FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
21%
2. Borbu za Evropu
93
47%
3. Sredinu tabele
37
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 198

Uniited
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Uniited » 17 apr 2025, 17:19

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
17 apr 2025, 16:48
Uniited je napisao/la:
17 apr 2025, 16:34
17 apr 2025, 16:24
Ja ne znam šta ovdje pojedinci očekuju od Ćorića,čovjek je preuzeo klub u totalnom rasulu.Nije se znalo koliko igrača ide na pripreme kako treba i koga će dovesti.Prošle godine u ovo doba,strepiš za opstanak u Ligi,a godinu kasnije si 4 i imaš šanse za 3 mjesto.Jedina fula je taj poraz na Pecari.Šta hoćete 50 bodova do sada,pogledajte kakav smo saldo bodovni imali u prethodnim sezonama.Ne može on od Markovića,Radinovića napraviti kvalitetnog beka kad to nisu,od Mirčevskog koji je najavljen kao veliko pojačanje,napraviti igrača koji će imati 7,8 golova i 10 + asistencija.Budite realni,mi smo daleko još od titule i nekih sjajnih predstava u Evropi.Za sljedeću sezonu je potrebno 4,5 pojačanja kvalitetnih,na svakoj poziciji po jedan,a bekovi trebaju biti prioritet.
Evo da ostane i da dobije ta pojačanja koja su mu potrebna, misliš li da bi on mogao više nešto napraviti sa ovakvom igrom?
Ovi igraci kakvi su god a sigurno su bolji od ovih ekipa ispod pa ni te ekipe nismo nadigrali, ne može sve biti u igračima.
Ako igra nema glavu i rep da si Real džaba ti
Kako ih nisi nadigrao a ispred njih si na tabeli,osim tog poraza na Pecari i naravno da mislim da bi mogao sa kvalitetnim pojačanjima napraviti nešto više,hajd mi ti eto imenuj trenera da može bolje sa ovom ekipom trenutno,dajte malo realnosti.
Pozicija na tabeli i igra na terenu su dvije stvari.
Imas par utakmica u kojima si dao go 90+ i tu si nekog nadigrao? Gdje se vidi odraz tog sistema što on zeli igrati?
Ne mogu nikog navesti ko bi ga trebao zamijeniti, ali realno osim što je poboljšao ekipu protiv slabijih timova.
Da ne bude zabune nemam ja ništa protiv neka on i ostane, ali sa ovakvom igrom i sa pojačanjima mislim da ne bi bilo neke promjene
Forza Željo
Željo je šampion

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 17 apr 2025, 17:27

17 apr 2025, 16:24
Ja ne znam šta ovdje pojedinci očekuju od Ćorića,čovjek je preuzeo klub u totalnom rasulu.Nije se znalo koliko igrača ide na pripreme kako treba i koga će dovesti.Prošle godine u ovo doba,strepiš za opstanak u Ligi,a godinu kasnije si 4 i imaš šanse za 3 mjesto.Jedina fula je taj poraz na Pecari.Šta hoćete 50 bodova do sada,pogledajte kakav smo saldo bodovni imali u prethodnim sezonama.Ne može on od Markovića,Radinovića napraviti kvalitetnog beka kad to nisu,od Mirčevskog koji je najavljen kao veliko pojačanje,napraviti igrača koji će imati 7,8 golova i 10 + asistencija.Budite realni,mi smo daleko još od titule i nekih sjajnih predstava u Evropi.Za sljedeću sezonu je potrebno 4,5 pojačanja kvalitetnih,na svakoj poziciji po jedan,a bekovi trebaju biti prioritet.
Nije to istina. Ekipa koju je Coric preuzeo u zadnjih 6 utakmica imala je 5 pobjeda i 1 remi sa Igmanom.

Znalo se da mu ostaje kostur te iste ekipe. Otisao mu je Stilic i Cocalic i on se nije bunio. Pustena prica, kako on zeli da rastjera mahalu iz kluba samo puki profesionalci.

Znaci imao postavu Muftic Cavnic Mahmic Radinovic Galic Al Jaber Radovac Hiros Boljevic Sabic Krpic.

On angazuje Karamarka, Sukilovica, Markovica, Odinaku, Karjasevica, Trograncica, Mircevskog, Cvetanoskog, Lausevica, Dangubica, kasnije ce dovesto i Lagumdziju i dva brazilca i Sosica.

To je 14 igraca koje je doveo na ovih 11 koje je naslijedio.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 17 apr 2025, 18:00

Slažem se za Sulju Krpića, Suljo hvala ti za sve golove, ali to nije ono što nam treba, čovjek uopšte ne učestvuje u igri po zemlji, ne učestvuje u kreaciji napada (a u modernom fudbalu i napadači bi to trebali da rade) i pravi je destruktivac koji ulazi u bespotrebne duele i konflikte. Druga stvar je što niko nema mu*a da ga klupira, ali treba biti pošten i reći kad je nečije vrijeme prošlo. On je kao što neko reče idealan zbog svoje energije da uđe zadnjih pola sata i to kad ganjamo rezultat.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 17 apr 2025, 18:10

Tramvaji29877 je napisao/la:
17 apr 2025, 17:12
Ma standardno nase, hoce promjenu gdje je promjena svrha sama sebi. Pokusavam na sve načine da razumijem, zašto neko podržava nesto sto u prošlosti nije dalo rezultat, u posljednih nekoliko sezona stalno mijenjamo trenere i jesmo li nesto postigli, jesmo li osvojili trofej, jesmo li se boriti za titulu???

Zašto sada očekivati nesto drugačije, ja bih zaista volio da cujem argumente? Kako ce ponovo isti sistem rada gdje se konstantno mijenjanju treneri, dovesti do toga da se borimo eto makar za kup i da smo eto sigurni u top 3 u ligi?
Ovo je bit, a ne imena trenera ili uprave ili slicno

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 17 apr 2025, 18:19

Ma ja evo samo zelim da cujem imena trenera kao alternativu za iste pare koji ce toliko bolji biti da cemo mi vec sljedece sezone biti u borbi za oba trofeja, jer ocigledno mi to moramo uraditi?
Fk Željezničar.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 17 apr 2025, 18:24

Pablo11 je napisao/la:
17 apr 2025, 18:19
Ma ja evo samo zelim da cujem imena trenera kao alternativu za iste pare koji ce toliko bolji biti da cemo mi vec sljedece sezone biti u borbi za oba trofeja, jer ocigledno mi to moramo uraditi?
Adžem i Mulalić čuj ko :rol:
Grupa iznad svakog pojedinca.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 17 apr 2025, 18:31

Riquelme1921 je napisao/la:
17 apr 2025, 18:24
Pablo11 je napisao/la:

Zašto pljujete po Adžemu i Mulaliću. Adžem nam je donio zadnji trofej a Edis je preuzeo ekipu u trenutku kada je niko nebi preuzeo, sa tom ekipom koja je bila mnogo lošija od ove imao je skoro iste rezultate. Šta je to Denis konkretno unaprijedio u našoj igri? Igrači nam imaju snage za 60 minuta. Nas je ove sezone i sreća pogledala pa smo do nekih pobjeda došli u zadnjim minutama utakmica.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 17 apr 2025, 18:33

zeljovolimte je napisao/la:
17 apr 2025, 09:07
Levin je napisao/la:
17 apr 2025, 05:58
Mamba21 je napisao/la:
17 apr 2025, 05:09
Možda nemamo igru, ali smo zato loši.
Samo da mi je znati, zašto ga toliko branite?
Navedite mi 5 stvari koje je Denis uradio, da su pozitivno uticale na ekipu?
9 mjeseci, smišljene akcije nemamo, igrači ko raštimani orkestar, svako svoju politiku vodu. Krpić kapiten, sve gore od goreg.
Zato što je Denis 12ti trener po redu od Adžema, odnosno od sezone 2017/2018 ili ti ga 12ti trener u 7 sezona.

Ispravi me ako griješim :
2017/2018: Admir Adžem
2018/2019: Slobodan Krčmarević, Milomir Odović, Amar Osim.
2019/2020: Amar Osim
2020/2021: Amar Osim, Blaž Slišković, Almir Memić
2021/2022: Tomislav Ivković, Edis Mulalić
2022/2023: Edis Mulalić, Nermin Bašić
2023/2024: Nermin Bašić, Abdulhakeem Al-Tuwaijri, Bruno Akrapović, Dino Đurbuzović
2024/2025: Denis Ćorić

Ima li neko da ovdje ne vidi nikakv problem. Mi ako ne promijenimo naćin rada teško da ćemo se vratiti tamo gdje pripadamo. Denisu suditi na kraju sezone shodno postavljenim ciljevima. Volio bih vidjeti da neki drugi trener u ovom klubu izgura sezonu do kraja osim Amara a koliko sam ja upratio jedini postavljen cilj je Evropa, tako da...

Iako se vrlo kratko zadržao meni je ostala, vrlo upečatljiva izjava, Krčmarevića kad je odlazio :
"Razlog zbog kojeg odlazim iz Željezničara leži u činjenici da smo se našli u raskoraku između ambicije, onoga što imamo i što je moguće napraviti"
Pozadinu i šta se sve dešavalo iza zatvorenih vrata ne znam ali čini mi se da ova njegova izjava već godinama odzvanja Grbavicom.
Nismo u raskoraku kad ugovore potpisuju.
Ne znam koga da im klub angazuje. Zeljo je tim koji ima najskupljeg igraca na tribinama Mircevskog, toliko placenog igraca na tribinama nema niko od prvih pet ekipa.

Uvijek im je neko treci kriv, bojkot, sad nema mahalaca Stilica i Mekica, sta je sad problem? Mi loptu ne mozemo da iznesemo, treba nekad i odgovornost preuzeti.
To hoćeš da kažeš da nikada prije nismo ofulali sa igračem? Treba li nabrajati? Nekad se fulalo za manje cifre ali nekad je i kutija cigareta bila 1KM.

Jedno je kritikovati igru, postavke, sistem, igrače i trenera a sasvim nešto drugo tjerati sve redom a prije sezone bismo svi potpisali četvrto mjesto i Evropu.

Hoćeš da kažeš da nikad ekipa nije podbacila i odigrala daleko ispod svojih mogućnosti ili da nikada nije uletila u lošu seriju? Daj se saberi.

Nama sad treba stabilnost i kontinuitet u svim segmentima a najviše na trenerskoj poziciji. Nijednom treneru nismo dali puno povjerenje i podršku kad je ekipa u krizi već smo sve tjerali.

Obzirom da prvaci nismo bili preko 10 godina a kup smo zadnji put vidjeli 2018. godine možda je vrijeme da probamo sa malo drukčijim pristupom. Recimo, da ne tjeramo trenera na svaki loš rezultat jer ono što je zacrtano ove sezone je daleko od izgubljenog.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 17 apr 2025, 18:44

Da bi trener dobio bezrezervnu podršku i navijača i uprave treba preuzeti odgovornost. Denis to nije uradio nakon utakmica protiv Širokog. Slažem se da trenere ne treba mijenjati kao čarape

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 apr 2025, 18:50

Hrasno15 je napisao/la:
17 apr 2025, 18:31

Zašto pljujete po Adžemu i Mulaliću. Adžem nam je donio zadnji trofej a Edis je preuzeo ekipu u trenutku kada je niko nebi preuzeo, sa tom ekipom koja je bila mnogo lošija od ove imao je skoro iste rezultate. Šta je to Denis konkretno unaprijedio u našoj igri? Igrači nam imaju snage za 60 minuta. Nas je ove sezone i sreća pogledala pa smo do nekih pobjeda došli u zadnjim minutama utakmica.
Ne pljuje niko po Adzemu i Mulalicu, to su vojnici Zelje. Ljudi koji su preuzimali Zelju kad je bilo tesko, svaka im cast na tome :thumbup: Đurbuzovic iz penzije isto.
Ali stvar je u tome sto nisu bolji strucnjaci od Corica.
Jbg ako cemo ga smijenjivati, onda valjda treba dovesti nekog boljeg od njega. A ne smjenjivati samo ga zato jer su se njegovi prethodnici bezveze smjenjivali, pa hajmo nastaviti taj niz. Ko biva "ako je Mulalic smijenjen, onda treba i Coric" :wtf: Nidje veze logika.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 17 apr 2025, 18:55

Hrasno15 je napisao/la:
17 apr 2025, 18:44
Da bi trener dobio bezrezervnu podršku i navijača i uprave treba preuzeti odgovornost. Denis to nije uradio nakon utakmica protiv Širokog. Slažem se da trenere ne treba mijenjati kao čarape
Denisova izjava poslije poraza od Širokog :
“Čestitam Širokom na apsolutno zasluženoj pobjedi. Dobro smo ušli u utakmicu, primili gol i raspali se. Postojala je samo jedna ekipa, to je Široki. Nije išlo. Primili smo drugi gol, a onda nepažnja kod trećeg. Zaslužena pobjeda Širokog Brijega. Devet mjeseci sam u Željezničaru, moja najlošija utakmica. Apsolutnu krivnju ću preuzeti na sebe. Nisam momke dobro pripremio, očigledno. Prespavat ćemo večeras, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje. Poraz pripada meni, izvinjavam se. Nogomet je takav. Rezultat 3:0 je visok, ali se treba uvijek nadati. Ovo nije bio Željo kakav želimo i kakav je bio dosad. Nije nas ništa išlo. Pogriješio sam u nekim stvarima. Vidjet ćemo, sve je moguće. Treba prespavati i hladne glave donijeti neke odluke jer me bole neke stvari, boli me što nismo bili pravi, pa ćemo vidjeti. “
Denisova izjava poslije uzvratne utakmice :
“Čestitam Širokom na prolazu u finale, prva utakmica je odlučila ovo polufinale. Nemam šta igračima zamjeriti, dali su zadnji atom snage, dali smo gol u prvom poluvremenu, da smo dali gol na 1:1 bilo bi zanimljivije, ali nedostajalo je i snage. Zahvalio bih se navijačima na podršci, mi imamo osam kola do kraja i idemo pokušati izvući najbolje što se može”.
Čak i ovdje brani igrače a ne sebe.

Koliko se puta treba izviniti i "preuzeti odgovornost"?

Ako se već nekoga treba napadati to treba biti argumentovano.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 17 apr 2025, 19:04

Hrasno15 je napisao/la:
17 apr 2025, 18:31
17 apr 2025, 18:24
Pablo11 je napisao/la:

Edis nas jeste preuzeo kada niko nije htio ali jedan od razloga je jer ni on nije imao nešto boljih opcija tada. Bio je mjesecima bez posla. I to što nas je preuzeo u rasulu ne znači da je bolji trener.
Istina da je Adžem osvojio kup te sezone ali imali smo ponajbolju ekipu u ligi po mom mišljenju. U polufinalu smo imali Slobodu a u finalu Krupu.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 17 apr 2025, 19:05

Hrasno15 je napisao/la:
Pa kako nije preuzeo odgovornost ako je rekao da momcima nema šta zamjeriti.
Dakle da nije preuzeo odgovornost na sebe rekao bi igrači su krivi itd itd.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 17 apr 2025, 19:08

A sta vi ocekujete ? Je li realno da imamo sad 90% pobjeda nakon onakve prosle sezone ?
Koji segment kluba je vrhunski po vama pa da imamo bolje rezultate od trenutnih ?
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 17 apr 2025, 19:15

Moj prijedlog je da završimo diskusiju na temu Ćorić.
Vaše mišljenje je da mora titulu napasti u ovoj konkurenciji sa ovakvim igračima dok je moje mišljenje da je ova ekipa za 4. mjesto i bezveze se prepiremo kada niko neće promjeniti mišljenje.

Ovo ću ostaviti za kraj:

Bodovi nakon 25. kola otkad se igra ovaj sistem takmičenja:

2024/2025 - 50b
2023/2024 - 26b
2022/2023 - 39b
2021/2022 - 36b
2020/2021 - 39b
2019/2020 - Prekinuta nakon 22 kola, 42b
2018/2019 - 36b

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 17 apr 2025, 19:15

Levin je napisao/la:
17 apr 2025, 18:55
Hrasno15 je napisao/la:
“Čestitam Širokom na apsolutno zasluženoj pobjedi. Dobro smo ušli u utakmicu, primili gol i raspali se. Postojala je samo jedna ekipa, to je Široki. Nije išlo. Primili smo drugi gol, a onda nepažnja kod trećeg. Zaslužena pobjeda Širokog Brijega. Devet mjeseci sam u Željezničaru, moja najlošija utakmica. Apsolutnu krivnju ću preuzeti na sebe. Nisam momke dobro pripremio, očigledno. Prespavat ćemo večeras, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje. Poraz pripada meni, izvinjavam se. Nogomet je takav. Rezultat 3:0 je visok, ali se treba uvijek nadati. Ovo nije bio Željo kakav želimo i kakav je bio dosad. Nije nas ništa išlo. Pogriješio sam u nekim stvarima. Vidjet ćemo, sve je moguće. Treba prespavati i hladne glave donijeti neke odluke jer me bole neke stvari, boli me što nismo bili pravi, pa ćemo vidjeti. “
“Čestitam Širokom na prolazu u finale, prva utakmica je odlučila ovo polufinale. Nemam šta igračima zamjeriti, dali su zadnji atom snage, dali smo gol u prvom poluvremenu, da smo dali gol na 1:1 bilo bi zanimljivije, ali nedostajalo je i snage. Zahvalio bih se navijačima na podršci, mi imamo osam kola do kraja i idemo pokušati izvući najbolje što se može”.

"Dali su zadnji atom snage, igrali smo visok presing.
Nismo uspjeli, ali energija i sve je bilo na nivou".

Ako već citiraš Denisa i ovo je sinoć izjavio. Pa te molim da prokomentarišeš argumentovano gdje si ti ovo vidio na jučerašnjoj utakmici osim u pojedinim manjim periodima prvog poluvremena. A ako je to što naš svaki igrač ima snage u plučima za jedva 30 minuta utakmice "davanje zadnjeg atoma snage" onda moramo pričati o tome ko je kriv za to.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 17 apr 2025, 19:16

Koliko se sere da je dobar trener, po utakmicama se vidi da nam se krila i bekovi ne poznaju...
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 17 apr 2025, 19:24

Valter je napisao/la:
17 apr 2025, 19:15
Levin je napisao/la:
Hrasno15 je napisao/la:

Ako već citiraš Denisa i ovo je sinoć izjavio. Pa te molim da prokomentarišeš argumentovano gdje si ti ovo vidio na jučerašnjoj utakmici osim u pojedinim manjim periodima prvog poluvremena. A ako je to što naš svaki igrač ima snage u plučima za jedva 30 minuta utakmice "davanje zadnjeg atoma snage" onda moramo pričati o tome ko je kriv za to.
Ja sam već dao svoj komentar na utakmicu, mogu i zalijepiti ponovo ako treba. Po meni ovdje uopšte nije bio problem trka i zalaganje kao što neki potenciraju a i ti sam.

Previše se trčalo u prazno i jedini igrač koji je na kraju klonuo je bio Krpić ali i to je bilo razumljivo obzirom da je bio najviše na udaru. Izbroj koliko je puta skočio u utakmici pa probaj sam to ponoviti.

Pogrešno postavljena taktika ali hoćemo li sad sve tjerati zbog toga?

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 17 apr 2025, 19:24

Moj prijedlog je da završimo diskusiju na temu Ćorić.
Vaše mišljenje je da mora titulu napasti u ovoj konkurenciji sa ovakvim igračima dok je moje mišljenje da je ova ekipa za 4. mjesto i bezveze se prepiremo kada niko neće promjeniti mišljenje.

Ovo ću ostaviti za kraj:

Bodovi nakon 25. kola otkad se igra ovaj sistem takmičenja:

2024/2025 - 50b
2023/2024 - 26b
2022/2023 - 39b
2021/2022 - 36b
2020/2021 - 39b
2019/2020 - Prekinuta nakon 22 kola, 42b
2018/2019 - 36b
I moj prijedlog je da završimo diskusiju na temu Ćorić uz konstataciju da je **** od trenera.

KA-RI-NA.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 17 apr 2025, 19:39

Levin je napisao/la:
17 apr 2025, 19:24
Valter je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Ja sam već dao svoj komentar na utakmicu, mogu i zalijepiti ponovo ako treba. Po meni ovdje uopšte nije bio problem trka i zalaganje kao što neki potenciraju a i ti sam.

Previše se trčalo u prazno i jedini igrač koji je na kraju klonuo je bio Krpić ali i to je bilo razumljivo obzirom da je bio najviše na udaru. Izbroj koliko je puta skočio u utakmici pa probaj sam to ponoviti.

Pogrešno postavljena taktika ali hoćemo li sad sve tjerati zbog toga?
Taktička i tehnička limitiranost naših igrača nije sporna. Nije sporna ni neka želja kod njih. Ali poslije priprema u Antaliji svaki igrač fizički izgleda prilično zapušteno i to ko se razumije i vidi. Šta je razlog to treba vidjeti sa strukom. E čuj mi igrali visoki presing. Ljudi iskontrolisali drugo poluvrijeme sa pola snage. A kako u ovoj tako i u predhodnim utakmicama mi ličimo na nešto 30-ak minuta, poslije toga crna rupa.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”