Uz duzno postovanje Adzemu, ali snimanje po tiktoku i lajvane stvarno ne zasluzuje da bude dio ekipe.WeekendOffender je napisao/la: ↑18 apr 2025, 00:56Adzemu treba ponuditi mjesto direktora OPa i Curicu se zahvaliti na nicemu. I treba pokusati dovesti neke nase igrace iz sampionskih generacija da budu treneri toj djeci u mladjim kategorijama, nemamo para, terena, akademija ali imamo ljude koji mogu od te djece napraviti igrace.
Denisa ne trebamo mjenjati ali Denis treba nesto da promjeni i ubrza ekipu, nadam se da ima muda i pameti da to uradi vec ovu subotu protiv Zrinjskog, savrsena utakmica za tu priliku, svakako sta god da smo igrali zadnje 4 godine nije bilo dovoljno za jedan osvojeni bod dole. Nadam se da ce sada biti drugacije
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Fk Željezničar.
Joj kuku samo vraćaj ovog onog i proslost.To ti je i kod mene ko i kod Zelje.Nekad sam mogo 2 put dnevno sam 2 mjesecno.Sta cemo sa buducnosti ako je ikako ima.Ima li iko ideju.Moja je da samo neki dobar parajlija sa svojim ljudima moze nesto uradit.
Samo zakon o sportu koji dozvoljava privatizaciju i neki paralija koji je dovoljno hrabar da uloži pare u klub i postavi ciljeve koje treba ispuniti. Dotad izgleda svake godine isto, nova uprava, trener i igrači, zatim čekanje reprograma poreskih dugova da bi ostali u životu.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Uz dužno poštovanje, ja sam klasičan primjer nekoga ko prati Želju 30-ak godina.Tramvaji29877 je napisao/la: ↑18 apr 2025, 01:41Uz dužno poštovanje, ali ti si klasičan primjer naseg mentaliteta, gdje tebe nista ne zanima, uopće ne zelis da sagledas cjelokupnu situaciju i kontekst, vec bi konstantno mijenjao, pa makar to I uništilo klub, ali dobro ok ne mozemo svi razmišljati na isti način.AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑17 apr 2025, 21:35Da nije Joldić kriv za ispadanje iz Kupa?
Ha, šta mislite?
Ima sve predispozicije, bivši igrač, osvojio je nešto sa Željom a evo sad pomoćnik velikom Sir Denisu.
Treba njemu **** sve po spisku i otjerat ga.
S druge strane zamolio bih te i sve druge koji misle na sličan način kao ti, da nam date argument ili argumente, na koji način ce u ovom trenutku otkaz treneru doprinijeti tome da se naredne sezone ili narednih sezona borimo za trofeje ili da se makar borimo za kup, a da smo u ligi sigurni u top 3 ekipe?
Ja bih zaista volio da znam odgovor na ovo pitanje ili da cujem bilo kakav argument.
Neću o tome imam li sezonsku, člansku, koliko para godišnje portošim u Fan Skop-u, podržavam li akcije itd.
Kurcobolja i javašluk od strane igrača i trenera je zaista na visokom nivou, neću više to da gledam.
Neću samoprozvane stručnjake i preplaćene, umišljene polu-igrače.
Naš trener, naša djeca i djeca iz drugih klubova pa makar se za opstanak borili.
Nadam se si ti i vi ostali, koji niste klasičan primjer toga nečega, zadovoljni argumentom.
Historia Magistra Vitae.
Sportski pozdrav.
-
- Kontakt:
Istrpio bih trenera do kraja sezone. Onda ide izvjestaj sta je i kako radio. Samo da se ne vadi pare,jer je pripreme radio u inostanstvu nakon 5 godina,nije morao.
Sjesti i s igracima kojima istice ugovori(realno pola ih pustiti) i rjesiti situaciju.
Trener je u jednoj izjavi rekao da cemo se boriti sljedece godine za titulu. Ambiciozno. Zaboravio da ce borac dobiti pare od evrope vrlo brzo i da ce biti jos bolji.
Ne znam vise na koji nacin,ali nama trebaju pare da bi nekoga doveli. Sve drugo je bacanje prasine u oci.
Sjesti i s igracima kojima istice ugovori(realno pola ih pustiti) i rjesiti situaciju.
Trener je u jednoj izjavi rekao da cemo se boriti sljedece godine za titulu. Ambiciozno. Zaboravio da ce borac dobiti pare od evrope vrlo brzo i da ce biti jos bolji.
Ne znam vise na koji nacin,ali nama trebaju pare da bi nekoga doveli. Sve drugo je bacanje prasine u oci.
-
- Kontakt:
Svraka je primjer kako mozda nekad nije do igraca.Levin je napisao/la: ↑18 apr 2025, 00:30Naravno da ne. Životom bi se ogriješio kad bih umanjio Odin uticaj ali ne treba umanjivati ni ove što si pomenuo. Posebno Adžema koji je znao svakog tog igrača u dušu (šta mogu a šta ne mogu) i njima godine posvetio u omladinskom pogonu.zeljovolimte je napisao/la: ↑18 apr 2025, 00:10Sta hoces da kazes?
Da Oda nije imao uticaj na njih?
Pa igrao je Bajic i na jesen i sezonu prije, pa nije bio 30% onog sto je bio kod Ode.
Oda promovisao Amira Hadziahmetovica, Memiju vratio na beka kod Adzema bio krilo, Dadu digao iz ambisa pa su ga Kostici vratili u isti do dolaska Amara..
Naravno da su imali uticaj treneri iz OP. Ali su iszi bili i dio ss u seniorskom fudbali (Edis i Adzem).
Velika je to razlika u odnosu na sad kad imamo Ćurića i Bekrića u toj priči koji su pokazali koliko znaju i mogu prethodnih godina i dalje su tu i vedre i oblače.
Tad je OP bio mašina a sad na nivou Radnika iz Hadžića. (Koliko god mi bilo teško to priznati)
Nikad nije samo jedan čovjek zaslužan za uspjeh kao što nije samo on kriv za neuspjeh.
Evo Svraka pravi dobre rezultate sa juniorima u zadnje vrijeme. Nadam se da ćemo biti pametniji sa njim nego smo bili sa Adžemom čiji potencijal uopšte nismo iskoristili.
Umalo nismo svu djecu s noge na nogu, dodje Svraka i napravi solidne rezultate
-
- Kontakt:
Normalno da je bila kvalitetnija. Tad si imao u Krupi igrace poput Vukotica i Koljica. Njih dvojica ce imati bolje karijere nego i jedan igrac u ovoj sad ligi.Pablo11 je napisao/la: ↑18 apr 2025, 00:26Kako ces objasniti da bi stajali gdje velez sada sa ovom ekipom. Cuj liga kvalitetnija tad bila.svemalim1 je napisao/la: ↑17 apr 2025, 23:56ta ekipa sa slike bi danas bila blize borbi za opstanak nego borbi za europu. uz duzno postovanje prema svim tim momcima. zaboravljate kakva je liga tada bila i kako su stajali ostali klubovi. danas hladno igraci imaju plate od 15-20 milja, tad si time mogao pola ekipe pokriti. svakakvih smijesnih ekipa bilo, polu-amaterskih. neuporedivo.
Imao si Zvijezdu Gradacac gdhe je hladno bio Serbecic, Ordagic i Haracic (do jucer nas prvi spic).
Siroki sa Corlukom, Menalom, Juricicem, Zakaric
Zrinski Anicic, Milicevic, Karacic, Vasilj.
Borac Grahovac, Subic, Aleksandar Jovicic
Sloboda kad he usla u ligu top
Radnik Jakovljevic, Obradovic, Besirovic
Tad si mogao hladno dovoditi igrace iz drugih ekipa i da ti kazes da su pojacanja. Danas nemas igraca, svi se oslanjaju samo na polovnjake iz susjednih zemalja.
Zadnjih pet meceva nismo zrinjskom gola zabili, mozemo li sutra bar do utjesnog?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Tesko je sutra ocekivat pozitivan rezultat. Zrinjskom je ova utakmica posljednja sansa da ostane blizu Borca.
Posto ce Borac sutra SIGURNO mlatnuti pitare, ako Zrinjski nas ne pobjedi sezona je gotova.
Opet s druge strane uz ludu srecu i pobjedu u Mostaru i kiks pitara mi ulazimo u borbu za trece mjesteo koja ce biti odlucena na Kosevu.
Ne moze covjek biti pametan da li izvesti standardni sastav koji je vec "istrosen" ili poslati drugaciju izmjenjenu ekipu.
Da sam na Denisovom mjestu utakmicu bi zapoceo u sastavau Muftic- Odinaka Karamarko Mahmic Radinovic- brazilac Dangubic Al Jaber- Cvetanovski Sabic Krpic
Posto ce Borac sutra SIGURNO mlatnuti pitare, ako Zrinjski nas ne pobjedi sezona je gotova.
Opet s druge strane uz ludu srecu i pobjedu u Mostaru i kiks pitara mi ulazimo u borbu za trece mjesteo koja ce biti odlucena na Kosevu.
Ne moze covjek biti pametan da li izvesti standardni sastav koji je vec "istrosen" ili poslati drugaciju izmjenjenu ekipu.
Da sam na Denisovom mjestu utakmicu bi zapoceo u sastavau Muftic- Odinaka Karamarko Mahmic Radinovic- brazilac Dangubic Al Jaber- Cvetanovski Sabic Krpic
- dubioza144
- Kontakt:
Ako dobijemo naredne 3 u kojoj je i Borac i ukoliko Borac kiksne od Sarajeva da li mozemo do titule ????
MOŽEMOO

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Sutra rutinski protiv Zrinjskog, ono nase 3:0
- dubioza144
- Kontakt:
Zadnji poraz u ligi od Zrinjskog, zadnje 4 4 pobjede, idemo im zgadit fudbal i trazit osvetu za jedini poraz u 2 dijelu sezone, 0 2 iako rešpektujem ekipu Zrinjskog
MOŽEMO oni ti ga puše Deniseeeee 

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Birvaktile lik napisa igra nam se raspala izlaskom Rustemovića
Takvi ovdje palumude da treba podržati ovaj škart što imamo u klubu.
To su taldžije, menadžeri i ostale interesdžije.
Nema tu ni N od navijača.
Sutra u Mostaru ćemo vidjeti ekipu koja ima sistem, zna šta hoće, par vrlo dobrih pojedinaca, dobro selektiranu, ekipu u kojoj se zna ko kosi, ko vodu nosi.
S jedne strane, s druge strane naš Željo.

Takvi ovdje palumude da treba podržati ovaj škart što imamo u klubu.
To su taldžije, menadžeri i ostale interesdžije.
Nema tu ni N od navijača.
Sutra u Mostaru ćemo vidjeti ekipu koja ima sistem, zna šta hoće, par vrlo dobrih pojedinaca, dobro selektiranu, ekipu u kojoj se zna ko kosi, ko vodu nosi.
S jedne strane, s druge strane naš Željo.
- dubioza144
- Kontakt:
Cuj ti to kaze ode on sam na kraju sezone il do kraja aprila pa njemu treba spomenik dignut ako prezivi naredne 2 utakmice i kao slag na tortu derbi, uz to sve ispadanje iz kupa od nikad losijeg sirokog koji te oduci od fudbala a raspored u kupu si imo takav da su te ljudi do finala gurnuli, al ne mi igramo najbolju sezonu polufinale kupa gdje su ti protivnici bili takvi kakvi su i uz gdje je nikad losija sezona nikad losije ekipe, usporedjuju neke sezone od prije koliko i kad smo imali bodova a niko ne spominje koliko ostale ekipe imaju sad bodova i koliko su imale prije bodova, al dobro bitno je da Denis ima najbolju sezonu gdje si od 50 bodova 35 osvojio na srecu u 95 mimutama a ne na kvalitet trenera, a o tome kako smo dosli do polufinala kupa i ja da sam bio trener dosli bi do polufinala sa onakvim rasporedom
-
- Kontakt:
Znači po to toj logici i Klafurić je levat od trenera koji je imao sreće prije dvije godine, da smo imali slabu ekipu i zbog toga je bio toliko bodova ispred nas sa Velezom?
Isto tako zašto drugi treneri u zadnjih nekoliko sezona nisu imali tu sreću da osvoje ovaj broj bodova, ili je eto bas ove sezone liga toliko mrtva u odnosu na prosle?
Isto tako zašto drugi treneri u zadnjih nekoliko sezona nisu imali tu sreću da osvoje ovaj broj bodova, ili je eto bas ove sezone liga toliko mrtva u odnosu na prosle?
-
- Kontakt:
Hvala na odgovoru.AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑18 apr 2025, 08:02Uz dužno poštovanje, ja sam klasičan primjer nekoga ko prati Želju 30-ak godina.Tramvaji29877 je napisao/la: ↑18 apr 2025, 01:41Uz dužno poštovanje, ali ti si klasičan primjer naseg mentaliteta, gdje tebe nista ne zanima, uopće ne zelis da sagledas cjelokupnu situaciju i kontekst, vec bi konstantno mijenjao, pa makar to I uništilo klub, ali dobro ok ne mozemo svi razmišljati na isti način.AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑17 apr 2025, 21:35Da nije Joldić kriv za ispadanje iz Kupa?
Ha, šta mislite?
Ima sve predispozicije, bivši igrač, osvojio je nešto sa Željom a evo sad pomoćnik velikom Sir Denisu.
Treba njemu **** sve po spisku i otjerat ga.
S druge strane zamolio bih te i sve druge koji misle na sličan način kao ti, da nam date argument ili argumente, na koji način ce u ovom trenutku otkaz treneru doprinijeti tome da se naredne sezone ili narednih sezona borimo za trofeje ili da se makar borimo za kup, a da smo u ligi sigurni u top 3 ekipe?
Ja bih zaista volio da znam odgovor na ovo pitanje ili da cujem bilo kakav argument.
Neću o tome imam li sezonsku, člansku, koliko para godišnje portošim u Fan Skop-u, podržavam li akcije itd.
Kurcobolja i javašluk od strane igrača i trenera je zaista na visokom nivou, neću više to da gledam.
Neću samoprozvane stručnjake i preplaćene, umišljene polu-igrače.
Naš trener, naša djeca i djeca iz drugih klubova pa makar se za opstanak borili.
Nadam se si ti i vi ostali, koji niste klasičan primjer toga nečega, zadovoljni argumentom.
Historia Magistra Vitae.
Sportski pozdrav.
Mene samo zanima da li to znači da tebe uopće onda ne zanimaju rezultati, već ti je samo važno da imamo domaćeg trenera, igrače i to je to?
Stvarno mi nije jasno kako mozemo imati 50 bodova, iz ovoliko kola, a po tvojoj procjeni trener i igrači pokazuju izraziti javasluk, sta bi bilo da nema javasluka, titula ili borba za titulu?
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Dobra kvota na Zrinjski
Ja stavljam 2 na Zelju, bolja kvota
Ja stavljam 2 na Zelju, bolja kvota
- dubioza144
- Kontakt:
Mozda je tad Klafuric igrao puno smisleniji fudbal mozda su mu ekipe izgledale takticki trkacki u svakom smislu bolje nego nasa danas, na koji nacin si ti uzeo ovih 50 bodova svaka cast na svih 50 bodova al to je najmanje zahvaljujuci njemu, nikog ti u ovoj ligi nisi takticki pojeo zato sto imas trenera dobrog protiv svake ekipe u ligi si spasavo zivu glavu, to sto dobijes utakmicu tako sto Boljevic zabije u 95 za pobjedu il sto ti Muftic odbrani u 95 da sacuvas pobjedu nije do trenera sigurno. Ni protiv jedne ekipe ti nisi odigro dobru utakmicu svih 90 minuta svaka ekipa skoro napravi vise smislenijih akcija od tebe covjek je tu vec cijelu sezonu, odradio pripreme a mi nista bolje ne igramo od prosle sezone jedino je sreca sto su ostale ekipe ispod tebe znatno losije pa skupljas bodove na njima a vidjeli smo ga u utakmicama sa ovima iznad
Kako mislis srecom si osvojio 35 od 50 bodova? Pa to ni Real Madrid ne moze.dubioza144 je napisao/la: ↑18 apr 2025, 11:45Mozda je tad Klafuric igrao puno smisleniji fudbal mozda su mu ekipe izgledale takticki trkacki u svakom smislu bolje nego nasa danas, na koji nacin si ti uzeo ovih 50 bodova svaka cast na svih 50 bodova al to je najmanje zahvaljujuci njemu, nikog ti u ovoj ligi nisi takticki pojeo zato sto imas trenera dobrog protiv svake ekipe u ligi si spasavo zivu glavu, to sto dobijes utakmicu tako sto Boljevic zabije u 95 za pobjedu il sto ti Muftic odbrani u 95 da sacuvas pobjedu nije do trenera sigurno. Ni protiv jedne ekipe ti nisi odigro dobru utakmicu svih 90 minuta svaka ekipa skoro napravi vise smislenijih akcija od tebe covjek je tu vec cijelu sezonu, odradio pripreme a mi nista bolje ne igramo od prosle sezone jedino je sreca sto su ostale ekipe ispod tebe znatno losije pa skupljas bodove na njima a vidjeli smo ga u utakmicama sa ovima iznad
Fk Željezničar.
Dovoljno si napisao, ziv bio.zeljovolimte je napisao/la: ↑18 apr 2025, 08:39Normalno da je bila kvalitetnija. Tad si imao u Krupi igrace poput Vukotica i Koljica. Njih dvojica ce imati bolje karijere nego i jedan igrac u ovoj sad ligi.Pablo11 je napisao/la: ↑18 apr 2025, 00:26Kako ces objasniti da bi stajali gdje velez sada sa ovom ekipom. Cuj liga kvalitetnija tad bila.svemalim1 je napisao/la: ↑17 apr 2025, 23:56ta ekipa sa slike bi danas bila blize borbi za opstanak nego borbi za europu. uz duzno postovanje prema svim tim momcima. zaboravljate kakva je liga tada bila i kako su stajali ostali klubovi. danas hladno igraci imaju plate od 15-20 milja, tad si time mogao pola ekipe pokriti. svakakvih smijesnih ekipa bilo, polu-amaterskih. neuporedivo.
Imao si Zvijezdu Gradacac gdhe je hladno bio Serbecic, Ordagic i Haracic (do jucer nas prvi spic).
Siroki sa Corlukom, Menalom, Juricicem, Zakaric
Zrinski Anicic, Milicevic, Karacic, Vasilj.
Borac Grahovac, Subic, Aleksandar Jovicic
Sloboda kad he usla u ligu top
Radnik Jakovljevic, Obradovic, Besirovic
Tad si mogao hladno dovoditi igrace iz drugih ekipa i da ti kazes da su pojacanja. Danas nemas igraca, svi se oslanjaju samo na polovnjake iz susjednih zemalja.

Fk Željezničar.