Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Re: Formula 1
Nadam se nadogradnjama već u Majamiju, da se ne čeka Imola.
Lekler se izjednačio sa Alonsom sa 44 podijuma za Ferari
Lekler se izjednačio sa Alonsom sa 44 podijuma za Ferari
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Odlicna trka Piastrija i Leclera.Charles samara Lewisa ponovno.Race pacs mu je sjajan za razliku od Britanca.
Max na maximumu,od ovoga nije moga vise.Evidentno daje 150% sebe ali jednostavno Mclaren je u ovom momentu brzi bolid.Ako RB poraste 5% titulu je sigurna,a i da ne poraste nesto mi ga nemoguce otpisati.
Mclaren ultra brz.Race pace i potrosnja guma nivo iznad ostalih ekipa.
Max na maximumu,od ovoga nije moga vise.Evidentno daje 150% sebe ali jednostavno Mclaren je u ovom momentu brzi bolid.Ako RB poraste 5% titulu je sigurna,a i da ne poraste nesto mi ga nemoguce otpisati.
Ja ne znam po cemu je Meclaren danas bio brzi od redbulla. Doslovno se odlucilo sa 5sec kazne, da ih nije dobio Max bi lagano odskolovao Piastria i drzao na pristojnoj udaljenosti kao sto je i ovaj obrnuto uradio.JoeBleck je napisao/la: ↑20 apr 2025, 21:30Odlicna trka Piastrija i Leclera.Charles samara Lewisa ponovno.Race pacs mu je sjajan za razliku od Britanca.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Pitaju Piastrija na pressu jel se slaže s Norrisom da je Red Bull bio najbrži danas, kaže nije, mi smo 
Max nije htio dati nikakav komentar za T1
Max nije htio dati nikakav komentar za T1
Imam osjećaj da Aston Martin namjerno želi da završi što gore u poretku i da ih nekakva jača poboljšanja uopšte ne interesuju, zbog vremena testiranja bolida naredne godine. Jednostavno sljedeća godina prevelik ulog, Newey (sama i činjenica da od marta radi samo na bolidima za 2026.), Hondini motori, Saudijci, potencijalna promjena vozača (možda Max uđe). Možda ljudi i uspiju boom napraviti naredne godine.
Inače, raduje me što je suprotno od Bahreina, bolid RB-a top bio. Svaka čast i za Piastrija, čovjek koristi najbolje ponuđeno, a mnogi to i ranije nisu znali iskoristiti, kao ni sada Lando. Mislim da je Landu ovom pobjedom sklonio u drugi plan.
Inače, raduje me što je suprotno od Bahreina, bolid RB-a top bio. Svaka čast i za Piastrija, čovjek koristi najbolje ponuđeno, a mnogi to i ranije nisu znali iskoristiti, kao ni sada Lando. Mislim da je Landu ovom pobjedom sklonio u drugi plan.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
-
Bundesliga
- Kontakt:
Bgm je ono ponašanje Verstappena čisti seljakluk. Kazna čista kao suza, Piastri je imao unutrašnju stranu, bio je ispred. Onaj bi ga natjerao da odustane sa spoljašnje strane, e ne može. Treba nekada pokazati da si šampion i sa strane kulture. Nemaš se šta ljutiti kao beba kakva.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
-
HalaMadrid
- Kontakt:
Piastri i Max tocak uz tocak bukvalno bili. Samo navikli smo da se vodi hajka protiv Holandjanina. Kad Max ovako izgura Norrisa u Mexicu dobije 10 sec kazne.
Kratki odgovori poslije utrke upravo zbog FIA i direktive da ce kaznjavat sta se prica, ne smijes nista na glas ni reci sta mislis. Bolje onda sutit i upravu je.
Kratki odgovori poslije utrke upravo zbog FIA i direktive da ce kaznjavat sta se prica, ne smijes nista na glas ni reci sta mislis. Bolje onda sutit i upravu je.
Cestitke Russelu ciji Mecedes u utrci zbog guma, pacea i svega predstavlja tek 4 bolid po snazi.
Valjda bude neki upgrade, ferrari ih dere u utrci.
Valjda bude neki upgrade, ferrari ih dere u utrci.
Bas tako. Sinoc na dodjeli pehara lik samo sto nije pukao od ljutnje. Pa ne mozes uvijek bit prvi jbg.Bundesliga je napisao/la: ↑20 apr 2025, 23:56Bgm je ono ponašanje Verstappena čisti seljakluk. Kazna čista kao suza, Piastri je imao unutrašnju stranu, bio je ispred. Onaj bi ga natjerao da odustane sa spoljašnje strane, e ne može. Treba nekada pokazati da si šampion i sa strane kulture. Nemaš se šta ljutiti kao beba kakva.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
On je dobio kaznu, sto nije vratio poziciju!HalaMadrid je napisao/la: ↑21 apr 2025, 01:18Piastri i Max tocak uz tocak bukvalno bili. Samo navikli smo da se vodi hajka protiv Holandjanina. Kad Max ovako izgura Norrisa u Mexicu dobije 10 sec kazne.
Max je imao 3 mogucnosti ondje i izabrao je jednu, jer je mislio da ga nece kaznit.
Izgubio je start od Piastria, ovaj prvi usao u prvu krivinu, zbog toga je Max kasno kocio.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Sa unutarnje strane, ovo isto je Max radio, samo sto bi se on bacio i ne pomisljajuci da uhvati krivinu. Uvijek je isao na to, ja se zaletim pravo kroz krivinu, ali sam prvi na apexu i oba vozaca moraju van staze.
Juce Piastri je cisto uhvatio krivinu i prosao je.
I onda se Max opet nesto buni?
Koliko je dobar pobjednik, jos je gori gubitnik.
Juce Piastri je cisto uhvatio krivinu i prosao je.
I onda se Max opet nesto buni?
Koliko je dobar pobjednik, jos je gori gubitnik.
Ma najbolje mu je rekao ovaj sudija analiticat na skaju, on se ljuti jer je uspio zadrzati poziciju a zapravo je sjekao preko betona, da je bio sljunak umjesto betona ne bi se tako dobro proveo.
Upravo to, zamislimo da je bio sljunak ili cak i zid, sta bi onda uradio??? Sigurno ne bi kroz zid prosao, nego bi normalno prikocio i i nastavio dalje... sad sto se tu pokusao izvuci nekom supljom pricom i to je legit totalno ali samim tim i kazna je legit isto tako.
Mes Que Un Club
-
HalaMadrid
- Kontakt:
Meni je oko kazni sve ovo nekonstantno, slijedecu trku ovaj sa unutrasnje strane ce dobit kaznu, jer nije nista ostavio prostora. Takodjer slijedecu trku ce reci "ne kaznjavamo nikoga u prvom krugu".
Lawson jucer 10 sec za sta? Prestigao covjeka na pravcu ne u krivini, trebao je dobit track limits, a ne 10 sekundi.
Ovo za Lawsona je bas bilo bezveze.
Lawson jucer 10 sec za sta? Prestigao covjeka na pravcu ne u krivini, trebao je dobit track limits, a ne 10 sekundi.
Ne bi Max dobio kaznu, da je Prepustio poziciju odmah.HalaMadrid je napisao/la: ↑21 apr 2025, 12:38Meni je oko kazni sve ovo nekonstantno, slijedecu trku ovaj sa unutrasnje strane ce dobit kaznu, jer nije nista ostavio prostora. Takodjer slijedecu trku ce reci "ne kaznjavamo nikoga u prvom krugu".
Ovako je isao na rizik i znao je da ce imati cist zrak i sa 5 sek kazne mozda je bolje prosao nego da se je vozio iza Piastria od pocetka.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Tek sada vidim da Majami ima sprint u **** materinu
Na plus 50 Meklareni će sve pregaziti kao na treninzima u Džedi gdje su po sekundi bili brži
Nadam se opet nekoj čaroliji GOAT-a
Znači nadogradnje tek u Imoli
Na plus 50 Meklareni će sve pregaziti kao na treninzima u Džedi gdje su po sekundi bili brži
Nadam se opet nekoj čaroliji GOAT-a
Znači nadogradnje tek u Imoli
MANIJACI JUG 1987
Ma dobro pogledaj sliku opet pa onda reci jel mu ostavio prostora ili ne, onako realno, pa vidi samo putanju Oscara, i on je izasao van staze prednjim djelom, uopste nije htio skrenuti. Al ok, bilo proslo ide se dalje
evo ti bolja slika

Max mu pokusava uzeti Apex, neuspjesno i Max treba ici siroko ili zakociti da uzme bolji Apex jer je sikana veoma siroka.
Max i dalje pokusava ali ne racuna da je sikana veoma siroka i da ce pri izlasku Piastri biti u puno boljoj situaciji.

Tacno se vidi na slici 2,3 i 4 da Piastri drzi MAX volan u lijevo ali zbog sikane i ulaska u Apex izgleda da tjera Maxa sa staze ali u stvarnosti Max pokusava nesto sto nije moguce.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

/origin-imgresizer.eurosport.com/2024/06/12/image-b3c9ebe4-2186-4541-88ba-0b9790003858-85-2560-1440.jpeg)