FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
50%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 169

Zeko87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zeko87 » 18 apr 2025, 09:05

Ima tu dosta i hipokrizije kad su u pitanju lojalnosti prema državi i klubu. Ja recimo ne bih nikad zamjerao igračima (pod uslovom da ne vrijeđaju klub) poput Radovca. Bio bez ugovora, voli Sarajevo, mi ga ne trebamo u tom trenutku, dobije ponudu od Želje. Sasvim normalno da će otići i zarađivati igrački hljeb koji je veoma vremenski ograničen.

Druga je stvar neko poput ljige Bilbije, koji je otišao od nas i u svakoj prilici protiv nas gleda da nam prkosi, provocira tribinu i svaki gol mu je protiv nas draži od bilo kojeg drugog. Sličan je i Krpić koji je doduše bez ikakva traga u našem dresu.

Što se tiče reprezentacije slična stvar. Nama je ponos kad pokupimo neko dijasporsko dijete, ali nam je pjena na ustima kad neko nama pokupi igrača i dižemo to odmah na nacionalizam.

Naravno, jedna je stvar kad neko ode Srbima, negira našu državu, veliča genocidnu tvorevinu isl a sasvim drugo kad jednostavno u nastupu za susjede vidi priliku za iskorak i na kraju krajeva, emotivno je vezaniji za njih. U tom mi je košu Vladan. Ne mislim da je Četalj, voli klub, voli Srbiju. Niti ja volim njega, niti on mrzi mene. Nema potrebe da se tu nešta polemiše pretjerano jer u suprotnom zvučimo jadno i patetično.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 18 apr 2025, 09:08

vedranbadjun je napisao/la:
18 apr 2025, 01:19
Jeste dosadni sa Vladanom. Divite se liku koji objektivno ne voli BiH i samo je čekao da dobije poziv Srbije. Drage Sarajlije, malo samopoštovanja, makar to.
Ti objektivno znas sta je on jedva cekao, aferim :ljepota:
....sve drugo će proći!

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 18 apr 2025, 09:19

Zeko87 je napisao/la:
18 apr 2025, 09:05
Ima tu dosta i hipokrizije kad su u pitanju lojalnosti prema državi i klubu. Ja recimo ne bih nikad zamjerao igračima (pod uslovom da ne vrijeđaju klub) poput Radovca. Bio bez ugovora, voli Sarajevo, mi ga ne trebamo u tom trenutku, dobije ponudu od Želje. Sasvim normalno da će otići i zarađivati igrački hljeb koji je veoma vremenski ograničen.

Druga je stvar neko poput ljige Bilbije, koji je otišao od nas i u svakoj prilici protiv nas gleda da nam prkosi, provocira tribinu i svaki gol mu je protiv nas draži od bilo kojeg drugog. Sličan je i Krpić koji je doduše bez ikakva traga u našem dresu.
Prvi je firaun kojem je FKS sve dalo u zivotu otisao da ga glaba zato sto je firaun a ne zato sto neke pare on tamo zaraduje. Imao je ponuda dovoljno za zarade al ne, ipak je to igracki jad.
Tu nema razumijevanja.

A drugi, pored toga sto je ljigav lik i pakas kao covjek, odnos nas prema njemu u to vrijeme je bio za samara.
....sve drugo će proći!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 18 apr 2025, 09:20

Zeko87 je napisao/la:

Što se tiče reprezentacije slična stvar. Nama je ponos kad pokupimo neko dijasporsko dijete, ali nam je pjena na ustima kad neko nama pokupi igrača i dižemo to odmah na nacionalizam.

Naravno, jedna je stvar kad neko ode Srbima, negira našu državu, veliča genocidnu tvorevinu isl a sasvim drugo kad jednostavno u nastupu za susjede vidi priliku za iskorak i na kraju krajeva, emotivno je vezaniji za njih. U tom mi je košu Vladan. Ne mislim da je Četalj, voli klub, voli Srbiju. Niti ja volim njega, niti on mrzi mene. Nema potrebe da se tu nešta polemiše pretjerano jer u suprotnom zvučimo jadno i patetično.
Da istok nije Bilbiji psovao sestru, vjerujem da bi se i on normalno ponašao na utakmicama protiv nas, a psovali su je dok je još igrao kod nas, nakon nekih njegovih promašaja.Nemanja realno ima dobru zaostavštinu kod nas, samo sa dva gola Atromitosu je opravdao kompletan mandat.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 apr 2025, 09:24

Zeko87 je napisao/la:

Ma vidi, meni reprezentacija ne predstavlja nista aman. Kao sto kazes, kupimo dijasporu, menadzeri imaju svoje prste u svemu, kriminal from top to bottom. Zato i imas garnituru igraca koji su se (prerano) povukli, tipa Ibisevica ili Begovica. Nece svako ni da bude dio toga. Vladan mi je korektniji sto je odmah rekao kako stvari stoje, a ne kao Ognjen Vranjes, kao gine za reprezentaciju a tetovira vojvode i neke imaginarne granice po tijelu.

Al za Radovca i Pelaka i tu svitu, nikako ne mogu da shvatim. Mogu Krpica, Alispahica, te prolaznike kod nas. Al brate, da odes igrat za gradskog rivala i da skaces na tribini s njima dok psuju tvoj maticni klub gdje si bio i kapiten... ne znam, ljigavo preko svih granica. Sigurno mu Zeljo nije bio jedina ponuda na stolu. Uostalom i Ikic je dobio ponudu od Zelje i samo se nasmijao, i koliko jos igraca. Preko nekih stvari se ne prelazi.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 18 apr 2025, 09:26

Ikic je bio redovan na zapadu medju obicnom rajom na svakoj tekmi Sarajeva.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 18 apr 2025, 09:33

Priznao je i da ostaje i naredne sezone u Sarajevu.
Što je u životu sigurno? Takvi su planovi. Imam podršku u Klubu. Iako, znate, kad imaš podršku da je to najopasnije.
:kafa:

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 18 apr 2025, 09:39

Jeste dosadni sa Vladanom. Divite se liku koji objektivno ne voli BiH i samo je čekao da dobije poziv Srbije. Drage Sarajlije, malo samopoštovanja, makar to.
To za koju je reprezentaciju bas nas i zaboli, decko hladno dodje i uzme clanske za cijelu porodicu i cesto objavi neki događaj koji je aktuelan za FKS, tako da je nama to mjera...njegovo postovanje i ne zaboravljanje ko ga je "formirao"!!!

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 18 apr 2025, 09:42

Vladan voli Sarajevo a to sto nece da nastupa za BiH je druga stvar. Vladan je postao golman kod nas u nasem klubu od kojeg je nas klub i zaradio finu cifru i nikad nije nista ruzno rekao protiv kluba, naravno da ce se pratit i postovati.

Jel ti mislis da ovi sto trenutno nastupaju za BiH repku pored par izuzetaka bi nastupali za nas da su ih htjeli Hrv ili Srb? Naravno da ne bi nego nastupaju za nas jer tamo nemaju mjesta, i dok god je tako mi necemo nista sa repkom napravit.

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 18 apr 2025, 09:43

luckystrike je napisao/la:
18 apr 2025, 09:33
Priznao je i da ostaje i naredne sezone u Sarajevu.
Što je u životu sigurno? Takvi su planovi. Imam podršku u Klubu. Iako, znate, kad imaš podršku da je to najopasnije.
:kafa:
To je jednostavno moranje, bez kontinuiteta strucnog staba i igrackog kadra nema napretka, Zeka je idealan za duzi period!!

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 18 apr 2025, 10:04

ubipara je napisao/la:
18 apr 2025, 09:42
Vladan voli Sarajevo a to sto nece da nastupa za BiH je druga stvar. Vladan je postao golman kod nas u nasem klubu od kojeg je nas klub i zaradio finu cifru i nikad nije nista ruzno rekao protiv kluba, naravno da ce se pratit i postovati.
Samo da ispravim, htio je sve dok su ga naši htjeli, a naši ga odjednom nisu više htjeli. Očito se nešto desilo na relaciji savez - Vladan ili Vico - Vladan. Odazivao se na pozive, sjedio je na klupi, dolazio na okupljanja, itd. A sad ionako više nema šanse da se vrati u reprezentaciju. Kažem "vrati" jer je bio DIO reprezentacije.

Ovo ne preskačite. I Kovačević nije uvrijedio ni na koji način niti Sarajevo, niti BiH, niti navijače Sarajeva ili BiH.

BiH mu propala, ostala samo Srbija, s tim da je sam kreirao šansu da zaigra za Srbiju. Gleda karijeru, daj Srbiju kad nema šta drugo.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 18 apr 2025, 10:09

mosarajvosa83 je napisao/la:
17 apr 2025, 23:27
Znam nego i oni su jaki i uvijek teski zbog publike.
Na taj način misliš, ok onda, izvinjavam se

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 18 apr 2025, 10:15

Prejaka vijest.
Definitivno smo vec u prednosti za narednu sezonu (koja ce biti premijerna i kao takva sigurno zestoka) u odnosu na Zrinju i strumfove kod kojih ce vjerovatno biti kadrovskih promijena.

Ljigavi Mladen nece nigdje vjerovatno.

Bio sam skeptican da mu je sve dokurcilo,a bilo se pocelo i medju nama talasati da se pogubio.

I mi moramo konacno prevazici to stanje ocaja u kojem se nadjemo kad nam ne ide dobro i podrzati i kad nije dobro,a ima materijala da bude bolje.

Kako god,Zekic to zasluzuje,ona reakcija iz busa govori vise od milion rijeci.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 18 apr 2025, 10:29

Vladan Kovačević, naš najbolji poslijeratni golman, koji je zavolio klub kako ga mnoge pitarčine neće, je jučer odigrao možda i utakmicu života, te bio najbolji na terenu. Pored svjetskih zvijezda, osvajača Europskog prvenstva, ti budeš najbolji pojedinac. Branio i moguće i nemoguće. Predstavio naš klub na najbolji način, zvanična stranica Konferencijske lige postavlja njegove odbrane kao neke od najboljih.

Naravno da ću svaki put objaviti njegove dobre partije, kojih će u budućnosti sigurno biti puno. :thumbup:
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 18 apr 2025, 10:32

Kad shvatimo da je kod nas u sustini u zadnjih 20 godina i u 90% slucajeva trener bio/ostao najmanji problem tad ce sve krenut u pravcu kojem treba.. Drago mi je ako je ovo za Zekica tacno a jos draze bi mi bilo da se trener ne dira makar jos jednu citavu sezonu pa sta god bilo.
Najlakse je smirivat situaciju i mazat oci smjenama trenera i to je radilo i jos uvijek radi…

Bordotim
Kontakt:

Post Postao/la Bordotim » 18 apr 2025, 10:37

ErosViverosViv je napisao/la:
18 apr 2025, 03:39
Nakon ispadanja iz društva najboljih 2010. godine, mali klub sa sjevera je odlučio da presječe i da klub čine samo domaći igrači i da se ulaže u omladinske pogone, tačnije da se novac ne troši okolo na transfere. U tom periodu je bilo turbulencija, povratak su čekali četiri sezone do 2014. godine, da bi 2015. godine ponovo ispali u drugu ligu, a u elitu se vraćaju 2017. godine. Od 2017. godine do 2025. godine, osvojili su četiri titule prvaka svoje države (prve u historiji kluba), a sada su polufinalisti Evropa lige. Disciplina + strpljenje = uspjeh i tako je to u životu u svakom segmentu. Možda Bodo/Glimt, mali klub iz Norveške bude barem mala vodilja pojedincima. ⚽️

A, sada imaju šta pričati svojoj djeci i sutra svojim unucima. Vrijedilo se truditi i boriti 15 godina i vjerovati u SVOJE! 🇳🇴

FOTO: EPA
slika
+1!

Ovaj njihov trener Knutsen je tu već od 2017/2018, evo šta ti znači Kontinuitet. Naravno dobar rad i kao što si napisao disciplina + strpljenje = uspijeh. Kad samo pogledaš sve ove ekipe u polufinale i koliko svi oni vrijede, pa ovaj Bodo je neko čudo sa domaćim igračima. Pogotovo kada uzmemo u obzir da ova ekipa dolazi iz Norveške, ta država koja baš nije popularna za super fudbal kao naprimjer Spanija, Engleska, Italija i etc. Takođe Celje i Djurgarden su ti dobar dokaz da nije uvijek sve u novcu. Rad, rad i opet rad. Bez discipline i strpljenje ni dobar rad ne može sam biti ključ za uspijeh. Nadam se abd da ćemo i mi kad tad biti ko ovaj Bodo ili barem krenuti sa prvim koracima, da i kod nas trener bude malo duže od godinu dana, a ne da ga tjeramo nakon poraza ili nakon svake 5 utakmice. To bi već bio veliki uspijeh za nas da ZZ ostaje duže od godinu i da napokon idemo naprijed, a ne da uvijek se vrtimo u isti krug. Pobijedili smo u Mostaru + Banja Luci i to ne 11 vs 11, nego i sudije isto. Znamo da nećemo to moći uvijek, jer svaka ekipa ima svoj pad to je normalno u fudbalu + ovo što mi imamo sa suđenjem to nemaš ni u Kongo, ali naša ekipa je pokazala da može i to je jako bitna stvar, da možemo! Idemo dalje, korak po korak. 🔴⚪️

Bordotim
Kontakt:

Post Postao/la Bordotim » 18 apr 2025, 11:02

HordasOdMalena je napisao/la:
18 apr 2025, 10:29
Vladan Kovačević, naš najbolji poslijeratni golman, koji je zavolio klub kako ga mnoge pitarčine neće, je jučer odigrao možda i utakmicu života, te bio najbolji na terenu. Pored svjetskih zvijezda, osvajača Europskog prvenstva, ti budeš najbolji pojedinac. Branio i moguće i nemoguće. Predstavio naš klub na najbolji način, zvanična stranica Konferencijske lige postavlja njegove odbrane kao neke od najboljih.

Naravno da ću svaki put objaviti njegove dobre partije, kojih će u budućnosti sigurno biti puno. :thumbup:
Vladan jedan je od nas. Svi mi znamo njegov doprinos za naš klub, i ako nije više tu, on je uz nas. Biti najbolji na terenu protiv Chelsea, to nije mala stvar. A to što ga ostali mrze, to je zato jer često raja zaboravi kakav nam je Savez i kakva mafija je tu aktivna.
Vladan da NIJE htjeo, nebi nikad ni došao kad su ga pozvali treneri. On je došao kad je dobio poziv za reprezentaciju, ne ko onaj David iz Borca koji odmah reko da neće ili onaj Sučić. Još kad vidimo kako je naš Vladan bio na 5 utakmicama na klupi, dok su morali igrati igrači poput Šehić, Ćivić i Saničanin onda ti sve bude jasno. Igraš prijateljsku utakmicu, pozoves Vladana i ne daješ mu par minuta. I onda naravno najlakše je poslije toga reći, da on voli Srbiju, a ne nas. A to što se decenijama guraju čudni igrači to nikom ništa. Takvi smo nažalost. Isti primjer znam lično par navijača ovog Čelika. Vico im bio neprijatelj, i sad kad hoće da pravi stadion u Zenici, sad im je najbolji. Zato nam se ovo sve dešava u državi, jer nemamo stav. Mijenjamo prave stavove za lični interes. Dok god budemo takvi, nema od nas nikad ništa kao država i kao kolektiv.

Samo nastavi stime, Vladan jedan je od nas!

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 18 apr 2025, 11:12

Ne smijemo kiksati tokom prelaznog roka moramo dovesti špica ubicu i polušpica. Dobro razmislit šta radit sa Renatom jer se on vraća u novembru ili decembru kakvu zamjenu za njega dovesti na polusezonu i to je to.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 18 apr 2025, 11:38

Prijeratni igrači koji su igrali u klubu, otišli vani zaradili pare, a nisu nikad došli i donijeli garnituru opreme, djeci lopte, promovisali klub na bilo koji način, za mene nisu i nikad neće biti legende. Kakva si ti legenda na Koševo nisi došao 30 godina? A i mi se olako razbacujemo tim terminom pa nam postane legenda igrač koji odigra tri dobre utakmice i napravi dva klizeća starta. Zna se dobro šta je i ko je legenda kluba. To su igrači poput Totija, Gerarda, a ne igrači kojima je klub prolazna stanica do prve bolje ponude. Treba sebe malo poskupiti i to nije u koliziji da podržavamo ekipu sve dok naš dres nose i poštuju.

Draža mi je veš mašina Duljevića kad nismo imali za hljeba, nego svi ovi paraderi i samoproglašene legende iz svečane lože kojima je cilj samo da se uslikaju za derbi i objave na story.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 18 apr 2025, 11:44

Ma zaboli me za koju reprezentaciju Vladan igra ili ne igra. Za nas klub je dao sasvim dovoljno a koliko vidim svake godine uclani sebe i citavu porodicu. Samim tim je jedan od nas i nikad nista necu reci ruzno o njemu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 061657451, alacious, EastMadness, Lecler, mnon46, Posejdon, rimljanin90, Tarapi i 78 gostiju.