ne možeš me nikako ubijedit da je lakši protivnik Željo od širokog... nikako... pa derbi Bog te vidio, nema veze ni forma, ni igrački kadar, godine su pokazale da to nema nikakve veze... tako da sigurno je široki lakši protivnikEastMadness je napisao/la: ↑17 apr 2025, 11:44sirokog ce biti teze dobiti nego zelju. Jucerr su ih ubili trkom
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
SARAJEVO SIAMO NOI <3
- luckystrike
- Kontakt:
U ponedjeljak, 21. aprila u 12 sati biti će održan žrijeb domaćina prve utakmice finala Kupa 

Ne bi rekao da trenutni menadžment ima namjeru “hapati” budžetsku lovu jer Dubravko Barbarić ima dovoljno novca iz vlastitih izvora koje jednim velikim dijelom upravo ulaže u KK Bosnu. Naravno, opreza nikada dosta ali zašto ne podržati Studente na putu ulaska u ABA ligu.
Ulaz je besplatan na tribine Istok i Zapad za vlasnike sezonskih članskih kartica FK Sarajevo, FK Željezničar, KK Bosna i za djecu uzrasta do 12 godina koji dolaze uz pratnju.
Koliko god bih volio revans na Kosevu i eventualno osvajanje Kup-a uz slavlje nas sa igracima toliko mi historija govori da Sarajevo bolje igra kad je revans u gostima.
Mi prvu ako budemo igrali na Kosevu mozemo "kiksati"(ne daj Boze) al u revanš sam siguran a to smo dokazali godinama kao i ove godine mozemo odigrati vrhunsku utakmicu i nadoknaditi svaki zaostatak protiv svakog protivnika.
Sjetimo se Haugesunda, Atromitosa, ove godine Zrinjski i Borac.
Kako god siguran sam da ce Zekic pripremiti igrace kako takticki tako i psihicki na najbolji nacin.
Mi prvu ako budemo igrali na Kosevu mozemo "kiksati"(ne daj Boze) al u revanš sam siguran a to smo dokazali godinama kao i ove godine mozemo odigrati vrhunsku utakmicu i nadoknaditi svaki zaostatak protiv svakog protivnika.
Sjetimo se Haugesunda, Atromitosa, ove godine Zrinjski i Borac.
Kako god siguran sam da ce Zekic pripremiti igrace kako takticki tako i psihicki na najbolji nacin.
- napoleon72
- Kontakt:
Ma yebene su obje realno. Mi tradicionalno imamo ta neka gostovanja gdje ne mozemo qrcem mrdnut. Pecara, Grbavica, Bijeli Brijeg, Bilino Polje u vakat. Kad skontas, na Pecari 3 pobjede u zadnjih 20 godina racunajuci sva takmicenja, na Grbavici 4 u istom periodu. Znaci fakticki se moramo oslonit na odlicnu predstavu na Kosevu, a statistika kaze da kuci igramo gore nego na strani. Sva 3 poraza do sad bila na Kosevu, tako da se treba maksimalno uozbiljit.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Samo kod nas se odrzava zrijeb da se vidi ko ce biti domacin finala. Yebo te jel vam se to nije mrsko okupljat da se izvuce jedna kuglica, umjesto da ste u zrijebu za polufinale izvlacili koji ce polufinalni par biti domacin u finalu...
Pogotovo što oni sad stvarno imaju trenera koji ih zna dobro braniti. Očekujem tvrde utakmice, oni se oslanjaju na igru preko krila pa šta bude.napoleon72 je napisao/la: ↑17 apr 2025, 12:01Ma yebene su obje realno. Mi tradicionalno imamo ta neka gostovanja gdje ne mozemo qrcem mrdnut. Pecara, Grbavica, Bijeli Brijeg, Bilino Polje u vakat. Kad skontas, na Pecari 3 pobjede u zadnjih 20 godina racunajuci sva takmicenja, na Grbavici 4 u istom periodu. Znaci fakticki se moramo oslonit na odlicnu predstavu na Kosevu, a statistika kaze da kuci igramo gore nego na strani. Sva 3 poraza do sad bila na Kosevu, tako da se treba maksimalno uozbiljit.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- Mourinhokilledbarca
- Kontakt:
Ne dijelim misljenje. Anamo oni su vazda naspanovani protiv nas, Muftic vazda postane Donnaruma. Sve sto im je i preostalo zadnjih deset godina je “pobjediti Sarajevo/otkunuti bod Sarajevu”. Mislim da ce bit gusto ali dosta lakse nego sto mislimo protiv Sirokog.EastMadness je napisao/la: ↑17 apr 2025, 11:44sirokog ce biti teze dobiti nego zelju. Jucerr su ih ubili trkom
1946
Želimo da budemo najbolji, idemo u finalu da pokažemo da smo najbolji!!!
Želimo da igramo sa najboljim, tako da idemo pametno, mudro i da pobijedimo obje!
Do godine liga!
Želimo da igramo sa najboljim, tako da idemo pametno, mudro i da pobijedimo obje!
Do godine liga!
- luckystrike
- Kontakt:
P R A V I L N I K o radu komiteta
Član 17.
(Dnevnice, troškovi i druga prava)
Članovi komiteta imaju pravo na:
a) takse koje je utvrdio NS/FS BiH,
b) dnevnice utvrđene zakonom,
c) naknadu putnih i drugih realnih troškova (npr. hotelskog smještaja)
-
- Kontakt:
pa kazem da su tezi jer mnogi nas sad smatraju da smo uzeli kupMourinhokilledbarca je napisao/la: ↑17 apr 2025, 13:31Ne dijelim misljenje. Anamo oni su vazda naspanovani protiv nas, Muftic vazda postane Donnaruma. Sve sto im je i preostalo zadnjih deset godina je “pobjediti Sarajevo/otkunuti bod Sarajevu”. Mislim da ce bit gusto ali dosta lakse nego sto mislimo protiv Sirokog.EastMadness je napisao/la: ↑17 apr 2025, 11:44sirokog ce biti teze dobiti nego zelju. Jucerr su ih ubili trkom
Ima ti ta smisla. Nadam se da ce Zekic izbit to igracima iz glave.EastMadness je napisao/la: ↑17 apr 2025, 14:18pa kazem da su tezi jer mnogi nas sad smatraju da smo uzeli kupMourinhokilledbarca je napisao/la: ↑17 apr 2025, 13:31Ne dijelim misljenje. Anamo oni su vazda naspanovani protiv nas, Muftic vazda postane Donnaruma. Sve sto im je i preostalo zadnjih deset godina je “pobjediti Sarajevo/otkunuti bod Sarajevu”. Mislim da ce bit gusto ali dosta lakse nego sto mislimo protiv Sirokog.EastMadness je napisao/la: ↑17 apr 2025, 11:44sirokog ce biti teze dobiti nego zelju. Jucerr su ih ubili trkom
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Da ne ulazim u ove statistike i skorove sa Sirokim, to nije ona ekipa s pocetka sezone.
Ja sam mislio za Klafurica da je odlican trener i dok je Velez vodio, evo sad to opet pokazuje. Covjek je sa jednom slabasnom ekipom Veleza zavrsio treci. Moze neko reci da su imali srece, da im se svasta poklopilo, ali koliko je zaista slaba bila ta ekipa vidjeli smo kad su u Europi ispali od amatera iz Andore. On je tu bio kljuc, a evo i sad je preporodio Siroki. Igracki imaju duplo slabiju ekipu od Zeljeznicara, pa su ih demolirali.
Mi njih niposto ne smijemo potcijeniti i do Zekica je sad da to igracima utuvi u glavu, sto kaze @Beli. Imaju i ogroman motiv jer im kup znaci izlazak u Europu. Dobra su i cvrsta ekipa. Ocekujem da se zatvore i nama prepuste posjed, sto nam zna biti problem i protiv slabijih timova. Iako su laksi protivnik za nas nego anamo oni iz poznatih razloga, moracemo se mi dobro namuciti za trofej.
Ja sam mislio za Klafurica da je odlican trener i dok je Velez vodio, evo sad to opet pokazuje. Covjek je sa jednom slabasnom ekipom Veleza zavrsio treci. Moze neko reci da su imali srece, da im se svasta poklopilo, ali koliko je zaista slaba bila ta ekipa vidjeli smo kad su u Europi ispali od amatera iz Andore. On je tu bio kljuc, a evo i sad je preporodio Siroki. Igracki imaju duplo slabiju ekipu od Zeljeznicara, pa su ih demolirali.
Mi njih niposto ne smijemo potcijeniti i do Zekica je sad da to igracima utuvi u glavu, sto kaze @Beli. Imaju i ogroman motiv jer im kup znaci izlazak u Europu. Dobra su i cvrsta ekipa. Ocekujem da se zatvore i nama prepuste posjed, sto nam zna biti problem i protiv slabijih timova. Iako su laksi protivnik za nas nego anamo oni iz poznatih razloga, moracemo se mi dobro namuciti za trofej.
-
- Kontakt:
Vise ce biti akonje druga utakmica na Kosevu. Jednostavno druga je atraktivnija jer je to kraj. Dodjela trofeja. Mozda budu i penali.
Jednostavno druga utakmica je atraktivnija i logicno bude i bolja posjeta u drugoj
Mi se sastaviti ne možemo na domaćem terenu ove sezone. Skoro sve derbije smo izgubili, a utakmice na kojima smo uzimali bodove, odigrali smo loše. Naša najveća snaga ove sezone su gostovanja. Najbolje utakmice odigrali smo u Banja Luci, Mostaru, Doboju, na Grbavici je izostala samo realizacija, a u Širokom su nam bukvalno oteli bodove. Ekipe na domaćem terenu igraju otvorenije i slobodnije, a zadnja linija izlazi nešto visočije i tu do izražaja dolaze Kyeremeh i Guliashvili.napoleon72 je napisao/la: ↑17 apr 2025, 12:01Ma yebene su obje realno. Mi tradicionalno imamo ta neka gostovanja gdje ne mozemo qrcem mrdnut. Pecara, Grbavica, Bijeli Brijeg, Bilino Polje u vakat. Kad skontas, na Pecari 3 pobjede u zadnjih 20 godina racunajuci sva takmicenja, na Grbavici 4 u istom periodu. Znaci fakticki se moramo oslonit na odlicnu predstavu na Kosevu, a statistika kaze da kuci igramo gore nego na strani. Sva 3 poraza do sad bila na Kosevu, tako da se treba maksimalno uozbiljit.
Naime, golman Ivan Puljić u subotnjem okršaju protiv Posušja na Pecari zadobio prijelom lijeve jagodične kosti nakon što ga je faulirao Pavković te je u srijedu operisan i za njega je ova sezona gotova.
Ja se nadam da će se barem Guli oporaviti do finalnih utakmica. Također, nadam se da će Beganović, Butić & Jović biti u fullu spremni.S druge strane, napadač Daniel Lukić je tokom sinoćnje utakmice zadobio prelom desne goljenične kosti nakon kontakta sa Šukilovićem i također neće moći više nastupati u ovoj sezoni.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- luckystrike
- Kontakt:
Beganović je skupio tri žuta u Kupu i neće ga biti u 1. utakmici finala. Pod prijetnjom suspenzije za drugu utakmicu su Kyeremeh, Paskalev, Soldo i Mehmedović. Mislim da će Kuprešak crveni odraditi u sljedećoj prvenstvenoj.
- Mourinhokilledbarca
- Kontakt:
U svakom slucaju, nikakve price o nekom gazenju, preslusavanju itd. ne smije biti. Hrabro i odvazno, kao protiv zrinjskog i borca, bit ce OK.EastMadness je napisao/la: ↑17 apr 2025, 14:18pa kazem da su tezi jer mnogi nas sad smatraju da smo uzeli kupMourinhokilledbarca je napisao/la: ↑17 apr 2025, 13:31Ne dijelim misljenje. Anamo oni su vazda naspanovani protiv nas, Muftic vazda postane Donnaruma. Sve sto im je i preostalo zadnjih deset godina je “pobjediti Sarajevo/otkunuti bod Sarajevu”. Mislim da ce bit gusto ali dosta lakse nego sto mislimo protiv Sirokog.EastMadness je napisao/la: ↑17 apr 2025, 11:44sirokog ce biti teze dobiti nego zelju. Jucerr su ih ubili trkom
1946
Ma kakvo potcjenjivanje, moraš izaći na teren i gristi k'o da je Borusija na drugoj strani, finale kupa je. Nema tu potcjenjivanja, igraš za trofej i moraš poginuti, ako imaš imalo mozga.
-
- Kontakt:
Imamo pozitivnu atmosferu i danas nakon prolaska u kupu, i dalje tako treba ostati jer je to najveći motivirajući faktor i za sve sljedece utakmice. Vjerujem, onako realno da cemo sve privesti kraju kako treba. Sretno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.