.superFrankie je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:57Nije mi jasno kako nekome moze biti draze da putuje na posao preko 15-20 minuta, nego da mu je posao blizu, samo jer se na putu do posla stigne popiti kafa i ispusiti koja. Radije bih odspavao tih pola sata i vise, i dosao kuci ranije, nego svaki dan gubiti sat i vise u prometu do posla i nazad
baš je.bote, nemam nešto puno iznad minimalnog broja dana al bukvalno bih pristao na smanjenje plate za dodatnih 10ak danaJayCatwright je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:19Da imam 50 dana godišnjeg malo bi mi bilo jbt
valjda ne mogu ljudi sa svojim mislima šta li

Mentalna priprema za ono sto te ceka na poslualemsa je napisao/la: ↑14 apr 2025, 18:00Jebga burazeru ljudi su razliciti, meni to dodje kao neka, kako bi rekao, mentalna priprema. Tih pola sata antipacije ili cega vec, shvatas o cemu govorim. Nego onako kad izadjem iz kuce i za 5 minuta sam na poslu.superFrankie je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:57Nije mi jasno kako nekome moze biti draze da putuje na posao preko 15-20 minuta, nego da mu je posao blizu, samo jer se na putu do posla stigne popiti kafa i ispusiti koja. Radije bih odspavao tih pola sata i vise, i dosao kuci ranije, nego svaki dan gubiti sat i vise u prometu do posla i nazad

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
To je zato sto si top radnik. Tako i najbolji kosarkasi dodju koji sat ranije prije utakmice da se pripreme.alemsa je napisao/la: ↑14 apr 2025, 18:00Jebga burazeru ljudi su razliciti, meni to dodje kao neka, kako bi rekao, mentalna priprema. Tih pola sata antipacije ili cega vec, shvatas o cemu govorim. Nego onako kad izadjem iz kuce i za 5 minuta sam na poslu.superFrankie je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:57Nije mi jasno kako nekome moze biti draze da putuje na posao preko 15-20 minuta, nego da mu je posao blizu, samo jer se na putu do posla stigne popiti kafa i ispusiti koja. Radije bih odspavao tih pola sata i vise, i dosao kuci ranije, nego svaki dan gubiti sat i vise u prometu do posla i nazad

- superFrankie
- Kontakt:
Pa sta ti rade na poslu ako ti treba tolika mentalna pripremaalemsa je napisao/la: ↑14 apr 2025, 18:00Jebga burazeru ljudi su razliciti, meni to dodje kao neka, kako bi rekao, mentalna priprema. Tih pola sata antipacije ili cega vec, shvatas o cemu govorim. Nego onako kad izadjem iz kuce i za 5 minuta sam na poslu.superFrankie je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:57Nije mi jasno kako nekome moze biti draze da putuje na posao preko 15-20 minuta, nego da mu je posao blizu, samo jer se na putu do posla stigne popiti kafa i ispusiti koja. Radije bih odspavao tih pola sata i vise, i dosao kuci ranije, nego svaki dan gubiti sat i vise u prometu do posla i nazad

Ma nije nego jednostavno se razbudim sta vec, ne mogu objasniti decidno. Imam jarana koji radi od 5 ujutru a ustane u 3, da kafu popije, da se skroz razbudi pa da krene, i ja sam mu isto govorio, nigdje veze spavaj do barem 4. Kakvi kaze, proces. Tako i meni u nekom smislu, radije tih pola sata nego odma na posao. Ne znam kako ove kamiondzije, cim ustane volan mu u 2 korakaDamirT je napisao/la: ↑14 apr 2025, 18:05Mentalna priprema za ono sto te ceka na poslualemsa je napisao/la: ↑14 apr 2025, 18:00Jebga burazeru ljudi su razliciti, meni to dodje kao neka, kako bi rekao, mentalna priprema. Tih pola sata antipacije ili cega vec, shvatas o cemu govorim. Nego onako kad izadjem iz kuce i za 5 minuta sam na poslu.superFrankie je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:57Nije mi jasno kako nekome moze biti draze da putuje na posao preko 15-20 minuta, nego da mu je posao blizu, samo jer se na putu do posla stigne popiti kafa i ispusiti koja. Radije bih odspavao tih pola sata i vise, i dosao kuci ranije, nego svaki dan gubiti sat i vise u prometu do posla i nazad![]()

Nije to nista pogledaj penzionere oko sebe koji nemaju djecu da ih izdržavaju zaplakat ćes kako ti ljudi žive i opet niko ne spominje povećanje penzija na minimalno 800 KM.
I koji qrac su ovi uzjahali na aerodrome zbog duga genocidnog entiteta zar nema način da se drugacije naplati dug? Zasto ne otimaju npr TE Ugljevik? O čemu se radi?
I koji qrac su ovi uzjahali na aerodrome zbog duga genocidnog entiteta zar nema način da se drugacije naplati dug? Zasto ne otimaju npr TE Ugljevik? O čemu se radi?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Mnogo vecu platu i poziciju sam zamijenio zarad vremena i mira. Iako radim vise godina slabo sam napredovo jer upravo nisam htio da zamjenim kucu, mir, vrijeme za posao. Zamjenio bih i da moram putovati dva sata na posao/kuci.
Pa to ja radim. Ispijam, tj cejfim. Procitam stosta i onda laganice raditi.JayCatwright je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:59superFrankie je napisao/la: ↑14 apr 2025, 17:57Nije mi jasno kako nekome moze biti draze da putuje na posao preko 15-20 minuta, nego da mu je posao blizu, samo jer se na putu do posla stigne popiti kafa i ispusiti koja. Radije bih odspavao tih pola sata i vise, i dosao kuci ranije, nego svaki dan gubiti sat i vise u prometu do posla i nazad![]()
Znam ljude koji ustanu i po sat vremena ranije da popiju kafu prije posla npr., ne kontam al dobro
@alem
Gledaj sta se jede za lunch

Trenutno korisnika/ca: chelsea358, Giuseppe1 i 12 gostiju.