FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
105
47%
3. Sredinu tabele
47
21%
4. Borbu za opstanak
30
13%

Ukupno glasova: 225

avalPacidoroP
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avalPacidoroP » 20 apr 2025, 13:01

Nešto se mora desiti..
Ili Ćoriću otkaz, ili par igrača na tribine..
Mi smo tek jedan debakl fasovali, ovako uzdrmani ne smijem ni pomisliti šta nas čeka u srijedu i u nedjelju.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 apr 2025, 13:01

Pojacanja ti dede Krpic od 2018 nas najbolji napadc
Markovic produkt Sirokog, Radovac pitar, Cavnic sporiji od Bogicevica

Igraci su takvi, kakvi jesu, jer nemamo para za bolje
Ko je kriv sto nemamo para za bolje, taj je i za sve kriv
Najlakse je sad trenera i igrace tjerati, mislim to jr logicno,
Otjeramo Corica doce nam neko tipa Mulalic
Otjeramo igrace doce nam oni tipa Sadikovic
skupstina, uhljebi i ovi sto kao ne daju Zelju su najveci problem
To treba sve prebit i rastjerat da im Celo, zijo, al capone stoje iza ledja sve ih zajedno zapalit
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 20 apr 2025, 13:07

Svi smo krivi za ovo stanje, svi. Godinama već traje. Iz sezone u sezonu uvijek neke krize, uvijek neki bojkoti. Klub ti vode ljudi koji nemaju čiste namjere a onaj dio koji ima čiste namjere nema sposobnosti da vodi klub kao što je Željo. Jedne te iste priče vrte iz godine u godinu, vraćaju se dugovi i ide stabilizacija. Pogledajmo se u ogledalo, da nam nije podrške od strane općine, kantona i ostalih institucija bili bismo tri stepenice ispod stanja od kojeg se trenutno nalazimo. Naravno da svi oni trebaju podržati klub ali poenta je u tome da nas ne bi bilo nigdje da se oslonimo na nesposobnjakoviće u klubu i da oni obezbjede novac za normalno funkcionisanje kluba. Čekaš i oslanjaš se da će političari usvojiti "nešto" da bi mogao registrovati igrače. Ne izmiruješ osnovne obaveze a hoćeš da finansiraš izgradnju tribine. O strujama ovih i onih ne treba trošiti riječi, vođe su ispred kluba u njihovim glavama.

Trener Ćorić i stručni štab, jedino što je prolazno je tih 50 bodova u 26 kola ali sačekajmo prvo kraj sezone ako je Ćorić i dočeka. Sezona ulazi u sami finiš a nama igrač sezone golman. Podjednaka je krivica i stručnog štaba i igrača. Mi u ovih 26 kola nismo odigrali cijelu utakmicu da valja, po jedno poluvrijeme, 60 minuta. Mnogo utakmica sa ogromnim crnim rupama gdje smo nestajali sa terena. Ovo četvrto mjesto je plod i nedostatka te pete ekipe koja bi bila konkurentnija (Velež i Široki podbacili, Sloga bi mogla ali neće). Ne može i ne smije ti se desiti u 20 dana da ponoviš katastrofalnu utakmicu. U utakmici sezone ti se obrukaš i pokažeš qurcobolju. Misliš da ne može biti gore pa za 20 dana primiš pet komada za poluvrijeme. HALO, PRIMIŠ 4 GOLA ZA 10 MINUTA, bruka taman da igraš protiv Barcelone. Svakako da uspjeh zahtijeva i kontinuitet ali pitanje je da li Ćorić ima taj kvalitet da vodi i dalje ekipu. Ja vam kažem da sa Joldićem i Dervišijem može samo nazadovati. Šta oni mogu donijeti Želji da bude bolji? Dodaš na to igru gluhih telefona gdje glavni trener kaže da jedva čeka reprezentativnu pauzu a prvi pomoćnik kaže da je pauza stigla u loše vrijeme, gdje glavni trener kaže da čestita dečkima, da im nema šta zamjeriti i da su dali zadnji atom snage onda za 3 dana kaže da ne zaslužuju dres Želje.

Limitiran igrački kadar. Dva igrača dovedeš iz ekipe koja je ispala iz lige i trećeg iz ekipe koja je ispala na polusezoni. Zamjena prvog napadača momak koji nije imao seniorske utakmice, dva igrača masno plaćena od kojih je jedan jedno od najgorih pojačanja u historiji kluba. Dovedeš dva brazilca iz Bog zna koje lige, čekaš ih 3 mjeseca i na kraju će odigrati 200 minuta zajedno za 5 mjeseci. Potpišeš igrača koji nije predstavljen na zvaničnoj stranici, mislim da je ovo prvi put u historiji sporta. Sapunica sa Vargasom također. Ekipa spora, nespremna i nemotivisana, zna se koje zadužen za te stvari.

Omladinski pogon u rasulu. Sad će tri godine kako je Ćurić tu ali izgleda nikog to i ne zanima nit se ko oglašava. Nijedan pozitivan korak čovjek nije donio i davno trebao biti bivši. Segment koji treba da bude stub kluba ali očito da nije u fokusu. Igrača za prvi tim ni na vidiku.

Na kraju, mi navijači. Podrška uvijek i kad treba i kad ne treba. Aplauz, glavu gore, lomiš se po gostovanjima i onda ovako vraćaju. Nikakav pritisak više nemaju, nama je dobro šta god urade, ko da smo nivo trećeligaša. Tu se treba stanje mijenjati. Ako treba ići i do te mjere da sami sklonimo te za koje znamo da koče napredak kluba jer očito je da ovo ne vodi ničemu.

Bez strateškog partnera sve je ovo životarenje i najveći uspjeh će nam biti jedno ili dva kola u Konferencijskoj ligi.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 20 apr 2025, 13:08

Hrasno15 je napisao/la:
20 apr 2025, 12:54
Levin je napisao/la:
20 apr 2025, 12:48
Hrasno15 je napisao/la:
20 apr 2025, 12:38

Majstore ti ove životom braniš. Braniš ih kao da su uradili bar nešto korisno a mi preživljavamo od donacija da budžeta, federalnog, kantonalnog i opštinskog. Ako smatraš da je upalta doprinosa nebitna, onda nikad nisi se privatlukom bavio. Ako je uspjeh UO to što su federalci izglasali promjenu zakona o doprinosima pa nam dopustili još jedan reprogram, onda ova UO radi savršeno. Doveli krševe od igrača, Mirčevskog ste predstavljali kao da je Mesi, slično i sa Cvetanoskim, Jabera nisu prodali kada su mogli,sada ga niko i neće. Mirčevski i Cvetanoski su nam izbili sigurno sa doprinosima minimalno 350.000KM za godinu dana, jeli misliš da se te pare nisu mogle bolje iskoristiti i da su pokazali nešto puno više od Šabića. Rahimić nas je zavio u crno.
Ja te samo pitam koga ti lično smatraš odgovornim ovdje za sve ovo?

Ako te treba podsjetiti zašto se raspao UO u oktobru prošle godine, ko je obećavao da će sufinansirati pojačanja, kad je donešena odluka da se pojačanja finansiraju neplaćanjem doprinosa, ko je pijan iz kafane najavljivao titulu, ko je sve pokušavao dovesti Čileanca koji nas je mogao još više finansijski zavaliti onda mi nemamo o čemu razgovarati.

I da, branim... zato što smatram da nam nam treba kontinuitet u svakom segmentu a kojeg nemamo godinama. Ne možemo svakih 6 mjeseci mijenjati UO, ne možemo imati po tri ili četiri trenera u jednoj sezoni, ne možemo mijenjati većinu igrača svake sezone, itd itd. Mora se stati u kraj svemu tome.
Ne znam ko je i ne interesujeme, ti očigledno znaš ko je odlučio da se ne plaćaju doprinosi i očigledno i ti misliš da je to normalno. Očigledno klubu da bi bio konkurentan treba 10 miliona godišnje i za mene samo onaj UO koji to može obezbijediti je dobar, ovo sve ostalo je mlaćenje prazne slame.
Pa ko hoće da uđe u Želju i uloži 10 miliona godišnje? Jel se neko nudi za to?
Grupa iznad svakog pojedinca.

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 20 apr 2025, 13:08

NoDi80 je napisao/la:
20 apr 2025, 13:01
Pojacanja ti dede Krpic od 2018 nas najbolji napadc
Markovic produkt Sirokog, Radovac pitar, Cavnic sporiji od Bogicevica

Igraci su takvi, kakvi jesu, jer nemamo para za bolje
Ko je kriv sto nemamo para za bolje, taj je i za sve kriv
Najlakse je sad trenera i igrace tjerati, mislim to jr logicno,
Otjeramo Corica doce nam neko tipa Mulalic
Otjeramo igrace doce nam oni tipa Sadikovic
skupstina, uhljebi i ovi sto kao ne daju Zelju su najveci problem
To treba sve prebit i rastjerat da im Celo, zijo, al capone stoje iza ledja sve ih zajedno zapalit
Tako je Nodi brate ...
Uprava i Skupstina su krivi za sve sto se desava unazad 10 godina...Da nam Andjeloti dodje nista se promjeniti nece..Kazu do Trenera,koga da ubaci kada i ova telad se krecu ko puzevi...
Nama ak je Krpic najbolji igrac i napadac eto koliko je sati... Samo prosimo,prosimo,trazimo,a nikakvog napredtka...

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 20 apr 2025, 13:10

@bersaga živ bio. :thumbup:
Nema se više šta dodati na cjelokupnu situaciju.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 20 apr 2025, 13:13

Riquelme1921 je napisao/la:
20 apr 2025, 13:08
Hrasno15 je napisao/la:
Levin je napisao/la:
20 apr 2025, 12:48

Ja te samo pitam koga ti lično smatraš odgovornim ovdje za sve ovo?

Ako te treba podsjetiti zašto se raspao UO u oktobru prošle godine, ko je obećavao da će sufinansirati pojačanja, kad je donešena odluka da se pojačanja finansiraju neplaćanjem doprinosa, ko je pijan iz kafane najavljivao titulu, ko je sve pokušavao dovesti Čileanca koji nas je mogao još više finansijski zavaliti onda mi nemamo o čemu razgovarati.

I da, branim... zato što smatram da nam nam treba kontinuitet u svakom segmentu a kojeg nemamo godinama. Ne možemo svakih 6 mjeseci mijenjati UO, ne možemo imati po tri ili četiri trenera u jednoj sezoni, ne možemo mijenjati većinu igrača svake sezone, itd itd. Mora se stati u kraj svemu tome.
Ne znam ko je i ne interesujeme, ti očigledno znaš ko je odlučio da se ne plaćaju doprinosi i očigledno i ti misliš da je to normalno. Očigledno klubu da bi bio konkurentan treba 10 miliona godišnje i za mene samo onaj UO koji to može obezbijediti je dobar, ovo sve ostalo je mlaćenje prazne slame.
Na način kako je UO zamislio da neko daje pare a da oni odlučuju ne nudi se niko. Kada i ako se donese zakon o sportu i kada se promijeni Statut, tada se možemo nadati da će neko doći i uložiti pare, ali obaj ko uloži pare hoće i da odlučuje a ne da skupština od 50 uhljeba odlučuje šta će se raditi sa njegovim parama

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 20 apr 2025, 13:13

Orvel je napisao/la:
20 apr 2025, 00:25
Ejnur je napisao/la:
19 apr 2025, 22:52
Orvel je napisao/la:
19 apr 2025, 22:46

Doveo te na cetvrto mjesto i polufinale kupa. Boris se za trece mjesto kako tako. Igras dobar fudbal, napadacki sa dosta posjeda. Ovo sto se desava zadnjih nekoliko utakmica je jasno neka druga stvar nevezana sa terenom. Donedavno smo jako dobro igrali i svi ste pucali na finale kupa a neki su cak pricali da se moze napasti i titula, sad vam je sve do trenera. NEZNALICE!
Sto se tice polufinala kupa doveo bih i ja a vjerovatno i ti.
Sto se tice lige pa valjda mu je to i bio posao,a i na kraju krajeva kad pogledas u globalu sve su to pobjede koje su se i ocekivale jer smo igracki kvalitetniji od tih timova izuzev eto pobjede u listici i pobjede veleza u vrapcicma.
Hebali bi i ti i ja moniku beluci pa je ni ti ni ja nismo pipnuli. Pa da, to mu je posao i eto i ti si potvrdio da ga je uradio dobro jer smo na mjestu na kojem realno i trebamo biti, a uz to smo pobijedili neke tekme koje nismo ocekivali da cemo dobiti. Jesmo imali dosta srece u nekim utakmicama ali ja se ne sjecam kad smo igrali napadacki fudbal uz velik posjed kao prosle polusezone. Proslih godina smo sve te "male" utakmice gubili pa smo se borili za opstanak ili sredinu tabele. Danas dobijas te utakmice i boris se za euopu i nakon prve krize igre pljujes trenera i on ti je kriv za sve? Smijesno.
Al dobili smo ono sto smo i trebli dobit. Polufinale je bgmi smijesno spominjati,cim je dosao malo jaci protivnik,koji je opet slabiji od nas i po pitanju igraca i po pitanju plata ispali smo.
Da igramo neki fudbal iskreno i ne igramo,jer pogledaj samo zadnje utakmice sve i jednu smo se patili i jedva dobili.
Naravno bilo je dobrih utakmica al po mom misljenju vise je bilo slabijih utakmica nego dobrih al sreca pa smo se u vecini utakmica provukli nekako i morao je doci kad tad samar realnosti i da se desi ovo kao protiv Zrinjskog
Ovoj strukturi u Zelji je samo sreca jer su dosli poslije najgore sezone Zelje poslije rata pa im je onda i prosjecna sezona veliki uspjeh u poredjenju sa prethodnom.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 20 apr 2025, 13:15

Hrasno15 je napisao/la:
20 apr 2025, 13:13
Hrasno15 je napisao/la:

Na način kako je UO zamislio da neko daje pare a da oni odlučuju ne nudi se niko. Kada i ako se donese zakon o sportu i kada se promijeni Statut, tada se možemo nadati da će neko doći i uložiti pare, ali obaj ko uloži pare hoće i da odlučuje a ne da skupština od 50 uhljeba odlučuje šta će se raditi sa njegovim parama
Pa slažem se ja da to ne može tako i ja više nego iko želim da klub dobije vlasnika i investitora ali to je nemoguće dok se ne napravi zakon o sportu. Ne smijemo nikome dati našu imovinu bez tog zakona. Otići će nam pomoćni u roku od odmah.
Grupa iznad svakog pojedinca.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 apr 2025, 13:27

Sta je problem sa tim zakonom
Kako je moguce da u 2025 ne postoji taj zakon
Sta ako nikad ne bude donesen taj zakon necemo ovako jos 100 godina?
Kako se ulaze u Velez, Zrinjski, Sarajevo, Borac i ostali?
Ne razumijem se u te stvari
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 apr 2025, 13:38

20 apr 2025, 13:15
Hrasno15 je napisao/la:

Pa slažem se ja da to ne može tako i ja više nego iko želim da klub dobije vlasnika i investitora ali to je nemoguće dok se ne napravi zakon o sportu. Ne smijemo nikome dati našu imovinu bez tog zakona. Otići će nam pomoćni u roku od odmah.
Mislim da nije nemoguće ali sa ovim modusom koji je predložen će se to teško desiti iako ga lično smatram najboljim rješenjem.

Problem je itekako visina investicije i rizik koji nosi prvenstveno što smo mi klub koji se raspada i sastavlja svake sezone bez nekog jasnog plana i vizije.

Kako koji UO dođe tako se i pristupni vizija mijenjaju. Sa Kovačevićem smo imali politiku ekstremne štednje i zapostavljanje sporstkog segmenta, sa Tanovićem su to bili očajni pokušaji uvaljivanja Arapima, sa prvim sazivom poslije Odbora za hitnost ali sa Odborom za hitnost je to bilo ulaganje u igrački kadar krod zaduživanje u vidu neplaćanja doprinosa i najavljivanja kojekakvih titula iz kafane. Na kraju, sad su to već pokušaji da se ne potone još više i da se očajno drži glava iznad vode.

Da bi mi imali bilo kojeg ozbiljnog investitora moramo promijeniti kako vodimo klub. Postaviti jasan i finansijski održiv plan, imati jasnu viziju po pitanju razvoja igrača i kluba itd itd.

Ko god smatra de investitor znači samo davanje para itekako se vara. Svaki investitor samo gleda povrat investicije i koliko će zaraditi.

Prije svega klub se mora upravljački stabilizovati i riješiti ljudi koji opstriraju procese. Drukčije ja ne vidim kako.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

linija16bbb
Kontakt:

Post Postao/la linija16bbb » 20 apr 2025, 13:41

NoDi80 je napisao/la:
20 apr 2025, 13:27
U Sarajevo se ulaze na nacin da Mirvic ima sve "clanove" skupstine, samim tim on bira sve, daje pozajmice koje ako hoce da vrati, moze vratiti. On sad da hoce proglasit gasenje kluba, moze, jer ga niko ne moze sprijeciti. U Zrinjski ulazu kantoni i Abraham grupacija, na nacin da izvolite vama Aluminij, vi u zrinju toliko i toliko para. Borac dobija pare od vlade, jer je njihov projekat. U Velez se ne ulaze, tribinu uradila vlast, svake godine od Vlade FBiH dobiju koje milionce, U upravi su im vecinom politicke figure (izuzetak su Husic i Rahimic)

Mi mozemo ko sarajevo, izvoli otkupi glasove skupstine i radi sta ti je kurcu cejf, ali onda ti dodje XY persona, pa proda pomocni stadion, glavni stadion, svu pokretnu i nepokretnu imovinu, i klub onda ima veliko nista. Niko od nabrojanih klubova nije imao niti ce imati imovinu koju ima Zeljo.
kako da te ne volim

maherdoo
Kontakt:

Post Postao/la maherdoo » 20 apr 2025, 13:41

NoDi80 je napisao/la:
Zakon je samo izgovor, to sto ti kazes, kako mogu pitari, velez, ostali. Suplja prica, goni ih u pm

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 20 apr 2025, 13:42

Ekipa je losa al nije losa toliko da primi 4 gola za 10 minuta, pa kome je Zrinjski dao 4 gola za 10 minuta ove sezone? Nikome.

Zabili su Slobodi 5 nakon sto su ovi dobili crveni, Igmanu 7 nakon sto su ovi dobili crveni.
Mi sinoc sa svih 11 invalida na terenu primamo 4 gola za 10 minuta, pa to ne bi uspjeli ni da smo se mi s foruma skupili i izasli na teren.

Uprava i skupstina su krive za dvije stvari:
1) Sto vec godinama ne mozemo naci investitora i sto se predstavlja kao da nas oni spasavaju od tog investitora jer neko ce doci i pokrast ce nam imovinu nasu al ce nas zato dobrocinitelji spasiti, sacuvati sve to i usput gurnuti u neki novi dug od 2-3 miliona.
2) Sto su pustili igrace da sinoc udju u autobus i vrate se sa autobusom u Sarajevo. Nakon one utakmice autobus je trebao otici na poluvremenu a onda nek se snalaze kako ce se kuci vratiti.

Fakat ne znam o cemu pricati i sta analizirati nakon 5-0 nije se izgubilo 2-0, 3-0 pa da nesto kontamo, ovo je nevidjena bruka za Zeljeznicar.

Ove picke od igraca treba da iz svog dzepa placaju ulaznice svakom navijacu do kraja sezone nakon ovog sinoc i da ih jos udaramo poslje svake utakmice.

**** im mater svima
Curva Sud

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 apr 2025, 13:49

linija16bbb je napisao/la:
20 apr 2025, 13:41
NoDi80 je napisao/la:
U Sarajevo se ulaze na nacin da Mirvic ima sve "clanove" skupstine, samim tim on bira sve, daje pozajmice koje ako hoce da vrati, moze vratiti. On sad da hoce proglasit gasenje kluba, moze, jer ga niko ne moze sprijeciti. U Zrinjski ulazu kantoni i Abraham grupacija, na nacin da izvolite vama Aluminij, vi u zrinju toliko i toliko para. Borac dobija pare od vlade, jer je njihov projekat. U Velez se ne ulaze, tribinu uradila vlast, svake godine od Vlade FBiH dobiju koje milionce, U upravi su im vecinom politicke figure (izuzetak su Husic i Rahimic)

Mi mozemo ko sarajevo, izvoli otkupi glasove skupstine i radi sta ti je kurcu cejf, ali onda ti dodje XY persona, pa proda pomocni stadion, glavni stadion, svu pokretnu i nepokretnu imovinu, i klub onda ima veliko nista. Niko od nabrojanih klubova nije imao niti ce imati imovinu koju ima Zeljo.
Upravo tako, nama je imovina veliki blagoslov ali i veliki problem ujedno.

Ako bismo uradili kao kone nakon par loših sezona takav investitor bi mogao dići sidro i tražiti povrat pozajmnica bez ikakve odgovornosti za rezultate i hladno se naplatiti od prodaje imovine. Ne bi bio jedini slučaj u historiji evropskog fudbala.

Samo bih dodao. Mislim da Mirvić ne kontroliše 100% Torpeda već da je to podijeljeno između njega i Tana. Mislim da Tan u potpunosti kontroliše Butmir i OP a da je Mirviću potpuno prepušten prvi tim.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 20 apr 2025, 13:58

Ma za sve ovo je kriv Bekrić...

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 20 apr 2025, 14:02

Hrasno15 je napisao/la:

ako nastavimo ovako, otici ce pomocni, ali da bi se namirili potrazioci. s druge strane, i da sad prodamo pomocni, lova bi bila taman negdje dovoljna da pokrpimo rupe i dovedemo se na 0. znaci, ni prodaja nije rjesenje, jer bi za par godina, ovakvim poslovanjem, opet upali u finansijske probleme.

bez, minimalno, 10 miliona KM prihoda godisnje, u ovoj ligi vise ne mozes reci da ces izboriti evropu. i s tim parama, ako ne radis s nekim studioznim planom, nemas garanciju da se neces boriti za opstanak.

100% je izvodljivo uci u neko partnerstvo sa ulagacem, a da imovina nije predmet ugovornih obaveza. nek postavi svoje ljude u omladinski pogon, strucni stab, nadzorni odbor, dio uprave, dio uprave da budu ljudi koji ce zastupati interese kluba... vrti sa igracima na kojima ces vracati ulozeno kroz transfere i evropu, ali da odrredjeni procenat od svega ide klubu, jer i on ima svoje troskove, kao sto mora imati i neka sredstava na racunu kojim ce nastaviti funkcionisati, ako ti nekad, preko noci, dignes sidro.

mamic se poceo opasno vrtiti oko igmana, sve kontam da bi to moglo biti nesto nalik ovom kako napisah.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 20 apr 2025, 14:09

ristagrad je napisao/la:
20 apr 2025, 14:02
Hrasno15 je napisao/la:

ako nastavimo ovako, otici ce pomocni, ali da bi se namirili potrazioci. s druge strane, i da sad prodamo pomocni, lova bi bila taman negdje dovoljna da pokrpimo rupe i dovedemo se na 0. znaci, ni prodaja nije rjesenje, jer bi za par godina, ovakvim poslovanjem, opet upali u finansijske probleme.

bez, minimalno, 10 miliona KM prihoda godisnje, u ovoj ligi vise ne mozes reci da ces izboriti evropu. i s tim parama, ako ne radis s nekim studioznim planom, nemas garanciju da se neces boriti za opstanak.

100% je izvodljivo uci u neko partnerstvo sa ulagacem, a da imovina nije predmet ugovornih obaveza. nek postavi svoje ljude u omladinski pogon, strucni stab, nadzorni odbor, dio uprave, dio uprave da budu ljudi koji ce zastupati interese kluba... vrti sa igracima na kojima ces vracati ulozeno kroz transfere i evropu, ali da odrredjeni procenat od svega ide klubu, jer i on ima svoje troskove, kao sto mora imati i neka sredstava na racunu kojim ce nastaviti funkcionisati, ako ti nekad, preko noci, dignes sidro.

mamic se poceo opasno vrtiti oko igmana, sve kontam da bi to moglo biti nesto nalik ovom kako napisah.
Ma nek rusi pomocni, nek gradi sta hoce daj mu vecinski dio, ne moze gore biti nego sto jeste.
Fk Željezničar.

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 20 apr 2025, 14:18

Pablo11 je napisao/la:
20 apr 2025, 14:09
ristagrad je napisao/la:
20 apr 2025, 14:02

Ma nek rusi pomocni, nek gradi sta hoce daj mu vecinski dio, ne moze gore biti nego sto jeste.
pomocni se samo uzima za primjer, sta se moze desiti sa imovinom. pogotovo sto se stalno vrti prica kako neko svjesno sve svodi u ravan kako bi poklopio taj pomocni.

ima Zeljo daleko vecu imovinu, cija vrijednost se moze pomnoziti sa nulom za kratak vremenski period.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 20 apr 2025, 14:21

1921boy je napisao/la:
19 apr 2025, 22:02
Što je najgore dobijemo npr. derbi i ovo više niko neće spominjati, sa Denisom ili bez njega. Niti bi se ko osvrnuo na igrače niti bi ko šta rekao Boljeviću Krpiću ovom ili onom.
Majku li mu **** crnogorsku onu klempavu. Majku kroz majku.

U pravu je @cunami, sve je ovo Čorić i zakuhao **** li mu bulić porijeklo. Ma sve je ovo truhlo, sve.
Zadnja izmjena: SudoHusika, dana/u 20 apr 2025, 14:25, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amidzaa i 48 gostiju.