Pitaj ga koliko su oni osvojili trofejaNoProfit je napisao/la: ↑20 apr 2025, 15:21U tih 12 godina smo osvojili najviše trofeja uz Zrinjski (6), tako da ti ta priča pada u vodu.Virtu4l je napisao/la: ↑20 apr 2025, 14:18Shategabri je napisao/la: ↑20 apr 2025, 13:47Mi smo pokazali da možemo dobiti i Zrinjskog i Borca bez obzira na sudijski kriterij.
Vi dalje od mršavog boda ne možete protiv prve tri ekipe.
Pa ti vidi gdje je ko i u kakvim problemima.
Sve ovo što ti pričaš može se uporediti sa žabom koja se napela da bi bila veća ali na kraju je ostala žaba.
Vi nemate probleme, vrti se solidan novac, primanja (za naše uslove) ogromna, uglavnom se dovode igrači po željama trenera i stručnog štaba, i tako evo 12 godina, pazi 12 godina. Najbogatiji klub u državi i shodno tome najveći underachiever otkako ja pratim sport. To je zaista fenomen, biti toliko neuspješan.
Neko već više od deceniju ide u minus i to debeli minus, sa veoma malim ili nikakvim šansama da vrati uloženi novac. Prije svega zato jer napredak ne postoji, minimalno 9 sezona od tih 12 se išlo u rekonstrukciju i "stvaranje" tima što se nikad nije desilo, odnosno nije se stvorio taj famozni tim osim možda 2019. godine kada ste bili najbliže tom cilju i šansi de se napokon napravi iskorak i ostvari kontinuitet.
Onda dolazi era Ismira Mirvića koja je posebna priča koja je zaista za izučavanje. Era u kojoj se najviše trošilo, nemilice. Tri četvrta mjesta i možda jedno treće na kraju sezone, uz zaostatak za šampionom od preko 100 bodova!?
Ovo je važno tom kontekstu poređenja dva kluba, gdje smo mi uvijek na ivici, redovno u problemima i dolazak vaših investitora se poklopio sa početkom našeg sušnog perioda u kojem vi nista uspjeli skoro ništa. I dalje smo trofejniji, a potrošili smo minimum duplo manje para od vas.
Pravo pitanje je do kad će trajati sve ovo kod vas? Ko sve to može podnijeti i koliko je neko lud da svjesno pravi tolike minuse bez rezultata i uspjeha?
U kontekstu poređenju dva kluba (Željezničar i Sarajevo) u tom periodu, jedan je osvojio šest trofeja, a drugi jedan, pa ti nastavi da porediš.
Evo sad ćemo i kup osvojiti, dakle sedmi trofej, dok ste vi na jednom još uvijek i nećete biti trofejniji nakon finala kupa.
Toliko o tome da smo bez rezultata i uspjeha u periodu o kojem pričaš.
![]()