Premijer liga BiH - aktuelno

jurisicduska
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la jurisicduska » 20 apr 2025, 15:39

NoProfit je napisao/la:
20 apr 2025, 15:21
Virtu4l je napisao/la:
20 apr 2025, 14:18
Shategabri je napisao/la:
20 apr 2025, 13:47
Mi smo pokazali da možemo dobiti i Zrinjskog i Borca bez obzira na sudijski kriterij.
Vi dalje od mršavog boda ne možete protiv prve tri ekipe.
Pa ti vidi gdje je ko i u kakvim problemima.

Sve ovo što ti pričaš može se uporediti sa žabom koja se napela da bi bila veća ali na kraju je ostala žaba.

Vi nemate probleme, vrti se solidan novac, primanja (za naše uslove) ogromna, uglavnom se dovode igrači po željama trenera i stručnog štaba, i tako evo 12 godina, pazi 12 godina. Najbogatiji klub u državi i shodno tome najveći underachiever otkako ja pratim sport. To je zaista fenomen, biti toliko neuspješan.

Neko već više od deceniju ide u minus i to debeli minus, sa veoma malim ili nikakvim šansama da vrati uloženi novac. Prije svega zato jer napredak ne postoji, minimalno 9 sezona od tih 12 se išlo u rekonstrukciju i "stvaranje" tima što se nikad nije desilo, odnosno nije se stvorio taj famozni tim osim možda 2019. godine kada ste bili najbliže tom cilju i šansi de se napokon napravi iskorak i ostvari kontinuitet.

Onda dolazi era Ismira Mirvića koja je posebna priča koja je zaista za izučavanje. Era u kojoj se najviše trošilo, nemilice. Tri četvrta mjesta i možda jedno treće na kraju sezone, uz zaostatak za šampionom od preko 100 bodova!?

Ovo je važno tom kontekstu poređenja dva kluba, gdje smo mi uvijek na ivici, redovno u problemima i dolazak vaših investitora se poklopio sa početkom našeg sušnog perioda u kojem vi nista uspjeli skoro ništa. I dalje smo trofejniji, a potrošili smo minimum duplo manje para od vas.

Pravo pitanje je do kad će trajati sve ovo kod vas? Ko sve to može podnijeti i koliko je neko lud da svjesno pravi tolike minuse bez rezultata i uspjeha?
U tih 12 godina smo osvojili najviše trofeja uz Zrinjski (6), tako da ti ta priča pada u vodu.

U kontekstu poređenju dva kluba (Željezničar i Sarajevo) u tom periodu, jedan je osvojio šest trofeja, a drugi jedan, pa ti nastavi da porediš.

Evo sad ćemo i kup osvojiti, dakle sedmi trofej, dok ste vi na jednom još uvijek i nećete biti trofejniji nakon finala kupa.

Toliko o tome da smo bez rezultata i uspjeha u periodu o kojem pričaš.

:wave:
Pitaj ga koliko su oni osvojili trofeja :D
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 20 apr 2025, 15:47

NoProfit je napisao/la:
20 apr 2025, 15:14
Vorovus je napisao/la:
20 apr 2025, 14:46
NoProfit je napisao/la:
20 apr 2025, 14:29

Normalno da vam ne znači kad vam fali bar 5 titula da se izjednačite s nama i komšijama, vidiš kako izrodi pričaju da im kup ništa ne znači, a to sve samo zato što imaju više titula nego mi. A i oni pjevaju svakakve pjesmice. Ni njima "ne treba".

Što se Evrope tiče nije je bilo ni do prije dvije-tri godine bez prvog mjesta, pa ste pljačkali istim intenzitetom. Vjerovatno zato što vam titula ne treba. :rol:
Mislim da i Slobodi prva titula sa Azmirom nista ne bi znacila pa je nisu ni uzeli jer bi im falilo 6-7 da vas stignu. Kakva logika :urnebes: Ko o vama razmislja, 99% navijaca Borca nema pojma ni otprilike koliko ko ima trofeja u Sarajevu.

Nije prije dvije-tri godine, nego prije 4 kad je uvedena Liga konferencija i tad smo i uzeli tu cuvenu "+13 titulu". I prije toga je prvo mjesto davalo bolju startnu poziciju u Evropi jer se prolaskom prve prepreke u LŠ (kretali smo iz 2. pretkola) obezbjedjivao minimum play off LE.
E jesi glup k'o ****, negativno sam iznenađen. :thumbdown:

Naravno da bi im značilo, iz istog razloga kao i vama. Ali i tad se, po tome, ne bi mogli porediti sa Željezničarom i Sarajevom baš kao što ni vi ne možete i još dugo nećete moći. Ne znam ni ja koliko Borac ima trofeja, ali zasigurno znam da je u debelom minusu u odnosu na nas, meni sasvim dovoljno.

Naravno da je davalo bolju poziciju, ali ni blizu kao sada, znamo obojica da je tako, nemojmo se praviti budale samo. Ali upravo o tome pričam, prije četiri godine si znao da nema ništa od grupa konferencije iako si prvak, ali si svejedno pljačkao sve redom da dođeš do te titule. Vjerovatno zato što vam ne treba, ponavljam. :wave:
Ko zeli da se poredi??? Ti nameces tu pricu.
prije četiri godine si znao da nema ništa od grupa konferencije iako si prvak
Ne kontam. Borac su 3 minute dijelile od penala protiv Kluza, prolazom bi imali tri meč lopte za grupnu fazu te sezone.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 20 apr 2025, 15:48

Yokohama je napisao/la:
20 apr 2025, 00:01
Argentina je napisao/la:
19 apr 2025, 22:47
Yokohama je napisao/la:
19 apr 2025, 22:27

Gdje ćeš s Argentinom na bilo koju temu??? Njemu je problem za shvatiti i nepričvršćena stolica.
Znaci, imamo korona titulu Sarajeva, imamo davanje 6 bodova Borcu za titulu, a protuusluga dobili ste prolaz u finale za 6 bodova.

Spijuj da je Zeljo u dogovoru s Vicom i da uzimaju kup, iako su ispali iz njega. Ma spinuj da su Vicini, skonit ce im se. Ali Zrinjski je dobio Zelju 3x ove sezone, a Borcu su uzeli bodove. Ma nema veze, samo pricaj o Zelji. To si ti, debil sa ovom pricom.
Za 4 dana ćete su ko zadnja qurva naguziti i dati sve sto se od vas bude tražilo.
Govoris iz iskustva svog kluba, korona titula, bodovi Borcu, prolaz u finale...sta je sljedece, da kupite od njih polovnjaka za 1M eura?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

PapakIzSa
Kontakt:

Post Postao/la PapakIzSa » 20 apr 2025, 15:51

Argentina je napisao/la:
20 apr 2025, 15:48
Yokohama je napisao/la:
20 apr 2025, 00:01
Argentina je napisao/la:
19 apr 2025, 22:47

Znaci, imamo korona titulu Sarajeva, imamo davanje 6 bodova Borcu za titulu, a protuusluga dobili ste prolaz u finale za 6 bodova.

Spijuj da je Zeljo u dogovoru s Vicom i da uzimaju kup, iako su ispali iz njega. Ma spinuj da su Vicini, skonit ce im se. Ali Zrinjski je dobio Zelju 3x ove sezone, a Borcu su uzeli bodove. Ma nema veze, samo pricaj o Zelji. To si ti, debil sa ovom pricom.
Za 4 dana ćete su ko zadnja qurva naguziti i dati sve sto se od vas bude tražilo.
Govoris iz iskustva svog kluba, korona titula, bodovi Borcu, prolaz u finale...sta je sljedece, da kupite od njih polovnjaka za 1M eura?
Da si gledo utakmice znao bi al nema veze ipak se zna ko je supka dao za opstqnak u ligi
DA TE VOLIM ODUVJEK SAM ZNAO

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 20 apr 2025, 16:01

Vorovus je napisao/la:
20 apr 2025, 15:47

Ne kontam. Borac su 3 minute dijelile od penala protiv Kluza, prolazom bi imali tri meč lopte za grupnu fazu te sezone.
Ništa ja ne namećem, samo tvrdim da opljačkaste sve redom da bi se domogli titule države koja vam ne treba :kafa: . O broju trofeja ćete pričati kad nam se približite, baš kao i izrodi, a do tad vas ta priča ne zanima. Ni njih nije donedavno. :kafa:

Dijelila je i nas stativa protiv toga istog Kluža za Kup Uefa, ali na tome ostalo. I to kad je bilo puno teže doći do grupa.
Hoćemo li i to slaviti kao neki uspjeh?

slika

slika

slika

Ne sjećam se ovakvih proslava kad ste osvajali ligu RSa. Ali neka bude da vam ne treba, ako će vam tako biti lakše. :lol:
jurisicduska je napisao/la:
20 apr 2025, 15:39

Pitaj ga koliko su oni osvojili trofeja :D
Poštedio sam ga brojanja, napisao sam broj njihovih trofeja u tom periodu. Jedan, protiv Krupe, pred 1100 navijača. Da su znali da neće godinama ništa osvojiti poslije toga vjerovatno bi ih došlo malo više. :D

Yokohama
Kontakt:

Post Postao/la Yokohama » 20 apr 2025, 16:06

Ne znam zašto komunicirate sa političkim qurvama?
Ionako su samo za .I.

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 20 apr 2025, 16:12

NoProfit je napisao/la:
20 apr 2025, 16:01
Vorovus je napisao/la:

Dijelila je i nas stativa protiv toga istog Kluža za Kup Uefa, ali na tome ostalo. I to kad je bilo puno teže doći do grupa.
Spominjem tu utakmicu jer ti tvrdis da smo 2021. kad smo se sa vama borili za titulu, znali da nema nista od grupa iako si prvak? Evo boldovao sam tvoju izjavu.
A sanse za grupu su bile skoro iste kao i prethodne sezone, uz malo srece na zrijebu.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 20 apr 2025, 16:19

Vorovus je napisao/la:
20 apr 2025, 16:12
NoProfit je napisao/la:
Vorovus je napisao/la:

Spominjem tu utakmicu jer ti tvrdis da smo 2021. kad smo se sa vama borili za titulu, znali da nema nista od grupa iako si prvak? Evo boldovao sam tvoju izjavu.
A sanse za grupu su bile skoro iste kao i prethodne sezone, uz malo srece na zrijebu.
Pa jesi li ušao u grupu? Nisi.
Jesi li se nadao da ćeš ući u grupu? Nisi.

Jesi li slavio titulu Premijer lige BiH kako nisi nijednu u ligi RSa? Jesi.

O tome ti ja pričam.

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 20 apr 2025, 16:30

NajvecaRadosti je napisao/la:
20 apr 2025, 10:27
curvanord je napisao/la:
20 apr 2025, 10:22
Meni samo nije jasno kako je kup namješten, zašto musavci nisu dobili Širokog i onda nas u finalu 🤡 ?
Mitomani od pcoetka sezone uveliko pricaju kako im je nastiman kup,to i zrijeb isprati i opet ne znaju.Najlaksi zrijeb u historiji kupa ne znaju iskoristiti i jos imaju obraza da dodju ovdje nakon svog najtezeg poraza u historiji i omalozavaju necije finale kroz najtezi moguci zrijeb a nejgovom klubu ovisi buducnost o tom finalisti

Ma mrsh u rupe
Namješteno da im dječaci iz Širokog ogade fudbal 😂

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 20 apr 2025, 16:34

suvorov se i dalje linja po temi. Admine planiras li banovati vec banovane smrde?

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 20 apr 2025, 16:40

NoProfit je napisao/la:
20 apr 2025, 15:33
U jednom postu piše
Da sumiram, jedini klub koji je imao direktnu korist od Vice Zeljkovića je FK Sarajevo, titulama, kupovima i transferima.
Već u sljedećem piše
perioda u kojem vi nista uspjeli skoro ništa.
Kakvo ludilo mozga, totalno je prolupao. :bow:

Dogovori se sa sobom debilu, jesmo li osvajali titule, kupove ili nismo uspjeli skoro ništa. :urnebes:
Odavno on lupa k'o Maksim po diviziji samo što to sad (više nego inače) dolazi do izražaja. Valja preživiti petardu u Mostaru - nisi primirisao golu 90+ minuta (zaboraviti ćemo 180 minuta protiv lištice).

Treba navijati da Sarajevo osvoji Kup da se ne ugase. :beba: :beba:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 20 apr 2025, 16:43

NoProfit je napisao/la:
20 apr 2025, 16:19
Vorovus je napisao/la:
20 apr 2025, 16:12
NoProfit je napisao/la:

Pa jesi li ušao u grupu? Nisi.
Jesi li se nadao da ćeš ući u grupu? Nisi.
Sta si ti spreman da tvrdis. :bow: Otkud to da se nismo nadali grupama?

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 20 apr 2025, 16:44

NoProfit je napisao/la:
U jednom postu piše
Da sumiram, jedini klub koji je imao direktnu korist od Vice Zeljkovića je FK Sarajevo, titulama, kupovima i transferima.
Već u sljedećem piše

Dogovori se sa sobom debilu, jesmo li osvajali titule, kupove ili nismo uspjeli skoro ništa. :urnebes:
Bez da listam stranice kako bih saznao o kome se radi, pretpostavit cu da ovo remek-djelo pripada jednom jedinom i neponovljivom.

Propo ko kauč.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 20 apr 2025, 16:54

Virto je izludio samog sebe na kraju :rol:
U jednom momentu je Sarajevo najgore i ništa bolje od Želje a u drugom je pokralo trofeje i prodalo igrače za milione :rol:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 apr 2025, 16:56

NoProfit je napisao/la:
U jednom postu piše
Već u sljedećem piše

Cijenim ja te očajničke pokušaje da se za nešto uhvatite, ali u tom postu je sve detaljno objašnjeno. Još više cijenim to što me pratiš, analiziraš, pokušavaš. Veoma je gadno kad ti neko toliko uđe u glavu.

Evo, uzećemo za primjer ovog tvog ahbaba iznad, nakon što je ponovo dobio pljuske, ponovo se vratio starim običajima da komentariše svaki moj post.

Kad shvatite, kao što su shvatili ovi prije vas, da nemate nikakve šanse protiv mene - biće vam mnogo lakše.

Nema potrebe da vtoliko vrijeđate, vrijeđanje je najbolji pokazatelj nemoći.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 20 apr 2025, 16:58

Navijači kluba koji je skršio 7 miliona za opstanak u ligi i na kraju morao premirati etno-selo da bi taj opstanak ostvario pričaju o uspješnosti. :bow:

Šta li je u tim glavama :crazy:
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 apr 2025, 17:01

rishovski je napisao/la:
20 apr 2025, 16:54
Evo imate i ovoga, ali on je poseban slučaj, njegova opsesija mojim likom i djelom traje više od jedne decenije. Slična priča kao sa ovima ovdje, ponižavan do iznemoglosti, počeo da psuje i da vrijeđa, banovan više puta, ali konstanta je praćenje mene na svim dijelovima foruma.

rishovski je napisao/la:
U jednom momentu je Sarajevo najgore i ništa bolje od Želje a u drugom je pokralo trofeje i prodalo igrače za milione :rol:

Pa da, tako nekako. Jedan trofej poklonjen, jedan Ibraković i Selimović namjestili i jedan osvojen pošteno onaj sa Husrefom. Veoma jednostavno za shvatiti i nije mi jasno zašto me spominješ kad si sve veoma lijepo objasnio. A da, znamo zašto me spominješ. :rol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 20 apr 2025, 17:07

Virtu4l je napisao/la:
20 apr 2025, 17:01
rishovski je napisao/la:
Evo imate i ovoga, ali on je poseban slučaj, njegova opsesija mojim likom i djelom traje više od jedne decenije. Slična priča kao sa ovima ovdje, ponižavan do iznemoglosti, počeo da psuje i da vrijeđa, banovan više puta, ali konstanta je praćenje mene na svim dijelovima foruma.

rishovski je napisao/la:

Pa da, tako nekako. Jedan trofej poklonjen, jedan Ibraković i Selimović namjestili i jedan osvojen pošteno onaj sa Husrefom. Veoma jednostavno za shvatiti i nije mi jasno zašto me spominješ kad si sve veoma lijepo objasnio. A da, znamo zašto me spominješ. :rol:
Pa sve što ste osvojili namjestio je Osim,to i danas plaćate i osjećate

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 20 apr 2025, 17:07

VIRTO lažove... Nikad te uvrijedio nisam na način da sam ti psovao bilo šta... Nađi bar jedan post gdje sam psovao bilo kome ovdje😁 Ban sam dobio zbog drugih stvari koji nemaju veze s psovanjem i vrijeđanjem nekog i ti to znas :wave:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 apr 2025, 17:08

KONTRASVIH je napisao/la:
20 apr 2025, 14:45

Kvalitetno gasenje nejaci :thumbup:

Odavno nisam ovako uživao u uriniranju, budimo realni - nikad lošije konkurencije.

Kako koje ugasim, ovi što ih naslijede su sve slabiji i slabiji.

Da sam znao da će biti ovoliko lak plijen bio bi pažljiviji prema aneksu i njegovoj generaciji, oni su bili zanimljiviji. :rol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Varijantas8 i 17 gostiju.